TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Karşılaştırmalar => Konuyu başlatan: suby - Mart 15, 2009, 09:13:28 ÖÖ
-
arkadşlar bu ıkı aracn performans karşılştırması nasl olur,drag roll vs..moral verıcı postlarınızı beklıorm.. :P :)
-
bu arada jetta trıp. vtec II duz vıtes.. :)
-
pardon önce bişeyi aydınlatalım v-tech düz şanzımanın 110 hp olanı varmı ben otamatikler 110 gbi biliyorum düzler 120....
-
yok dostum ikiside 110 beygir... bence bu durumda dragda civic rollde bilmiyorum...
-
Civic VtecII
110hp / 152Nm
0-100 km/h = 9.2 / 9.5 sn
-----------------------------
Jetta 1.4 TSI
122 hp / 200 Nm
0-100 km/h = 9,8 sn
-----------------------------
Dragda VtecII olabilir ama rollingde turbonun ve 200nm torkun avantajıyla Jetta alır bence.
-
tsı motorlar 8.9'da kalmıormydu yaa.. :S
-
2 aracıda denedım kullandım
abimde
1.4 tsi jetta var perfomansı gercekten cok basarılı
konfor konusunda tartısılmaz
ama motor uzun omulugu konusunda tabıkdıe honda
-
eger trip dsg ise cok basarılı bır sanzıman
sızın vıtes atmanızdan daha hızlı atıyor bılgınıze
:)
-
evt dsg :) tek tedrgnlğm o zatn,yaa ıkı aracı kaldrma şansn yk mu ustm.. :)
-
walla jetta alır gibi...ama pilotaja da bakar...
-
Şöle diyim biz çok denedik yok yanı vtec 2 yetısemıyor tsi herturlu arkadan gelıp yetısıyor 1. vıteste bıraz problem yasıor torkyuklenmesı dolayıyla patıye gırıyor cok
-
vay demek vtec 2 yi geçiyor
-
vay demek vtec 2 yi geçiyor
gitmiiyorkı o motorlar benım 1.8 passatımda herturlu alıyor , alfa 147 105 hp ıle bıle dagıttım ben
-
vtec2yi alfa 147 105 ile geçtin ??
-
vtec2yi alfa 147 105 ile geçtin ??
ayen ole sedandı o benım gırdıgım vırajada gıremedı arabada yapılıaraba degıl benım altımdakı ve ılkkez kullanıyorum o arabayı goruslerden tut hıc bıseyıne alısım dıılım hatta ılkkez hatchback araba kullandım ogunhep sedan kullanan bırı olarak
-
dostum kusura bakma ama ilginç...
-
dostum kusura bakma ama ilginç...
bende beklemıorduama oldu tabı pılotajda onemlı
-
bencede pilotaj ortaya çıkmıştır ;)
-
bakın siz Allaan işine vtec ayaklar altında..abi bende geçen 1.3 palioylaydım kapıştım vtecII'iyle ama vtec geçti beni anlayamadım Alla Allaa...
-
bakın siz Allaan işine vtec ayaklar altında..abi bende geçen 1.3 palioylaydım kapıştım vtecII'iyle ama vtec geçti beni anlayamadım Alla Allaa...
fanatık olarak konusmuyorum senı ngıbı gerceklerı konusuyorum 110 luk vtec 2 gıtmıor ınkar etmeyın sımdıkı yenı 125 ler gıdıor ama
-
fanatik diil kullanmış biri olarak konuşuyorum..hadi tsi ı anladım turbo farkı dedim vw teknolojisi japona kafa tutar dedim..alfayıda kabul ettim.de 105 ps olan bi 147 nin geçmesi garibime gitti..benmi başka arabaya bindim vtec die?
-
fanatik diil kullanmış biri olarak konuşuyorum..hadi tsi ı anladım turbo farkı dedim vw teknolojisi japona kafa tutar dedim..alfayıda kabul ettim.de 105 ps olan bi 147 nin geçmesi garibime gitti..benmi başka arabaya bindim vtec die?
bu bındıgınız vtecler eskı vtecler gbı degıl benım bıdlgım kadarıyla ole ahım sahım bı degısım olmuor sımdıkı s2000 ve typerlarda oluor .. ama sunu dıım otomatıkte olablr bılmıorum ne oldugunu ama 147 duzdu
-
alfa 147, otm vites vtec'i geçer arkadaşlar.. eşit plotajla tabiki..
