TeamHondaTurkey.Com

HONDA => I.C.E-Güvenlik & Müzik Sistemleri => Konuyu başlatan: HAKAN739 - Nisan 07, 2009, 09:30:08 ÖS

Başlık: tesisat kuruyorum yardımmm...
Gönderen: HAKAN739 - Nisan 07, 2009, 09:30:08 ÖS
arkadaslar honda 2008 civic sedan için servisle alınan navitech cihaz aldım,ve 2 adette monitörlü kafalık geliyor.arkada jbl önde galiba adı pb gibi birşey olan kompenat var.
ayrıca 4 kanallı bir düşük kalite amfi(hesapta 1800 watt  <nohapy ) ve yine amfiyle aynı marka hesapta 1000 wattlık bagajda birde basım var.
sistemlerle ilgili bilgim sıfır.Daha profesyonel ve daha doğru,bilinçli cihazlaraarası uyumlu,bi tesisat kurmak düşüncesindeyim.fiat çok önemli deil,tabii ultra olmamak kaydıyla ;)
Sormak istediim şu:
öncelikle kompenatları deiştirmiycem,
onun dışında güçlü kaliteli bir amfi 5 veya 6 kanallı
ii bir bas
ve ii bir kompositör.
bugün bir tuningçi ile görüştüm bana audison LRx 6.9 bir 6 kanallı amfi,
bir l5 kicker kare bas,
ve 1.5 faradlık compositör önerdi,
bu karışım nasıl,ne bileyim mesela kicker l5 kendi içinde versionlumu,tek çift sargısı varmı baglantı paralel falan ii olur,1.5 farad nedir yetermi amfi güçlü gelirde yakarmı,hiçbir bilgim yok bu yazdıklarımıda şimdi forumları karıştırdım hayatımda ilk defa okudum,
Ayrıca çift kicker veya önerdiiniz markayı koymak istersem ne yapmam lazım,tek baslı veya çift baslı olarakta yardımcı olursanız,bende peşinen teşekkür ederim,ayrıca cihaz öneren arkadaş olursa kolayca bulabileceğim yerde önerirse aynen double teşekür...
Başlık: Ynt: tesisat kuruyorum yardımmm...
Gönderen: Cumhur - Nisan 07, 2009, 09:38:12 ÖS
Abi bende anlamam ama kicker çok sağlamdır yaptırırsem ilerde beende kicker yaptıracam.. :) Gökhan(refleks)abinin arabada L7 vardı cok  başarılı.. Kendisine sorarsanız yardımcı olur :)
Gönderen: HAKAN739 - Nisan 07, 2009, 09:51:43 ÖS
Abi bende anlamam ama kicker çok sağlamdır yaptırırsem ilerde beende kicker yaptıracam.. :) Gökhan(refleks)abinin arabada L7 vardı cok  başarılı.. Kendisine sorarsanız yardımcı olur :)
çok teşekkür ederimde farklı fikirlerede bi bakmak lazım anlamadığım için hata yapmak istemem,saol kardeşim..en son özelden gökhana bişeyler yazar son noktayı koyarız konuya assolistler en son :) bys den ferdinin selamını söleriz olur biter ;)

Gönderen: ForEnginePOWER - Nisan 08, 2009, 01:03:57 ÖÖ
Aga Benden sana bir tavsiye setimi kendim aldım kendim döşedim dükkanım yok ama elektronik okudum ii anlarım Sana tuningçi Audison önermiş ama ben katılmıorum ona aslında iiii ama şöle iii Audison pahalı mal üretio yani bu da demek oluyoki benim 450 tl ye aldıgım JBL1201.1 bass amfisi ile aynı gücü üreten Audison 1.5 milyar  değerinde Anfilerde Kesinlikle JBL diorum woferlerde KİCKER tabiki ama ben HERTZ kullandım 38 lik çift Arka koltugu 1 haftada dağıttıı basınçtan kapı hoparlörlerini yani midleri beslemek için sana JBL 75.4 öneririm  BASS ları beslemek içinde JBL 1201.1 öneririm Kapasitör(Kondansatör) bu parça içinde elektiriği depolar görevi woferler bass vurdugu  zaman anfi aküden öle bir akım çeker ki akü dayanmaz eger 4 -4 lük set döşe kapasitör kullanma akü de 60-70 amper olsun asvaltta 100-100 gidiyorum Volüm verdimmi aracın farlar sönüp gidiyo o kadar akım çekio Anfiler tabi sen asılırsan bu kadar. Yani kapasitör Anfi ye Çok ii destek çıkar çokta önemli bir parçadır  gelelim birimine FARAD devrelerde çok kullanılır küçükleri tabi,  1.5 Farad işini görür veya çift 1 Farad da olabilir ama en ii sii 2 Farad  tabi Farad ın büyük olması demek içine depoladığı elektiriği tam güç kaç saniye verebilmesidir  yani 1 faradlık bir kapasitör anfinin gücü emmesinde tam güç ~3-4 saniye destek çıkar ama 2 faradlık kapasitör ~5-6 saniye destek çıkar anfiye fark bu.
Woferler konusunda Kicker L5 ve L7 çok güzel olağan üstü bir woferdir  ama  sahtelerini sürdüler piasaya bu da işi bozdu JBL in woferleride çok süper eğer sığdırabiliosan çift 38 lik wofer öneririm Aslında bu JBL 1201.1 anfiyi bana aldırtmıcak oldular hangi setçiye gitsem dioki bana sana JBL 755.6  (6 kanallı) anfiyi önerdiler ben inad ettim 1201.1 istiorum dedim ve nasıl bir sistem kuracağımı anlattım sürekli netten anfilerin piasasını ve güçlerini karşılaştırıyorum JBL 1201.1 çok beğendim tuning çiler bana dioki sen delirmişin kafayı bunla boznuşun senin o aracın bağajını iptal eder dedi yani ne bağaj kiliti nede fitil hakkatende öle bir gücü var ama ben hala aldığım 38 lik HERTZ 38 lik wooferlerimi bağlamadım bir kaç resmini koyayım size
Oval hoparlörlere kullandığım 75.4 anfi bu anfinin altında gözükmüyo
(http://img27.imageshack.us/img27/7746/prettychocuq006435.jpg)
Bu da Sistemin üzerine Tekrar ekliceğim  woferlarım biraz hayvanice tabi
(http://img23.imageshack.us/img23/6867/pr3ttyscin027.jpg)
Haa bu arada unutmadan aga Teyip te  önemli ben Pioneer 6050 kullanıorum ses  kalitesi çok güzel Veya ///ALPINE 9881RB vya 9883 de olabilir
Gönderen: HAKAN739 - Nisan 08, 2009, 10:51:47 ÖÖ
engincim saol ilgine tşklr,şimdi yani kompenatmı diyorlar ne işte onlar için 4 kanallımı alayım 2 bas koymayı düşünüyorum herbiri için ayrı bas amfisimi alayım 6 kanallı alıp basın birini ona dierinide başka bir bas amfisinemi bağlayım basın ses kalitesi deişirmi 4 kanal  amfi koyup 2 ayrı bas için ayrı ayrı amfi almak oluyormu
kapasitörü anladım ok saol demektirki faradı büyüdükce daa ii ozaman ne bileyim 10-15 farad alalım
istersen sen bana benim anlayacaım sekilde sistemi kur şöyleki
kompenatlara şu kadar kanallı şu marka amfi
baslara şu amfi
arkaya 2 adet şumarka cm ve wat bas
kapasitörde şu kadar farad su marka al de alayım basit dilde ok,
şöför acemi ;)
Gönderen: ForEnginePOWER - Nisan 08, 2009, 03:54:45 ÖS
Abicim Şimdi kapı hoparlörleri için sana önerebileceğim bir marka yok ama kicker falan olabilir eğer diosan 4 kapıya birde arka camın altına 2 komp. bağlıcam diosan JBL 755.6 öneririrm (6 Kanal) eger 4 Tane komp. olacak diosan JBL 75.4 (4 Kanal) kullan derim bu 2 anfide ses anfisi güçleri muazzam. Bass Anfisi olarak da 2 kanallı JBL 1201.1 anfisini öneririm dinamik gücü Rms 1339 Wat 2 Ohm da bu demek tirki bir çıkışa 2 tane benim şu yukardaki HERTZ leri bağla HERTZler 380 Wat Rms Wooferleri yakar anlıcan Anfi çok Deli Bir kuwete sahip Ve Kapasitör olarak ta zannedersem en son 2.5 Farad var bulursan 2 farad çok güzel olur   wofer olarak Kicker L5  veya L7 çok pahalı kaçar Sana yine JBL kullan derim 38 lik olursa çok ii olur JBL inde GTI serisi woferleri vardı heralde   Fiatlar bildiğim    JBL 1201.1 mono anfi  2. El : 450 Tl ye buldum ve varda sıfırı 450 Dolar
  755.6 Stero anfi : oda 2. el 450 sıfırını bilmiorum
75.4 Stero Anfi : Sıfır 280 tl idi  2.El 200 bulursun
2 Faradlık bir kondansatör de yaklaşık ~300 e yakın olur ama bu dediğim anfileri kullan ne bağlarsan  bağla çok etkileyici bir basınç olur aga eger anlatabildiysem yardımcı olabildiysem ne mutlu haa bu arada anfinin güç kabloları yani elektirik besleme kabloları da çok önemli kalın olacak baya bi
Gönderen: refleks - Nisan 08, 2009, 04:09:20 ÖS
çok teşekkür ederimde farklı fikirlerede bi bakmak lazım anlamadığım için hata yapmak istemem,saol kardeşim..en son özelden gökhana bişeyler yazar son noktayı koyarız konuya assolistler en son :) bys den ferdinin selamını söleriz olur biter ;)

