TeamHondaTurkey.Com

HONDA TEAM => Motorsporları => Konuyu başlatan: Srkn® - Ekim 26, 2005, 11:03:30 ÖÖ

Başlık: F1'e yeni kanatlar!
Gönderen: Srkn® - Ekim 26, 2005, 11:03:30 ÖÖ
(http://www.turkiyef1.com/images/flash/kanat_new.gif)

FIA dün yaptığı açıklama ile F1 araçlarının arka kanadında radikal bir değişiklik olacağını açıkladı. FIA özellikle sollamalarda araçları daha güçlü kılabilmek için çift kanattan oluşan bir arka kanat konseptinin 2007 yılından itibaren kullanılmasını istediğini belirtti. Sollamalarda araçların yaşadıkları zorlukarı azaltmak amacıyla, FIA ve teknoloji partneri AMD ile birlikte aylardır sürdürülen AR-GE çalışmalarınn ardından, FIA Centreline Downwash Generating (CDG) adını verdikleri arka kanat konsepti ile kamuoyunun önüne çıktı.

CDG kanadının F1 araçlarının birbirlerini çok daha yakından izlemelerine imkan vereceği umuluyor. Oldukça abartılı görünen kanadın asıl amacı ise öndeki araca çok yakın giderken yol tutuşunu arttırmak ve bu sayede savrulmaları da minimize etmek.

FIA, CDG arka kanadını daha geniş araçlar ve düz lastiklerle birlikte 2008 yılında F1 kurallarının içine katmak istiyor. Ancak CDG fikrinin takımlardan destek alarak 2007 sezonunun başından itibaren uygulanması konusunda da ümitli.

FIA Başkanı MAX Mosley yaptığı açıklamada; “Bu yeni araştırma Formula 1’ in geleceği açısından çok önemli. CDG kanadıyla katılımseverlere asıl istediklerini verebiliriz; çok daha fazla sollama ve lastik lastiğe katılım. 2008’ e kadar beklemek yerine takımlarımızın bu konuda duyarlı olarak bu projenin optimizasyonunda destek vereceklerini ve 2007 yılında bu uygulamaya başlayabileceğimizi ümit ediyorum.” dedi.

CDG fikri, geleceğin teknik kuralları ve önümüzdeki sezonun spor kurallarının belirlendiği Londra’ da yapılan Formula 1 Komisyon Toplantısı’ nda takımlara tanıtıldı.


evet bencede arkadan takip için daha iyi olacak bu kanat..