-
dostum bak alfa 147 105 0-100 11.3 s zaten hepimiz hondayı biliyoruz yani geçmesi zor hatta imkansız tabi arabayı bir ev hanımı ( deli araba kullanan bayanlarda var :) ) kullanıyordur ayrı ;)
-
dostum bak alfa 147 105 0-100 11.3 s zaten hepimiz hondayı biliyoruz yani geçmesi zor hatta imkansız tabi arabayı bir ev hanımı ( deli araba kullanan bayanlarda var :) ) kullanıyordur ayrı ;)
yok hayet hırbonun teki vardı + yanında 2 eleman daha vardır tabı honda herkesı gecer:D benı gecen honda olmadı daha o ayrı
-
schumacher ile akrabalık dereceniz nedir birader :D şaka yapıyorum ama kusura bakma honda segmentinde tek ;) 9.3 saniye 0-100 var ;)
-
birader alfa'nın 0-100 ünü yazıyosun ne güzel iyi hoş da bi zahmet bide otm vites civic'i yaz bakalım kim geçiyomuş ;)
-
birader alfa'nın 0-100 ünü yazıyosun ne güzel iyi hoş da bi zahmet bide otm vites civic'i yaz bakalım kim geçiyomuş ;)
>=ok
-
yada sen zahmet etme ben koyayim..
http://www.autoshow.com.tr/apps/oto_test.app/oto_test.php/0/303/HONDA
-
fanatık olarak konusmuyorum senı ngıbı gerceklerı konusuyorum 110 luk vtec 2 gıtmıor ınkar etmeyın sımdıkı yenı 125 ler gıdıor ama
neye dayanarak 125 likler gidiyor. ben defalarca denedim kendi aracımla yanyana yürüyorlar. 125 likler daha hantal kalıyor vtec2 yanında. dragta vtec2 alıyor defalarca denedik rollda yanyana yürüyorlar. bişeyleri denemeden havadan konuşmayın. 1.8 tdci focusla denedim en az 5 kere. dragta vtec2 yine alıyor ama fark okadar açılmıyor.
muratcantona
sen yolda denk gelip denemişsin. drag veya roll yaptın mı. drag yapsanız 147 daha kalkmadan vtec2 1 boy atar garanti veriyorum buna. 147 çok daha çok hantal. varsa orjinal 147 1 depo benzinine kalkarım kendi aracımla
-
öncelikle abi belirtmek istiyorum ki arkadaş arabanın düz mü ? oto. mi oldugunu bilmiyor ?sadece tahmin ediyor ve ben eskiden 120 lik 156 kullandım düz vites ve kesinlikle honda ile gidemez tamam güzel araç ama civic ile yürüyemez ;) ben 2007 ele.oto. kullanıyorum ve kesinlikle alfa bu araçlada yürüyemez ;) tabi pilotajda önemli...
-
neye dayanarak 125 likler gidiyor. ben defalarca denedim kendi aracımla yanyana yürüyorlar. 125 likler daha hantal kalıyor vtec2 yanında. dragta vtec2 alıyor defalarca denedik rollda yanyana yürüyorlar. bişeyleri denemeden havadan konuşmayın. 1.8 tdci focusla denedim en az 5 kere. dragta vtec2 yine alıyor ama fark okadar açılmıyor.
