TeamHondaTurkey.Com

HONDA TEAM => Sohbet / Off Topic => Konuyu başlatan: muratatay75 - Ocak 03, 2009, 04:57:38 ÖS

Başlık: Şeritlermi daraldı ???
Gönderen: muratatay75 - Ocak 03, 2009, 04:57:38 ÖS
Arkadaşlar avrupa yakası E-5 den karşıya bostancı sapağına kadar yol şeritlerimi daraldı sanki araçların dikiz aynaları değecek kadar yakın geçiyor özelliklle de otobüsler neredeyse sürtecek gibi. Diğer yollarda araç kullandığımda daha rahat gidiyorum. bir fikri olan varmı.??
Başlık: Ynt: Şeritlermi daraldı ???
Gönderen: Quantum - Ocak 03, 2009, 05:03:54 ÖS
doğru olabilir.. tahminim şu..
E5 te metrobüs çalışması var.. Yolun tam ortasından geçecek. Her iki şeritten de yarım şerit alacaklar gibi görünüyor şu anda.. Böyle olunca da E5 teki şerit sayısını azaltmak yerine ya da yolu genişletmek yerine dahiyane bir fikir olarak şeritleri daraltma yoluna gitmişlerdir. :)
Gönderen: muratatay75 - Ocak 03, 2009, 05:05:52 ÖS
Evet olabilir yani bunun bir uluslararası bir standardı yokmudur acaba çaok tehlikeli heran kaza olabilir gibime geliyor.
Gönderen: EXELANCE - Ocak 03, 2009, 06:20:40 ÖS
işte turkun pratik zekası burda yolu genişletmeye kalksan birsuru iş  bunun yerine seritleri daraltıyolar
Gönderen: Quantum - Ocak 03, 2009, 09:05:59 ÖS
Konuyu 22 Ağustos ta Hürriyet te Cengiz Semercioğlu da yazmış köşesinde.

Ve aynı şekilde şerit daralmasının tespitini yapmış ve o zaman yeni açılan Avcılar Mecidiyeköy Metrobüs hattı için ele almış.

Standart bir yolda her bir şeridin 3,6 metre ya da 3,5 metre olması gerekir diyor.

Standartları nedir, ne kadar doğru bir ölçüdür bilmiyorum. Araştırmak lazım doğru bilgi için.

Yazı aşağıda..
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=9719380&yazarid=105

E5'in dar şeritleri

Metrobüs'lerin toplu taşıma açısından Avcılar-Mecidiyeköy hattını büyük rahatlatacağı muhakkak...

Ancak E5'teki problemler bitmiş değil.

Emniyet şeridi olmayan kilometrelerce yol yaptık, üç şerit transit yolda sağ şeritte bir araba dursa trafik arapsaçına dönüyor, yan yollarda trafik yoğunluğu çok fazla, ana yola giriş çıkışlarda büyük problem yaşanıyor...

Bunları aylar önce defalarca yazdık.

Peki transit yollardaki şeritlerin darlığına ne demeli?

Metrobüs yapılmadan önce E5 toplam 12 şeritti, 6 şerit gidiş 6 şerit geliş...

Geliş-gidiş 2'şer, toplam 4 şerit yan yollara ayrıldı.

Geri kalan 8 şeridin, 2'si Metrobüs'e verildi, tabii bu 2 şerit genişçe olmak zorunda kaldı...

Geri kaldı mı 6 şerit, bunlar da 3 gidiş 3 geliş normal araçların kullandığı transit yol.

Emniyet şeridine yer kalmadığı gibi, bu transit yollardaki 3'er şeritte daralmak zorunda kaldı.

Çünkü Metrobüs'e ayrılan iki şerit, duraklar, otobüsler ve tretuvarlar yüzünden geniş yer tutuyor...

Standart bir yolda her bir şeridin 3,6 metre ya da 3,5 metre olması gerekir, araçlar rahat geçebilsin, rahat sollama yapabilsin diye...

Peki daralan E5'in, 3 şeritli transit yolunda şeritlerin eni ne kadar?

2,5 metreden fazla değildir.

Yol boyunca yandaki araca ya da tretuvara ha sürttüm ha sürteceğim endişesiyle gidiyorsunuz.

Pür dikkat olmak zorundasınız.

Zaten biraz daha daraltsalarmış yan dikiz aynalarını kapatıp gitmek zorunda kalacakmışız...
Gönderen: muratatay75 - Ocak 04, 2009, 07:31:19 ÖÖ
Burası türkiye deyip geçeceğiz herhalde başka çare görünmüyor galiba
Gönderen: 34 DF 9999 - Ocak 05, 2009, 02:12:51 ÖÖ
aynen katılıyorum burası turkıye heran herşey olabılır...