TeamHondaTurkey.Com
HONDA MODELLERİ => Prelude-Accord (BA/BB,CE) => Konuyu başlatan: honda2002 - Ocak 14, 2009, 08:31:57 ÖS
-
Merhaba arkadaşlar,
bir civic sahibi olmama rağmen hayalim accord sahibi olmak.
şu aralar fiyat araştırması yapıyorum.
performans açısından 2.0 ile 2.4 arasında hissedilir bir fark var mıdır ? Özellikle ara hızlanmalar konusunda. (şu ana kadar hiç accord kullanma deneyimim olmadı)
ayrıca 2.4 tercih edersem lpg (simit tüp) taktırmam şart tüketim açısından. simit tüp de menzil kaç km ?
bagaj büyüklüğü konusunda hassas olduğumdan simit tüp olmazsa olmazımdır.
şimdiden yorumlarınız konusunda çok teşekkür ederim.
-
Eğer 2,4 kullanımında tüp kullanacaksanız düşünmeden 2,0 motoru tercih edin derdin şahsen öyle yapardım.AccoRd konusunda söylenecek laf yok zaten :)
-
forumdan @nikky(orçun) adlı arkadaşımız 2.0 accord kullanıcısı. ona danışmanızı öneririm
-
Mahir bey, tüpte uygun besleme yapılsa (kaliteli bir ürün ve işçilikle) durum değişir mi ?
çünkü teknik verilerde 2.4 2.0 a göre çok daha iyi gözüküyor. civic ime gücü daha iyi hissetmek istiyorum da O:)
2.4 ... 0 100 9 sn
2.0 ... 0 100 10.5 sn
yorumlarınız için şimdiden teşekkürler..
-
hem performans hem tüp ilginçmişsiniz
-
Ben bir tüp düşmanıyım açık net :)
benim için tüp takılı araç uçsa gene kafamdaki önyargıyı deviremez :) ki bence 2,4 motor tüp taktığınızda nası bir sistem olursa olsun 2,4 motor gücünü alamayacaksın bayırıydı oydu buydu belki bazı yerlerde 2,0 üflicek 2,4 e :)
kısacası poşetçay(volkan abi) dediği gibi performans ve tüp bağdaşmıyor bence.
-
hem performans hem tüp ilginçmişsiniz
daha önce lpg 2.4 te şehir içi 25 krş tüketen yorumlar da okudum ve lpg performansı pek törpülemiyorsa neden olmasın dedim. 2.4 in tümünün executive donanımında olması da insanı cezbediyor. ancak tüpte performans ve verim düşükse 2.0 executive modellerine bakacağım.
yorumlarınızı bekliyorum dostlarım..
-
lpg deki oktan benzine göre daha fazladır yüksek sıkıştırmalı pistonlarda benzinden başarılı olmuştur ama yinede tercih edilmemiştir birşeyin kimsasıyla oynamak bence yanlış ihtiyaç dagilinde olmadıkça
-
abi tamam oktan kısmı farklı ama ne zaman ki bir LPG motoru üretilir fabrika çıkış o zaman lpg ye normal bakarım ama bu durumda gereksiz işe yaramaz motoru öldürecek bir seçenekten öte birşey değil cebe kazandırıp karşılığında bi ton şey alan bir yakıt.
-
peki, şu anki 2002 otomatik civic'ime göre 2.0 accord (benzinli) performansta hissedilir bir fark gösterebilir mi ?
mevcut civic imin tırmanma performansından .(özellikle araç doluysa.) pek memnun sayılmam.
sizce farkı iyi hisseder miyim, ne dersiniz dostlar.
-
Biliyorum deneyimim yok ama AccorD 2,0 2,4 farketmez bayırlarda gık demeden tırmanır gider hiç sorun yaratmaz ;) bence
-
civic rampada ancak 4000 d/d den sonra toparlıyor.
gene de araç sürüklenip gitmiyor.
hele ki araçta 3 4 kişi varsa rampalar bayağı bir eziyet oluyor.
-
özel msj'dan yardımcı olmaya çalıştım :)
-
Bilgilerinizi buradanda pylalırsanız daha çok accord talibine yardımcı olmuş olursunuz
-
Bilgilerinizi buradanda pylalırsanız daha çok accord talibine yardımcı olmuş olursunuz
Orçun bey özelden attığım mesajımı yanıtladı.
kısmetse kendisi ile tanışıp aracını test edeceğiz.
deneyimlerimi sizlerle de paylaşacağım.