muratcantona
sen yolda denk gelip denemişsin. drag veya roll yaptın mı. drag yapsanız 147 daha kalkmadan vtec2 1 boy atar garanti veriyorum buna. 147 çok daha çok hantal. varsa orjinal 147 1 depo benzinine kalkarım kendi aracımla
mrak etme porsche tan tut sahıne kadar butun aracları bırbırıyle denemıslıgımız var bısey bılıyoruzda konusup yorum yazıyoruz denemısız kı bılıyoruz ben denk gelmedım gıden bı vtec 2 hee ddgm gıbı otomatıkmı duzmu bılemem ama sunu bıl fabrıka verısı herzaman tutmuor .. benım arabanın fabrıka verısı passatımın 10 sanıye 0-100 madem 9.2 sanıye vtec 2 duz vıtesın neden dragta gecemedı benı bı kafa atıor ben 2 e atınca dagıl hatta o gun denemız sırasında sans ıste 4 tane aractık benım passatım yanımda 96 model bı cıvc onun yanında son kasa ve vtec 2 ddgınız 1. passat 2. 90cıvıc 3. yenı civic 4. muhtesem vtec 2 :D saskınlık verıcı egsoz gazı yutup durdu
-
öncelikle abi belirtmek istiyorum ki arkadaş arabanın düz mü ? oto. mi oldugunu bilmiyor ?sadece tahmin ediyor ve ben eskiden 120 lik 156 kullandım düz vites ve kesinlikle honda ile gidemez tamam güzel araç ama civic ile yürüyemez ;) ben 2007 ele.oto. kullanıyorum ve kesinlikle alfa bu araçlada yürüyemez ;) tabi pilotajda önemli...
tabıkıde pilotaj onemlı ama unutmayın tork hondada tork yok
-
Alfa Romeo
Motor Yeri Ön
Motor Yerleşimi Enlemesine
Motor Yapısı
Soğutma Türü Su
Motor Tipi DOHC
Silindir Sayısı ve Yerleşimi S-4
Silindir Başına Subap Sayısı 4 (Toplam 16 Adet)
Motor Hacmi 1598 cc (97.52 cu in)
Çap 82 mm (3.23 in)
Strok 75.65 mm (2.98 in)
Çap / Strok Oranı 1.08
Silindir Başına Düşen Hacim 399.5 cc/silindir (24.38 cu in/silindir)
Krank Ana Yatak Sayısı
Sıkıştırma Oranı 10.3 : 1
Yakıt Besleme Tipi Bo Motronic ME.7 fuel inj.
Hava Besleme Türü Normal
Kompresör Tipi -
İntercooler Türü Yok
Katalitik Konvertör Var
Maksimum Motor Gücü 104 HP (77.6 kW)
Maksimum Güç Devri 5600 d/d
Maksimum Tork 140 N.m (103.3 lb.ft , 14.3 kg.m)
Maksimum Tork Devri 4200 d/d
Maksimum Güç Devrinde Tork 132.2 N.m (5600 d/d)
Güç / Ağırlık Oranı 87.4 HP/ton (65.2 W/kg)
Güç / Motor Hacmi Oranı 65.1 HP/litre (48.5 kW/litre)
CO2 Emisyonu 192 g/km
Yakıt Tüketimi 11.1/6.3/8.1 l/100km urban/extra-urban/combined
Performans
0 - 80 km/h
0 - 60 mph
0 - 100 km/h 11.3 s
0 - 160 km/h
80 - 120 km/h (son viteste)
0 - 400 m Hızlanma
0 - 1000 m Hızlanma 33 s
Son Sürat 185 km/h (115 mph)
dostum alfada tork delisi degil :)
Su soğutmalı, 4 zamanlı, SOHC VTEC-II
16 supaplı, enine yerleştirilmiş, 4 sıra silindir
Yakıt sistemi PGM-FI
Çap ve strok (mm) 75x90
Hacim (cc) 1590
Sıkıştırma oranı 10.4:1
Maksimum güç 110 PS / 5600 rpm
Maksimum tork 152 Nm / 4300 rpm (japon modeller 162 Nm)
hatta bak civic daha yüksek tork veriyor neyse konu alfa degil zaten...
güncel...
-
Tork yok dediğin araçta 12 nm daha fazla tork var Alfadan ;)
-
ben genel olarak dıyorum bak bakalım 1.6 fsi a bak ozaman ;) 1.6 turbolara gırmıyelım hatta :D herneyse kardesım benı gecemedı ben onu bılır bunu derım bu kadar basıt otomatıksede gecemez ozaman otomatıkdır ama benım passatımıda hıc bı honda gecemedı daha
-
alfa ve vtec2ye aynı yetenekte sürücüler binsin vtec2 kesinlikle alır.Alfa 147 çok hantal bir araç.Bunun dışında 1.4 tsi jetta ile vtec2 kapışması sonucuda eğer sürücüler aynı yetenekteyse jetta çok az farkla geçebilir. 1.6 fsi ne vtec2 nede 125lik civicleri geçemez.Fsi ve 8 valf vw motorları tam bir becerisizlik abidesi.Yakında 8 valf motoruda yok eder vw , tsi motorları ben performans açısından başarılı buluyorum , tabi dayanıklı olup olmadıklarını zaman gösterecek.