hiç sevmem ferdiyi:)
Gönderen: HAKAN739 - Nisan 08, 2009, 08:22:43 ÖS

:)
Gönderen: HAKAN739 - Nisan 08, 2009, 10:41:32 ÖS
Abicim Şimdi kapı hoparlörleri için sana önerebileceğim bir marka yok ama kicker falan olabilir eğer diosan 4 kapıya birde arka camın altına 2 komp. bağlıcam diosan JBL 755.6 öneririrm (6 Kanal) eger 4 Tane komp. olacak diosan JBL 75.4 (4 Kanal) kullan derim bu 2 anfide ses anfisi güçleri muazzam. Bass Anfisi olarak da 2 kanallı JBL 1201.1 anfisini öneririm dinamik gücü Rms 1339 Wat 2 Ohm da bu demek tirki bir çıkışa 2 tane benim şu yukardaki HERTZ leri bağla HERTZler 380 Wat Rms Wooferleri yakar anlıcan Anfi çok Deli Bir kuwete sahip Ve Kapasitör olarak ta zannedersem en son 2.5 Farad var bulursan 2 farad çok güzel olur   wofer olarak Kicker L5  veya L7 çok pahalı kaçar Sana yine JBL kullan derim 38 lik olursa çok ii olur JBL inde GTI serisi woferleri vardı heralde   Fiatlar bildiğim    JBL 1201.1 mono anfi  2. El : 450 Tl ye buldum ve varda sıfırı 450 Dolar
2 Faradlık bir kondansatör de yaklaşık ~300 e yakın olur ama bu dediğim anfileri kullan ne bağlarsan  bağla çok etkileyici bir basınç olur aga eger anlatabildiysem yardımcı olabildiysem ne mutlu haa bu arada anfinin güç kabloları yani elektirik besleme kabloları da çok önemli kalın olacak baya bi
kardeşim çok saol hem bilgilendim,hemde önerilerini dikkate aldım yaptığın listeyi sorduruyorum fiyat falanda araştıcaklar, Bass Anfisi olarak da 2 kanallı JBL 1201.1 anfisini öneririm dinamik gücü Rms 1339 Wat 2 Ohm demişsin yani anladığım bu bas anfisine yani tek amfiye 2 tane 38lik bağlanabilirmi yoksa birini yine JBL 755.6 (6 Kanal)'danmı alıcaz,sormamın sebebi 38likleri ayrı ayrı JBL 1201.1'den alabiliyorsak o zaman kompenatlara 6 kanallı almama gerek yok 4 kanallı yetmezmi böle oluyormu,tşklr...
Gönderen: HAKAN739 - Nisan 08, 2009, 10:54:23 ÖS
Abicim Şimdi kapı hoparlörleri için sana önerebileceğim bir marka yok ama kicker falan olabilir eğer diosan 4 kapıya birde arka camın altına 2 komp. bağlıcam diosan JBL 755.6 öneririrm (6 Kanal) eger 4 Tane komp. olacak diosan JBL 75.4 (4 Kanal) kullan derim bu 2 anfide ses anfisi güçleri muazzam. Bass Anfisi olarak da 2 kanallı JBL 1201.1 anfisini öneririm dinamik gücü Rms 1339 Wat 2 Ohm da bu demek tirki bir çıkışa 2 tane benim şu yukardaki HERTZ leri bağla HERTZler 380 Wat Rms Wooferleri yakar anlıcan Anfi çok Deli Bir kuwete sahip Ve Kapasitör olarak ta zannedersem en son 2.5 Farad var bulursan 2 farad çok güzel olur   wofer olarak Kicker L5  veya L7 çok pahalı kaçar Sana yine JBL kullan derim 38 lik olursa çok ii olur JBL inde GTI serisi woferleri vardı heralde   Fiatlar bildiğim    JBL 1201.1 mono anfi  2. El : 450 Tl ye buldum ve varda sıfırı 450 Dolar
kardeşim çok saol hem bilgilendim,hemde önerilerini dikkate aldım yaptığın listeyi sorduruyorum fiyat falanda araştıcaklar, Bass Anfisi olarak da 2 kanallı JBL 1201.1 anfisini öneririm dinamik gücü Rms 1339 Wat 2 Ohm demişsin yani anladığım bu bas anfisine yani tek amfiye 2 tane 38lik bağlanabilirmi yoksa birini yine JBL 755.6 (6 Kanal)'danmı alıcaz,sormamın sebebi 38likleri ayrı ayrı JBL 1201.1'den alabiliyorsak o zaman kompenatlara 6 kanallı almama gerek yok 4 kanallı yetmezmi böle oluyormu,tşklr...