-
hello , eyer lpg taktirmak istiyorsan original honda varsa taktir ve her 3 lpg den sonra 1 benzin koymaya gerek var!
çunku lpg motoru yaglamiyor !!pistonlar kuru kaliyor buda motora zamanla a$inma yapiyor ! bu yuzden arada bir benzin kullanmak lazim ! performans , azalmaz! !!! lpg hondalar çok ve 300 000 bin kilometre giden oldu!!
hadi hayirli olsun !!
-
arkadasim bende accord 2.0 sport war 2004 model we babamdan oturu tüp taktirdik...
istanbul trafiginde lpg 1.61 iken aracim 20 ytl ye 80 kilometre gidio ki gaza normal basarsan ama olurda az asilirsan 60 km anca gidersin...
performans acisindan ise lpg ile benzinin farkini cok ii anliosun benzinde araba ucuo 155 beygiri hiisediosun ama lpg de onun kadar seri deil ama bir 110 beygir alirsin...
baska sormak istedigin bisey warsa msj atabilirsin...:)))
-
accord cüsseli bir arac arkadaşlar lpg farkını cok rahat hissettirir bence..
-
arkadasim bende accord 2.0 sport war 2004 model we babamdan oturu tüp taktirdik...
istanbul trafiginde lpg 1.61 iken aracim 20 ytl ye 80 kilometre gidio ki gaza normal basarsan ama olurda az asilirsan 60 km anca gidersin...
performans acisindan ise lpg ile benzinin farkini cok ii anliosun benzinde araba ucuo 155 beygiri hiisediosun ama lpg de onun kadar seri deil ama bir 110 beygir alirsin...
teşekkürler dostum.
şehir içinde (yoğun trafikte) benzinde tüketimi ne kadar ?
ayrıca accord 2.0 ın uzun yolda 120-140 km/h civarı çok tüketeceğini sanmıyorum. Belki mevcut aracımın (2002 civic otomatik) %10-%15 üzerinde olur diye düşünüyorum.
Ne dersiniz ?
-
bence 2.0 accord al tup fln işine girme ztn civc ten en fazla 2 ltre fazla yakarsın s.içi bence deger accord gıbı lux araba alıcak olsam ben yakıta cok takılmam hakedıyor cunku yaktıgını ;)
-
burda bi arkadaşda 2.4 tüplü var ve herhangi bi güç kaybetme yada motor arızası ile karşılaşmamış..her seferinde soruyorum menunum diyo..
-
arkadaşlar 2.0 accord çok yakmıyor, 1.6 otm vites bi araçtan daha az yakıyor. ilk arabam 1.6 otm astraydı ve ondan daha az yakıyor. Sakin kullanımda ŞEHİRİÇİNDE 55lt benzinle 600 km yol yaptım (9.1 lt/100 km) ve eminim kendimi biraz daha tutsam dahada indirebilirdim tüketimi.
-
arkadaşlar 2.0 accord çok yakmıyor, 1.6 otm vites bi araçtan daha az yakıyor. ilk arabam 1.6 otm astraydı ve ondan daha az yakıyor. Sakin kullanımda ŞEHİRİÇİNDE 55lt benzinle 600 km yol yaptım (9.1 lt/100 km) ve eminim kendimi biraz daha tutsam dahada indirebilirdim tüketimi.
9.1 lt iyi rakam şehir içinde.
tahminim uzun yolda da 1.6 otomatiklere tüketimde başabaş gidebilir ekstra tork avantajını da kullanarak.
-
uzun yolda aynı yakabilirler dediğiniz gibi çünkü 1.6'la tam gaz çıktığınız hızlara 2.0 zorlanmadan gaza daha az basarak çıkabiliyorsunuz
-
büyük olasılıkla aynı hızda motor devride daha düşük olacağından bu da bir avantaj.
-
teşekkürler dostum.
şehir içinde (yoğun trafikte) benzinde tüketimi ne kadar ?
ayrıca accord 2.0 ın uzun yolda 120-140 km/h civarı çok tüketeceğini sanmıyorum. Belki mevcut aracımın (2002 civic otomatik) %10-%15 üzerinde olur diye düşünüyorum.
Ne dersiniz ?