-
roll = jetta > düz vtec > 147 > otm vtec
drag = vtec > jatta > 147 > otm vtec
-
ya bırı turbo lu bırı atmosferık her turlu honda tercchıım nedır bu olaylar ya ozaman tmm hondayada turbo takarsak ısler nolcak
-
alfa ve vtec2ye aynı yetenekte sürücüler binsin vtec2 kesinlikle alır.Alfa 147 çok hantal bir araç.Bunun dışında 1.4 tsi jetta ile vtec2 kapışması sonucuda eğer sürücüler aynı yetenekteyse jetta çok az farkla geçebilir. 1.6 fsi ne vtec2 nede 125lik civicleri geçemez.Fsi ve 8 valf vw motorları tam bir becerisizlik abidesi.Yakında 8 valf motoruda yok eder vw , tsi motorları ben performans açısından başarılı buluyorum , tabi dayanıklı olup olmadıklarını zaman gösterecek.
8valf motorlar dayanıklıkı golf 4zamanından berı yanı96dan berı 13 yıldır kullanılıyor
-
roll = jetta > düz vtec > 147 > otm vtec
drag = vtec > jatta > 147 > otm vtec
teknık dusunursek dogrusu budur zaten ama dragta bı ıtıraz etcem :D jetta 0-400 de alır gıbıme gelıyor
-
8valf motorlar dayanıklıkı golf 4zamanından berı yanı96dan berı 13 yıldır kullanılıyor
biliyorum ama performans açısından artık 13 yıl geride :) dayanıklı olması yetmiyor bu çağda
-
oyle dıyosun ama 170 lık golflerde var onların hakkını yememk lazım
-
ben genel olarak dıyorum bak bakalım 1.6 fsi a bak ozaman ;) 1.6 turbolara gırmıyelım hatta :D herneyse kardesım benı gecemedı ben onu bılır bunu derım bu kadar basıt otomatıksede gecemez ozaman otomatıkdır ama benım passatımıda hıc bı honda gecemedı daha
Bende Alfa için demiştim.Jetta vs VtecII içinde yorum yaptım önceki mesajımda.
Tutupta turbo motordaki torku karşılaştırıcak değilim..
-
alfa 147 ile vtec2 karşılaştırılması yapılmış ilginç.
bir araç karşılaştırırken şöför faktörünü katmayın arkadaşlar.
şöförler de araçlar da "stock" olsun...
-
110'luk gıtmıo?? ben yenı kasa cıvıcn benı geçtığını bılmıorm! geçmesıne ıhtımalde vermıorm açıkcası..
yok hayet hırbonun teki vardı + yanında 2 eleman daha vardır tabı honda herkesı gecer:D benı gecen honda olmadı daha o ayrı
sen tekmydn ustm? +2 demk 0-100'de 1 sn demk.. :)
vtec II otomatığn 0-100'u 11.3 dur..
muratcantona
+1 depoda bendn.. :)
+1..
-
muratcantona
mrak etme porsche tan tut sahıne kadar butun aracları bırbırıyle denemıslıgımız var bısey bılıyoruzda konusup yorum yazıyoruz denemısız kı bılıyoruz ben denk gelmedım gıden bı vtec 2 hee ddgm gıbı otomatıkmı duzmu bılemem ama sunu bıl fabrıka verısı herzaman tutmuor .. benım arabanın fabrıka verısı passatımın 10 sanıye 0-100 madem 9.2 sanıye vtec 2 duz vıtesın neden dragta gecemedı benı bı kafa atıor ben 2 e atınca dagıl hatta o gun denemız sırasında sans ıste 4 tane aractık benım passatım yanımda 96 model bı cıvc onun yanında son kasa ve vtec 2 ddgınız 1. passat 2. 90cıvıc 3. yenı civic 4. muhtesem vtec 2 :D saskınlık verıcı egsoz gazı yutup durdu
senn 1.8 passat bıldğmz turbolu 150 hp 210 tork olan passatmı.. :)
+1..
