TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: TheEren - Eylül 23, 2008, 06:32:40 ÖS
-
Arkadaşlar aracımın farları yagmurlu günlerde yaktıgımda buhar yapıyor..Bununla ilgili sizlerden bilgi rica ediyorum..Servise gittigimde bana plastik aksamlı oldugundan normal dediler? Bu ne kadar dogru? Daha önce bu sorunla karşılaşan arkadaşlar varsa yorum rica ediyorum..Şimdiden teşekkürler
-
arkadasım farın orjinalmi kaç model bunları sölesen yardım edebilirim
ancak genel olarak farların arkasında ufak 3cm uzunlunda bi hortum wardır farın içine hava girip çıkması fln saglar o düşmüş olabilir yada far camında sızdırıo olabilir bi çekomastikle açmadan hafif temizleyip yapıştır
-
arkadasım farın orjinalmi kaç model bunları sölesen yardım edebilirim
ancak genel olarak farların arkasında ufak 3cm uzunlunda bi hortum wardır farın içine hava girip çıkması fln saglar o düşmüş olabilir yada far camında sızdırıo olabilir bi çekomastikle açmadan hafif temizleyip yapıştır
Araç 2008 model daha 5 ay oldu..Önerilerinizi bekliyorum..Ayrıca araç peugeot 308..
-
peugeot ise normaldir, gittiğine şükret.
-
peugeot ise normaldir, gittiğine şükret.
Honda civic 2007 de kullanıyorum ne konfor ne servis aralarında hiçbir fark yok.
-
ama hondanın farları buhu yapmıyor. :)
-
ama hondanın farları buhu yapmıyor. :)
honda'nın da boyasının astarı meydana çıktı saysam sabaha kadar sayarım daha..İzmirdeyim şu anda bu bugu konusunda bir yer önerebilecek arkadaşlar varsa bekliyorum..
-
honda ile peugeot arasında pek fark kalmadı..şikayet var.com da şikayetleri inceleyebilirsiniz..en çok şikayetçi olunan marka renault.. Honda için ise Honda problem O'nda felan yazmıslar..Gerçi ben civicden son derece memnundum..Şu astar sorunu can sıktı..Şimdide 308 de bugu sorunu çıktı bilemiyorum..Her 0 araç alışımda sorunlar bitmek bilmiyor..2. ele dönecem artık
-
farların buhar yapma sebebi ya çatlak oluşundandır yada far kısmında boşluk olması durumundandır
-
aracın peugeot ise bu soruna otur sukret derim....
-
normal degildir , icine bi sekilde su aliyor demektir buhar yaptigina gore.
eger orijinal ise, ve garanti vs. varsa derhal degistirmeleri gerekiyor farlari.
butun farlar plastiktir, neredeyse yuzde 90 nun cami mika dir.
bunun gidermenin yolu farin etrafina silikon sürüp suyun iceriye girmesini engellemektir.
fakat orijinal ve garantisi olan far ile bu sekilde ugrasma ve ugrastirma direk yenisi ile degistirsinler.
-
eğer silikonla yalıtım yapacaksan iyice kurutup yapmalısın (saç kurutma makinasıyla kurutursan iyi oluyo).ancak eğer mika üzerinde bi çatlak falan varsa süreceğin mika görüntü bozucaktır. tabi kenarlardan oluyo genelde bu kaçaklar.
ama garantin varsa götür yenisini al derim ben çünkü yeni bir araç. darbesi falanda yoksa bu senden değil peugeot'la alakalı bi durumdur. kolay gelsin canını sıkmaya değmez ama beterin beteri var;)
-
Farın yakılması, dış ortam ısısının aniden azalması, motor veya radyatörün ısısının etkisi ve benzeri nedenler farın içindeki ısıyı artırır. Isının etkisi ile farın iç yüzeyindeki nem içeri doğru yayılır. Farın içindeki havanın nemi doyum noktasına ulaşınca da nem farın soğuk kısımlarında yoğunlaşarak buğuyu oluşturur.
Çoğunlukla otomobilin bir süre kullanılıp park edilmesi veya yıkanmasından sonra buğu oluşmasının nedeni bu esnada far içindeki ısının en yüksek değerine ulaşmış olmasıyla iç-dış ısı farkının artması ve hava dolaşımının olmamasıdır. Sağ ve sol farlar bulundukları yerler açısından farklı ısı etkilerine maruz kaldıklarından farklı tepkiler gösterebilirler. Nemin dışarı atılması için farın çeşitli noktalarında havalandırma delikleri bulunmaktadır. Isı sirkülasyonu iyi dizayn edilmiş bir farda bile buğu oluşması normaldir, zaten bir süre sonra buğu kendiliğinden kaybolur.
Umarım bukadar bilgi yeterli olmuştur....
-
sorunun tabiki normal değil,ayrıca bu plastik bu sorun olur demeleride saçma ötesi.. konunun üzerine git aracın garantideyse yaptırmaya çalış.
yada sana sunu oneriyim, far cevresinde outrduğu yani temas ettiği yerden bahsediyorum, yalıtım malzemesiyle cevresini iyi sıva, bağlantı yerlerinden su alıyor olabilir..ben bi vakit böyle yapmıştım, işe yaradı
-
benımkıde alıo walla
ama benımkı soradan alınma angel farlar
bende etrafına sılıkon cektırcem:(
-
Farın yakılması, dış ortam ısısının aniden azalması, motor veya radyatörün ısısının etkisi ve benzeri nedenler farın içindeki ısıyı artırır. Isının etkisi ile farın iç yüzeyindeki nem içeri doğru yayılır. Farın içindeki havanın nemi doyum noktasına ulaşınca da nem farın soğuk kısımlarında yoğunlaşarak buğuyu oluşturur.
Çoğunlukla otomobilin bir süre kullanılıp park edilmesi veya yıkanmasından sonra buğu oluşmasının nedeni bu esnada far içindeki ısının en yüksek değerine ulaşmış olmasıyla iç-dış ısı farkının artması ve hava dolaşımının olmamasıdır. Sağ ve sol farlar bulundukları yerler açısından farklı ısı etkilerine maruz kaldıklarından farklı tepkiler gösterebilirler. Nemin dışarı atılması için farın çeşitli noktalarında havalandırma delikleri bulunmaktadır. Isı sirkülasyonu iyi dizayn edilmiş bir farda bile buğu oluşması normaldir, zaten bir süre sonra buğu kendiliğinden kaybolur.
Umarım bukadar bilgi yeterli olmuştur....
4 5 ayrı servis peugeot honda audi herbiriyle görüstüm ve bu yazdıklarının hemen hemen aynı olan cevabı aldım çok teşekkrler..