dostum birde şu var ben bu cihazları hondadan serviste takılan navitech'in navigasyon cihazına bağlı olarak çalıştırmayı düşünüyorum,ne dersin?başka bir teyp düşünmüyorum nereye koyacaksın zaten bu cihaz her türlü yinede iyi bir ses verir bu tesisatla diye düşünüyorum ne dersin?
Gönderen: HAKAN739 - Nisan 08, 2009, 10:59:40 ÖS

Ferdi'yi sevmeyen ölür valla :)
Gönderen: ForEnginePOWER - Nisan 08, 2009, 11:48:54 ÖS
Abicim bu JBL 1201.1 Anfiye Rms 380 watlık (P.M.P.O 1300 Wat oluyo yaklaşık)  38 lik 4 tane woofer bağlayabilirsin iii bir tesisat ve iii bir teyip ile  birde şunu söleyim ben bu anfiyi şu yukarda gördüğün 38 lik HERTZ wooferlerı Bağladım 1 ay önce falan eğer akün küçük se bu 1201.1 güç yetersizliğinden dolayı belli bir volum den sonra anfi kendini kapatır tabi çok düşük volumlerde değil bu  tavan falan 3 cm zıplıo içerde durmak mümkün değil gibi bişey tabi o şekilde iken anfi güç yetersizliğinden kendini kapatır benim akü 72 Amperdi. ve teyip olarak Navitech demişin kartlı teyiplerden değilmi o ama yinede Helal olsun navitech ee ii yapıo daa tabi bu sistemi Pioneer den Alpine den beslemek başkaa
Gönderen: ForEnginePOWER - Nisan 08, 2009, 11:55:55 ÖS
755.6 tavsiye etmem sana eger aracın minibüs tarzı değil ise yani vito transporter falan değilse 755.6 alma.
 1201.1 herşeye yeter bana tuningçi zorla aldırtmamak istio bu anfiyi kawga ettik adamla bana dio sen delimisin kafayı mı üşüttün senin bağajı mahveder bu dio neler neler tabi insan sevdiğinden vazgeçermi  çok şey diolar yahu bana zorla 755.6 aldıracak oldu tuningçi bu sana yeter die ben kafamın bildiğine gittim ve gördüm gücü sistem çalarken anfi bana dio yokmu daha şöle 45 lik wofer verde zıplatıyım dio  okadar kuwetli
Gönderen: HAKAN739 - Nisan 09, 2009, 02:02:52 ÖÖ
755.6 tavsiye etmem sana eger aracın minibüs tarzı değil ise yani vito transporter falan değilse 755.6 alma.
 1201.1 herşeye yeter bana tuningçi zorla aldırtmamak istio bu anfiyi kawga ettik adamla bana dio sen delimisin kafayı mı üşüttün senin bağajı mahveder bu dio neler neler tabi insan sevdiğinden vazgeçermi  çok şey diolar yahu bana zorla 755.6 aldıracak oldu tuningçi bu sana yeter die ben kafamın bildiğine gittim ve gördüm gücü sistem çalarken anfi bana dio yokmu daha şöle 45 lik wofer verde zıplatıyım dio  okadar kuwetli
yani 1201.1'in 4 kanalına midler kalan 2 kanalından birine bir 38'liği dierine de öteki 38'liği bağlayıp bitirebiliyormuyuz amfi işini
Gönderen: HAKAN739 - Nisan 09, 2009, 02:07:31 ÖÖ
yani 1201.1'in 4 kanalına midler kalan 2 kanalından birine bir 38'liği dierine de öteki 38'liği bağlayıp bitirebiliyormuyuz amfi işini

arabam 2008 1.8 civic sedan
cihazda Navitch NRD-AX3400HC Honda Cıvıc Navigasyon & Multimedia Sistemi
Gönderen: ForEnginePOWER - Nisan 09, 2009, 02:24:35 ÖÖ
 yanlış anladın abicim 1201.1 anfi 2 kanaldır ve tek kanalına 2 tane 38 lik wofer bağlayabilirsin bunu demek istedim aman diyim komp. bağlama sakın komp uçurursun bu anfiye sadece bass bağlanır bu anfi zaten bass anfisi ses alamassın ses anfisi 755.6 ve 75.4 var şöle yapanlar var sadece 755.6 yı alıolar bu anfi 6 kanal 4 kanalına komp. 2 kanalınada köprüleyip bir bass bağlıolar fakat  bu şekil ben gördüm hoşuma gitmedi yani beni tatmin etmedi abcim sen 1201.1  kesin kullan derim istersen komp lar için daha dandik te ses anfisi kullanabilirsin
Gönderen: ForEnginePOWER - Nisan 09, 2009, 02:27:27 ÖÖ
aga senin o navigasyon tümleşik mod u ne kadar pahalıymış öle yahu walla onu sat 4-4 lük set döşenir KDV Dahil 2.595,00 TL
Gönderen: HAKAN739 - Nisan 09, 2009, 02:33:18 ÖÖ
ok,ok sanırım ben yanlış anladım doğrusun.kompenatları 755.6ya 2 tane 38likleri 1201.1e ok?
Gönderen: HAKAN739 - Nisan 09, 2009, 02:41:52 ÖÖ
ok,ok sanırım ben yanlış anladım doğrusun.kompenatları 755.6ya 2 tane 38likleri 1201.1e ok?
çok soruyorum özür birde şu vardı acaba kablo dedin bunun markası varmı ve civic sedana aşağı yukarı kaç metre kablo gider?olmazsa ben bulup alayım fazla fazla tesisatıda servise kurdurcam işte toplam cihazları sen biliyorsun vereyim servise en iisi olsun bari
Gönderen: ForEnginePOWER - Nisan 09, 2009, 03:07:18 ÖÖ
yani ama birşey daha dikkatimi çekti eğer 4 tane komp. kullanacaksan 75.4 kullan 6 tane komp kullanacaksan 755.6 yı kullan kablo olarak ben SoundStream in 6Ga kablosunu kullandım yaklaşık ~1 cm çapında 8 metre aldım artı kablosu ve anfinin eksi beslemsinide bu 8 metrenin katılımı ile yaptım fakat bu 8 metreyi sadece 1201.1 e kullandım daha birde işin içinde ses anfisi var onada 5mm lik kablo kullandım oda 4 metre gitti  akünün orda çift sigorta attım şaseye müdahele olarak 1201.1 için 60 amperlik 75.4 içinde 40 amperlik sigorta kullandım  başka sormak istediğin birşey varsa çekin me abicim sor  cvp vermeye çalışırım...
Gönderen: HAKAN739 - Nisan 09, 2009, 03:27:23 ÖÖ
eyvallah kardeşim sonunda oldu aynen dediğin gibi kurcam tesisatı artık tam olarak anladım kurunca sana resimli haber vercem başka kombinasyonlarda önerdiler mesela audisonlu falan ama ben senin kurduğunu yapıcam,dostum gerçekten çok yardımcı oldun,çok çok teşekkür ederim,ben izmirdeyim,her zaman beklerim,ne konuda olursa kardeşim bende sana yardımcı olurum hayalimdeki arabayı yaratmamda seninde bu şekilde katkın oldu,saolasın...
Gönderen: ForEnginePOWER - Nisan 09, 2009, 03:30:00 ÖÖ
Sen saol abicim eger ben yardımcı olabildiysem sana bu beni mutlu eder hayırlısıyla inş. tesisatı kurarsınız...
Gönderen: sydney - Nisan 09, 2009, 02:36:51 ÖS
arkadaslar arabami yeni aldim, insallah kendime gore normal sartlarda ayar yapcam bende,
pioneer mp3 alcam, aracin ustundekı hoparlörleri degistrimek istiyorum,
pioneer ile en iyi sesi hangıleri verir, kapı ve arka hoparlörler degistircem, woofer anfi bana degil simdilik...
tesekkurler...
Gönderen: sydney - Nisan 09, 2009, 02:42:13 ÖS
PİONEER TS-G 1702İ 170 WATT HOPARLÖR
bunlar nasil iyi mi, ama bunlar arka koltuk arkası sanırım,
kapı icleri ne olacak?
Gönderen: refleks - Nisan 09, 2009, 02:44:02 ÖS
karıştırıyım mı  kafanı:)
Gönderen: sydney - Nisan 09, 2009, 02:45:41 ÖS
PIONEER DEH-2000MP CD/MP3 ÇALAR     
233 ytl fiyat nasil teyp icin?