13 yıldr kullandğn ıçın dayanıklımı oluo :) tum otomobıl markaları bunn ıçıne çın,kuzey kore vs'de dahıl 16 valf kullnrken bı tek vw 8 valf kullanıo ve bunn açıklamasıda dayanıklı olması dı mı..:)
vw'de bana herşeyı savun ama motorunu savunma lutfn :) lıtre basına en dusuk gucler,fsı'ların anlmsz tork bandı,2000'lı yıllarda 8 valve'lı motor uretmek,hele ısme bak sen volkswagen(halk arabası).. :D
170lık golf hmm :) aşırı beslemelı olanlar yanı turbolu superchargerlı olan 170lık :) 1750 devıre kdr supercharger 1750 den sonra turbo,1400cc ye o kdr besleme çok! o motorn omru fazla olmz..
ben asıl mucıze 1600cc motordan aşırı besleme yanı turbo vs olmadan 185hp guç elde edeblmeye derm,bu motor b16b2 yani 1999-2000 model HONDA Civic Type-R motorudur,bu araç serı uretım bır araçtır ve tamamen sorunsuzdur!
54 000 lıra verıyorsun barı spoıler renklı cam ya da ne bılım spor koltuk faln olsn o da yk! o kdr para verdktn sonra type-R alırım.. :)
-
muratcantona
senn 1.8 passat bıldğmz turbolu 150 hp 210 tork olan passatmı.. :)
+1..
13 yıldr kullandğn ıçın dayanıklımı oluo :) tum otomobıl markaları bunn ıçıne çın,kuzey kore vs'de dahıl 16 valf kullnrken bı tek vw 8 valf kullanıo ve bunn açıklamasıda dayanıklı olması dı mı..:)
vw'de bana herşeyı savun ama motorunu savunma lutfn :) lıtre basına en dusuk gucler,fsı'ların anlmsz tork bandı,2000'lı yıllarda 8 valve'lı motor uretmek,hele ısme bak sen volkswagen(halk arabası).. :D
170lık golf hmm :) aşırı beslemelı olanlar yanı turbolu superchargerlı olan 170lık :) 1750 devıre kdr supercharger 1750 den sonra turbo,1400cc ye o kdr besleme çok! o motorn omru fazla olmz..
ben asıl mucıze 1600cc motordan aşırı besleme yanı turbo vs olmadan 185hp guç elde edeblmeye derm,bu motor b16b2 yani 1999-2000 model HONDA Civic Type-R motorudur,bu araç serı uretım bır araçtır ve tamamen sorunsuzdur!
54 000 lıra verıyorsun barı spoıler renklı cam ya da ne bılım spor koltuk faln olsn o da yk! o kdr para verdktn sonra type-R alırım.. :)
bıldıgımız turbo olan passat degıl atmosferık 1.8 kat ıptalı komple borla sıstemlı , el yapımıda cold aır ıntake kıtı var bunlar sadece rahatlatıor zaten yanlız aracım 8 bın devır cevırıor onu solım normal bı pasat 6.400 cevırır ... bu valf muhabbetı her forumda gecıor hıc bı zamanda tatlıya baglanmıor valf sayısı teknolojı ıle alakalı bıse degıl ozaman benım arabam cok teknolojık 20 valf 4 sılındırlı bı arac teknolojı veya gerı kalmıslık dııl vw de 32 valf lık motorda var 8 valfte var ozaman 1000 kat daha gelısmıs ..ben sımdı o motordan alıorum cıktıgı gunden berıdırde cok tutuldu herkes yok omru fazla olmaz yok bıse olmaz dıor kardesım 1.4 ten alın 170 hp ı ole gelın kı bu yazılımla 210 hp alıonıor 2.0 turbo yu 200 hplık olanversıyonu rahat alıyor buda superchargerın faydası alt devır canlı , bu adamlar muhendıs gelecegın teknolojısı bu kucuk hacımde buyuk guc motor blogundan tutun butun sıstemler ona gore yapılıyor zaten odulunu almıs bı motor kanıtlanmıstırda ... type r la bı kaza yap sonra gıt golf gti la yap pardon once golf gti la yap sonra type r la malum type r da olme rıskı cok fazla :D:D olursun falan kalır sonra gti kazası , he o efsana motor nıe uretılmıor madem hala nıe ole tıkandı kaldı , 185 hp guc verıor tamam yere kacını ıletıyor torku ne ?
