TeamHondaTurkey.Com

HONDA TEAM => Motorsporları => Konuyu başlatan: HONDA - Aralık 07, 2005, 05:11:22 ÖS

Başlık: İstanbul Park İçin İhaleye Çıkılıyor
Gönderen: HONDA - Aralık 07, 2005, 05:11:22 ÖS
İstanbul Park İçin İhaleye Çıkılıyor

Formula 1, MotoGP gibi organizasyonların gerçekleştirildiği İstanbul Park pisti için ihaleye çıkılacak. İTO Başkanı Yalçıntaş, İstanbul Park’la ilgilenen 7 kuruluş olduğunu söyledi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Valiliği’nden oluşan4 ortağı bulunan İstanbul Park’ın ihale şartnamesinin hazırlanması için bir yatırım kuruluşuyla anlaşma imzalandı.

4 hafta sonra ortaya çıkacak ihale şartnamesinin ardından kısa süre içinde ihale yapılacak. Formula 1 pisti işletmesi için özel sektör, satın alma, kiralama ve gelir paylaşımı şeklinde 3 değişik teklif verebilecek.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, ihale şartnamesinin hazırlanmasının en fazla 5 haftaya sarkacağını ifade ederek, ihale evrakı hazırlandığı zaman bunun duyurusunu hem medya aracılığıyla, hem de bu işle uğraşan yurt içi ve yurt dışındaki şirketlere yazı yazarak bildireceğini ve ihalenin şartlara uygun herkese açık olacağını söyledi.

Murat Yalçıntaş, “Bu işin çok fazla uzamasını istemiyorum. Çünkü yeni katılımlar geliyor. Bir an evvel bitirmek istiyoruz. Şartname hazırlanır hazırlanmaz eğer her şey arzu ettiğimiz şekilde ise bir hafta içinde de ihaleye çıkarız” diye konuştu.

7 Talipli Var

Formula 1 pisti için firmalara 3 teklif sunacaklarını bildiren Yalçıntaş, “Şu anda resmi olarak başvuran, ön hazırlıklarını yapan 3’ü yerli olmak üzere İstanbul Park’la ilgilenen 7 kuruluş var. Gelen tekliflerden hiçbiri eğer bizim arzu ettiğimiz seviyede değilse, biz bunu bugüne kadar çok büyük bir başarıyla işlettik, bundan sonra da biz işletmeye devam ederiz. Ama ben bu imkanı bir kere Türkiye’deki özel sektör firmalarına vermek istiyorum” dedi.

Yabancılar İhale Şartnamesini Bekliyor

Murat Yalçıntaş, Formula 1 pisti için şu ana kadar Türkiye’den resmi olarak biri konsorsiyum olmak üzere 3 kuruluşun yazıyla kendilerine başvuruda bulunduğunu, görüşmelerinin sürdüğünü anlatarak,”Biz gerekli bilgileri veriyoruz. Onlar ön hazırlıklarını yapıyor. İlgilenen yerli şirketler Türkiye’nin en büyük, en güvenilir ve şu anakadar yaptıkları işlerden başarıyla çıkmış şirketleridir” diye konuştu. Yalçıntaş, yurt dışındaki kuruluşların ihale şartnamesini beklediklerini kaydetti.

Taliplilerden Biri TÜRSAB

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, Formula 1 pistini vermede fiyatın belirleyici faktör olmadığını, bu işi yaparken izledikleri kriterler bulunduğunu, bunlardan birinin bu işi kendilerinden daha iyi yapabilecek doğru firmayı bulmak olduğunu söyledi.

Sürecin, tamamıyla şeffaf, kamuoyu önünde, her türlü şaibeden uzak, her isteyene eşit şartların tanındığı ve en iyi, hak edenin kazandığı bir süreç olmasına dikkat ettiklerini vurgulayan Yalçıntaş,”Burayı çalıştıran veya alacak olan şirketin biz ortaklara belli bir maddi kazanç da sağlaması lazım” dedi.

Formula 1’e 160 milyon dolardan fazla para yatırdıklarını anlatan Yalçıntaş, Formula 1 ile ilgilenen yerli kuruluşlardan birinin Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) olduğunu söyledi.
Başlık: İstanbul Park İçin İhaleye Çıkılıyor
Gönderen: SuperSonic - Aralık 07, 2005, 11:14:46 ÖS
Aman İstanbul Belediyesi kazanmasın da, kim kazanırsa kazansın
Başlık: İstanbul Park İçin İhaleye Çıkılıyor
Gönderen: memopad - Aralık 19, 2005, 08:27:25 ÖÖ
İstanbul Park'ı İngilizler mi Alıyor?

İTO Ocak ayında ihale açacak

(http://www.padokf1.com/images/haber/16122005153646-flag.jpg)    (http://www.padokf1.com/images/haber/16122005112606-start.jpg)

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir basın toplantısıyla İstanbul Park Pisti'nin yönetimini ihale yoluyla satacaklarını açıklamıştı. İstanbul Park'a bir İngiliz şirketinin de talip olduğu bildiriliyor.

İTO'nun, sahibi olduğu ve operasyonunu MSO (Motor Sporları Organizasyon A.Ş.) aracılığıyla yaptığı ve yatırımı için 160 milyon Dolar harcanan İstanbul Park Pisti'nin yönetiminin ihale yoluyla satışa çıkarılacağını açıklamasından sonra, piste yurt içi ve yurt dışından talipler olduğu bildiriliyor. İTO Başkanı Yalçıntaş basın toplantısında pist ihalesinin şartlarının hazırlığında son aşamaya gelindiğindini ve 2006 Ocak ayında ihalenin açılacağını belirtmişti.

Grandprix.com sitesinde bugün yer alan bir haberde ise, merkezi Londra'nın kuzeyinde bulunan Formula 1 Istanbul (UK) Ltd plc adlı bir şirketin faaliyet gösterdiği, sahiplerinin kimler olduğunun ve ne iş yaptığının bilinmediği bu şirketin de İstanbul Park ihalesine katılabileceği bildiriliyor.