TeamHondaTurkey.Com

HONDA => Motor, Modifiye & Do it yourself - Teknik bilgiler => Konuyu başlatan: sislibirgece06 - Mayıs 02, 2008, 04:38:03 ÖS

Başlık: BOR POWER kullanan varmı aranızda?
Gönderen: sislibirgece06 - Mayıs 02, 2008, 04:38:03 ÖS
http://www.youtube.com/watch?v=b7IRgwx3cRs&NR=1
 arkadaşlar aracıma bu maddeden koymak istiyorum sizce nasıl olur kullanan arkadaşlar varsa bilgi verirse sevinirim.
Başlık: Ynt: BOR POWER kullanan varmı aranızda?
Gönderen: By_BuGr4 - Mayıs 02, 2008, 05:27:12 ÖS
http://www.youtube.com/watch?v=FfrqX0k8J4Q&feature=related

baya etkilendim :)
Gönderen: honda_team - Mayıs 02, 2008, 06:08:20 ÖS
paylaşım teşekk.
Gönderen: SpeedTuning - Mayıs 02, 2008, 06:11:21 ÖS
paylaşım için tşk.ler ama sen yinede bildiğin markadan vazgeçme double up kullan..
Gönderen: can_90 - Mayıs 12, 2008, 05:56:33 ÖS
tv de gördüm yüzde 10 performans ve yakıt tasarufu sağlanıyo deniodu ama denemeden göremeyiz
Gönderen: ogzinn06 - Mayıs 12, 2008, 07:42:52 ÖS
bugün ben satıcı bi arkadaşla görüştüm. anlattıkları mantıklı geldi ama .20000 motor yağı değiştir diyor anlamsız geldi biraz ama denemeyi düşünüyorum
Gönderen: sislibirgece06 - Mayıs 12, 2008, 09:03:48 ÖS
arakadaşlar ben borpoweri geçen hafta yağ değiştirirken eklettim inanamayacaksınız ama aracımda gerçekten artan bir canlılk hisetim devir daha bir iştahlı motordan gelen seste  azaldı şimdi yakıtı ölçmeyi düşünüyorum
kafama takılan tek şey uzun vadede bukadar faydalı olup olmayacağı ama yinede tavsiye ederim sizde değişikliği fark edeceksiniz. ayrıca ben double up ta kullandım ama bu kadar gözle görülür bir fark görmemiştim.
Gönderen: can_90 - Mayıs 13, 2008, 06:42:07 ÖS
inş uzun vadede yaralı olurda tüm araç sahibleri kullanmaya başlar hm fazla pahalı diil sanırsam çünkü bor madeninin yüzde 70 inin türkiyede olduğunu düşünürsek
Gönderen: kemalengin - Mayıs 19, 2008, 09:12:40 ÖÖ
Nası bişidir nerde buluruz bunu biraz ek bilgi yazarsak sevinirim....
Gönderen: sislibirgece06 - Mayıs 19, 2008, 08:46:02 ÖS
kardeş ankarada isen sana tarif edebilirm kazımkarabekir caddesinde shell benzinlik içerisinde fmtuning var burda bulabilirsin fiyatı 50 ytl
Gönderen: kemalengin - Mayıs 20, 2008, 03:30:17 ÖS
yardımın için teşekkür ederim ama malesef ankarada değilim istanbuldayım...yine de teşekkür ederim...
Gönderen: merburvehan - Mayıs 20, 2008, 03:46:15 ÖS
Aksarayda var 45ytl...
Gönderen: kemalengin - Mayıs 20, 2008, 03:48:39 ÖS
burhan aksarayda nerede bi kıs tarif veya isim veya tel.no?
Gönderen: zht - Mayıs 28, 2008, 02:27:36 ÖS
merhaba, bende gecen gun ana haberlerde izledim. surtunmeyi azaltma etkisinden dolayi gucu artttiriyor ve yakit tuketimini azaltiyormus.
ankarada şaşmaz sanayi sitesinde reklamlari var bir kac magzada. ben sormadim cunku korktum, simdi alir koyariz ters birseyler olur, sonra garantiden cikti derler dedim kendi kendime. ancak anladigim kadariyla deneyen arkadas bi yan etki gormemis.
Gönderen: RaMsEs - Mayıs 28, 2008, 06:39:13 ÖS
Bende merak ediyorum doğrusu bu işi..
Gönderen: merburvehan - Mayıs 28, 2008, 07:18:14 ÖS

burhan aksarayda nerede bi kıs tarif veya isim veya tel.no?

Görmedim msj abi ya kusuruma bakma telefon nosunu bilmiyorum ama alıcaksan telefon nosunu alıp verim sana genelde geçiyom aksaraya...
Gönderen: 8663 - Mayıs 28, 2008, 11:23:53 ÖS
3 sene önce de bana adını hatırlamadığım bi marka önermişlerdi... sürtünmeyi azalttığı için yakıt tasarrufu ve performans artışı sağlıyomuş.60 YTL fiyatı vardı, pek güvenli gelmedi, hiç denemedim... açıkçası bende merak ediyorum...
Gönderen: burak reis - Mayıs 29, 2008, 07:09:51 ÖÖ
yakın olan arkadaşlar pendik sanayisinde bulabilir...
Gönderen: kemalengin - Mayıs 29, 2008, 08:05:25 ÖÖ
parası problem değil ama herkesin bir çekincesi var... acaba bişey olurmu diye... kobay kim olacak acaba... :)
burhan aklında olsun da telefonu alırsan belki bir başka araçta deneme şansım olur...Kendi HONDA'm da ilk denemesini yapmam heralde ama bir başka araçta denerim heralde
Başlık: BOR POWER HAKKINDA...
Gönderen: intense - Mayıs 29, 2008, 02:46:35 ÖS
Arkadaşlar bor power adana da şu an 75 Ytl ben kullanmadım ama tanıdığım bazı kişilerde var olay şöyle motorun içinde bulunan su tankı gibi bir plastik tank takılıyor motorun boş kısmına ve çıkış yerinden aracın benzin bağlantı noktasına bir t atılıyor ve bu t atılan yerin bir tarafına bor dan gelen sıvının hortumu bir tarafına da benzin hortumu takılıyor tahminimce tankın aldığı miktar 3lt olması lazım zaten uzun yol için üretilmiş bir olay şehir içinde bor ile ölçüm çok zor yapılıyor ve bugüne kadar hiç bir tanıdığımda bir şikayette bulunmadı ama sıfır araca takılması biraz mantıksız gibi geliyor bana şahsen ben aracıma taktırmam ama düşük bir model arac olsa lpg yerine bor olabilir.
Gönderen: merburvehan - Mayıs 29, 2008, 05:55:18 ÖS

Arkadaşlar bor power adana da şu an 75 Ytl ben kullanmadım ama tanıdığım bazı kişilerde var olay şöyle motorun içinde bulunan su tankı gibi bir plastik tank takılıyor motorun boş kısmına ve çıkış yerinden aracın benzin bağlantı noktasına bir t atılıyor ve bu t atılan yerin bir tarafına bor dan gelen sıvının hortumu bir tarafına da benzin hortumu takılıyor tahminimce tankın aldığı miktar 3lt olması lazım zaten uzun yol için üretilmiş bir olay şehir içinde bor ile ölçüm çok zor yapılıyor ve bugüne kadar hiç bir tanıdığımda bir şikayette bulunmadı ama sıfır araca takılması biraz mantıksız gibi geliyor bana şahsen ben aracıma taktırmam ama düşük bir model arac olsa lpg yerine bor olabilir.

Arkadaşım bor power uygulamasını anlattıysan alakası yok yağ gibi bişey ilk başta arabayı çalıştırıp ısıtıyon sonra stop edip döküyosun ve 20dk aracı çalıştırıyosun ve sonraki yağ değişimlerinde tekrar koymaya gerek yok çünkü 20000 km aracın motorunda tutunduğu yazıto...
Gönderen: intense - Mayıs 29, 2008, 10:48:28 ÖS

Arkadaşım bor power uygulamasını anlattıysan alakası yok yağ gibi bişey ilk başta arabayı çalıştırıp ısıtıyon sonra stop edip döküyosun ve 20dk aracı çalıştırıyosun ve sonraki yağ değişimlerinde tekrar koymaya gerek yok çünkü 20000 km aracın motorunda tutunduğu yazıto...