-
ahhh bee abım sen vw'cısın bunu anlmk hıçte zor değıl :) onn ıçın bız boşa tartşrz.. :)
-
1998 de corolla aldık 2003 te sattık gold aldık 2003 model üsküdara rezil olunca sattık daha çıkabildigi rampa olmadı arabayı 6 ay kullandık sattık 2004 focus aldık oda fena degildi 2006 da sattık 2007 civic aldık şimdi onuda sattım gene civic aldım inşallah 15 nisanda gelecek... kısacası ben bu segmentte kullanmadıgım araç yok civic number one ;) gti bir efsaneydi keşke öylede kalsaydı bazı şeyleri zamanında bitirmek çok önemli ;)
-
gti efsaneydı ama dıgıl typerla vti la bile anılmaz oldu artık gercek efsaneler yaşar vti lar halen caddede gazlıyo gti lar nerde ;) pertingen çok saglam oldukları için ;D
ha bide nıe uretılmıyo demişin honda artık daha cok ekonemıye yonelık calışıyor ve uretıyor yenı s2000 yolda almanların ulasamıcakları atmosferık makınalarla gene gorur duyarsınz hiçbi zmn tıkanmaz buyur k20 buyur f20 atmosferik ;)
bide su tsi lara tutuldu fln diyosunuz ya cok guluyom ya hele oncekı kasaları saymıyom bıle :) tutulduda nıe yollarda caddelerde göremiyoruz ??? :P
185 hp cihazın torku 1.6 hacmının olması gerektıgı gibi ve torku ust devirlerde lineer tutabılıyor redlıne a kdr öyle 2bınde verip 4 bınde bitmıyor yanı ;) ve yere aktardıgıda almanlardan emsallerınden daha fazla 0-100 6 sn den bahsediyoruz buyur sorularına cvp umarım yeterlı olmustur
arkadaş haklı vwcisin bunları havaya diyoz belkı ama olsn biraz aydınlatsak ne mutlu ;) :)
-
fake uye bunlar fake :D pertıngen'e koptum ustm ashahaha.. :D
-
:) haklısın ya aslnda ama ben yazdım ole işte ama doru alayı hatta taburu cümle cemaati pertingen hacım ;D
-
senin dediğin 120 hp'lik ies'in verisi.. 110 hp'lik vtec II otm 0-100 12 küsür saniye..
-
senin dediğin 120 hp'lik ies'in verisi.. 110 hp'lik vtec II otm 0-100 12 küsür saniye..
Yazarken böyle kesin olarak yazmıyormusunuz 1 de... !
Civic 1.6 110 hp VtecII
Otomatik = LS/ES = 11.3 / 11.7 sn
Katalog verisi bu.
-
aynn kardşm,dırek ayar mod on.. :)
bızde herşy belgelı :) LS 11.3 ES 11.7..
(http://img516.imageshack.us/img516/8035/vteciikatalog.jpg) (http://img516.imageshack.us/my.php?image=vteciikatalog.jpg)
-
böyle kesin olarak yazmıyormusunuz 1 de... !
bak birader öncelikle hitap şekline dikkat et benim arkadaşımda değilsin muhattabımda..
ikincisi; fabrikasyon değerini yazmayı bende bilirim bulmakda öyle zor bişey değil merak etme..
gel gelelimki bu aracın otm vitesi hantal ve reel dünyada uygulamada fabrika verisini tutturamıyor
ben senin gibi kağıttan bakıp bu bunu gecer şu şunu yer diyenlerden değilim bizzat uygulamada bu işi yaparım görürüm bilirim vede evet çok bildiğim içinde kesinmiş gibi yazarım..
illede belge dersen al sana belge..
http://www.arabam.com/testDetay.aspx?id=105
http://www.buask.net/arabalar/honda-civic-16-es-otomatik-ozellikleri.html
konuyu burda gereksiz yere uzatmanın manasıda yok, bi derdin sıkıntın olursa pm yoluyla tlf numaramı atarım o şekilde konuşuruz..
