TeamHondaTurkey.Com
HONDA MODELLERİ => New Civic 07 (FK) => Konuyu başlatan: muratatay75 - Ağustos 23, 2008, 06:18:59 ÖS
-
Arkadaşlar , dün köprü yolunda biraz süratli idim frene dokunmam ile acayip bir uğultu sesi sanki araba yığıldı sandım. Hatırlarsanız daha önce bu konu ile ilgili konu açıp ; bir arkadaşımın başına gelen bir konudan bahsetmiştim ve arkadaşım sorununu garanti kapsamında fren disk ve balatalarını değiştirterek hallettiğini anlatmıştım hemen o arkadaşımı aradım ve ne tesadüfdür ki kendisi servis de yine aynı sorundan ötürü çıldırmış çünkü bu sorun için fren disklerini tornacıya götürün taşlatın gibi saçma sapan bir öneride bulunmuşlar adam çıldırmış honda türkiye müşteri hizmetlerini birbirine katmış sonunda yine garanti kapsamında değişecekmiş. haftaya 20.000 km bakıma giricem vaktim olmadığı için şu an için gidemiyorum bakalım banada tornacıyı tarif edeceklermi.
-
aynı sorunla bende karsılastım servıse gıttıgımde levent kktc sadece frenlerın yuksek ısılardan dolayı balatalarda sısme yaptıgını ve bunun normal oldugunu soyledı banada mantıklı geldı cunku bellı bır sure kullanımdan sonra oldu aynı sey 3.30ci de de oluyor bu yuzden ben bu konuda rahat ol derım zaten servısın acıklammasına gore bellı bır sure sonra duzelebılen bır durum dıyor benım konu hakkındakı bılgım bu kadar yanlıs bır ızlenıme kapılmanı ıstemem bır servıs ıle sızde konusursanız hem ıcınız rahat eder hemde kafanızdan soru ısaretı sılınır zaten fabrikasyon bir hata ise garanti devreye girecek tuketici olarak her hakkınız var... saygılarımla
-
yaa bende yasiyorum sorun o gün istanbul yolundaydim, hizim 160-170 arasiydi frene bastim, fren takirdamaya basladi, acaba dedim lastikmi patladi, ayagimi bastim cektim bastim cektim öylece kenarda durdum, indim baktim arabadan, sonra bindigimde düzelmisti... degisik bi durum :S
-
evt bu olay cok yuksek hızlarda ortaya cıkıyor 170 180 veya sureklı kullanımın ardından bu da bana servisin soyledigi seyin mantıklı gelmesine neden oldu ısınıyor ve balatalar sısıyor buna baglı olarakda ugultu benzeri bir ses olusuyor...
-
bugün yine oldu, 170 e yakin bir hiz yaptim, sonra frene bastim sanki balata sürtüyor gibi ses yapiyor, hiç hosuma gitmedi bu durum ama bakalim hayirlisi olsun, peki uzun yollarda çok hizli gittigimizde de ayni sorunu yasayacakmiyiz acaba :S
-
alakası yok ben de 100km hızdayken bıle yapıyordu sineye cekılıp beklenıcek bır durum degıl gıdın servıse dısk ve balatalarınızı garantıden degıssınler
-
pekı degısımden sonra bır sorun varmı aynı proglem tekrar edıyormu degısım ıcın cok ugrastırdılarmı?
-
valla allaha şükür canavar gibi duruyor:D
-
gidecegim servise, bakalim ne dicekler ;))
-
hayırlısı. inş basit bir sorundur veya inş bir sorun değildir
-
normal hızla giderken fren bir sıkıntı yaratmıyor ancak yüksek süratte bir uğultu bir garip ses anlamadım istanbul dışındayım servis de başka işlerim de olacak hala gidemedim 20.000 km bakım da aradan çıksın diye bir kaç gün sonra servis iyice baktırarağım
-
http://www.teamhondaturkey.com/forum/new_civic_07_fk/fren_sisteminde_uretim_hatasi-t12767.0.html
-
bu konuyu hatırlarsanız daha önce paylaşmıştık bu yüzden canım sıkıldı.
-
Degısımden sora duzeldı bu forumda bu sıkayetten servıse gıdıp dısk balataları degısen cok kısı var. Bole bır sorun var ; Fatos hnm belkı bu sorunla ılgılı bır acıklama yapabılır.
-
yha beyLer frenLerden sıkayetcısnız ama bende 2008 cıvıc war eleqance hec oLe 1 sorun yok tıkır tıkır calısıooo suratLı&suratsız ne ses war ne soLuk korkuorum benım honda da oLurmu acaba =S
-
yaa bende konu acmasalar önemsemicektim klasik heralde dicektim ama sizlerde öyle bir sorun olmayisi beni korkutuyor, bi gidemedim gitti servise :D
-
bugün yine oldu, 170 e yakin bir hiz yaptim, sonra frene bastim sanki balata sürtüyor gibi ses yapiyor, hiç hosuma gitmedi bu durum ama bakalim hayirlisi olsun, peki uzun yollarda çok hizli gittigimizde de ayni sorunu yasayacakmiyiz acaba :S
aynı sorunu bende biliyorum bi arkadsımın arabasında var uzun süre fren kullanılmadığında yapıyor büyük ihitimalle disklerden yapıyor amn uzun zaman dır kullanıyırum bu aracı çok uzun yola gittim hiç bir sorun çıkartmadı sadece biraz ses yayıyo ilk basıldığında okadar ..!