İste benzinde o kullandigimda hiç bakmadin ne kadar yakio die acikcasi...
sunu da soleyim arac sehirlerarasi ortalama 165 km hizda tüpte 154 krş yakti o kadar soleyim ki son hiz 217 de gordum walla...:)))
uzun yolda emin ol cok daha az yakar araba civice gore
-
bende 2,4 accord var arkadaşım 2004 model ilk sahibiyim aracım 95,000 km.de ve 35,000km.dir lpg'li performansı ilk günkü gibi hiçbirşey değişmedi lpg markası teleflex hollanda malı gönül rahatlığıyla taktırabilirsin şehir içinde 190 krş yakıyor, ankaralıyım burda lpg 1,50... birde aracı açık hava filtresiyle kullanmanı öneririm çok farkettiriyor ekonomi açısından...
-
bende 2,4 accord var arkadaşım 2004 model ilk sahibiyim aracım 95,000 km.de ve 35,000km.dir lpg'li performansı ilk günkü gibi hiçbirşey değişmedi lpg markası teleflex hollanda malı gönül rahatlığıyla taktırabilirsin şehir içinde 190 krş yakıyor, ankaralıyım burda lpg 1,50... birde aracı açık hava filtresiyle kullanmanı öneririm çok farkettiriyor ekonomi açısından...
zaten bende lpg taktırsam sadece teleflex taktırırım ankarada tunalı diye biyer takıyodu galiba farklı bir sistemi var o markanın LPG enjektörlerini manifolda direk takıyorlar hortumla falan yapmıyorlar ara bağlantıyı..
-
zaten bende lpg taktırsam sadece teleflex taktırırım ankarada tunalı diye biyer takıyodu galiba farklı bir sistemi var o markanın LPG enjektörlerini manifolda direk takıyorlar hortumla falan yapmıyorlar ara bağlantıyı..
>=ok
-
teleflex..mmm..aklımda kalsın..tşk.
ilerde taktırırsam yine de mutlaka dyno ya sokarım aracı.
-
arkadaşım bendede 2003 2.4 var 115 bin km de suan 2 ay oldu lpg taktıralı gercekten 0-100 de benzınden hiç bir varkı yok ama 200 den sonra bıraz gec hızlanıyor orada kendını bellı ediyor lpg 2.0 da iyi gider ama 2.4 bir başkadır almışken 190hp alderim
-
lpg malzemesi ve işçiliği kaliteli değilse performansta düşüş yaşanıyor diye duydum. Accord 2.4 rolling canavarıdır. Bencede 2.4 al.
-
rolling canavarı mı... :)
-
tork olayından oyle dedi heralde 2.4 accordda iyi yurur hani :)
-
2.4 te bana daha cazip geliyor.
fiyatlar 2.0 la nerdeyse aynı ve 2.4 ün donanımı daha iyi.
2.4 le simit tüp kullanan var mı ? menzil kaç km oluyor ş.içi ve ş.dışı karışık kullanımda.
bagaj tüp kesinllikle düşünmem. hem görüntü hem bagaj kapasitesi açısından.
-
ben zaten 2.4 binicisiyim. tamam iyi güzel hoş ama kg çok fazla ve o triptronik şansuzaman berbat. bastımı gidiyor evet. ama o kg ve şanzumanla yok rolling canavarı yok drag canavarı bunlar ütopya :) hee 100kg hafif olsun,manuel şanzuman olsun aman aman diyorum o zaman işte :)
-
bu arada 2.4 ü almadan önce 2.0 vardı.yakıtı çok güzel.çok iyi yakıyor. 2.4'te kendi klasmanı sınıfındaki araçların arasında en iyi yakan diyebilirim. vtec i-vtec teknolojisi bi nimettir söyliyim :)
-
2.0 ve 2.4 karşılaştırması yaparsak eğer rolling canavarı 2.4'tür :) yanlış anlaşılmasın.
-
2.4 le simit tüp kullanan var mı ? menzil kaç km oluyor ş.içi ve ş.dışı karışık kullanımda.