BANA UYARI YAPILMIŞ ANCAK BEN GÖRDÜĞÜMÜ ANLATTIM BİLGİ PAYLAŞTIM AYRICA YAĞIN İÇİNEDE KATILDIĞINIDA BİLİYORUM BİLGİ PAYLAŞMAK SUÇ İSE BİLELİM...MADEN BİR FORUM OLUŞTURULMUŞ BENDE BİLGİMİ PAYLAŞTIM...
Gönderen: RaMsEs - Mayıs 30, 2008, 06:46:33 ÖÖ

BANA UYARI YAPILMIŞ ANCAK BEN GÖRDÜĞÜMÜ ANLATTIM BİLGİ PAYLAŞTIM AYRICA YAĞIN İÇİNEDE KATILDIĞINIDA BİLİYORUM BİLGİ PAYLAŞMAK SUÇ İSE BİLELİM...MADEN BİR FORUM OLUŞTURULMUŞ BENDE BİLGİMİ PAYLAŞTIM...

Kızmana gerek yok dostum sadece olayın doğrusunu anlamaya çalışıyoruz..Kaldı ki arkadaşımız sana bişey dememiş..Tabi ki fikrini paylaşacaksın.. Açıkcası senin dediğinin de ne olduğunu merak ettim bak şimdi.. >=ok
Gönderen: mutunch - Mayıs 30, 2008, 08:15:00 ÖÖ
Burhanın bahsettiği, motor silk bor on cls gibi bi adı olan (tam hatırlayamadım) motor koruma katkısı tarzında olan birşey. intense in anlattığı ise farklı bir olay. görmüştüm internette, kullanımı da arkadaşın anlattığı gibiydi. ama ne kadar işe yarar onu bilmiyorum. ama iki tip de var yani. verilen bilgiler doğru ;)
Gönderen: merburvehan - Mayıs 31, 2008, 11:48:53 ÖÖ

Ne demek dostum paylaşıcaksın tabi bildiğini ben sana kötü bişey yazmadım kesinlikle,bende bildiğimi yazdım problem yok yani paylaşımlarını bekliyoruz...
Gönderen: farukfaruk - Temmuz 17, 2008, 11:18:23 ÖÖ
başka kullanan olmadımı acaba, bende düşünüyorum.
Gönderen: cembasmaci - Temmuz 17, 2008, 11:29:39 ÖÖ
Ben aracimda kullandim. Gercekten de farkediyor. daha sessiz calisiyor ve bakimda ozellikle buji+hava filtresi degistirmememe hissedilir sekilde ragmen alt devirler canlandi. Alt devirler canlandigi icin gaza az basiyorsun. Bir depoda ayni kullanimla sehir icinde 40-50 km daha fazla gidiyorum.

Yalniz ben BORPWER in en yeni urununu kullandim. S-gold bor yogunlugu daha fazla ve daha gelismis formul. Bence kesinlikle bunu koy derim hem bu 60000 km motorda koruma ozelligini yitirmiyor.

http://urun.gittigidiyor.com/NNT-Bor-Power-NANO-S-GOLD-250-60000-km-092091_W0QQidZZ11319754

Gönderen: farukfaruk - Temmuz 17, 2008, 01:29:17 ÖS
biraz önce bir forum sitesinde motorsilk hakkında 9 sayfa yazı okudum, motorsilk veya Bor Power arasında kararsızdım ve kesinlikle motor silk diyorum, bor power da muadili bir ürün mutlaka faydalıdır ama kesinlikle kullanacağım.
Gönderen: cembasmaci - Temmuz 17, 2008, 01:50:26 ÖS
NNT Bor power ile ilgili bu palyasim bayagi herkezin isine yarayacaktir:

BOR POWER

Özellik olarak diğer yağlayıcılar gibi konsantre kütlesi, sürtünme ve timken aşındırma testi direk yapılmaz.

Niçin;

1- Tüm kimyasal yağlayıcı katkılar içerik olarak motor yağının içindeki kimyasal maddelerden oluşur. API standartlarınca belirlenmiş olan bu katkılar baz yağla katılıp yağlayıcı özellik kazandırırlar.

Piyasadaki mevcut tüm katkılar bu özellikleri içerir ve timken testlerinde ölçüldüğü an olumlu tepki verirler. Alınan bu veriler motor içerisindeki kullanım süresi azaldıkça timken verileri minimuma inerek film özelliğini kaybederler.

2- BOR POWER; Kimyasalların tamamen tersi bir özelliğe sahiptir ve fizikseldir. Bu yüzden konsantresi timken ölçümüne tabi tutulmaz. Zira; motor yağına katılan Bor Power motor yağına timken özelliği kazandırmaktan ziyade homojen olarak motor yağına dağılan 450 katrilyon Nanometrik MCDP ve BOR elmas kristalleri 6 - 7 saatte sürtünen metaller üzerinde 8 - 10 atom kalınlığında 9 mohs sertliğinde oluşturduğu film, tribolojik olarak ulaşılması mümkün olmayan parametrik değerlere ulaşır.

BOR POWER’i farklı ve üstün kılan özellikte budur. Amerika’nın en köklü ve saygın bağımsız kuruluşlarından, “SOUTHWEST RESEARCH INSTITUTE – TEXAS”’ta yapılan testlerde 7 saat süreyle yapılması gereken sürtünme testi 1 saat yapılmasına rağmen, endüstride en iyi tribolojik verilere sahip yağın verilerinde 7,81 olan değer BOR POWER’da 7,40’a inmiş, %50lik bir iyileşme sağlamıştır. Film oluşumu başlamadan sağlanan bu iyileşme yüzen kristallerin film oluşturmasıyla sürtünen yüzeylerde 0,0001 değerine ulaşmaktadır.

8 - 10 atom kalınlığındaki BOR POWER filmi tribolojide sürtünme ve timken değeri olarak ulaşılması mümkün olmayan bu özelliği motor içerisinde 6- 8 saat sürede gerçekleştirmekte, film oluşmadan yapılan ölçümlerdeki %50lik iyileşmeyi oluşturduğu film ile 20 kat arttırmaktadır.

BOR POWER’ın deklare ettiği mekanik ve ekonomik kazanımlar; İki aynı motor üzerinde katkılı ve katkısız olarak 100 saatlik deneyler 8 ay boyunca özel sistemlerle denenmiş, ısı, aşınma, kimyasal reaksiyon, güç ve enerji tasarrufları verilerinin optimum değerleri ürün özelliği olarak belirlenmiştir.

Ürünü kullanan binlerce bilinçli tüketiciden aldığımız olumlu yansımalarda da ilk bir depo yakıt harcadıktan sonra ikinci depoda BOR POWER’ın kazanımları müşahede ettiklerini, performans artışının bu süreden önce gerçekleştiğini beyan etmektedirler. Buda 8 aylık sürede yapılan birçok deneyin sonunda alınan verileri doğrulamaktadır.

Nasıl ki, teknolojiK her cihaz ve ürünün kullanma talimatına uyma gereği varsa, BOR POWER’ın da kullanımında uyulması gereken kurallar tüketici tarafından çok iyi incelenmeli ve talimata uygunluğa riayet etmelidir.

Kısaca; a- Mekanik arızası olan motorda kullanılmaz. b- Çaptan düşmüş-Rektefiye süresi yaklaşmış motorda yeterli faydayı sağlamaz. c- Kullanılmış yağa katılmaz. d- Filtre ve yağı değiştirmeden kullanılmaz. e- Motor ısısı 80°C’ye gelmeden kullanılmaz. f- BOR POWER uygulanan motor en az 20 - 25 dakika çalışmadan kendi haline bırakılmaz. Yani Bor Power kullanıcısı, ürünün kullanma talimatına uyması halinde kazanımları görür, Nanoteknolojinin hazzını yaşar.