karistir bakalim :)
Gönderen: sydney - Nisan 09, 2009, 02:46:44 ÖS
yapcak is cok abi daha yeni baslıyorum,
ama ole yukseklerde gozum yok, keyif meselesi u know :)
Gönderen: ForEnginePOWER - Nisan 09, 2009, 08:12:28 ÖS
Pioneerin DEH modelleri yani 2006 dan bu yana çıkan modellerinin çoğu ses kalitesi aynı yukarda belirtmiş oldugun teyip ve fiyatı da uygun.  Mid. leride walla kararsızım ama bu belirtmiş oldugun PİONEER TS-G 1702İ  idare eder daha iii leride var tabi  anfisiz mi kuracan sistemi...abicim
Gönderen: Ser-G - Nisan 09, 2009, 10:06:24 ÖS
(http://digitalaudiollc.com/amps/dab1800x.jpg)

DAB 1800X

(http://www.savinglots.com/pimages/AW121T.jpg)

AUDİOBAHN AW121T SUBWOOFER 550 WATT R.M.S

abicim benim kafamdaki tesisat budur 2 adet audiobahn ve 1 adet dab1800 x amfi...
bu baslar 550 rms ve bu amfi iki adet bası kaldırıyor. baslar 30 cm. mid konusunda bi bilgim yok ama jbl in mid takımlarını cok övüyorlar. sanırım 1,5 faradlık kapasitör de iyi besler.bangı bangır ses yerine kısık seste kaliteli müzik dinlersin.midler için ayrıca jbl in amfilerini kullanabilirsin.ve bagajında hoş bi dizayn olur.kendi aracıma ben böle bi tesisat kurmayı planlıyorum. basların tanesi 145-170 arası amfi 310 lira sıfır fiyatları.

bence audiobahn kalitesi piyasadaki jbl sony   tarzı baslardan cok daha iyidir. ayrıca çakma korsan muhabbeti yoktur. bu basların çakmasını cıkaramıyorlar.hepsi distribütör garantisinde.97 db. alev kasa on numara bi bastır.
amfi konusunda sierra sr 1502 amfileri var ikisini kaldırır mı bilemiorum ama araştırıp sorabilirsin.
Gönderen: ForEnginePOWER - Nisan 10, 2009, 12:42:06 ÖÖ
Bassların çakması yok diosun abicim adamlar kicker L7 ve L5 in çakmasını çıkarmışlar sen ne dion bu Aiudiobahn ın mı çakmasını çıkaramıcak adamlar 2 tane L7 yi bana 700 dolara bıraktı dükkanın biri şaşırdım L7 teki 400 450 dolar civarı indirim yapılırda bu kadar yapılmazki  sonradan çıktı foyası meydana meğersem Çakma L7 lermiş biri birinin ölçüsünü tutmuyo walla piasa böle karıştı walla çin mahvetti elektronik piasasını
Gönderen: sydney - Nisan 10, 2009, 10:28:43 ÖÖ
ewet amfisiz olcak, teyp we hoparlörler simdilik yeter...
ha bu arada aynı teybi 197 ye buldum haberiniz olsun...
Gönderen: Ser-G - Nisan 10, 2009, 12:26:20 ÖS
abicim iyi hoş söylüyorsun da adamlar sana distribütor garantisi veriyor. bugun tahtakale gibi yerlerde çakma jbl leri çarşaf gibi tezgaha serenler var sen hesap et daha ne markalar var.bana bunu necvox un ithalatçısı söylüyor.bizim müşterimiz oluyor kendisi..sirkeci garanti bankasının yanındaki firma.audiobahn ın sahtesini çıkaramadıklarını söylüyor. tabi yine siz bilirsiniz.ben sadece fikrimi sölemek istedim.kusura bakma abicm.
Gönderen: HAKAN739 - Nisan 10, 2009, 08:46:56 ÖS
Arkadaşlar,Navitch NRD-AX3400HC Honda Cıvıc Navigasyon & Multimedia Sistemini KICKER'larla buluşturdum.....
1 Adet kapasitör 1.5 farad GROUND ZERO=200 DOLARES,
1 Adet ses anfisi kompenatlara 4 kanallı KICKER ZX650.4=300 DOLARES,
4 Adet kompenat KICKER RS65.2 6.5"(165 mm)=530 DOLARES,
2 Adet KICKER S15L7 38cm,kare bas=640 DOLARES,
1 Adet bas amfisi KICKER ZX2500.1=1000 DOLARES,
yani kuru 1.60'tan hesaplarsak 4272 TL'ye,faturalı olarak bitirdim işi...
Yayında ve yapımda emeği geçen ÖZELLİKLE ForEnginePOWER'a ;) çoook teşekkürler..... 
Gönderen: HAKAN739 - Nisan 10, 2009, 08:59:17 ÖS
Bassların çakması yok diosun abicim adamlar kicker L7 ve L5 in çakmasını çıkarmışlar sen ne dion bu Aiudiobahn ın mı çakmasını çıkaramıcak adamlar 2 tane L7 yi bana 700 dolara bıraktı dükkanın biri şaşırdım L7 teki 400 450 dolar civarı indirim yapılırda bu kadar yapılmazki  sonradan çıktı foyası meydana meğersem Çakma L7 lermiş biri birinin ölçüsünü tutmuyo walla piasa böle karıştı walla çin mahvetti elektronik piasasını
valla ben iki tane KICKER L7'yi kare 38cm'lik faturalı hemde çakma deil direkt kıcker'ın distribütör'ünden 640 Dolarese aldım isteyene yardımcı olurum...
Gönderen: ForEnginePOWER - Nisan 11, 2009, 12:20:10 ÖÖ
abicim iyi hoş söylüyorsun da adamlar sana distribütor garantisi veriyor. bugun tahtakale gibi yerlerde çakma jbl leri çarşaf gibi tezgaha serenler var sen hesap et daha ne markalar var.bana bunu necvox un ithalatçısı söylüyor.bizim müşterimiz oluyor kendisi..sirkeci garanti bankasının yanındaki firma.audiobahn ın sahtesini çıkaramadıklarını söylüyor. tabi yine siz bilirsiniz.ben sadece fikrimi sölemek istedim.kusura bakma abicm.
ASıl sen  kusura bakma abicim ani çıkış gibi oldu ama  bu arada Audiobahn nerenin malı..
Benim ki şu hesap sütten ağızı yanan yoğurdu üfeyerek yer tarzı zamanında ii bir kazık yediğim için en ince noktalara iniyom araştırma konusunda
Gönderen: ForEnginePOWER - Nisan 11, 2009, 12:32:27 ÖÖ
Arkadaşlar,Navitch NRD-AX3400HC Honda Cıvıc Navigasyon & Multimedia Sistemini KICKER'larla buluşturdum.....
Yayında ve yapımda emeği geçen ÖZELLİKLE ForEnginePOWER'a ;) çoook teşekkürler..... 

