TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Karşılaştırmalar => Konuyu başlatan: SONE-R - Kasım 05, 2005, 10:18:47 ÖÖ
-
Bu konu yıllar önce ******'da tartışılmıştı, merak ettim acaba bu forumdaki arkadaşlar ne yorum yapacak.
Kalkışta ve son hızda hangisi daha iyi?
Ben tabiki sedan diyorum...
NOT: Moderatör arkadaşlardan rica etsem, konuya bir de anket ekleyebilirler mi? Ben beceremedim de...
-
Son hızda Sedan alır, kalkışta HB. Dış görünüş olarak HB daha çok seviyorum...
-
dış görünüş olarak HByi bende çok seviyordum ama son zamanlarda sedanların üzerinde yapılan değişiklikler sonucu HB hevesim geçi verdi.SuperSonic şu sedan nie alır açıklarmısın:) benim o konu hakkında bilgim yokta öğrenelim...?=)yani ben HB daha hafif die düşünüyordumda?
-
Sedan diyorum herşekilde :)
-
Hb kullanıorum ama Sedan Daha hos bence de 8)
-
ilk oy benden :) Anket eklenmiştir.
-
CEM tşk ederim dostum, ellerin zeval görmesin.. :D
Sedan forever.. Coupenin olmadığı Türkiyede Sedan ruless
-
Önemli deil ;)
Coupe yide eklemek gibi bi şsansımız olsaydı keşke.Getirmediler ya ona yanarım.
-
Valla Coupe Vtec türkiye'de olsaydı yok satardı. Hastayım Coupenin duruşuna :):)
HB lerin stoplarını hiç sevmiyorum...
-
Cope nin duruşu öyle hakketten . Ama ledli hb stopta fena durmuyor yani ;)
-
Ahhh ahhh coupe getırmedıler ya ona yanarım :mad:
-
Coupeler sanırım Japonyada da yok. Sadece ABD ve Kanadaya yönelik üretilmiş. ABD de Si, Kanada da SiR diye biliniyor...
-
HB bana göre daha güsel duruyor...kimin geçtiğide önmeli değil...2 side vtec..bence fark etmes...
-
HB bana göre daha güsel duruyor...kimin geçtiğide önmeli değil...2 side vtec..bence fark etmes...
+1907... ikiside vtec evet :):):)
-
Kesinlikle sedan..:)
Ama sekil olarak hb... :D
-
oylar Dokuza Sıfır yanlız:D
-
10.da benden cem :-)
sedan tabiiki
-
HB oyu benden :) ama dediğiniz gibi aslında hiç farketmiyor, ikisi de VTI
Sedanın yola yapışması yüksek hızlarda daha iyi olduğu için son hız daha yüksek. Tabi daha yüksek dediğim de, arada bir kaç km fark var
-
sedanın son hızı daha yüksek olur nedenine gelince arkada oluşan hava sirkülasyonundan dolayı. HB arabaların arkasında her zaman daha fazla hava sirkülasyonu oluşur bu da arabayı geriye doğru çeker ancak sedanlarda bu oran daha azdır. Yani bi anlamda back aerodynamy burada etkili oluyor. Hız farkına gelince çok fazla değildir en fazla 5 km civarındadır.
-
tabiki de HB.. neden sedan oyları bu kdr fazla anlamadım walla.. heralde sitede sedan sahiplerinin sayısının hb sahiplerinin sayısından daha fazla olmasından kaynaklanıodur die dusunuorum...
-
her koşulda sedan derim
-
tabiki de HB.. neden sedan oyları bu kdr fazla anlamadım walla.. heralde sitede sedan sahiplerinin sayısının hb sahiplerinin sayısından daha fazla olmasından kaynaklanıodur die dusunuorum...