Bu nedenledir ki BOR POWER hiç bir üründe olmayan güçlü ve teknolojik argümanlarıyla 7 ay gibi kısa bir zamanda motor koruyucular piyasasında %28’lik bir pazar payına ulaşmıştır.

Halkımız, Bor’a, Nanoteknolojiye, Milli Proje ve ürünümüze sahip çıkarak, ulusal değerlerimizden olan geleceğin enerjisi Bor’un Nanoteknolojiyle buluşmasına büyük destek vermektedir.

NNT Nanoteknoloji Bor Ürünleri A.Ş. yeni Bor projelerini hayata geçirerek bu projede olduğu gibi Ülkemizi onare edecek Nanoteknolojik Bor ürünlerini Dünya’nın gelişmiş ülkelerine ihraç ederek, BOR madenimizin gerçek değerine ulaşmasında 14 yıldır devam eden çalışmalarının buluşlarını bu şekilde katma değere dönüştürecektir.

BOR POWER FARKI

Piyasadaki diğer koruyucu motor yağı katkı malzemeleri, tamamen kimyasallardan oluşmakta, istenmeyen hallerde motorlarda bazı kimyasal reaksiyonların oluşmasına zemin hazırlamaktadır. Metal yüzeylerde ,hareketli parçalarda tahribatların oluşmasıyla da araç sahiplerine maddi külfetler getirmektedir.

Örneğin ; Bu kimyasalların parçalar üzerinde oluşturdukları film tabakası ,yüksek ısı ve darbelere maruz kaldığında yanarak bulunduğu yüzeyde kül tabakasına dönüşmekte ve bu kül tabakası metallerin eskimesinde büyük rol oynamaktadır.

- Kimyasal koruyucu motor yağ katkıları ,kimyasal olarak film tabaka oluşturduklarından ,bu tabaka toplu iğne ucu kadar bir metal parçacığı tarafından yırtılabilmekte ve işe yaramaz hale gelmektedir. Sonuç olarak kalıcı bir fayda sağlamamaktadır.

BOR POWER için verilen rakamsal veriler ise diğer ürünlerle arasındaki net ve bilimsel optimum değer farkını ortaya koymaktadır.

BOR POWER’in oluşturduğu koruyucu zırh hiçbir kuvvetli asit ve bazla reaksiyona girmez. Karboksil asitler ,MikroPitting asitleri ve oksitlenmeyle oluşan kısa karbon bazlı asitlerin oluşmasını önler. Günümüzde kullanılan yağlayıcı ve katkı maddelerinin tamamına yakını ,bu asitlenme ve oksitlenmelere katalizör görevi yaparak kullanıcının fark edemediği korozyonel sonuçlar doğurmaktadır. BOR POWER bu korozyonel sebepleri tamamen engelleyen bir yapıya sahip NANOTEKNOLOJİK hammadde içermektedir.

BOR POWER - ARACINIZDAKİ BOR ENERJİSİ

Dünyanın en önemli madenlerinden biri olan "BOR"dan üretilen bu ürün ,sağladığı faydalar açısından 21.yüzyıla adını veren Nanoteknoloji ilminin en stratejik ve faydalı ürünlerinden biri seçilmiştir. Triboloji ( Sürtünme Bilimi ) alanında yeni bir sayfa açmıştır. Yaygın kullanımda ülke ekonomisine ve kendi ekonominize azımsanmayacak faydalar sağlayabilecek bu ürün "0" PPM ( milyonda sıfır ) aşındırma değeri ile uçaklar dahil olmak üzere her türlü 4 zamanlı motorda risk olmadan kullanılabilir.

BOR'un sağlamış olduğu Güç-Enerji-Mekanik ve Ekonomik kazanımların yanı sıra , The Shell Company of Turkey Ltd.Gebze laboratuarlarında 0,5 Nanometre - 5nm. Ölçülerde MCDP ve Bor içeren BOR POWER örnekleri aşındırma testlerine tabi tutulmuş ve hiçbir tribolojik katı yağlayıcının ulaşması mümkün olmayan sonuçlarını ortaya koymuştur.

BOR POWER

NANOTEKNOLOJİ ürünü ve alternatifi olmayan BOR ve MCDP’nin, tribolojik aşınma önleyici olarak yurt dışında modern ve dev tesislerde, iki adet “0” sıfır km. otomobil motorunda, KATKILI ve KATKISIZ olarak yapılan uzun süreli test ve optimasyon çalışmaları sonunda; Motor,Yağ,Yakıt, Hararet Mekanizması, Akustik Emisyon, Isı Emisyonu, Atık gazların azaltılarak Ekolojik dengeye uyum ve EKONOMİK kazanımları “11” madde halinde kesin sonuç grafikleri , ana hatları ile aktarılarak kullanıcının anlayabileceği şekilde sunulmaya çalışılmıştır. 8 aylık Optimasyon ve TEST çalışmalarının kesinleşmiş sonuçlarını şöyle sıralayabiliriz ;

A) MOTOR GÜCÜNÜN ARTIŞI: % 9>

BOR POWER katkılı yağ ve katkısız Normal Baz yağ ile çalışan iki adet sıfır km. otomobil motorlarında; ilk 4 saatte motor güçleri aynı seyretmiş, 4’ncü saatten itibaren BOR POWER ile çalışan motorda kademeli olarak güç artışı başlamıştır. 5’nci ve 8’nci saatler arasında motor gücü hızla artarak 100 saatlik deney sonuna kadar aynı kalmıştır. Güç artışının max. seviyeye ulaşıp 8’ nci saatten itibaren 100 saat deney süresinde Motor Gücü %9’luk artışı muhafaza etmiştir. (100 Beygir gücündeki motor 109 beygir güce ulaşarak yağ değişimi süresince bu performansını korumuştur.)

B) YAKIT TÜKETİMİ TASARRUFU: % 7

TEST’e tabi tutulan iki aracın yakıt harcamaları ilk 4 saate kadar aynı seyretmiş, 4’ncü saatten itibaren “BOR POWER” katkılı aracın yakıt tüketimi 6’ncı saate kadar kademeli olarak inerek % 6,8 seviyelerine düşmüştür. 6’ncı saatten sonra 100 saatlik TEST Denemeleri süresince % 7’lik yakıt tasarrufu oranı hiç değişmemiştir. Yakıt tasarrufu Benzinli araçlarda ortalama % 7-10 , Dizel araçlarda da % 10-15 sevilerinde seyretmiştir.

C)MOTOR SÜRTÜNME KATSAYISI DÜŞÜŞÜ: % 68 min.

BOR ve MCDP Dünya’nın en sert maddesidir. Sekman , Piston, Piston Gömleği, Sibop ve dişlilerin sertlik oranı 3 ile 4 mohs arasında değişir. MCDP ise 10 mohs sertliğinde olup bu yumuşak parçalar üzerinde Dünya’nın en sert film tabakasını oluşturur. Hareketli ve sürtünmeye maruz kalan parçaların üzerinde oluşan bu film, parçaları ayna gibi yaparak sürtünme katsayısını % 68-70 düşürür ve oluşan aşınmaları önler, yüzeylerde zedelenme olmaz. Bu sayede; hareketli parçaların ömrünü ve Rektefiye süresini %100 arttırmıştır Oluşan film ile motor gücü performansı artmış, Akustik ve ısı Emisyonlarını dengelemiş, motorda işleyen atık gazların miktarını azaltarak geri dönüşümü olmayan benzin, yağ tüketimi ve enerji sarfiyatının düşürülmesiyle Ekonomik büyük faydalar sağlamıştır.

D) YAĞ BASINCI ARTMIŞ, YAĞ ISISI DÜŞMÜŞTÜR:

Yağlama sistemlerindeki basınç 20 kPa artmış,motor yağının ısısını normalde 190°C olması gerekirken, 130°C üzerine çıkarmıştır. MCDP Homojenizasyonu iyi olması ve Dünya’nın seri “ısı” iletken maddesi olması, motor performansının artmasına ve yağın ısısını koruyarak ömrünün birkaç misli artmasına sebep olmuştur.

E) SOĞUTUCU GİRİŞ VE ÇIKIŞ ISISI, STANDART VERİLERE GÖRE 5-6 °C FARKLILIK GÖSTERMİŞTİR.