Ben Teşekkür ederim abicim!...:D
 ----naptın abicim sen böle yahuu bu kadar para harcarsan ses sistemine o aracının tavanı 3 cm zıplamassa at çöpe onları, bağaj kilidini kırdırmassan at çöpe o seti bunlarla dewasa güçte bir sistem kurulur ve bu parayla.
Gönderen: ForEnginePOWER - Nisan 11, 2009, 12:36:20 ÖÖ
Anfinde iii kuwetliymiş haa
MPN ZX2500.1
Key Features
Amplifier Type Mono Channel
Bridgable Bridgable
RMS Power at 4 Ohms 1250 W x 1    JBL 1201. in  RMS 4 ohm daki gücü 787 W
RMS Power at 2 Ohms 2500 W x 1
Performance
Frequency Response 25 Hz - 20000000 Hz
Signal to Noise Ratio 95 dB
THD at Rated RMS Power 1 %
Crossover / Equalizer
Bass Boost With Bass Boost
Bass Boost Frequency 40 Hz
Low - Pass Frequency 50 Hz - 200 Hz
Other Features
MOSFET Circuitry Yes
3 Way Ready No
Dimensions
Width 27.5 in.
Depth 9.63 in.
Height 2.13 in.
Warranty
Gönderen: ForEnginePOWER - Nisan 11, 2009, 12:39:45 ÖÖ
ewet amfisiz olcak, teyp we hoparlörler simdilik yeter...
ha bu arada aynı teybi 197 ye buldum haberiniz olsun...
Amfisiz kuracaksan sistemi abicim bu Pioneer komp. lar yeter sana umarım bu sesle tatmin olursun ama kimse sonradan sonraya tatmin olamıo walla
Gönderen: HAKAN739 - Nisan 11, 2009, 09:18:09 ÖÖ

Ben Teşekkür ederim abicim!...:D
 ----naptın abicim sen böle yahuu bu kadar para harcarsan ses sistemine o aracının tavanı 3 cm zıplamassa at çöpe onları, bağaj kilidini kırdırmassan at çöpe o seti bunlarla dewasa güçte bir sistem kurulur ve bu parayla.
Sanırım benim araba benim gibi tedavilik durumda bir manyağa düşmekle ;) T.C'nin en şanslı Hondası olacak gerçi şu andada öyle sayılırda,daha modlama sürüyor,bakalım,ne olceekk.İş yavaş-yavaş diycem ama artık yavaşıda kalmadı sıra geldi turboya dayandı,buyur bakalım...Eğer 6 yıl/150.000 km.garanti sineması olmasaydı,motorada girmiştim,turbosuda üstündeydi.Bakalım Allah yardımcım olsun..Şimdi bugün dooru ses izolasyonuna götürcem benim gümüş kartalı.Bagaj,tavan,kapılar komple yapılacak,yoksa bu tesisat hem arabanın,hemde benim ömrümü yer ;)
Gönderen: ForEnginePOWER - Nisan 11, 2009, 05:10:13 ÖS
abicim hakkatende en şanslı HONDA sende yani Senin gibi bir sahibi var hemde turbo düşünen bu arada senin aracın motor serisi ne idi bilgin varmı
Gönderen: HAKAN739 - Nisan 12, 2009, 12:07:02 ÖS
yalnız engin SIKINTI var  <nohapy 2 yere gittim montajlamaya cihazları,tavsiye üzerine.adamlar cihazları görünce tırstılar.baktım birini tırsık görünce vazgeçtim ondan,yapamaz diye.dieride ben portlu 2 tane 38'lik istiyorum dedim oda birini portlu sığdırabiliriz veya ikisi olursa düz portsuz kapalı kutu olur dedi.arka bagaja ben hiçbirşey koymuyorum tamamen müziğe ait olsunda,ama hem ikisi portlu hemde amfilerle nasıl olcek civic sedanın bagajına,fikrin varmı?yada sen olsan ne yapardın,iki 38'liğide koymak şartıyla.potlu portsuz ne farkı olur,sen portsuz düz kapalı kutu yaparmıydın.bilen başka arkadaşlarda fikir verebilir..Tüm bagajı kullanabilirsiniz fikirlerinizde,zaten neredeyse arka koltuklarıda feda edecek duruma geldim.haa birde abi neymiş bu zx2500.1 yaw,görenler önünde saygıyla eğilior  >=ok hakkatende cihazların hepsini almıştım birtek zx2500.1 sonradan kargoyla ayrı dün geldi,feci birşey....hauahauahaaaa teypçi bana diyorki abi bu ne yaa,kicker zx2500.1 her modcunun rüyası,bende cevaben dedimki,artık benim deil :D  bakalım bu film nasıl bitecekkk.....
Gönderen: HAKAN739 - Nisan 12, 2009, 12:48:53 ÖS
bakalım bu linkte http://www.teamhondaturkey.com/forum/iceguvenlik_muzik_sistemleri/bass_hoparlor_turleri_ve_kutulari-t15853.0.html okuduğuma göre kapalı kutuda fena deilmiş ama engin yaz bakalım kardeşim ne yapalım,fikrin ne?sen olsan ne yapardın?
Gönderen: ForEnginePOWER - Nisan 13, 2009, 12:52:58 ÖÖ
Aynen abicim bugün nasıl canım sıkıldı bir bilsen ağlıcaktım nerdeyse bende çift 38 liği bağajı yarı kapatacak şekilde montaj ettim litre hacmini hesaplamadan 2 port la ama arka koltuğu ileri yatırmassam hiç basınç olmuo hiç bass vurmuo yani wooferlerin önünü açmam gerekio  çok canım sıkıldı buna en iiisi çift 38 lik için tek kabin olacak istediğin zaman alacan eve koyacan abi bagaj da lazım oluyo ve kabinlerin  etkisi iile araca komple monte etmek fiber yapı ile arasında çok fark var...
Bu arada dediğin gibi senin anfi aşırı kuwetli setçilerin hayalindeki anfi benim kide senin anfiye yakın bir kuwette ama KİCKER başka tabi sen Çift L7 mi almıştın bu arada abicim O L7 leri de bağaja sığdırmak hakkaten zor bu arada şunu göz önünde kesin bulundur abicim Woferlerin istediği Litre hacmine çok dikkat et hacim küçük olursa hiç bass vuramaz ama sana yetio gibi  gelir nedeni senin KİCKER anfinin gücünden kaynaklanıo woferler anfinin aşırı gücünden bass vurur yani woferlerin hacmi tam fabrikanın istediği gibi olursa anfi zorlanmadan vurur bassları ve bass etkisi de devasa büyüklükte olur abicim bilmem anladınmı yani sırf görüntü olsun diede düşük olan basslarıda göz ardı etme woferlerin hakkını ver, woferlerin istediği hacimde bir yapı veya kabin kullan sonunda benim gibi pişman olursun walla
Gönderen: ForEnginePOWER - Nisan 13, 2009, 02:50:35 ÖÖ
Bu arada portsuz düz kapalı kutu yaparsan fazla ii bir bass alamassın abicim bu yüzden ben çok hayal kırıklığına uğradım  ama şöle yaparsan çok deli bir basınç etkisi olur (http://img24.imageshack.us/img24/6038/94016009.jpg) Potu Arka camın dibindeki hoparlör deliklerinin yanıa açtıracan ben bu şekil yapacam sistemi
Gönderen: refleks - Nisan 13, 2009, 12:07:29 ÖS
bana  sormadan yaptırdıgın herşey  istedigin gibi  olmyacak:)
Gönderen: refleks - Nisan 13, 2009, 12:09:38 ÖS
Bu arada portsuz düz kapalı kutu yaparsan fazla ii bir bass alamassın abicim bu yüzden ben çok hayal kırıklığına uğradım  ama şöle yaparsan çok deli bir basınç etkisi olur (http://img24.imageshack.us/img24/6038/94016009.jpg) Potu Arka camın dibindeki hoparlör deliklerinin yanıa açtıracan ben bu şekil yapacam sistemi