Bende HB war ama Bu kasada Seden daha guzel 8)
-
Kataloktakı werıde son hız hb in 208 sedanın 215alırkenkı katalogu hala duruoda:)
-
sekıl olarakta ben walla sedanı daa cok sewıorm
-
sedan bitirici + hb honda gören zaten yanaşmıyoo aracın yanına ama sedanı fazla çakan yok şahsen yanıma cok kişi geldi astra+reno+pug+sporting bilmediklerinden dolayıki ışıkta durdurp soran bile oldu abii ne biçim gidiyoo bense sadece jantlarımı gösteriyorum :lol:
hb ile aralarında 50 kg.luk bi fark biliyorum +hb iniş binş acısından zor oluyoo
-
sedan bitirici + hb honda gören zaten yanaşmıyoo aracın yanına ama sedanı fazla çakan yok şahsen yanıma cok kişi geldi astra+reno+pug+sporting bilmediklerinden dolayıki ışıkta durdurp soran bile oldu abii ne biçim gidiyoo bense sadece jantlarımı gösteriyorum :lol:
hb ile aralarında 50 kg.luk bi fark biliyorum +hb iniş binş acısından zor oluyoo
+1907... :D
Ben de bir seferinde yeni kasa sedan sahibi bir amcayı şaşırtmıştım. Baktım amcam gazlıyo 45-50 yaşlarında yanında da karısı oturuyo. Benim yanımda da arkadaş vardı. Dur dedim şuna bi şaka yapalım. Işıktan bi kalktık beraber ona biraz avans verdim arkadan gelip geçtikten sonra diğer ışıklarda durduk, dediki " yaw bu senin araba nasıl gidiyo öyle, bu normal civic değil mi" demişti.. :D:D:D
-
HB
deeeermişim eheuehe :D
-
seeeeeDAAANNN tabiki arkadaşlar . duruşu ,asaleti yeter abi yaaaa . hb sanki biraz zayıf duruyo gibi. ( hb arkadaşlar alınmasın benim görüşüm tabiki :) )
-
bencede sedan, hem 4 kapı hem spor :)
-
fark oldu :)
-
HB daha guzel.........
-
şimdi çıkacak modelde sedan
eskide hb
-
tabiki hb :D :D :D
-
ohh be hele şükür benden başka HB'ciler de varmış.. ne o sedan falan ya "spor araba gibi geçinen, aile arabası.." :) :-) :-D :D :lol: . . . . . .
-
alalalaaaa :) top sped ve yol tutusta sedan rulez ;) drag setup olarak sedan yıne rulez;)
-
alalalaaaa :) top sped ve yol tutusta sedan rulez ;) drag setup olarak sedan yıne rulez;)
Kendi arabası sedan ya :D Aha seLçuK ah :) Bence hB
-
bence sedan.. :-)
-
ulan ne alakası var benım arabam olmasıyla... arastır gor...
-
Kendi arabası sedan ya :D Aha seLçuK ah :)
bu kadarda met edilmezki sedan selçuk tamam bizde sewiyoruzda :lol:
-
hb arkadan gelcekmii :P peh zor gibi :D
-
ulan dıngıl hemıde ılave dıngıl cıhan.. olm TB lan he varmı lan otesı en unlu sedan VTİ he varmı ıtırazın :D :cool: 8) :evil:
-
ulan dıngıl hemıde ılave dıngıl cıhan.. olm TB lan he varmı lan otesı en unlu sedan VTİ he varmı ıtırazın :D :cool: 8) :evil:
arkadaşlar lütfen saygılı olalım :lol: :D :lol: :D muhahaaaa
-
siyeeeee ılave dıngııll :D
-
her türlü hb
-
her türlü hb
ne turlu tb bı acıklarmısın?
-
hb in sedana göre daha iyi gittiği kanaatindeyim.HB Her zmn spor gerek görünümü gerek yol tutuş gerek gidişat.Sedan araayla kıyaslamam..
-
bı kere yol tutus konusunda sedanın ustun oldugu cogu hondacı tarafından bılınır. top speedtede aerodınamızmı daha ıyı oldugundan bıraz daha ıyıdır.drag setup olarak kalkısta tutunma acısından daha verımlıdır. tecrube ılede sabıttır kaancım :)
-
Teşşekkür ederim verdiğin bilgiler için.Sonuçta burda bilgi konuşma ortamındayız bende kendi fikrimi söyledim doğru yada yanlış.Bu arada yol tutuşu 1.6 ies e binmiştim viraj alımı çok kotuydu hb inede bindim karşılaştırdım buna bakarak söyledim yani.Yinede saol.En azından başkaları gibi üste çıkma çabam yok hiç bi zmn.Bunuda bi b... bilmez manasında anlaanlar çok yanlış düşünüyo!