Bu farklılık dünya standartlarının ulaşmak istediği en iyi değerlerdir. Zor koşullarda ve sıcak ortamlarda büyük zararlara yol açan Hararet, Sekman kaynatma, conta yakma problemlerini önemli ölçülerde azaltarak motorların ani risk faktörlerine maruz kalmasını engellemektedir. Fiziki ve Coğrafi zor şartlarda, aşırı sıcak ülkelerde büyük tercih sebebi olacaktır.

F) YANMA ODASI-İŞLENEN GAZLARIN ISISI:

İşlenmiş gazların başlangıçtaki ısısı 730 °C’ye endekslidir. BOR POWER katkılı motorda 4’ncü saatten sonra 744 °C’ye çıkmış, 12 saatten itibaren 100 saat süren deney boyunca hiç değişmemiştir.

H) DENEY SONUNDA SÖKÜLEN MOTOR İÇERİSİNDEKİ TÜM PARÇALARIN RÖNTGEN İNCELEMESİ:

Piston çemberi (sekman)ların durumu incelendiğinde, kanallardaki hareket rahatlığının yüksek olduğu gözlenmiştir. Pistonların çevresinde, yüzeyinde, yataklarında herhangi bir zedelenme olmamıştır. Tüm sürtünen kısımlar ayna gibidir.

Röntgen analizleri sonucu Piston yüzeyi ve sürtündüğü duvarlarda 10 MOHS sertliğinde, 5-6 Atom kalınlığında (-1/2 mkm) MCDP Film tabakası oluşmuş olması bize şunu göstermiştir ki; karteli delinen ve yağsız kalan motor ile aracınızın özelliğine göre 30 dakika ile 1,5 saat arası yolculuk yapabileceğimizi deneyler ispatlamıştır.

* 10 MOHS’luk Film sayesinde Aracınızın markası ne olursa olsun 10-15 bin km. açılmasını beklemeden Maximum devir ve randımanda (Performansta) kullanabilirsiniz.

* 10 MOHS’luk Film sayesinde; kışın motorun ısınmasını beklemeden marşa basar basmaz hareket etme imkanı verir. * 10 MOHS’luk Film sayesinde ; Motor üreticilerinin MOTOR UYUŞUM TEST ÇALIŞMA süresini 10’da bire düşürerek 1/10 yakıt ve zaman tasarrufu sağlar.

İ ) NORMAL KATKISIZ VE KATKILI YAĞIN KARŞILAŞTIRILMASI

NORMAL KATKISIZ YAĞ ve MCDP -BOR içerikli BOR POWER içeren yağ ile çalışan motorlardan alınan kesin sonuçlar;

1- BOR POWER ile çalışan motorlarda ilk 4 ve 6’ncı saatte oluşan 10 MOHS sertliğindeki Film tabakası, motor merkezindeki yağın ısısını 4’ncü saatte düşürmeye başlamış, 6’ncı saatten itibaren 130°C’nin üzerine çıkartmamıştır. 100 saatlik deney sonuna kadar motordaki yağ ısısı aynı kalmıştır.

“BOR POWER”, motor parçaları üzerinde oluşturduğu 10 MOHS sertliğindeki MCDP -BOR Film tabakası ile Motor Parçalarındaki zedelenmeleri durdurarak, MOTOR REKTEFİYE ömrünü %100 arttırmıştır. Yağ ısısını 130 °C’de sabit tutarak yüksek ısıdan dolayı özellik ve viskozitesini kaybeden yağın ömrünü, %100 sürtünme katsayısını da min.a düşürerek motor ömrünü uzatmıştır. BOR POWER oluşturduğu Film ve ısı Absorbesi ile yağ basıncını ve Motor gücünü %9 arttırmıştır. Ve bu özelliğiyle yakıt tüketimini % 7 düşürmüştür.

2- NORMAL KATKISIZ YAĞ ile çalışan motorda,4’ncü saatten itibaren ısı yükselerek 6’ncı ve 9’ncu saatlerde 190°C’lerin üzerine çıkmıştır. 200 °C’lerin üzerinde 100 saat çalışan motor sökülerek parçalarının mikro yapıları incelendiğinde sürtünen ve darbeye maruz kalan parçaların tümünde, Normal Yağın Defekt ve zedelemelere sebep olduğu görülmüştür.

Yüksek ısı ve yüksek sürtünme sonucu darbeye maruz kalan yağın 100 saat sonunda; viskozite ve özelliği bozularak performansının ve basıncının düştüğü görülmüştür.

BOR POWER’ın kazandırdığı bu farklılıklar bilimsel çerçevede ve kesin sonuçları ile siz değerli vasıta sahiplerine sunmaktan maksat, piyasadaki diğer katkı maddeleriyle kıyaslamayı bizzat kendinizin yapabilmesi içindir.

J) HAREKETLİ VE SÜRTÜNEN PARÇALARDA YAĞIN ETKİLERİ:

Birbiri üstüne binmiş dişliler, ısıtıcı spiralli, kontakt yerlerindeki ısıyı ölçebilen termometreli, 700 W. güç üretebilen bu makine, dişlilere uyguladığı basıncı kademeler ile arttırır. Makinenin özelliği 3.434 N.m’den, 534.427 N.m’ye 12 ayrı kademe ile çıkabilecek yapıdadır. Bu sistem bir Elektromotor ile iki üç kademede hız sağlar.

W1=227.2 rad/s ve W2=454.4 rad/s (V=11.2m/s)

Sistem içindeki yağ ısısı T = 90 ± 3°C’ye çıkınca harekete geçirilir.

K) DENEY SONUCU MOTOR İÇ PARÇALARININ İNCELENMESİ

Piston çemberi (sekman)ların durumu incelendiğinde,kanallardaki hareket rahatlığının yüksek olduğu gözlenmiştir, Pistonların çevresinde, yüzeyinde,yataklarında herhangi bir zedelenme olmamıştır. Tüm sürtünen kısımlar ayna gibidir. Röntgen analizleri sonucu, Piston yüzeyi ve sürtündüğü duvarlarda 10 MOHS sertliğinde;5-6 Atom kalınlığında (-1/2mkm) MCDP Film tabakası oluşmuştur. Motor içi diğer tüm aksamlarda da MCDP -BOR (ELMAS) Film tabakası oluştuğu görülmüştür.

Bu da bize şunu gösterir ki Karteli delinen bir araç, yağsız 30 dk-1,5 saat süreyle yağsız yolculuk yapabilir. Nitekim deneyler bunu ispatlamıştır.

L ) SHELL GEBZE AR-GE LABARATUARINDA YAPILAN AŞINDIRMA TEST SONUÇLARI:

İTÜ İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ, TEKNOLOJİ GELİŞTİRME MERKEZİNDEN ALINAN SERTİFİKA:

SHELL Gebze AR-GE Laboratuarı MADENİ YAĞLAR bölümünde, TSE aracılığı ile 26.03.2001 tarihinde yaptırmış olduğumuz AŞINDIRMA Testlerinde;

BOR POWER katkılı yağın aşındırması milyonda (0) sıfır çıkmıştır.

“PPM: 0-AŞINDIRMA GÖRÜLMEMİŞTİR.”

Bu Test sonuçları İTÜ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME MERKEZİNDE, MCDP ile birlikte sertifikalanmıştır.

Bu sonuç BOR POWER’ın motorun çalışan parçalarındaki aşınmayı durdurarak parça ömrünü arttırdığı gibi, yağın viskozitesini koruyarak, ömrünün birkaç misli artmasına vesile olmuştur.

BİR OTOMOBİL MOTORUNA

452 Katrilyon adet ELMAS TANECİĞİ SIĞDIRABİLİYORUZ .!

452 Katrilyon ELMAS taneciğinin özellik ve işlevleri;

1- Misket veya üzüm taneleri gibi olan MCDP, Dünya’nın en sert maddesidir. Sertlik derecesi 10 MOHS’tur.