sen  sanırım kapalı  kutu  bir  bass  dinlemedin    yanlış  bilgi  verip   kafa  karıştırmıyın
Gönderen: HAKAN739 - Nisan 13, 2009, 12:23:35 ÖS
gökhan dostum senin fikrinide alabilirmiyim,2 amfiyi iki l7'yi nasıl yapıcaz bu bagaja,sende yaz bakalım fikrini,sen olsan ne yaparedın cihazları yazdım yukarıda

sen  sanırım kapalı  kutu  bir  bass  dinlemedin    yanlış  bilgi  verip   kafa  karıştırmıyın
Gönderen: ForEnginePOWER - Nisan 13, 2009, 12:53:21 ÖS
dinledim abicim benim evdeki sistem kapalı kutu ama bir boğukluk oluyooo bu şekilde ben öle hissediorum belkide..
Gönderen: refleks - Nisan 13, 2009, 04:11:40 ÖS
dinledim abicim benim evdeki sistem kapalı kutu ama bir boğukluk oluyooo bu şekilde ben öle hissediorum belkide..

çok  ufacık bir ayrıtı    kutu  hacmi  ve  hava  çıkışı bu  ufacık  şeyin hesabını  kimse  yapmaz  kutudaki  bir  tane  vida   deligi  bile  buna  etkendir.. portsuz  kutuda   bass  daha  tok  çalar   içeride  sana  ses  güzel  gelmeye  bilir  ama  dışarıda  çok temiz  güzel  bir ses  alaırsın
Gönderen: ForEnginePOWER - Nisan 13, 2009, 04:19:33 ÖS
Reflex abicim bu konuda çok haklısın küçücük bir vida deliği dahil hakkaten de etkilio sesi bu arada şu senin aracın resimlerde gözüken ler L7 değilmi
evt reflex abinin araçta ki gibi bir sistem çok ii olmazmı sence hakan abicim dizayn güzel peki ses nasıl kesin zırıltılar olmaya başlamıştır civatalar falan gevşedimi
Gönderen: ForEnginePOWER - Nisan 13, 2009, 04:23:49 ÖS

sen  sanırım kapalı  kutu  bir  bass  dinlemedin    yanlış  bilgi  verip   kafa  karıştırmıyın
  ama abicim senin sitem eger kapalı kutu bass a resimlerde öle gözüküyo çünki senin aracın arka camın altında oval veya komp. varsa bunlar kapalı kutu olayında büyük bir etken bence öle değilmi

Gönderen: refleks - Nisan 13, 2009, 04:35:53 ÖS

bana  sorsaydın   bu  kadar   cihazı  aldırmazdım sana   bir  tane  l7  ve  1200.1  kicker  anfi  2  takım  RS65.2  ve  bir  takım 3  yollu  MBQ  senin işini  fazlasıyla  görücekti  anfi  olarakta  700.4 kicker  anfi  audison  kapasitör  audison  dagıtı   Optima  yada  stinger  kuru akü  dijital  bir  tanede  ön tarafa  sigorta  olay  biticekti tek    şimdi ..   sen  şimdiki  chiazlara  on kapıya  bir  takım mid  arka  kapıya  bir  takım mid  koyucan     araka  panzidota  2  takım mid  koyucan    bagajda  istepne  iptal   2  bassın  kapalı  kutuda  litresi  en az  50 - 65  litre   50  litree  güzel  çalmıyor  60  litre   iyi  ideal   açık  kutuda  ise   en  az     90-120  arası   bu  litreler  tek  bass  içidir.  bagaj  yaptıracan  basslar    düz  koyup  açı  vermen  gerekiyor   bunu  yaparkenden  frenkasları  birbiriyle  çarpışmaması  lazım  alt  zemin mdf  yaptıracan     sag  sol   tarafları  mdf  yaptıracan   yada  bu kadar  tefaruate  girmeyecen  basit  bir  kutu  yaptırıp  anfileri  ve   kapasitörü  arkası  koyucan :)  yoruldum bu  kadaar  yeter
Gönderen: refleks - Nisan 13, 2009, 04:43:29 ÖS

ama abicim senin sitem eger kapalı kutu bass a resimlerde öle gözüküyo çünki senin aracın arka camın altında oval veya komp. varsa bunlar kapalı kutu olayında büyük bir etken bence öle değilmi