-
aynı sorun daha aracım 1000km deyken başladı ve 50km/h bile o ugultuyu yapıordu efe ye götürdüm ve diskler ısındıgı için şişiyor dediler torna olacak vs tartıstık baya torna olmaz 0 km araç die fabrika ilk torna yı öneriyo düzelmezse garantiden değişilyor dediler torna yapıldı dahada kötü oldu garantiden değişilecek bu hafta içi götürcem servise inş. düzelir...böyle bi hata olmamalı bmw de vs hiçbir araçta böle bi sorun yok
-
aynı sorun daha aracım 1000km deyken başladı ve 50km/h bile o ugultuyu yapıordu efe ye götürdüm ve diskler ısındıgı için şişiyor dediler torna olacak vs tartıstık baya torna olmaz 0 km araç die fabrika ilk torna yı öneriyo düzelmezse garantiden değişilyor dediler torna yapıldı dahada kötü oldu garantiden değişilecek bu hafta içi götürcem servise inş. düzelir...böyle bi hata olmamalı bmw de vs hiçbir araçta böle bi sorun yok
.
İşte bu konuya deli oluyorum sıfır araba alıyorsun tornacıya gitmiş O zaman her honda servisi kendi içinde bir de tornacı çalıştırsın bizde sanayide gezmeyelim ya bu arabayı kullanan diğer ülkelerde de var Allah aşkına onlarıda tornacıya gönderiyorlarmı
-
bir de şöyle bir olay var.mesela otoyolda 140-150 ile yokuş aşağı giderken fren yapınca tuhaf bir titremeoluyor.ama çok nadiren.yokuş aşağı inerken sadece.
acaba motor freni mi yapıyor.devir 3000lere geliyor çünkü.
yoksa sizin dediğiniz olay mı bu?
-
bir de şöyle bir olay var.mesela otoyolda 140-150 ile yokuş aşağı giderken fren yapınca tuhaf bir titremeoluyor.ama çok nadiren.yokuş aşağı inerken sadece.
kardeşim bizim dediğimiz olay aynen diskler sorunlu:)) bugun 20bin bakımda garantiden değiştittirdim:))ama olmaması gerekio tabiki
-
Hayır yokuş aşağı veya motor freni ile ilgili değil yüksek süratte iken frene bastığında böyle uğultu gibi bir garip ses var yani normal bir ses değil 2 astra eskittim hiç böyle bişey başıma gelmemişti
-
arkadaşlar bu sorunla herhangi bir hb sahibi karşılaştı mı? acaba sadece sedanlarda mı var?
-
Hayır yokuş aşağı veya motor freni ile ilgili değil yüksek süratte iken frene bastığında böyle uğultu gibi bir garip ses var yani normal bir ses değil 2 astra eskittim hiç böyle bişey başıma gelmemişti
ama sadece 2 kere oldu.yüksek hız-düz yolda frenlerde hiç ses yok.
-
arkadaşlar aynı sorunu bende yaşadım . yüksek süratte yapıyor . bazı balatalar problemli olduğu için bu sesi yapıyormuş. serviste ücretsiz değiştirdiler. artık problem yaşamıyorum.
-
Araç çok güzel gidiyor da bazen duramayacağım gibi hissediyorum :) Sanki fren pedalı tuğla gibi asılmama rağmen ya ABS devreye girip piyasa karışıyor ya da araç hiç oralı olmuyor sanki frene basmıyormuşum gibi gidiyor...
-
2 x 2 = 4 Frenler kotu . Servıse gttım beklıyorum adamın tekı geldı onumde yakına yakına frenler ses yapıyor dıyor servıstekı elemanda sankı sorunu ılk defa duymus edalarında kı ben o sorundan dolayı ona gıttım ve degıstırmıstım dısk balataları herkes bu sorunun farkında ve balataların komle degısmesı gıbı bır cozume varılmıs
-
arkadaslar merak etmeyın bende ılk o sesı duydugumda tırsmıstım ancak biraz arastırdım ayrıyetten bu hondalardan anlayan bı arkadasım var onada sordum merak edılecek bı sey yok fren hava komprasoru dıe bısey varmıs bu yenı cıvıclerde o ses ondan gelıyomus yuksek hızda fırene bıraz sert basınca bu komprasor devreye gırıyomus ve ses gelıyomus
-
arkadaslar merak etmeyın bende ılk o sesı duydugumda tırsmıstım ancak biraz arastırdım ayrıyetten bu hondalardan anlayan bı arkadasım var onada sordum merak edılecek bı sey yok fren hava komprasoru dıe bısey varmıs bu yenı cıvıclerde o ses ondan gelıyomus yuksek hızda fırene bıraz sert basınca bu komprasor devreye gırıyomus ve ses gelıyomus
bana torna dediler, daha gitmedim randevu almıştım ama gitmek istemiyorum, şimdi torna yarın başka bişey araba aptal olacak, bu servislerin eline düşmemek lazım :S şimdilik bi sorun yok gibi inşallah daha da bişey çıkarmaz başıma... bi ara belki eserse yaptırırım araç daha 4 binde ne tornası şaka gibiler :S