TeamHondaTurkey.Com
HONDA MODELLERİ => Civic '88-'06 => Konuyu başlatan: apr_35bucuk - Eylül 08, 2008, 02:33:16 ÖS
-
yılbaşına doğru bende bir 1.6 ies almak istiyorum. bu araçları önceden normal kullanımda tasarruflu araçlar olarak biliyordum. ancak forumda arkadaşların yazdıkları biraz fazla gibi geldi . şu an km de ortalama ne kadar yakıyor bilgi verirseniz sevinirim. (ne kadar yaksada bu araçtan vazgeçmiyicem):D
-
270*300kruş arası yakar heralde
-
270*300kruş arası yakar heralde
Aynen doğru..
-
ben memur olduğum için arada ölçer bütçemi ayarlarım::)) şaka bi yana arkadaşım benzinde arkadaşların dediği gbi 270 civarı lpg de kullanıyorum şehir içinde 180 yakıyor. şehir dışında sorarsan lpg çok daha uygun 140-150 falan oluyo bende. bide ben zorlamam ekonomik kullanırım.
-
sağolun arkadaşlar
-
Ben hala 270 yaktığına inanmıyorum.:)
-
neden inanmıyon mahir fazlamı buldun:)
-
kesinlikle fazla bunun yakması için heralde aracı 3.vites hiç susturmadan gezmek lazım :)
-
peki mahir dostum yanlış anlama öğrenmek için soruyorum. sen nasıl daha ekonomik kullanabiliyorsun zannedersem ikimizdede aynı araç var 1.6 ies::?? düşük devirdemi kullanıyon yoksa tersimi bilgilendirirmisin??
-
270krş fazla yakıo demek yanlış olur ;) normali budur.1.4is ler 240-250 yakıo :)
-
Şunu söyleyebilirim Ankaraya gittim 3 çeyrek depo ile dönüşte baba geldi sabit 100 km ve yarım depo ile bursaya girdi yeterince açıklayıcı sanırım bunun yanında Bursa dan oylata gittim yani aşağı yukarı yanlış hatırlamıyorsam 25 -30 ytl benzin ile sabit hızla inat ettim geçmedim 100-110 km + klime full 4 te açık bıraktım hiç kapamadım 130 km yol yaptım aşağı yukarı buda max 230 ykr ye denk geliyor araçlarımız cok yakmıyor.
-
270krş fazla yakıo demek yanlış olur ;) normali budur.1.4is ler 240-250 yakıo :)
iddaa ediyorum bu arac 270 ykr normali değildir kesinlikle çok denedim normal kullanım ama yakmıyor bu kadar can abi :)
-
kaç yakıor sizin ki
-
Hee ama derseniz aracı mesela ben bi türlü bu aracta 5 i göremem şehir içi çünkü araç fırlasın diyorsak en iyi ihtimalle 3000 ve üstünde gezmemiz gerekiyor buda en iyi 41vites ve arac yükte motor böğürüo demektir vites diye hee hondanın zevkide 5.vites 2500 devir cıkarmı o başka :)
-
Bizim yarım depo kaça doluyor ?
-
bence max 250 diyorum ki normal..
-
depo boşsa yarım depo 70 ytl ye dolması lazım
-
mahir dostum senin sölediğin doğrudur ama bu iş kullanıma göre değişiyor. demekki sen gayet ekonomik kullanıyosun.
-
70 ytl ye doluyor desek ki suan 125 e full leniyor diye biliyorum gırtlağına kadar bastık boş depoya 125 ytl tuttu.
Ankara bursa 380 km ve yarım depo ile girdik hesap ortada :)
-
mahir dostum senin sölediğin doğrudur ama bu iş kullanıma göre değişiyor. demekki sen gayet ekonomik kullanıyosun.
tabiki kullanım daha önceki aracımızdada 20 lira benzinle ben bi gün gezerken baba 20 ytl ile 3 gün geziodu bundada aynı fark var aramızda çünkü baba aracı kasmıyor bende hadi filtre bagırdı hadi limitör derken tamam işte bu Honda da değil her araçta olacak şey ama söylediğim şudur bu arac 260-270 ancak hiç normal kullanım yapmadan bagırta bagırta gidilmesi lazımki arac yaksın hadi yoksa yok bence.
-
yok be mahir senin orda benzinmi ucuz yoksa:) ben 50 ytl lik bnzinle en fazla 170-180 km yapyom şehir içinde. Ha tamam şimdi! sen ankara bursa şehir dışından bahsediyosun o zaman senin dediğin aynen doğru. şehir dışında yemiyoki honda tak 5 e rahatlasın 3000 in altında az yesin:)
-
fabrıka degerı sehır ıcı 100 km 10 lt sanırım.benbzının fıyatını yazınca bellı .330 flan gelıyor.ama lpg de sehır ıcı 200-210 arası degısıyor.uzun yolda 170 dusuyor.lpg de bırıebır bılıyorum ama benzını cok yakıyor
-
250 max diyorum şehiriçi çıkmaz üstüne yahu.
-
benzınde cıkar dostum .nıtekım cıkıyorda.
benzın 3 300 kusr yaw
-
Tamam 350 yakıyor 1,6 iesler arkadaşlar
-
eywallah mahir kardeşim. bizimkisi fikir alışverişi senin dediğinde doğrudur bizimkide. saygılar.
-
arkadaslar benzinde ölçme sansım olmadı ancak lpgde 55.5 ytlye 329 km sehir içinde yol yaptım lpgnin litresi 1.9 ytl ve de 329 kmnin 14 kmsini benzin saydım ( ilk çalıştığında benzinle çalıştığından ) 315 km lpg ile kabul ettim buna göre şehir içinde kmye 0.176 ykr yakıyo aracım.....