2- Otomobilinizin motoruna konulan BOR POWER’daki 452 Katrilyon ELMAS’ın yüzey kaplama alanı 450 m²’dir. Motorunuzun iç hacmi ve parça yüzeyleri max:2 m²’dir.

3- Otomobilinizin 3-4 kg.’lık yağın içerisine eşit dağılan, iyi homojenize olan 452 katrilyon BOR ELMASI, Dünya’nın en seri ISI İLETKENİ ve ISI ABSORBE eden maddesidir.

4- Otomobilinizin motoruna konulan 452 Katrilyon BOR ELMAS kapladığı veya FİLM oluşturduğu yüzeylerde SÜRTÜNME katsayısını SIFIRLAMA seviyesine düşürür. Parçalardaki aşınmayı % 70-90 azaltır.

5- Otomobil motorunuza konulan 452 Katrilyon BOR ELMAS hiçbir Organik ve İnorganik madde ve En kuvvetli asitlerle bile reaksiyona girmez, Okside olmaz. Bu özelliğinden dolayı içerikleri, Suni Kemik yapımında ve kanser hastalarında ilaç olarak kullanılabilmektedir.

6- 6-7 ATOM büyüklüğündeki bu taneler, (1 metrenin milyarda biri yani 1 nanometre büyüklüğünde) hiçbir filtreye takılmadıkları gibi, saç telinden ince kanalları dahi takılmadan geçer ve tıkamazlar, 1 saç telinin 100.000’de biri büyüklüğünde Nanometrik küresel kristallerden oluşur.
(alıntıdır)
Gönderen: farukfaruk - Temmuz 17, 2008, 02:27:31 ÖS
çok güzel emeğine sağlık ama türkiyede nanoteknoloji ile bor madenini işleyecek birilerinin olmadığını okumuştum o yüzden bor power bana pek inandırıcı gelmedi, internettede araştırdım herhangi bir bilgiye rastlayamadım yalan söyleyecek halleri yok tabi ama kafam karıştı.
Gönderen: RaMsEs - Temmuz 22, 2008, 02:39:06 ÖS
Çok güzel bir bilgi verilmiş. Emeğinize sağlık..Ben de büyük kutudan aldım bir tane 60 ytl ye..
Yağ değişimimde koydurtucağım..İzlenimlerimi paylaşırım arkadaşlar..
Gönderen: farukfaruk - Temmuz 22, 2008, 03:24:35 ÖS
NNT bor power'ı c.tesi aracıma talimatlara uygun olarak ekledim, ilk farkettiğim motorun sessizleştiği titreşimin azaldığı oldu, iki gün içinde bayağı bi km yaptım, hep aynı geçtiğim yollarda aracımı tartarım nerde vites isticek nerde bayılıyor hangi rampayı kaçla çıkarım gibi. Bor powerdan sonra abartmıyorum psikolojik değil rampaları daha rahat tırmanır oldu, klima açıkken bile aynı rampayı vites ufaltmadan tırmanabiliyor, hızlanmasıda farketti gibi ama aslı etkisini 3000 km. sonra gösteren bir ürün, lpg ışığım kırmızıda olmasına rağmen yokuşları bariz güçlü tırmanıyordu, gaz kırmızıya düştükçe gaz pedalına biraz daha fazla basmak ister çekişi düşer. Herkese tavsiye ederim, yeni araçlarda bişey farketmeyebilir ama 100 bin üzeri herkese tavsiye ederim. Başka bir forumda arkadaşlar dyno üzerinde test bile etmişler ve çeşitli marka araçlarda bor öncesi ve sonrası 3-4 hp fark tespit etmişler...
Gönderen: white927 - Ağustos 01, 2008, 08:39:18 ÖS
http://www.nnt.com.tr/Urunler.html

Sürtünme, Tıkanma ve Korozyon Otomotiv Sanayinin ve Endüstriyel is makinelerinin en önemli sorunları arasında yer almaktadır. Bu Faktörler Motor ve Makinelerin Verimini - Ömrünü büyük ölçüde etkileyerek Enerji kaybını ve yakıt tüketimini artırmaktadır.

Olağanüstü özellikleri bulunan ve NNT Ar-Ge tarafından üretilen ileri teknoloji ürünleri, bor elmas tozu (MCDP) ve nanobor, Metal yüzeylerde oluşan sürtünmeyi, aşınmayı ve korozyonu düzenli olarak azaltır. Bu özellikleri, hammadde fiyatlarının yüksek olduğu günümüz şartlarında maliyet avantajları sağladığı gibi cevre kirlenmesini de azaltarak, doğaya katkıda bulunmaktadır.

Piyasada sürtünme, aşınma ve korozyon azaltıcı çeşitli ürünler bulunmaktadır, örneğin sıvı yağlayıcılar, kati yağlayıcılar yada kombinasyonlu hibrit yağlayıcılar. Yağlayıcıların en önemli görevlerinden birisi, sürtünen parçaların temasını engellemek amacıyla hareketli parçalar arasında bir katman oluşturup sürtünme ve aşınmayı azaltmaktır. Buna ilaveten soğutma, aşınmaları sıvama, korozyonları engelleme yada çalışma gürültüsünü azaltmak gibi özellikler sunabilir.

Belirtilen bu özellikleri pratikte birleştirmek o kadar kolay değildir. Çok hassas cilalanmış yüzeylerde bile yağlayıcı tabakayı kesen pürüzler vardır. Motorun çalışmasıyla kopan bu metal partikülleri nem, kir ve yağlayıcının kendisiyle etkileşime girerek korozyonel asitlere dönüşebilirler. Bu asitler metal parçalardaki aşınmayı ve yıpranmayı daha da körüklerler. Bu öncelikle kimyasal yağ ve kimyasal yağ katkılarının bir problemdir çünkü bu tür ürünlerdeki aktif maddeler yüksek basınç ve isinin da etkisiyle özelliklerini kaybederek ortamda negatif bir etki oluştururlar.

Bu yüzden ideal bir yağlayıcı, kimyasal etkileşime girmeyen ve büyüklükleri Nanometre boyutunda (1-10nm) olan aktif maddeler içermelidir ki pütürlü yüzeyleri sürekli düzleyebilsin. Bununla birlikte bu nano parçacıklar, kendi aralarındaki sürtünmenin az olması için, yüksek bir sertliğe sahip olmalıdırlar. BOR POWER ® içerdiği MCDP ile, tam bu istenilen özelliklere sahip bir nano yağlayıcı katkisidir. BOR POWER ® kullanımıyla sürtünen parçaların yüzeyleri, pahalı işlemlere gerek kalmadan, tam olarak sıvanır.

Oldukça azalan sürtünmeyi daha da aşağılara çekmek mümkündür. Düşünün ki bir dolap itmek istiyorsunuz. Altına yağ sürseniz bile bu dolabı itebilmek için bayağı bir güç harcamanız gerekmektedir. Burada tekerlekli bir araç isinizi çok daha kolay görmenizi sağlar. Bu düşünceyi, NNT yine nano parçacıkları ile gerçekleştirdi. Yüzey kaplamasından arta kalan nano parçacıklar, bilye yatağında bulunan bilyeler gibi, sürtünen parçalar arasında yuvarlanırlar. Nanobor kullanılması da bu etkiyi güçlendirerek, ideal bir tribosistemi ortaya çıkarır. Bundan dolayı hareketli parçalar arasında minimum sürtünme.