senin çizdigin resimdeki  gibi     1  adet  l7  koy  arabaya  bak  ne olucak  ben  l7  her  şeklini denedim  master  yaptım üzerlerinden  tek 1  adet  portlu-portzu  yaptım    2  adet  portlu  arkadşımda var  bendeki  gibi  bir ses  çıkmmıyor  üye  araçlarımda  biraz eskiye  git    dreamsingle  my hondam and  kicker  başlıklı  bir  konu  olucak  ordan bak :)  istersen birde  bagajda  iki  tane  l7  demek  arka  panzidotun  yok  olması demektir  2009 bir aracnın arka  panzidotun altındaki  demirleri  kesebilecekmi  hakan  oda  meçhul  birde  2  takım mdf  koyupda kessen bile   20  cm  bir  yuvarlaktan başka  bir  hava  portu  kalmaz  orda 
Gönderen: ForEnginePOWER - Nisan 13, 2009, 05:00:51 ÖS
Wayyy Helallll abicim
eşşekten düşenin halini eşşekten düşen anlar L7 kullanmadığım için bilmiorum ama alt kısma yanlara mdf olayı çok güzelde çok zahmetli ayrıc eline sağlık abicim budur yanii Teşekkür ederim
Gönderen: ForEnginePOWER - Nisan 13, 2009, 05:05:48 ÖS
Bu arada Sende bana borçlusun Reflex abicim borcun bana o tarif ettiğin kapalı kutu olayını araç üzerinde nasıl yapabilrim bir fikir ver paintten basit bir şekilde çizersen de çok güzel olur şimdiden teşekkür ederim sana
Gönderen: refleks - Nisan 13, 2009, 05:21:17 ÖS
mantık şudur  bass  hiç bir  zaman  arabanın içine  dogru  bakmaz  bakar  oda   arka  koltukları  iptal edersin 2 tanel  l7  koyarsın     geçtin her  yer  oynar   7  katın  vitrinleri  oynayabiliyor  öle  diyim içerde  nefes  alamıyon  şimdi  şöyle  diyim saga   sola  anfiler  gelicek  bir anfinin yanında  dik  bir  şekildi  kapasitör  koyucan    alt  zemini  mdf yaptırp  istepne  yerine  bir  akü  koyucan  yaptırdıgım mdf  üzerine  bir  tane  dagıtıcı  koyucaksın   alt  ve  yanlar  bitiyor  bagajın kaç litre  oldufnu bilmiyom ama  yanlara  mdf  gelince  alt  zeminde  hazır  olunca  ortalam  180  litre  kalır  60-60    120     130 litrelik  bir  kutu baslarda  duruma  göre  biraz  megil  vericen bagaja  dogru  bakıcan   şimdi  ordan biri  atlar   kalan 50  litre  ne  olucak  diye  bu  bass  vurdugunda  ses  içerdinden bir sirkilasyon yapıcak  ve  dışarı  çıkmak  için yer  arayacak  buda  arja  panzidota  açıcgın deliklerden geçip  dagılacak...  he  birde  2 tane  l7  demek  montaş  işçilik  mdf hariç  600$ masraf  demek  izalasyon için hiç on sag  sol  kapı  arka  sag sol kapı  arka  bagaj  kapası  arka  sag  sol  çamuluk TAVAN   kople  izalasyon ve  sünger  kaplanması  gerekiyor  zıngırdamaması  için :))  birde  izmirde  bu  kadar saglam işçilik  dizay  yapabilecek bir  yer  varmı  bilmiyom
Gönderen: HAKAN739 - Nisan 13, 2009, 07:21:31 ÖS
mantık şudur  bass  hiç bir  zaman  arabanın içine  dogru  bakmaz  bakar  oda   arka  koltukları  iptal edersin 2 tanel  l7  koyarsın     geçtin her  yer  oynar   7  katın  vitrinleri  oynayabiliyor  öle  diyim içerde  nefes  alamıyon  şimdi  şöyle  diyim saga   sola  anfiler  gelicek  bir anfinin yanında  dik  bir  şekildi  kapasitör  koyucan    alt  zemini  mdf yaptırp  istepne  yerine  bir  akü  koyucan  yaptırdıgım mdf  üzerine  bir  tane  dagıtıcı  koyucaksın   alt  ve  yanlar  bitiyor  bagajın kaç litre  oldufnu bilmiyom ama  yanlara  mdf  gelince  alt  zeminde  hazır  olunca  ortalam  180  litre  kalır  60-60    120     130 litrelik  bir  kutu baslarda  duruma  göre  biraz  megil  vericen bagaja  dogru  bakıcan   şimdi  ordan biri  atlar   kalan 50  litre  ne  olucak  diye  bu  bass  vurdugunda  ses  içerdinden bir sirkilasyon yapıcak  ve  dışarı  çıkmak  için yer  arayacak  buda  arja  panzidota  açıcgın deliklerden geçip  dagılacak...  he  birde  2 tane  l7  demek  montaş  işçilik  mdf hariç  600$ masraf  demek  izalasyon için hiç on sag  sol  kapı  arka  sag sol kapı  arka  bagaj  kapası  arka  sag  sol  çamuluk TAVAN   kople  izalasyon ve  sünger  kaplanması  gerekiyor  zıngırdamaması  için :))  birde  izmirde  bu  kadar saglam işçilik  dizay  yapabilecek bir  yer  varmı  bilmiyom
İzmirde 2 dükkanı olan bi arkadaşım var,isimli,fuarlara falan şov arabaları yapıyor.onunlada bugün görüştüm aynen senin dediğin gibi dedi,öylede yapıcaz ama pandizottan yol gerekirse bakar veririz dedi.peki akü konusundada şöyle dedi aynı yuvaya üzerindekini indirip amperi olabildiğince en yüksek amperli bi akü koyarız,şimdi ikinci akü illaki şartmı,2 adet 1.5 faradlık kapasitör koycam.gökhancım akü ile ilgili bana dönersen sevinirim,gerekliyse olaya müdahale edeyim,bari.daha sonrada servise gittim yarın 30.000 km, bakıma girecek.bi izolasyonu konuşayım dedim.Allahtan izolasyonu servisim yapıyor.çünki tavana veya faça verebilecek herşeyi sadece servise elletirim.neyse cihazların montajını yapacak olan arkadaşta,serviste aynı şeyi söylediler.cihaz takılsın ihtiyaç durumuna göre izolasyon yapalım dediler,bilmiyorum ama belki biliyorsun arabama neler yaptığımı,biraz titizim araba konusunda şimdi ben bu saatten sonra aynen senin dediğin gibi hertarafı ful,komple izolasyon,sonra sünger falan yaptırcam tabi,bakalım nasip...ferdiyede bir ders daha verdim çalışıyor :D brembolayabilecekmiyiz arabayı bakalım..Haa birde izmirde ii ustalar var tabi,doğrultma,boya,aklına ne gelirse her türlü.İzmirden bir isteği olan arkadaşta olursa seve seve her türlü yardımcı olur yol gösteririm..Araba ile ilgili herşey..
Gönderen: ForEnginePOWER - Nisan 14, 2009, 12:17:37 ÖÖ
mantık şudur  bass  hiç bir  zaman  arabanın içine  dogru  bakmaz  bakar  oda   arka  koltukları  iptal edersin 2 tanel  l7  koyarsın     geçtin her  yer  oynar   7  katın  vitrinleri  oynayabiliyor  öle  diyim içerde  nefes  alamıyon  şimdi  şöyle  diyim saga   sola  anfiler  gelicek  bir anfinin yanında  dik  bir  şekildi  kapasitör  koyucan    alt  zemini  mdf yaptırp  istepne  yerine  bir  akü  koyucan  yaptırdıgım mdf  üzerine  bir  tane  dagıtıcı  koyucaksın   alt  ve  yanlar  bitiyor  bagajın kaç litre  oldufnu bilmiyom ama  yanlara  mdf  gelince  alt  zeminde  hazır  olunca  ortalam  180  litre  kalır  60-60    120     130 litrelik  bir  kutu baslarda  duruma  göre  biraz  megil  vericen bagaja  dogru  bakıcan   şimdi  ordan biri  atlar   kalan 50  litre  ne  olucak  diye  bu  bass  vurdugunda  ses  içerdinden bir sirkilasyon yapıcak  ve  dışarı  çıkmak  için yer  arayacak  buda  arja  panzidota  açıcgın deliklerden geçip  dagılacak...  he  birde  2 tane  l7  demek  montaş  işçilik  mdf hariç  600$ masraf  demek  izalasyon için hiç on sag  sol  kapı  arka  sag sol kapı  arka  bagaj  kapası  arka  sag  sol  çamuluk TAVAN   kople  izalasyon ve  sünger  kaplanması  gerekiyor  zıngırdamaması  için :))  birde  izmirde  bu  kadar saglam işçilik  dizay  yapabilecek bir  yer  varmı  bilmiyom
bu tarif ettiğin sistem hop. yerleştirme düzeni senin şu aracın resimlerindeki gibi dimi abicim
Gönderen: refleks - Nisan 14, 2009, 09:48:55 ÖÖ
bu tarif ettiğin sistem hop. yerleştirme düzeni senin şu aracın resimlerindeki gibi dimi abicim