-
hesabın çok iyi dostum ki benzine çok saymışsın 14 fazla bile. ben de (+ - seninle aynı ölçtüm.
-
evet bence de benzine 14km fazla saydm çünki hava sıcak hemen geciyo lpgye, yani daha da az cıkabilir ama en önemlisi en son aldığımda lpgnin litresi 1.84 ytl idi dün aldım 1.9 ytl olmuş:(
-
o sorun bendede var yaw benzın kullanmıyorum ama 15 gunde nerdeyse yarı ceyrek depo benzın gıttı.gunde 20 defa falan ac kapa oluyor nerdeyse
-
gecen ay memelekete gıtmıstım 590 km gıderken lpg km 175 kr yaktı.hızlıda gıtim.oto banda 160-180 arası kullandım.gelırkende 200 kr yaktı arabada 3 kısı bırazda yuk vardı.otobanda uzun zaman 180-200 le gıttım.bayrama gene gıtcem bu sefer 120 pek gecmıycem bıde oyle deneyecem gelınce yazarım.
-
kızma mahır.sen bıraz serı kullan ne demek ıstedıgımı anlarsın.ayagını korkak alıstırma .5-6000 devırde kullan bıraz bellı olur
-
gecen ay memelekete gıtmıstım 590 km gıderken lpg km 175 kr yaktı.hızlıda gıtim.oto banda 160-180 arası kullandım.gelırkende 200 kr yaktı arabada 3 kısı bırazda yuk vardı.otobanda uzun zaman 180-200 le gıttım.bayrama gene gıtcem bu sefer 120 pek gecmıycem bıde oyle deneyecem gelınce yazarım.
denedikten sonra yaz bakalım 120 yi geçmeyince nasıl yakıyormuş..
-
kızma mahır.sen bıraz serı kullan ne demek ıstedıgımı anlarsın.ayagını korkak alıstırma .5-6000 devırde kullan bıraz bellı olur
baya güldüm bu önerine verdiğim örneklerde direksiyonda oylat harici ben yoktum zaten babamdı oylattada inat ettim yanımdan vızır vızır geçiolar biri benle ugrastı ama basmadım benim kullanımımda bakarsak zaten 20 ytl ye ancak carrefour a gidiom dönüşte benzin almam gerekiyor bursa dakiler anlar ne demek istediğimi bi gün motor yeter ulan bu in aşağı diyecek :D :D :D
-
Yani savunduğum şu arkadaşlar bu araçları seri kullanırsanız tabiki yakacak yahu ben buna bişey demiyorum ama bunada çok yakıo denmez :) ;)
-
sert kullanınca 370 ytl ye cıktı benımkı valla
-
Mustafa k tabiki cıkacaktır farklı şeyler söylemiyoruz zaten 20 ytl benzinle gidip geldiğim yer max 40-50 km yaktığım benzin min 15 ytl ;)
-
hesapladım gittiğim yok 13 gidiş 13 geliş 30 km yol :D hadi diyelim ben birazda gidip gelirken biyerlere uğruom 50 km yaptık sayalım 400 ykr :)
-
BNM 2001 HONDA CIVIC 1.6 İES SEHIRDISI 200 KRS ORTALAMHIZ 120 SEHIRİÇİ 250 KRS YAKAR
-
BNM 2001 HONDA CIVIC 1.6 İES SEHIRDISI 200 KRS ORTALAMHIZ 120 SEHIRİÇİ 250 KRS YAKAR
kullanımdandır benim öyle yakmıyor çünkü.
-
Ben hala arac daha yeni istanbul yaptı geldi aracta 17 jant var arkadaşlar bu araclarımızı normal seyirde 2500 ve 3000 vites değişimindeki yakıt sarfiyatı süper ama filtre bas bakiim nası bagırıyor hadi bi yapıstır buda honda zevki bence lütfen izin verin yaksın bence :)
-
ya tabiki ben senin ne demek istediğini anlyorum en başından beri mahir arkadaşım . senin söylediğin yakıt sarfiyatı normal kullanımda .basarsan her araba yakar ki bu da honda nın suçu değil . sağol verdiğin bilgiler için teşekkürler.
saygılar
-
Kulağı tutma konusu varya birimiz bitaraftan tutuyoruz diğerimiz diğer taraftan sonuçta kulak elimizde :)
Pylşmlar için tşkkrler herkese inş cevabını bulmuş olursunuz.
-
sağolun yardımcı olmaz mı az kaldı zaten yılbaşına geliyorum inş aranıza
-
ya neyi bu kadar tartışıyosunuz ben arabayı defalarca denedim son 4 aydır.arabanın deposunu boşalınca titrete titrete petrole gidiyorum 20 ytl benzin alıyorum yine arabanın titremeye başladıgında petrole giriyorum. her defasında yaptım km 65 ile 86 km arası cıkıyor bunu defalarca denedim.arabamla iş yerimin ve evimin petrol ofisine yakın olmasından dolayı en az son 4 ayda 20 30 kez denemişimdir...
-
yani sonuç olarak mahirin dedigine katılıyorum normal kullanımda 250 yakıyor.hemde hiç kasmadan. tabi ben titiz bi insan oldugum için arabam her zaman full bakımlı gezer.yakıtta filtreler ve bujiler cok önemli...
-
fulledim, otobanda (sabit hız 100 ile gittim) 100 km. sonra gittim ve yakıt aldım 24,750 ytl ye doldu.
yani km.de 250-270 arası yakıyor.