TeamHondaTurkey.Com

HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: Emin34 - Şubat 05, 2009, 12:31:41 ÖÖ

Başlık: Otomatik vites neden stop eder...
Gönderen: Emin34 - Şubat 05, 2009, 12:31:41 ÖÖ

Arkadaşlar merhaba. Bende 1999 accord ex var. Aracımı çok seviyorum fakat bir olayı beni delirtiyor. Son zamanlarda bir kaç sefer yaptı sık sık. Araç soğukken yani ilk çalıştırdığım zaman ilk on dakika içerisinde ısınana kadar bir yerde durduğum zaman devir göstergesi inip inip çıkıyor ve sonundada stop ediyor D'de iken. Neden olabilir sizce? Bazen rampada ikende yapıyor. Rampa çıkarken rampanın sonuna yaklaştığınızı hayal edin ve ayağınızı gazdan çektiğinizi düşünün. Rampanın sonunda frene dokunmadan kendi kendine durduğu zaman tık diye stop ediyor. Anlayamadım bir türlü bir fikri olan varsa çok yardımcı oluacaktır bana.
Başlık: Ynt: Otomatik vites neden stop eder...
Gönderen: RattleSnake - Şubat 05, 2009, 12:38:17 ÖÖ
peki aracınızda lpg varmı
Gönderen: GhostRider - Şubat 05, 2009, 01:46:21 ÖÖ
arkadaşım rolanti motorun arızalanmış yada çok kirli. bi temizletir olmazs değştiricen.
Gönderen: Hikmet Hoca - Şubat 05, 2009, 08:57:02 ÖÖ
Aracım 98 Euro Civic Otomotik vites ve sıralı sistem (Atiker marka) LPG'li... Sabahları benzinle çalıştıktan sonra LPG'ye geçince stop ediyor... LPG ayarına baktı usta "Sorun yok" dedi. Sorunun kaynağı ne olabilir acaba?
Gönderen: 38 hasan 38 - Şubat 05, 2009, 05:04:03 ÖS
bendede 2001 vtec es otomatik var ilk lpg taktırdığımda ışıklarda uzun duruşlarda ayğım frendeyken stop ediyordu lpg ye götürdüm ve bilgisayara bağlayıp ayar yaptı ama ayarda önce emme manifortunun boğazını temizletmiştim sonra ayar yapıldı ve sorun çözüldü 6 aydır tık yok maşallah
Gönderen: cinevat - Şubat 09, 2009, 11:55:39 ÖÖ
bak dostum aracında lpg varsa subapları kontrol ettir subap ayarını denesinler benim yaptığım aynı şikayetteki müşteriler şimdi memnun
Gönderen: rebellious - Şubat 09, 2009, 11:59:25 ÖÖ
benzin filtresine de baktır ayrıca ;)
Gönderen: Hikmet Hoca - Şubat 09, 2009, 01:10:38 ÖS

benzin filtresine de baktır ayrıca ;)

Baktırsak hiç de fena olmaz değil mi?.. Şaka bir yana benzinde çalışırken bir sorun yok, gaza geçince rolanti devri düşüyor (yaklaşık 800 devir/dakika'ya) ve stop ediyor; eğer LPG'ye geçerken biraz gaza basıp devri yükseltirsem stop etmiyor, çalışıyor...
Gönderen: Hikmet Hoca - Şubat 09, 2009, 01:15:11 ÖS

bendede 2001 vtec es otomatik var ilk lpg taktırdığımda ışıklarda uzun duruşlarda ayğım frendeyken stop ediyordu lpg ye götürdüm ve bilgisayara bağlayıp ayar yaptı ama ayarda önce emme manifortunun boğazını temizletmiştim sonra ayar yapıldı ve sorun çözüldü 6 aydır tık yok maşallah

bak dostum aracında lpg varsa subapları kontrol ettir subap ayarını denesinler benim yaptığım aynı şikayetteki müşteriler şimdi memnun

Önerilerinizi dikkate alacağım, çok teşekkürler...
Ustaya baktırmam gerekiyor bugün yarın... Çözümün olduğunu öğrenmiş olduk. Ustanın yaptığı işlemleri sizlerle paylaşmaya çalışacağım.