Konuyla ilgili BOR POWER ® MS-250, BOR POWER ® MS-600 ve BOR POWER ® GBX sayfalarımızda, BOR POWER® ürünlerinin performans ve kalitesine, sunduğu faydalara ve etki tarzına bakabilirsiniz.
Gönderen: asi-mavi - Ağustos 26, 2008, 09:17:01 ÖÖ
pekı deneyen ve yakıtı olcen hıc olmadımı aranızda ben 2004 vtec kullanıyorum son olcum enzın fıyatı dustukten sonra 27.5 kurus yaktı acaba bu alet takılınca ne kadan tasarruf saglanıyo
Gönderen: tarantino - Ağustos 29, 2008, 01:08:40 ÖS
arkadaşlar bor power alıcaksanız piyasadakilerin hepsi sahte bunu unutmayın ama arkadaşımızın dediği gibi motor silk motor koruyucusu gerçek ben bunun üreticisi olan profösörle konuştum inan mayan piyasadaki bor power alıp test yaptırsın içindeki bor miktarını ölçün ben boru alıp arabama koydum bundan 4 ay önceydi 60 ytl ücret verdim ve hiç bir işe yaramadı motor silk tavsiye ederim
Gönderen: farukfaruk - Ağustos 31, 2008, 12:15:04 ÖÖ

arkadaşlar bor power alıcaksanız piyasadakilerin hepsi sahte bunu unutmayın ama arkadaşımızın dediği gibi motor silk motor koruyucusu gerçek ben bunun üreticisi olan profösörle konuştum inan mayan piyasadaki bor power alıp test yaptırsın içindeki bor miktarını ölçün ben boru alıp arabama koydum bundan 4 ay önceydi 60 ytl ücret verdim ve hiç bir işe yaramadı motor silk tavsiye ederim
nası hepsi sahte olabilir ? adam gittigidiyor.com üzerinden faturalı satış yapıyor, firmayı arayıp beni sorabilirsiniz diyor, bunun sahte olma ihtimali varmı acaba ve onlarca kişiye satış yapmış herkesten olumlu puan almış, kimse yoğurdum ekşi demez zaten, yapılan testler alınan belgeler bunlar önemli şeyler.
Gönderen: muRatpasa - Ağustos 31, 2008, 12:20:24 ÖÖ
bu bir alet değil sıvı madde.

pekı deneyen ve yakıtı olcen hıc olmadımı aranızda ben 2004 vtec kullanıyorum son olcum enzın fıyatı dustukten sonra 27.5 kurus yaktı acaba bu alet takılınca ne kadan tasarruf saglanıyo
Gönderen: tarantino - Ağustos 31, 2008, 07:21:31 ÖS

nası hepsi sahte olabilir ? adam gittigidiyor.com üzerinden faturalı satış yapıyor, firmayı arayıp beni sorabilirsiniz diyor, bunun sahte olma ihtimali varmı acaba ve onlarca kişiye satış yapmış herkesten olumlu puan almış, kimse yoğurdum ekşi demez zaten, yapılan testler alınan belgeler bunlar önemli şeyler.
arkadaşım ben kullandım  ve oraya yazdım inanmayan test ettirsin içindeki bor oranı %
 kaç ve kutunun üstündekiyle karşılaştırsın o zaman inanırsın belki
Gönderen: farukfaruk - Eylül 01, 2008, 04:31:32 ÖS

arkadaşım ben kullandım  ve oraya yazdım inanmayan test ettirsin içindeki bor oranı %
 kaç ve kutunun üstündekiyle karşılaştırsın o zaman inanırsın belki
keşke NNT firmasına gitseydiniz, arasaydınız, tüketici hakları mahkemesi vs. yerlere şikayet etseydiniz, hazır elinizde belgede varmış, bende çok sağlam bir kaynaktan NNT Bor Power ürününün Motorsilk'den daha iyi olduğunu öğrenerek NNT'de karar kılmıştım.
Gönderen: tarantino - Eylül 02, 2008, 02:16:57 ÖS
yaaa arkadaşlar kime güveneceğimize şaşırdırdık bir yandan kullanıpta randuman alamadığımız  ürünler diğer yandan belgeler sonuç gene soru işareti gene soru işareti
Gönderen: RaMsEs - Eylül 02, 2008, 04:08:54 ÖS
Ya beyler Ghostrıder arkadaşımız kullanmış ve baya hissedilir bir performans artışı olduğunu söylemişti..Ben de aldım bakımı bekliyorum..Bakımda motora kattıracağım..Sonuçları size ulaştıracağım..(Daha bakıma var gerçi )
Gönderen: turbovts2 - Eylül 02, 2008, 06:19:44 ÖS
Motor silki kullandım yaklasık 3 yıl once citroen saxo 2 vts de. Koyduktan 2 gun sonra sılındır kapagının itici yuvaları bozuldu ve 210 psı dan 150 170 psı arasına düştü sılındır ıcı kompresyon basıncları... Motorda tepelı pıston, pt 52 egzantrık mıllerı ve yay sapka setı mevcuttu buyuzden Motorsilkden olduguna emın olamadım ve herhangı bıryere şikayette bulunmadım. Ancak şunuda belırtmek gerekır 2 gunde hıcbır faydası olmadı, yaklasık 130 km yol gıttım ve sonra bu sorun meydana geldı yenı segmanlar ve sılındır kapagı aldım motoru yenıden topladım ve hıcbır sorunum kalmadı bıdahada asla kullanmadım. Zaten mobıl yada baska marka yag kutularının uzerınde 3 onemlı sey yazar 1-Kullanılmıs yagı cevreye dokmeyın 2-Kullanılmıs yağa derinizle degmeyın 3-Katkı maddesı asla kullanmayın yazar. Üretici fırmaların uyarılarına dıkkat edıyorum artık... :)
Gönderen: fenerist - Ekim 12, 2008, 05:24:21 ÖS
arkadaşlar bu hususta herkes farklı yorumlarda bulunmuş, anlaşılan henüz bi sonuca varamamış gibi görünüyoruz...:)
Gönderen: 23korg23 - Mart 16, 2009, 11:40:52 ÖÖ
arkadaslar 2001 model 1.6 ies aracimi kasım ayında kışlık bakıma soktum yağ değişti castrol 10/40 ardindan borpower s-gold250 talimatlara uygun sekilde koydum aracimin motorunun toparlanması,süratlenmesi hissedilir derecede değişti yaklaşık 1 ay sonra eksozumu değiştirdim (standart eksoz taktım) bi süre sonra sonra kaza yaptim aracim 2 ay sonra cıktı ve bu arada çıktıktan sonra farkettim ki aracimin yakıt tüketimi bayaği bir azalmıştı en son gecen hafta ki ölçümüme göre uzun yolda (lpg) 130 krş yakıyo (eskiden 170-180 arasıydı) takdir sizin artık borpowerdanmi oldu eksozdan mı yoksa 2 sinindemi etkisi var bende anlayamadim bu arada istesem daha düşük yakıt yaktırabilirdim ama biraz hor kullandim ölçtüğüm zaman
Gönderen: ogzinn06 - Mart 16, 2009, 12:10:26 ÖS
arkadaslar 2001 model 1.6 ies aracimi kasım ayında kışlık bakıma soktum yağ değişti castrol 10/40 ardindan borpower s-gold250 talimatlara uygun sekilde koydum aracimin motorunun toparlanması,süratlenmesi hissedilir derecede değişti yaklaşık 1 ay sonra eksozumu değiştirdim (standart eksoz taktım) bi süre sonra sonra kaza yaptim aracim 2 ay sonra cıktı ve bu arada çıktıktan sonra farkettim ki aracimin yakıt tüketimi bayaği bir azalmıştı en son gecen hafta ki ölçümüme göre uzun yolda (lpg) 130 krş yakıyo (eskiden 170-180 arasıydı) takdir sizin artık borpowerdanmi oldu eksozdan mı yoksa 2 sinindemi etkisi var bende anlayamadim bu arada istesem daha düşük yakıt yaktırabilirdim ama biraz hor kullandim ölçtüğüm zaman

gaz fiyatları düştü ondan olmasınn sakınn bu farkk:-)
Gönderen: ben_asi_gece - Mart 16, 2009, 08:04:21 ÖS

gaz fiyatları düştü ondan olmasınn sakınn bu farkk:-)