bende  öle  degil  3  takım mid  ön kapılarda  2  takım mid  arka  kapılarda 1  takım panzidotta  bir  takımda  bagajda:)=
Gönderen: HAKAN739 - Nisan 14, 2009, 09:52:26 ÖÖ
İzmirde 2 dükkanı olan bi arkadaşım var,isimli,fuarlara falan şov arabaları yapıyor.onunlada bugün görüştüm aynen senin dediğin gibi dedi,öylede yapıcaz ama pandizottan yol gerekirse bakar veririz dedi.peki akü konusundada şöyle dedi aynı yuvaya üzerindekini indirip amperi olabildiğince en yüksek amperli bi akü koyarız,şimdi ikinci akü illaki şartmı,2 adet 1.5 faradlık kapasitör koycam.gökhancım akü ile ilgili bana dönersen sevinirim,gerekliyse olaya müdahale edeyim,bari.daha sonrada servise gittim yarın 30.000 km, bakıma girecek.bi izolasyonu konuşayım dedim.Allahtan izolasyonu servisim yapıyor.çünki tavana veya faça verebilecek herşeyi sadece servise elletirim.neyse cihazların montajını yapacak olan arkadaşta,serviste aynı şeyi söylediler.cihaz takılsın ihtiyaç durumuna göre izolasyon yapalım dediler,bilmiyorum ama belki biliyorsun arabama neler yaptığımı,biraz titizim araba konusunda şimdi ben bu saatten sonra aynen senin dediğin gibi hertarafı ful,komple izolasyon,sonra sünger falan yaptırcam tabi,bakalım nasip...ferdiyede bir ders daha verdim çalışıyor :D brembolayabilecekmiyiz arabayı bakalım..Haa birde izmirde ii ustalar var tabi,doğrultma,boya,aklına ne gelirse her türlü.İzmirden bir isteği olan arkadaşta olursa seve seve her türlü yardımcı olur yol gösteririm..Araba ile ilgili herşey..
gökhan akü konusunda birşeyler yazarmısın,yarım saat sonra servise gideceğimde..
Gönderen: by_paksoy - Nisan 14, 2009, 10:21:30 ÖÖ
Mrb. Bende İzmir 'liyim.
Forumlar bilgi açısından çok faydalı ancak, bilen de bilmeyen de yorum yaptığı için, bu yönde açılan konular genelde çorba oluyor.

Ses sistemi konusundan benimde planlarım var.
Bu konuda işini iyi yapan referans verebileceğim kişiler var.

by_paksoy@hotmail.com

Yardımcı olmak isterim.
Gönderen: HAKAN739 - Nisan 15, 2009, 08:38:09 ÖÖ
Mrb. Bende İzmir 'liyim.
Forumlar bilgi açısından çok faydalı ancak, bilen de bilmeyen de yorum yaptığı için, bu yönde açılan konular genelde çorba oluyor.

Ses sistemi konusundan benimde planlarım var.
Bu konuda işini iyi yapan referans verebileceğim kişiler var.

by_paksoy@hotmail.com

Yardımcı olmak isterim.
saol dostum ama işi Serdara verdim artık,Serdar Flash'ın arabasını yapan arkadaş,belki böyle onu tanıyabilirsin....Yanılmıyorsam Flash'ın arabasının Türkiye birincilikleri var  >=ok Feci bir şeydi ama tamamen şova,fuarlara yönelikti...
Gönderen: refleks - Nisan 15, 2009, 09:10:42 ÖÖ
aküyü çözdün mü?
Gönderen: HAKAN739 - Nisan 15, 2009, 09:55:48 ÖÖ
aküyü çözdün mü?
yok be gökhanım arabayı dün servise verdim,yaklaşık bir hafta kalacak.çıkınca başlıyacaz tesisat döşemeye..birtek tesisat değilki az çok ferdidende biliorsundur,birsürü işe kalkıştım,mesela sadece biri,headers ve ondan sonra 60lık komple polisajlı boru tesisatını yeniden yapılandırma borla orta susturucu  iki ayrı yollu borla son susturucu gibi,arabanın motor hariç heryerine giriyorum,bilirsin bu işler zor bak hepsini bir şekilde halledior insanda ama her konuyu bilemiosunki şimdi ses tesisattan hiç anlamam getir şanzımanı gözlerimi bağla sökeyim takayım mesela,sadece para ile olan şeyler değil,para tabiiki olucakta hem zamanında olacak hem ii ustalar tanıycan hemde işi biliceksin,neyse sen bu işleri bilirsin tabide,bak bi aküyü sordun cvp olarak al sana mektup gibi oldu :D gökhancım illaki sistemi kurarken yine bişiler sorabilirim sana,kardeşim çok saol allah razı olsun,izmirdede bir şuben var var ona göre,bende her konuda yardımcı olurum..tşklr...
Gönderen: refleks - Nisan 16, 2009, 12:34:07 ÖS
ben sana gene mesaj attım :) sanırıım  sigortaya  çözdün  mü