TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Karşılaştırmalar => Konuyu başlatan: Sercan - Eylül 24, 2008, 12:26:19 ÖS
-
122 bg lik tsi motor mu, yoksa bizim son cikan 125 bg lik vtec mi?
benim kendi dusuncem uzulerek tsi, bi kac kez denedik ve bizim vtecleri rahat harciyor...
sizce hangisi?
ha bu arada 122 lik de inanilmaz bi performans oldugunu belirteyim...
-
Satılıklar kısmında bir arkadaş bunu yazmıştı bizzat denemiz ama headersli ve 51lik borulu...
kardeşim 3'ünü toptan alırsan '750 ytl' olur,ki 01+up civic için yapılacak en mantıklı hareket olur sana sole dıyım ben taktıktan sonra golf 1.4 tsı(140 hp'lık versiyonu) ile yurudugumde (bende 51'lık ara boruda vardı) 1 ve 2. viteste ben 3 boy falan onde oluyodum o benı 3'e attıgımızda yakalıyodu
-
Satılıklar kısmında bir arkadaş bunu yazmıştı bizzat denemiz ama headersli ve 51lik borulu...
kardeşim 3'ünü toptan alırsan '750 ytl' olur,ki 01+up civic için yapılacak en mantıklı hareket olur sana sole dıyım ben taktıktan sonra golf 1.4 tsı(140 hp'lık versiyonu) ile yurudugumde (bende 51'lık ara boruda vardı) 1 ve 2. viteste ben 3 boy falan onde oluyodum o benı 3'e attıgımızda yakalıyodu
Burhan o dediklerden bende de var.Ara boru hariç..Ama eleman fazla uçmuş bence..Yani ara boruyla 3 boy fark atılmaz tsı ya...Anca yarım boy arkadan gider gibime geliyo..
-
Yada şöle anlatayım..2. vites sonunda 3 boy fark diyor... 2.vites sonu zaten 100 geçiyor..
Kısacası 0-100 de 3 boy atıyorum demiş sana..3 boy yaklaşık 1.5 sn olsa..Golfün 0-100 8.8 olduğuna göre bu eleman araboru ve hıdırla 7.3 sn de 100 e çıkıyo demek..Bu da imkansız eleman vtı la kapışsa geçecek yani..Bende hıdır cai var 9.4 altına inemiyorum.Eğer bir ara boru benim makinayı 7.5 lere indirecekse hemen yaptırayım....Kısacası ben inanmadım..
-
125 lik Honda duz vites ve kullananda isi biliyorsa fark olmaz bence :)
-
3 boy ha...
imkansiz... Nos falan mı var arabada :D
-
tsi in yaninda civic vtec in sansi %0
-
neden fsi degilde turbolu tsi bi wv.hiç anlamam böyle karşılastırmalari.fsi yle karşılaştır bakalım noluyor.hem yazmıs hep 125 lık cıvıc dıye sankı sızın 110hp lık cıvıc yer tsı yı.bide aynı konuyu 2 defa açmişsın.tamam anladık tsı gecer.saygılar
-
ben 110 luk yer diye bi dusunceye kapılacak hic bi si yazmadım. zaten fsi ile kiyaslamam bile...
zaten 125 bg lik civic dururken 110 luk civic le ben tsi karsılastırmam burada oturupda. ki formu takip edersen, benim yorumlarımı okursan fsi ile ilgili neler yazdigimi cok iyi gorursun...
ha dogru bunu iki kez actim cunku forma girmeyeli epey olmusdu, actigim konuyu unuttum ve tekrar actim...
sanada saygilar...
-
bu konu daha öncede açılmıştı zannedersem
-
Burhan o dediklerden bende de var.Ara boru hariç..Ama eleman fazla uçmuş bence..Yani ara boruyla 3 boy fark atılmaz tsı ya...Anca yarım boy arkadan gider gibime geliyo..
Bahsettiğim manuel vitec II erman abi biliyosun tork fazla 1.6 ies 120 hp ama 110 hp vitec II geçiyo yani benim bahsettiğim araba dc 4.2.1 hearders 21lik ara boru ve cai'li bir vitec II...
-
Burhan o zaman benim tsı ya 3 değilde 2 boy atmam lazım bu mantıkla ama..Doğrumu..
-
Burhan o zaman benim tsı ya 3 değilde 2 boy atmam lazım bu mantıkla ama..Doğrumu..
Valla abi doğrudur bunu yazan arkadaşta izmirde honda servisinde çalışan arkadaş bende numarası var özellikle arayıp sorucam.Gemiye aynı özelliklerde vitecII gelmişti hıdırlı egzoslu caili konuştuğuma çocuk bunların ilacı bu demişti devrini aldığında kafayı sallamaya başlıyo dedi.sende bir ara boruyu hallet abi ne bilim belkide inanılmaz artıcak performansın.bak serkan (infaztim) yazıyo bi ara boruyla geçtiklerini demekki bu ara boruda var bi keramet heleki sende headers var...