heheh bakk bu işte iii bir detay hak verıyorum gaz fıyatlarında dusus oldu bu arada olmasın bu fıyat dususu
Gönderen: 23korg23 - Mart 16, 2009, 11:03:18 ÖS
arkadasim gecen hafta ölçtüm ve gazı 1750 ye aldim.... ayrıca gaz fiyatlarının 1580 olduğu dönemi de  gördüm 2040 olduğu dönemide gördüm.. ne derseniz deyin sonuç olarak aracim gecen hafta 21.5 liralık lpg ile 160 km yol yaptı... ( 25km şehir içi+6-7 dk rolantide calişti alışveriş yaparken ve kalan 135 km de sehirler arası yol yaptım) zaten benim iddiam bor pıwer değil ki dediğim gibi egsozdan da olabilir her ikisinden de olabilir...
Gönderen: 23korg23 - Mart 18, 2009, 11:17:33 ÖÖ
arkadaslar bugün fiyat arşivinden lpg nin fiyatına baktım 06.12.2008 itibari ile aygaz otogazın litre fiyatı 1.63 liraymış ben tam olarak 4 aralık 2008 de kaza yaptım yani lpg o tarihte şimdikinden daha ucuzdu suanda 1.75 lira... aradaki farkı neye baglarsanız baglayın ben bor power dan memnunum...
Gönderen: ibratice - Mart 18, 2009, 10:30:51 ÖS
ben  1998 vtec aracıma uyguladım castrol slx yağla beraber şuanda açıkcası bişey hissedemedim ama aynı anda 2 arkadaşta uyguladı 2005 civic leri var onlar baya fark etmişler yakıtda ve ençok motor soğukken hiç kasmıyomuş ama ben hissedemedim.
Gönderen: crxtreme - Mart 23, 2009, 11:53:44 ÖS
istanbul için bor power satış noktaları aşağıda..güle güle kullan..
NANOTEKNOLOJİ PAZARLAMA LTD.ŞTİ.  ZAFER M.YÜKSEL S.NO:9 DÜKKAN :2 KOÇTAŞIN YANI  İSTANBUL  YENİBOSNA  212-5032829-72-73
GSM:0532 550 65 20 

YEDEK-PAR  ATATÜRK OTO SAN.SİT 1 KISIM A BLOK NO:159  İSTANBUL  MASLAK  0212 2866493 

İSTANBUL(ANADOLU  YAKASI) 

SES OTOMOTİV  ESENTEPE MH.E5 YAN YOL NO .25 KARTAL  İSTANBUL  KARTAL  0216 517 78 16 

ULUGÖL OTOMOTİV  IHLAMURKUYU MAH.NO:241  İSTANBUL  ÜMRANİYE  TEL:0216 6128282 
Gönderen: bilgisaray - Nisan 06, 2009, 08:14:14 ÖÖ
merhaba. önceki arabam vectra cdx'di. pnda kullanmıştım. hondayı yeni aldım. bor power'ı bulduğum ilk yerden alıp kullanacam. kesişnlikle faydası var. motorun yakıtına az da olsa etkisi var. ayrıca motor sesi de azalıyor...
Gönderen: ilker celebi - Nisan 07, 2009, 02:06:01 ÖS
beyloer bn kullandım çok iyi bi madde her yönüylr
Gönderen: ozz - Nisan 10, 2009, 07:25:58 ÖS
arkadaşlar bende yağ değişim sornası kullandım cok az bi performans farkı yarattı ama hissedilir biçimde değil ...ayrıca aynı paraya aldığım benzinle 5- 10 km daha fazla yol yaptım ....gerisi sizimn yorumunuz...
Gönderen: nkss - Nisan 10, 2009, 08:51:49 ÖS
www.fiftytuning.nethttp:// kardeşim bor power ben yaklaşık 2 yıl önce satmaya başladım bu ürünü hem ralli arabasında hemde drag araclarında denedim motorun gerçekten çok sıhatli çalışmasını saglıyor. yukarda okudugum yazılarda diğer motor katkılarında ismini gördüm ama tercihin bor power olsun bence biraz pahalı ama sen genede kaliteden şaşma derim ....
Gönderen: GP - Mayıs 31, 2009, 07:18:05 ÖÖ
İŞİN SONUÇ KISMINA GELELİM :)))
BEN ARACIMDA BOR POWER KULLANDIM VE HALA KULLANIYORUM ARACIN HİÇBİRYERİNE BİŞEY TAKILMIYOR MOTOR YAĞI BOŞALTILIYOR YENİ YAĞ KONULUYOR ARAC ÇALIŞIRKEN BOR YAĞI EKLENİYOR VE BİR SÜRE ARAÇ ROLANTİDE ÇALIŞTIRILIYOR OLAY BU.
SONUÇ OLARAK NANO TEKNOLOJİ ÜRÜNÜ VE ARACA FAYDASI VAR MOLEKÜLER YAPISI ÇOK İNCE OLDUĞU İÇİN MOTOR SESİNİ AZALTTIĞI GİBİ PERFORMASINI ARTTIRIYOR VE MOTORUNUZU KORUYOR.AYRICA BOR POWERI ARACA KOYDUKTAN SONRA İLK ONBİN YAĞ DEĞİŞİMİNDE TEKRARLAMINIZA GEREK YOK 20.000 BİN KM DE İSE YENİ BOR POWER KOYMAK GEREKİYOR.ÇEŞİTLERİ BOL UYGULAMASI KOLAY 1O NUMARA BİR TEKNOLOJİ DENEYİN
Gönderen: mali - Haziran 01, 2009, 05:05:15 ÖS
Sonuç olarak...? Faydalı diyebiliriz.
Gönderen: mali - Haziran 01, 2009, 05:06:53 ÖS
Birazda bizim Ülkemiz kazansın. Bor madeninin %70 bizde
Gönderen: teachers71 - Haziran 03, 2009, 10:56:42 ÖS
bor için değil ama diğer katkı maddeleri hakkında bi tecrübem var.
zamanın 3-5 yıl öncesinin çok meşhur bi katkı maddesini o zamanki aracım olan megane 1998 e koymuştum.1 yıl falan sonra bi sebepten karteri açtık.karterin altında yaklaşık 1 parmak kalınlığında koyu kıvamda beyaz kauçukumsu bi tabaka oluşmuştu. servis elemanı bakar bakmaz yağ katkısı kullanmışsın dedi.şahsen o maddenin motorun içine gittiğini düşünmek bile istemiyorum.belki özelliğini yitirdikten sonra o hale gelmişti bilemiyorum.benzer tecrğbe yaşayan varmı bilmiyorum ama ben o günden sonra bu tip katkılara biraz temkinli bakıyorum.
ancak bor maddesini az çok tanıdığım için önyargılı bi şekilde baştan çizmek istemiyorum. bi arkadaş yeni kullanmaya başladı.takip ediyorum...deneyebilirim.yağ değişimime az kaldı.
Gönderen: fatih007 - Haziran 05, 2009, 02:59:35 ÖS
MERHABA ARKADASLAR
ben daha önce sahıbı olduğum 2001model  honda cıvıcda borpower i denedım ınanın hem performans hemde tasarruf acısından cok memnun kaldım .Suan 2009 elegance ım var ılk yağ değisimınde yıne kullancam .
herkese tesekkurler
Gönderen: fatih007 - Haziran 05, 2009, 03:03:22 ÖS
Ayrıca arkadasalr bor katkı maddesı değil onun için katkı maddelerıylede karsılastırmak doğru değil zaten tv dekı tanıtım proğramlarındada buna dıkkat cekılıyor.