Saol STP yazı içn ;)
-
nedemek kardesım . herkes sneın gıbı ılımlı bısıyler ogrenme cabasında anlayıslı olsa.herkes herseyı bılemes benım alperın vs nınde herseyı bılemedıgı gıbı ama hep ogrenme gayretı ıcındeyız.bu arada ieslrın yol tutus kabılıyetını vtec ıle karsılastırmak yanlıs olur kasa nekadar aynı olsada yuruyen agırlık degısıklıgı faktorlerı yol tutusun ıyılemesını saglıyor.ornegın ıesın turu vtecten fazladır ama vtec anı kontra hareketlerde daha tepkılıdır turu az oldugu ıcın ;) daha fazla ogrenmek ıstedıgın bısıyler var ıse elımden geldıgınce yardımcı olmaya calısırım... ;)
-
saol kardeşm ;) walla ona bakçak olursa typeR konusunda benm köpek gbi sorularım varda soracak adam yok :) vtec abi honda çöz çöz bitmiyo
-
sor kardesım bıldıgımızı kusarız :)
-
Şimdi foruma typeR konusuna çevirmeyelimde daha onceki forumlar gibi bozulmasın hehe :D ben bi ara sorarım sana ;)
-
nasıl ıstersen...
-
bence tartışmasız Sedan
-
tartısmasız vs vs dıye soylemeyelım acıklayıcı ogeler ortaya atmadan...
-
sen açıklamşışn ya yeterince
niye soruyosun bana.sedan sahibi sensin.sen anlat - leri + ları
-
bıde bı tokat atda tam olsun be dostum... ben bı kac artısını soyledım . sende bıldıgın baskaları varsa soylersın...
-
niye tokat atayım sana .seni tanımam etmem.sadece burda yazdıklarından bilirim.sen biraz sert yazıyosun o kadar.
ama benim amacım diğerleri gibi tartışma yaratmak değil.eğer isterseniz onuda güzel yaparım ama.
-
benım konılerın ayarı tam sertte oldugu ıcın oyleyım ben..
-
dikkat et sıkı bi viraja denk gelir patlarsın allah korusun fazla güvenme konılerine.. :evil:
dostum benim senlen bi prob yok.ok?
-
altımızda sedan vti+konısı+yayı+lowerıng arm barları +alınan okadar egıtımın bılgısı varken vırajlar patlanacak yerler degıl eglence kaynagı bızım ıcın .sen genısh ol...
-
katılıyorum viraj benim içinde çok büyük zevk verici birşey +adrenalin ;)
-
ya hacı sende kendine gore haklısın ama iki aracı (standart halleriyle) yan yana koy.. ne dersin?? cok merak ediorum yani.. bi sedan sahibi olarak diil de objektif olarak baksan hangisi sence daha sportif, daha cekici duruyo sorarım sana :D birisi gayet wahşi, gayet şık, dieri de gayet aile arabası yani :D :D . . . . .
-
stock vtec oyle durmuyorkı be onurcum yapma sende...
-
:-D . . . ne farkı war? hakkaten pek ii bilmediimden soruyorum yani.. bi vtec jantı war bnm bildiim başka?
-
abı sen gonul gozuyle bakmıosun anlasıldı :)
-
hmmmm o bakımdan yani :-D hic dusunmemistim bunu.. güzeldi :-) . . . . o zaman başka hacı.. dicek sozum kalmadı yani :D . . .
-
Arkadaşlar saçmalamayın bu arabalar saatte 290 - 300 km'lere çıkan arabalar değil dolayısıyla aerodinamik etkisi yok denecek kadar az e bir de motor farkı da olmadığına göre hızlı kalkan şöför alır diyorum.
-
bende sen cok bılıon bılader dıorum...