-
Valla abi doğrudur bunu yazan arkadaşta izmirde honda servisinde çalışan arkadaş bende numarası var özellikle arayıp sorucam.Gemiye aynı özelliklerde vitecII gelmişti hıdırlı egzoslu caili konuştuğuma çocuk bunların ilacı bu demişti devrini aldığında kafayı sallamaya başlıyo dedi.sende bir ara boruyu hallet abi ne bilim belkide inanılmaz artıcak performansın.bak serkan (infaztim) yazıyo bi ara boruyla geçtiklerini demekki bu ara boruda var bi keramet heleki sende headers var...
Yav ben aslında tsı ile denedim..Hıdır cai hepsi vardı bende.Tsı stock du..Ama zorladım yani.. boy bile anca açtı..Ama 51liği takıp benim ona 2 boy açmam biraz abartı gibi geliyo bana..En fazla kafa kafaya gideriz diye düşünüyorum..Ama benim de kafam karıştı iyice..Eğer 51 lik bu kadar işe yarıyorsa hemen takalım be...
-
arkadaslar bu arada bısı sorcam bu cai ne?
bende headers takmayı dusunuyorumda bole performans arttırıcı selerı mrk edıorm
ondan sorum:)
-
cold air intake ın kısaltması... Yanı bıldıgın acık hava flıtresı ama tek farkı havayı soguk bır yerden almak uzere tasarlanmıs...
-
eywallah kardesım ogrencez kısaltmaları:)
-
rica ederim...:)
-
Tsi harcar test ettim ama140 hp liğini çok iyi gidiyor
-
saygılar. abi tsi lar ii gidio katılıorum. bizim arkadaş stock leonla yoklamış. gidiomuş yani. >=ok
-
tsi bizim vtec leri yer gibi...
-
tsi bizim vtec leri yer gibi...
bencede tsi yer hp hemen hemen aynı ama tork farkı var
-
deneyip görmek lazım bizim komşuda 140 lık golf var onla biraz denedik hava çok yagmurluydu 3-4 boy açtı malasef ama 122 likle ne olur bilmiyorum
-
tsi uzar gbime gelio
-
golf 6 tsi gecmesede gorunusu yeter adamlar bitirmis yine olayı bestseller olacakler yine 2009 :)
-
170 hp lik golf stock vti yi geçiyor
ama 140 lık için öyle bişe söz konusu bile değil
-
golf tsı nın 122 hp lik olanı varmı bu volsvolslarda kafayı yedi bi motor yapıooo 10 farklı motor seçeneği verioo
-
var audi a3 lere leonlara falanda koydular.
bu motorların iyi bir geleceği yok sürekli değiştirip duruyorlar.
-
Bence her haliyle VTEC önde götürür gibime geliyor çünkü 5500 de vtec vtec oluyo :) Wv araçlar devir özürlüsü bizzat kendim test ettim :)
-
arkadaşlar bir kere tsi lerde turbo ve kompressor desteği ver. vtec ise malumunuz atmosferik motora sahip.
tsi lerin düşük devirde yüksek tork gibi bir avantajı da var.
tsi geçer.
-
tsi lerde turbo olduğu için ve tabiki torku da fazla olduğu için cıvıcı alabilir.bi laf vardır bizzat gıcık olurum beygir araba sattırır tork katılım kazandırır.
-
rahat yenı cıVıCLERı yıyoR tsI turbo besLEme var + cıVıc deN hafıf araba ;)
-
civic 1.8, tsi 122 hp ile başa çıkar ancak tsi 140 hp den pek emin değilim.
-
denemek gerek gerçektende :)
(http://img224.imageshack.us/img224/9181/adszas4.jpg) (http://imageshack.us)
(http://img224.imageshack.us/img224/adszas4.jpg/1/w396.png) (http://g.imageshack.us/img224/adszas4.jpg/1/)
http://www.teamhondaturkey.com/forum/hondanizi_taniyalim/34_n_1005_hond_tem_vtec_bahcelievler_ziz_nires-t21079.0.html
-
Arkadaşlar civic geçer diye nasıl diyorsunuz anlamıyorum..Herşey ortada zaten..Tsiçok iyi yürüyen bir alet..
-
valla arkadaşlar abimde passat 1.4 tsi var onla kapışmak istemiyorum çünkü direk 220 ye oturuyor maalesef ben de arabamla 220 yi gördüm ama biraz zaman aldı .ama şöle bir durum var aynı sınıf değiliz bir kere ha bizim arabada da turbo olsa dumanımızı yutarlar :):):)
-
vw akıllı davranıyor..
düşük hacimli motorda turbo kullanıp performans çıtasını yükseltiyor.
hem de 1.6 larla aynı ötv oranı tutturarak aracın satış fiyatını makul seviyede tutabliyor.