-
ndn hmn tepkı gosterıosn? :) hondann test verılerınn daha doğru olduğunu sende bılıosn! şmdı ndn tel numaranı verme gereğı duydunkı?? :)
autoshow her zmn yanlş verıler verr kı type-R'ı 8 snde kaldrn bı dergı :) en ıyı oto test dergısı evodur..
http://my.opera.com/ZAHEK/blog/show.dml/1680645
-
hala dergi diyosn >%6rol
-
telefon numaramıda konuyu şuan yaptığımız gibi kirletmeyelim diye verdim rahat rahat bilgi alışverişinde bulunalım diye ;)
-
sen 0-100 lerı cıhazlamı olçuosn merk ettm.. :)
nedn kırletelm arkdşm burası bılgı platformu.. :)
-
böyle kesin olarak yazmıyormusunuz 1 de... !
bak birader öncelikle hitap şekline dikkat et benim arkadaşımda değilsin muhattabımda..
ikincisi; fabrikasyon değerini yazmayı bende bilirim bulmakda öyle zor bişey değil merak etme..
gel gelelimki bu aracın otm vitesi hantal ve reel dünyada uygulamada fabrika verisini tutturamıyor
ben senin gibi kağıttan bakıp bu bunu gecer şu şunu yer diyenlerden değilim bizzat uygulamada bu işi yaparım görürüm bilirim vede evet çok bildiğim içinde kesinmiş gibi yazarım..
illede belge dersen al sana belge..
http://www.arabam.com/testDetay.aspx?id=105
http://www.buask.net/arabalar/honda-civic-16-es-otomatik-ozellikleri.html
konuyu burda gereksiz yere uzatmanın manasıda yok, bi derdin sıkıntın olursa pm yoluyla tlf numaramı atarım o şekilde konuşuruz..
Neden bu kadar gaz yaptın ki ? Yazdığımda ne saygısızlık var ?
Ben sana neyle ölçtüğünü sorayım o zaman kronometreylemi ölçtünde 12 küsür saniye diyorsun.?
Bu kadar kasmayın kendinizi.
-
sen 0-100 lerı cıhazlamı olçuosn merk ettm.. :)
hayır ama 1sn'lik bi farkı algılamak için cihaza ihtiyaç duymuyorum
nedn kırletelm arkdşm burası bılgı platformu.. :)
konunun başlığını okursan konunun saptığını farkedebilirsin
@vtecII arkadaşım msn adresim orcuninmez@hotmail.com rica etsem ekleyebilirmisin..
-
genel anlamda yapılan karşılaştırmalar için bahsediyorum..
bir aracın teknik verilerini gözardı ediyorsanız şu araba karşılaştırma işine "ben seni geçerim" edasıyla bakıyorsunuz demektir. biz burda şöförleri karşılaştırmıyoruz. araçları stock halleriyle yani fabrikadan ilk çıktıkları halleriyle karşılaştırıyoruz. bunu yaparken de elbette o aracın teknik verilerini uzun testler ve hassas ölçümler sonucu varılan değerlere göre yaparız.
Teknik veriler olmasa arabanızın kaç beygir olduğunu nerden bilecektiniz? ""SAYACAKMIYDINIZ""???
Gerçekten anlamıyorum, 100lerce karşılaştırma yapılıyor ve her seferinde şöför faktörü işin içine katılıp "teknik verilere aldanmayın" deniyor.
Bir aracın hızlanma değerlerini yakalayamıyorsanız, arabanın suçu ne?
-
Bir aracın hızlanma değerlerini yakalayamıyorsanız, arabanın suçu ne?
bu dediğinizle sıkıntının arabayı kullananda olduğunu söylüyorsunuz, bende size şöyle sorayim o zaman
bu arabayı kullanan sıkıntılı arkadaş birçok arabayı alıp deneme yapıyorsa ve 1-2 istisna hariç birçok araçta fabrika verilerini hatta daha iyi değerleri yakalıyorsa, 1-2 istisnadan biride otm vites civic'se suç kimde ? sıkıntı plotajdaysa diğer araçlarda olması gereken değerler nasıl yakalanıyor ?