-
arkadaşım o zaman 250 ye çıkamayan bütün arabaları kutu gibi yapalım daha ferah olur hemde böyle sıkışık oturacağımıza. aerodinami etkisi saatte 60 kilometreden sonra başlar. Tempra aerodinami katsayısı en düşük arabalardan biridir.(0.27ca) Bunun yanında aynı motoru kullanan doğan slxlerin katsayısı ise çok kötüdür. (Bildiğim kadarıyla 0.34ca). Bu iki arabadan tempra daha ağır olmasına rağmen 90 km sabit hızla 100 km de doğan slxden 2 litre daha az yakıt harcar. Şimdi aradaki farkı anladın mı.
-
bı kere yol tutus konusunda sedanın ustun oldugu cogu hondacı tarafından bılınır. top speedtede aerodınamızmı daha ıyı oldugundan bıraz daha ıyıdır.drag setup olarak kalkısta tutunma acısından daha verımlıdır. tecrube ılede sabıttır kaancım :)
ben sunu pek anlamadım acaba aerodınamızım acısından ne farklar var bı anlatırmısın hb ve sedan kasa arasında?bıldıgım kadarıyla dunyada hava surtunmesıne en az maruz kalan geometrık sekıl su damlası modelıdır ve sanırım hb kasa bunu daha uygun.o yuzdende zaten yagmur suları havanın surtunme etkısıyle damla formuna donusur.ne dersın bu konuda? :)
-
Bence makaslarda kısa modelinden dolayı ve eger kapıları yukarı dogru açtırma yapılacaksa hb daha uygundur. Ama görünüş,yol tutusu,görsel modifiyede sedan daha iyi. TABİ benim fikrim. Ben hb vti alacagıma 1.6 120 beygir sedan alırım daha iyi. Çünkü görünüşe daha önem veririm
-
VTI Tarzı arabaya Bence HB daha çok yakışıyor o yüzden ben HB diyorum
-
eskiden hb kullanırdım draglara katıldım ve draglarda hb ve sedan farkı pek ciddi değil bence..
-
valla aradaki fark benim açımdan pek önemli değil ama aerodinamik açıdan sedan daha iyi onu biliyorum 4 kapı ve daha kullanışlı ayrıca ben sedan araba daha çok seviyorum. herzaman sedan arabayı tercih ederim bide hem sedan hemde vti olursa değme keyfime :-D
-
+1907 sedan modifikasyona daha yatkın bence hem daha kullanışlı
-
nasıl kullanıslı ya yapma senın park edemedıgın yere hb girer senin giremicegin makasa hb girer.sedan arac eger aılen varsa yada tek araban o olucak ıse avantajlı. :cool:
-
Ben sedanla istediğin makasa girerim dostum...
-
+5500 bende :-D
-
yaa ben ya benn bende.. :-D
-
HB VTi; hem civic sedan vti dan hem de si dan (coupe) daha guzel....;)
-
burada sizin yada benim şöförlüğümden bahsetmiyorum arada bariz bi boy farkı var mantıklı konusun lütfen
-
Sedan her açıdan HB den iyidir... Coupe olsa sözüm yok..
-
burada sizin yada benim şöförlüğümden bahsetmiyorum arada bariz bi boy farkı var mantıklı konusun lütfen
arkadasım ben soforlukten bahsetmıyorum uzun suredır asagı yukarı her gün hem sedan hemde hb vtı a bınıyorum sedanın yol tutusu daha ıyı araya gırıs cıkısı hb e gore daha guvence verıyo ınsana bosa konusmuyoruz burda maksat yazı yazmıs olalım deıl yanı
-
arkadasım ben soforlukten bahsetmıyorum uzun suredır asagı yukarı her gün hem sedan hemde hb vtı a bınıyorum sedanın yol tutusu daha ıyı araya gırıs cıkısı hb e gore daha guvence verıyo ınsana bosa konusmuyoruz burda maksat yazı yazmıs olalım deıl yanı.
iyide bende sana ne diyorum bak ama ben boyutlarından dolayı her türlü senin giremicegin yere girerim diyorum yani çok açıkki ben diğer özelliklerini tartışmam sedanın ama trafikte hertürlü hb arabayla oynarsın tamam sedanlada girersin çıkarsın.hem zaten benim girdiğim yere giremedikten sonra senin araban daha iyi yol tutsa ne farkeder?