2.0 motor kullansaydı yüksek ötv den dolayı aracın fiyatı yükselecek ve aracı satamayacaktı.
ama dizan ve güvenirlik açısından yine de civic derim.
tepem atarsa biraz da param olursa 2.el accord 2.4 le kapışırım :lovee
-
ulen konu vtec miş ben vti sanıodun ya :S
kusura bakmayın beyler.
headers düz boru egsoz cai ve standart jantları ile vtecII bence 3 ün ortalarına kadar kopmaz kalkıştan 3 e kadar ise önde gider.
golf ün 8.8 lik değeri fasarya ;)
asla 8.8 de kalkamaz.122 hp 1300 kg araba kardeşim sonuçta.
düz borunun egsozun cai nin subap ayarı ve ince yağın farkına gelinceki benim cai ön tamponun altında değildi :D direk tamponu delmiştim ordan uzatmıştım filtreyi ve tamponun köşeside değildi :D direk efil efil rüzgar alıcağı yeri kesmiştim
ben geçtiğim araçların videolarını ekledim.daha eklemediklerim var arkadaşlarım kırılmasın diye.
ben bu işlemler ile
audi a6 2.0tdi
bmw 3.16
bmw 3.18
yaris 1.3 egsozlu kat iptalli fitreli
1.6ies
vtec2
seat ibize porş sisyem karburatorlü
toyoto corolla
passat 1.8 20 valve 125 hp
golf pasafic 1.6 16 valve egsoz filtre
megane 1.6 coupe
gibi araçları geçtim öyle 1 boyluk geçişlerde değildi.
yürüdüğüm araşlar ise
clio 2004 sport cai kat iptali
sporting palio
yukardaki 2 videoyuda sitemizdeki bazı üyelerin gözü önünde yaptık.
ben tüm bu denemeleri yaparken debriyajım bitikti.
palio ve clio sportun 3 ün sonuna kadar arka kapısından kopmadım.
yani demem oki motoru bakımlı ve saydığımız modlara sahip bi vtec 2 öyle 122 hpl ik bi woswosa boyun eğmez.
-
sone-r abinin araca bakın işte 130 hp vermiş
sizce 130 hplik bi vtec 2 gerisinde kalırmı o woswosun..
-
Eren(couragepapillon) 1.4t 125 hp tsi a3 ile kalktı iki araçta manuel ve geçti a3'ü videosuda var.
-
katılıyorm
ulen konu vtec miş ben vti sanıodun ya :S
kusura bakmayın beyler.
headers düz boru egsoz cai ve standart jantları ile vtecII bence 3 ün ortalarına kadar kopmaz kalkıştan 3 e kadar ise önde gider.
golf ün 8.8 lik değeri fasarya ;)
asla 8.8 de kalkamaz.122 hp 1300 kg araba kardeşim sonuçta.
düz borunun egsozun cai nin subap ayarı ve ince yağın farkına gelinceki benim cai ön tamponun altında değildi :D direk tamponu delmiştim ordan uzatmıştım filtreyi ve tamponun köşeside değildi :D direk efil efil rüzgar alıcağı yeri kesmiştim
ben geçtiğim araçların videolarını ekledim.daha eklemediklerim var arkadaşlarım kırılmasın diye.
ben bu işlemler ile
audi a6 2.0tdi
bmw 3.16
bmw 3.18
yaris 1.3 egsozlu kat iptalli fitreli
1.6ies
vtec2
seat ibize porş sisyem karburatorlü
toyoto corolla
passat 1.8 20 valve 125 hp
golf pasafic 1.6 16 valve egsoz filtre
megane 1.6 coupe
gibi araçları geçtim öyle 1 boyluk geçişlerde değildi.
yürüdüğüm araşlar ise
clio 2004 sport cai kat iptali
sporting palio
yukardaki 2 videoyuda sitemizdeki bazı üyelerin gözü önünde yaptık.
ben tüm bu denemeleri yaparken debriyajım bitikti.
palio ve clio sportun 3 ün sonuna kadar arka kapısından kopmadım.
yani demem oki motoru bakımlı ve saydığımız modlara sahip bi vtec 2 öyle 122 hpl ik bi woswosa boyun eğmez.
-
http://videos.streetfire.net/video/Golf-TSI-14-GT-170Saxo-EG_197487.htm
-
2009 civic dream la 2009 a3TFSI ı geçtim 0-100 de. araştırın bulun videoyu koymuştum foruma.
videoyu baz alarak konuşun hondanın gücü hakkında, size tavsiye...
