TeamHondaTurkey.Com

HONDA TEAM => Motorsporları => Konuyu başlatan: HONDA - Ekim 20, 2005, 09:57:51 ÖÖ

Başlık: Legge'nin Minardi Testi Doğrulandı
Gönderen: HONDA - Ekim 20, 2005, 09:57:51 ÖÖ
(http://www.padokf1.com/images/haber/20102005100209-k_legge.jpg)

İngiliz bayan katılımçı Katherine Legge'nin Kasım ayı sonunda Minardi (yeni adıyla Squadra Toro Rosso) ile Vallelunga'da Formula 1 testi yapacağı doğrulandı.

Geçtiğimiz sezon Toyota Atlantic Serisinde çok başarılı bir performans sergileyen Katherine Legge, Vallelunga'da yapacağı ilk Formula 1 testi ile ilgili olarak; "Minardi'yi kullanacağım için çok heyecanlı ve aynı zamanda mutluyum. Küçücük bir çocukken bile rüyalarımı Formula 1 süslüyordu ve bu daha sonra bende vazgeçilmez bir tutku halini aldı. Bana bu olanağı verdikleri için Paul Stoddart ve Kevin Kalkhoven'e minnettarım ve şimdi hedefim, yapacağım testte tam anlamıyla bir profesyonel gibi davranmak ve bana güvenenleri haklı çıkartmak olacaktır" dedi.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Paul Stoddart ise; "Katherine'in gelişimini uzun süredir izliyorduk ve özellikle bu yıl Toyota Atlantic Serisindeki müthiş performansını ve başarısını gözledik. Katherine için sıra şimdi de Formula 1 tecrübesine geldi" dedi. Yeterli yetenekleri olan bayan pilotların Formula 1'e girmesinin spor için bir gereklilik olduğunu yıllardır belirttiklerini de kaydeden Stoddart, "Formula 1 otomobiline hakim olacak, kontrolü elinde tutacak bir kadın yeteneğe her zaman bu şansı vermeye açık olduk. Bence Katherine bu şansı elde etmek için gerekli tüm koşullara sahip olduğunu kanıtladı" dedi.

Vallelunga'da Minardi Cosworth ile test yapacak olan 25 yaşındaki Legge, 2000 yılından bu yana motorsporlarında başarılı bir performans çiziyor. Daha önce 8 yıllık bir Karting tecrübesi olan Legge, son 2 sezondur da A.B.D.'deki serilerde katılımıyor. Bu yıl yapılan Toyota Atlantic'te 3 katılım zaferi kazanan Legge, genel klasmanda da 3'üncü oldu.

Katherine Legge'nin kısa biyografisi:

Doğum tarihi: 12 Temmuz 1980
Doğum yeri: Guildford, İngiltere
İkamet ettiği yer: Haslemere, İngiltere
Medeni hali: Bekar
Boy; 1.70 m
Kilo: 58 kg

katılım kariyeri:

2000 - İngiltere Formula Ford Şampiyonası (en iyi derecesi 3'üncülük)
2001 - İngiltere Formula Renault Şampiyonası, Kış Serisi
2002 - İngiltere Formula Renault Şampiyonası (1 Pole Pozisyonu)
2003 - İngiltere Formula Three Şampiyonası
2004 - İngiltere ve Kuzey Amerika Formula Renault 2000 Şampiyonası,Infiniti Pro Şampiyonası (A.B.D.)2005 - Toyota Atlantic Şampiyonası, genel klasman 3'üncüsü (3 zafer)