-
arkadasım ben soforlukten bahsetmıyorum uzun suredır asagı yukarı her gün hem sedan hemde hb vtı a bınıyorum sedanın yol tutusu daha ıyı araya gırıs cıkısı hb e gore daha guvence verıyo ınsana bosa konusmuyoruz burda maksat yazı yazmıs olalım deıl yanı.
iyide bende sana ne diyorum bak ama ben boyutlarından dolayı her türlü senin giremicegin yere girerim diyorum yani çok açıkki ben diğer özelliklerini tartışmam sedanın ama trafikte hertürlü hb arabayla oynarsın tamam sedanlada girersin çıkarsın.hem zaten benim girdiğim yere giremedikten sonra senin araban daha iyi yol tutsa ne farkeder?
haklısın diyorummm
-
nasıl kullanıslı ya yapma senın park edemedıgın yere hb girer senin giremicegin makasa hb girer.sedan arac eger aılen varsa yada tek araban o olucak ıse avantajlı. :cool:
ben hb de sedanda kullandım sedanın yol tutuşunu daha çok beyendim park etmek sorun olarak görmüorum ama zevkler ve renkler tartışılmaz hb nin güzel olan yanı bnm açımdan yere yakın olunca görünüşü güzel olması
-
walla oturdugum sokakta bi park derdi varki allah düşmanıma vermesin o yuzden bezdim artık park yeri armaktan.ama tabiki zevkler ve renkler tartısılmaz... 8)
-
ben hb de sedanda kullandım sedanın yol tutuşunu daha çok beyendim
kesinlikle katılıorum...+1907
-
bu bahsettıgınız araclar stockmuydu.yoksa ıkısıde yaylı amortisörlü flnmıydı?yani demek istediğim su yapılan suspansıyon modifiyesine hbmi yoksa sedanmı daha iyi cevap veriyor gercekten bilmediğimden soruyorum cunku yay+amortısorlu sedana bınmedım hıc
-
bu bahsettıgınız araclar stockmuydu.yoksa ıkısıde yaylı amortisörlü flnmıydı?yani demek istediğim su yapılan suspansıyon modifiyesine hbmi yoksa sedanmı daha iyi cevap veriyor gercekten bilmediğimden soruyorum cunku yay+amortısorlu sedana bınmedım hıc
gökalp gel kardeşim gezelim beraber.. :-D
-
yay ve amitisör var bende
-
way abi aldınmı sen konileri?o zaman şu havalar biraz düzelsinde bi toplantıda deniyelim abi :)
-
walla bizim burda hiç modsuz sedanla hb yi kaldırdılar sedan hertürlü gecti bende ikiside yok ama olsa ikisinden biri farketmez binerim :))
-
walla bizim burda hiç modsuz sedanla hb yi kaldırdılar sedan hertürlü gecti bende ikiside yok ama olsa ikisinden biri farketmez binerim :))
nerden baksan aralarında 200 kg. fark var nasıl oluyorda sedan hbi geçti anlıyamadım hemde ikiside stock?????????????????????????????????
-
gökalp koni almadım.. :-) + hb le sedan arasında 50 kg. fark var kardeşim..
-
ben dış görünüş olarak sedan diyorum.
-
0 km alıcak olsan tercih etmekte zorlanırdım ama 2.el alınacağından temizliğe bakılmalı bence hb mi sedanmı olduğuan değil.
-
HB tabıkıde
sedan bana aıle arabası gıbı gelıoo
ama slepper olan sedanlarda var fecı yuruyenlerı
onlar guzl
ama std olarak bıneceksem
hb tabıkıde sonucta spor duruyoo
sedan ın oyle bı havası
yok
ama yapılrsa sedan vtec hem dıs goruntu fln olrak sedanı tercıh ederım.
-
SEDAN TERCİHİMDİR
-
bnm önceliğim her zaman sedan! yol tutuş ve konfor daha ii!..