-
konu dışı olabilr ama şu videoyuu saxo ve 106 cılar da izlesin vti ya boy boy ayırırım dienler izlesin ayrıca vti da sedan.........
-
orçun(Nikky) da yazmış .
http://rapidshare.de/files/40903211/kalk__305___351_1.mp4.html
http://rapidshare.de/files/40903223/kalk__305___351_2.mp4.html
buyrun videolar. ayrıca aracımda ne cai var ne başka bişey .cai olsa ne olurdu acaba...
-
2009 civic dream la 2009 a3TFSI ı geçtim 0-100 de. araştırın bulun videoyu koymuştum foruma.
videoyu baz alarak konuşun hondanın gücü hakkında, size tavsiye...
tamm Honda yı seviyoruz fakat a3 e sen geçseydin herhalde yine geçerdin..
-
@honda2002 sanmıyorum şöförlüğün payının çok olduğuna. 3 4 sefer kalktık sonuç aynıydı .
hondayı seviyorum çok ama diyebilirim ki 150-200km arası a3 TFSI civic 1.6 yı paramparça eder.
ama 0-100 de çok iddaalıyım
0-150 de şöförlüğüm le iddalıyım
-
a3 TFSI 200 hp lik bir araç değil mi ?
şaşırtıcı.
-
hayır 125 bg olsa gerek
-
a3 tfsi 1,4 125 hp
2,0 197 hp
-
tşk kadirim bilgi için ; )
günaydın bu arada
-
gunaydın kardesımmmmm :))
-
havalar az daha düzelsinde yeni bi kalkış yapalım ya . )
aslında bi golf TSI sahibi bulursak kalkalım deniyelim araçları.
-
havalar az daha düzelsinde yeni bi kalkış yapalım ya . )
aslında bi golf TSI sahibi bulursak kalkalım deniyelim araçları.
aga aslında bugun ii yerler kuru belkı aksam bıseyler olur...
golf tfsi manyak arac olsa warya :)
-
eren videoda a3 ü tokatlıyon demi len :)
-
aynen baboli : )
-
arkadaş 122 lik yeni golf için bahsetmiş ve onuda 0-100 10.2 yanılmıyorsam..iyi kullanılan bi vtec gecebilir tsi yi..ama 140 konusunda bişey diyemem..
-
140hp olanını zaten aklınızdan bile geçirmeyin..Vtec 2 'nin onu geçmesi imkansız.( Stock için. )
Alet deli gidiyo..
-
140 hp olanı kesinlikle geçilmez . buna ben de katılıyorum
-
140 olanıda bizim 140 la cvp veririz...1.8 TYPE-S 140 HP
-
@emre16 aynen çok doğru yazmışsın ; )
-
140 olanıda bizim 140 la cvp veririz...1.8 TYPE-S 140 HP
>=ok
en adil olanı da bu zaten.
-
golf TSI 140 hplikle kçük bi kalkıs yaptık bende Vtec2 1. vites biraz öne geçtim fakat 2 ye attığımda TSI çoktan turboyu açmıstı :D 2 boy fln uzadı yani mantıken biri atmosferik diğeri turbo beslemeli >=ok
-
110 hp vs 140 hp. fark büyük bi de turbo avantajı var tabi ki.
type s' e karşı ne yapar merak ediyorum.
iyi pilotajla type s geçebilir mi ?
-
140 hp tsi'lar hem turbo hem kompresor beslemeli bu yüzden type s'in de geçebileceğini düşünmüyorum, araba 1500-4000 devir aralığında sürekli 220nm tork veriyor.
-
siz geçebilir misiniz peki accord 2.0 (otomatik) 'le ? :-k
gene zor gözüküyor ama hiç deneme fırsatınız oldu mu ? :kiliçç
accord otomatik, manuel vites değiştirerek golf tsi 140hp 'ye göre daha şanslı olabilir mi ?
-
Accord'un Otomatik Olmasi Cok Kaybettirir. Ama Bence Tsi'yi accord manueli zorlar ve iyi bir pilotla gecer diye tahmin ediyorum.
-
valla ben orçunun (nikky) accordla kalktım (civicVSaccord) paramparça etti beni.
accord alır diye düşünüyorum
-
siz geçebilir misiniz peki accord 2.0 (otomatik) 'le ? :-k
hiç deneme fırsatım olmadı ama geçebileceğimi zannetmiyorum çünkü arabamın ağır olması, otm vites olması, tsi'ın üstün tork eğrisi..vs. gibi çok fazla dezavantajım var.
eğer tanıdığınız bildiğiz birinde varsa tsi denemek isterim
-
honda olsun 3 kuruş fazla olsun:D