2.4 Accord 45lt simit tüp ile şehir içi 280 km, şehir dışı 500 km menzil yaparsınız
-
2007 2.0 kullanıyorum. Benzin konusunda hiç şikayetim yok, eskiden Honda az yakar diye tercih edilirdi, bu araç hala o görüşü sürdürecek nitelikte.. performansa gelirsek şöyle söliyim vitesi manuale aldığımda gözüme kestiripde geçemediğim ara yok, devirliyken gaza yüklendinmi aracın ileri atılması çok iyi hissediliyor. Az yakma konusunda söylediklerim tabiki gazlamazken, hızı artırınca olay biraz değişiyor :)
-
2007 2.0 kullanıyorum. Benzin konusunda hiç şikayetim yok, eskiden Honda az yakar diye tercih edilirdi, bu araç hala o görüşü sürdürecek nitelikte.. performansa gelirsek şöyle söliyim vitesi manuale aldığımda gözüme kestiripde geçemediğim ara yok, devirliyken gaza yüklendinmi aracın ileri atılması çok iyi hissediliyor. Az yakma konusunda söylediklerim tabiki gazlamazken, hızı artırınca olay biraz değişiyor :)
Aynen.. üst devirlerde performans gerçekten çok iyi ama bu devirlerde ekonomiden söz etmek pek doğru olmaz
-
fren,boya, ses sorunu gibi civicte olan sorunlar accordda da var mı
-
accord diyoruz drhot...anlamıssındır umarım :)
-
anladım ve bilerek yazdım...herkes civic i elestirirken cok acımasız davranıyor...oysa her markanın kronik sorunları vardır...eger civicteki bu sorunlar accordda da devam ediyorda sorun hondadadır...ama accordda yoksa o zaman bu kadar kofteye bu kadar ekmek demek istiyordur honda...
-
accord diyoruz drhot...anlamıssındır umarım :)
>=ok
-
yahu onu anladıgımı yazdım...ama bmw nin her modelinin ve genelde tum modellerinin bazı sorunları vardır...bunlar sıfır aracta veya yıllandıkca ortaya cıkar...neyse siz accord mukemmel ve hic bir sorunu yok diyorsunuz anladıgım kadarıyla !! o zaman hondanın civice gıcıgı var..ne kadar ekmek o kadar kofte...
-
Accord frenleri sağlam,yol tutuşu güzel,konforlu güzel bi araçtır.boya sorunu,yok bilmem ne sorunu yaşamazsın yani.
-
arkadaslar merhaba,
4 yildir 2.4 accord kullaniyorum bende,2.0 da kullandim 2.4 u alana kadar, 2.4 ,2.0 dan az yakar basmazsan , bugun 270 kurus yakiyor sehir ici normal kullanimda. tup isi sakat arkadasimda prins tuplu 2.4 var 250 yakiyor, accord saglam keyifli sorunsuz arac ,accordun tek sorunu yol tutus, ne yapsan yemiyor keskin virajlarda pozisyon degistirip duruyorsun.ben simdi koni aldim taktiracagim bakalim ne olacak. ayrica kalkista 190 beygiride gostermiyor, ama 240 km falan yiyor 4. viteste . bmw mercedes ve audileri rahat btokatlarsin uzadinmi fakat typeR da herturlu yiyor accordu.fiyatlari dustu almak baya mantikli.
-
18" jant takınca konfordan ödün verilsede yol tutuşu baya fark ediyor bide koni takılırsa hepten iyileşir heralde benim arabada yay yok bilemiyorum.. yalnız ben 2.4'e 2.0 dan daha az yaktıramadım hiç.. özellikle performanslı kullanımda bariz fark oluyor..
-
Arkadaşlar ben 2.4 de benzinli iken 450 kuruşun altına pek inemedim şehir içi, tüp ile de şu an 250 yakıyor şehir içi. Bu performanslı sürüş halinde, sakin sürüp bir deneyeyim diyorum bir türlü olmadı.
-
ben zaten 2.4 binicisiyim. tamam iyi güzel hoş ama kg çok fazla ve o triptronik şansuzaman berbat. bastımı gidiyor evet. ama o kg ve şanzumanla yok rolling canavarı yok drag canavarı bunlar ütopya :) hee 100kg hafif olsun,manuel şanzuman olsun aman aman diyorum o zaman işte :)
tiptronik şanzuman berbat derken ciddi misiniz?
kıyaslamayı hangi araçla yapıyorsunuz?
-
vites geçişleri uzun anlamında diyorum berbat derken bi sorunu oldugundan değil:)
-
2.4 gidişine oranla zor duran bir araç 4 disk balata değiştirdim yetkili serviste 1100 istediler dedım zaten durmuyor hızlıyken bu soylediğim durma olayı bende gittim stoptech delikli disk aldım fren hortumlarınıda değiştirdim rahatlıkla soyliyebılırım oha süper dedirrtmiyor ama kesin dururum diyorsun yanı memnunum suan