-
bu dediğinizle sıkıntının arabayı kullananda olduğunu söylüyorsunuz, bende size şöyle sorayim o zaman
bu arabayı kullanan sıkıntılı arkadaş birçok arabayı alıp deneme yapıyorsa ve 1-2 istisna hariç birçok araçta fabrika verilerini hatta daha iyi değerleri yakalıyorsa, 1-2 istisnadan biride otm vites civic'se suç kimde ? sıkıntı plotajdaysa diğer araçlarda olması gereken değerler nasıl yakalanıyor ?
öncelikle ben bunu bilemem, benim mesajımdaki hedef genel anlamda her tartışmalarda görülen "teknik verilere aldanmayın" lafına ithafendi.
ayrıca her denemenizde 1000lerce kez usta test pilotları tarafından ölçülüp ortalaması alınan bir veriyi yakalayıp geçebiliyorsanız ve arada istisna olarak çıkan araç (yakalayamadığınız verilerin sahibi araç) hep aynıysa tabiki o araçta hata vardır, bunu tartışmaya gerek yok zaten.
-
tartısmaya gerek yok vtec 2 en mukkemmel motor cıvıc en hızlı araba 0-100 en ıyı
-
keşke araç satılmamış olsaydı ve tekrar deneyebilme fırsatım olsaydı ama malesef yok.. yalnız şunu belirtiyim araçta sizin demek istediğiniz gibi bir sıkıntı yoktu, benim burda nasıl bir sıkıntıdan bahsettiğim gayet açık(araç kuzenimin eski arabası 2006 es otm vede gayet bakımlı bir arabaydı satıldığında 55 bin km'di) ayrıca denediğim her araçta teknik verileri geçtiğimi söylemedim,konuyu buraya çekmenize gerek yok burda olay benim plotajım değil,
demek isteğim şeyi açık bir şekilde belirttiğimi düşünüyorum.
-
anlıyorum fakat işin içine birşekilde pilotajı katarsak tartışmaların sonu gelmez ki. örnek veriyorum siz her denememde böyle böyle sonuç aldım dersiniz, başkası çıkar aksini iddia eder ve ortada hiçbirşey olmaz.
benim söylemek istediğim şey, hiçbirimizin aracın gücünü ölçecek bir algı yeteneği yok, kimsenin gözleri kronometre değil, kimse yola bakıp kaç metre yol katettiğini anlayamaz. araba alırken broşürlere bakarız, yakıt tüketimi gücü vs., yolda seyrederken hız göstergesine, devire bakarız.
insanın algısının yaratabileceği yanılgıların önüne geçmek için ortaya konmuş, bilimsel olarak ölçülmüş teknik veriler varken bunları gözardı etmek çok yanlış. yanlış ölçülmüş diyip kendi bildiğimize inanmak daha da yanlış.
ortaya teknik veriler konur, karşılaştırma yapılır, bu yapılırken de edinilen tecrübeler katkı olarak paylaşılır ve iddiayı destekler veya desteklemez.
bu yazdıklarımı sizin için değil genel olarak yazılanlar içindi yanlış anlaşılma olmasın..
-
arkadşm ılk baş 12 sn'ye dıosn!
bız sana hondanın arac kataloğunu gosterıorz sen bıze sıtelerdekı test verılerını gosterıosn!
snrada kağıt verılerıne ınanmayn dıosn.. :)
sen neyle olçuosn dıorm; '1sn'lik bi farkı algılamak için cihaza ihtiyaç duymuyorum' dıosn.. :)
numaralar msn'ler havada uçuo ahhh bı anlayabılsm senı :) hepmzn bıldğı gbı testler guvenlı bı ortamda,cıhazlarla ve prof suruculerle yapılıo! haa bu demk değılkı araclarn kağıt verılerıne bakp sonucu soyleyebılrz..karşılaştırmalar da farklı sonuçlar çıkablr bu; aracın,pılotajın,havanın ve yolun durumuna gore farklılık gosterır..teknk verılr araclarn neler yapbılcğını az çok ışaret edr..drag'ta ve roll'da araclar hakknda bılgı ednmek ıstıosnz 0-120 hızlanması sıze en doğru sonucu vercktr..
+rockhound..