Gönderen: mali - Haziran 05, 2009, 08:20:31 ÖS
Fatih007 ne kadar kullandın. Bende kullanmayı düşünüyorum
Gönderen: teachers71 - Haziran 05, 2009, 09:16:38 ÖS
Ayrıca arkadasalr bor katkı maddesı değil onun için katkı maddelerıylede karsılastırmak doğru değil zaten tv dekı tanıtım proğramlarındada buna dıkkat cekılıyor.

arkadaşım yağ ile beraber konulan herşey katkı maddesidir.katkı maddesi olmaması için yağ konulmadan sadece o maddenin konulması gerekiyor.firma katkı maddelerinden korkan yada olumsuz tecrübesi olanları soğutmamak için katkı maddesi olmadığını iddia edebilir.gerçektende diğerlerinden çok üstün bi maddede olabilir.ama yağın içine konuluyorsa katkı maddesidir.adı üzerinde yağın içine katılıyor.
saygılar.
Gönderen: Çağrı - Haziran 06, 2009, 06:33:30 ÖÖ
eger bı faydasını görmeseydim bende kullanmazdım.yan komsumun oto bakım ve yağ degişim dukkanı war.sadece arabalara degıl traktorlere bıle bor koyuyorlar ve sahıplerıde yag yakmayı kestı denıcek kadar etkıleşim gosterdıgını ve daha az seslı calsımaya basladıgını soylüyorlar.kısacası bu gune kadar sattıkları üründen en ufak bı şikayetlede geri dönen olmadı bende ilk çıktıgında bekledım şikayet gelir mi diye ama gerçekten gururla sölenıcek bi şey ki herhangi bir zararı gozukmuyor.yararlarıda hissedilir duzeyde.
Gönderen: alkan - Haziran 06, 2009, 07:03:04 ÖÖ
SOKAĞA ATACAK KADAR PARANIZ VARSA GİDİN KOYDURUN BEN KENDİ ARACIMADA KOYDURDUM HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR KANDIRMACA
Gönderen: mali - Haziran 07, 2009, 01:28:45 ÖÖ
Şu işin bir orta yolunu bulamadık
Kimi çok memnun
Kimi hiç memnun değil
Gönderen: fenerist - Haziran 28, 2009, 02:56:28 ÖS
bunu yağ değiştirmeden koymak mümkün değilmi?
illa yağı değiştirmek mi lazım, daha yağ değişimine çok var da...
Gönderen: fenerist - Haziran 28, 2009, 02:58:37 ÖS
birde memnun kalmayan arkadaşlar a soruyorum, herhangi bir yan etkisi varmı? o konuda kimsenin açıklaması olmamış henüz
Gönderen: Kemall - Haziran 28, 2009, 03:03:15 ÖS
yan etkisi olmasa bile boşa masraf
Gönderen: adnanmenderesbaysal - Haziran 28, 2009, 05:20:24 ÖS
.
Gönderen: alkan - Haziran 28, 2009, 05:30:55 ÖS
yan etkisi yok
Gönderen: fenerist - Haziran 28, 2009, 10:30:00 ÖS
peki illa yağı değiştirmekmi gerekiyor, değiştirmeden kullanılsa olur?
Gönderen: teachers71 - Haziran 28, 2009, 11:41:18 ÖS
yağ değişiminde konmasının sebebi yağ yeni iken yani içinde henüz metal partikülleri yokken konduğunda daha sağlıklı sonuç vermesidir.yağ değişimi yapalı çok olmadı ise koyabilirsiniz diye düşünmekteyim.aracınızın motoru eski değilse yağınız hala temizdir.
faydası zararına gelince bir makineci olarak biliyorum ki makinelerin en büyük düşmanı ısınmadır.ısınma genleşmeyi doğuruyor.genleşmeden sonra parçalar daha sıkı çalışıyor.buda daha fazla ısınma ve aşınmayı beraberinde getiriyor.sonuçta sürtünmeyi yani ısınmayı düşürdüğünüzde makinaların ömürleri uzuyor verimleri çok daha fazla oluyor.
bu katkıların iddiaları sürtünmeyi azalttıkları yönünde.bana bu iddia çok garip gelmiyor.yani olabilecek bir şey.
bu katkıların sürtünmeyi azalttığına inanıyorsanız katabilirsiniz.hatta kendinizde sonuç verip vermediğini deneyebilirsiniz.katkı koymayın.aracı çalıştırın.rölantide kaç dakikada 90 derece sıcaklığa çıktığını ölçün.sonrada katkıyı koyun.tamamen soğudunda tekrar çalıştırın.kaç dakikada 90 dereceye çıkıyor.
yada basit bi ısı ölçer ile direk motor bloğunuzun ısısını da ölçebilirsiniz.
eğer katkıyı koyduğunuzda daha geç 90 dereceye çıkıyorsa bilinki motorunuzda sürtünme azalmıştır.kesinlikle faydalı bi merettir.
burdaki 90 derece sıcaklık tamamen rastgele bi değerdir.70 dereceye gelme sürelerinide kıyaslayabilirsiniz.
bu arada motorların en büyük hasar aldıkları zaman birde soğuk iken aşırı yüklenmeden doğan hasarlardır.çünkü yağlar soğuk iken daha koyudurlar ve tam yağlama yapamamaktadırlar.bir yağ ideal viskosite (akışkanlık) değerini belli bir sıcaklık aralığında sağlayabilir.yağlar ne soğuk iken nede aşırı sıcak iken tam yağlama yapamamaktadırlar.bu katkıları bir önemli iddiaları ise soğuk ikende sürtünmeyi yok ettikleri yönündedir.
saygılarla....
Gönderen: geniusman34 - Haziran 29, 2009, 07:08:25 ÖS
motor soğukken sürtünme azaltıyorsa bence çok faydası olur diye düşünüyorum.
Gönderen: mc pherson - Haziran 29, 2009, 09:43:44 ÖS
Yan etkisi ince yağ işeme borularında tıkanma yapmalarından kaynaklanmaktadır. Bu ince deliklerden yağ motora basılır. Ancak bu noktada o bor partikülleri bu delikleri tıkayabildiği için yağlama eskisi kadar sağlıklı yapılamaz. İlk kattığınız anda motora yapışır eyvallah ancak fazlası bu ince delikleri tıkar ve işin kötü tarafı ileriki dönemlerde bunu hissedersiniz. Hele ki sürekli devir çeviriyorsanız daha tehlikeli. Kesin değil ancak bunun olma ihtimali yüksek. Komple motor yaptırmayı göze alıyorsanız bence katın. Bir makina mühendisi olarak bunları yazıyorum. Traktörlerde ve iş makinalarında yararlı olabilir ancak onlar fazla devir çevirmiyor ve toleransları bir honda motorundan çok çok yüksek.
Gönderen: geniusman34 - Temmuz 02, 2009, 08:02:47 ÖS
Yan etkisi ince yağ işeme borularında tıkanma yapmalarından kaynaklanmaktadır. Bu ince deliklerden yağ motora basılır. Ancak bu noktada o bor partikülleri bu delikleri tıkayabildiği için yağlama eskisi kadar sağlıklı yapılamaz. İlk kattığınız anda motora yapışır eyvallah ancak fazlası bu ince delikleri tıkar ve işin kötü tarafı ileriki dönemlerde bunu hissedersiniz. Hele ki sürekli devir çeviriyorsanız daha tehlikeli. Kesin değil ancak bunun olma ihtimali yüksek. Komple motor yaptırmayı göze alıyorsanız bence katın. Bir makina mühendisi olarak bunları yazıyorum. Traktörlerde ve iş makinalarında yararlı olabilir ancak onlar fazla devir çevirmiyor ve toleransları bir honda motorundan çok çok yüksek.
dediğine bakarsak riskli
Gönderen: kacaman - Temmuz 25, 2009, 05:49:08 ÖÖ
aracıma 2750km iken bor power eklettim ikinci viteste toplaması deriz ya bariz şekilde güçlendi, arkadaşında aynı model km si de yakın civici ile yanyana çalıştırdık benim aracın daha sessiz çalıştığını fark ettik, benim aracı test etti arkadaş ve daha atak olduğunu söyledi, şimdi gelelim sonrasına aracım 20bin bakımından sonra iyice hantallaştı 231km gördüğüm aracımla 200 ve az üstünü göremez oldum, ha belki bordan belki sübap ayarından bilmiyorum aracımı 24000 de sattım yorum size kalmış, çünki anlamak için aracımı sattığım arkadaştan geri almamız gerek:)))
Gönderen: Kemall - Temmuz 25, 2009, 12:57:34 ÖS
yağ değişiminde konmasının sebebi yağ yeni iken yani içinde henüz metal partikülleri yokken konduğunda daha sağlıklı sonuç vermesidir.yağ değişimi yapalı çok olmadı ise koyabilirsiniz diye düşünmekteyim.aracınızın motoru eski değilse yağınız hala temizdir.
faydası zararına gelince bir makineci olarak biliyorum ki makinelerin en büyük düşmanı ısınmadır.ısınma genleşmeyi doğuruyor.genleşmeden sonra parçalar daha sıkı çalışıyor.buda daha fazla ısınma ve aşınmayı beraberinde getiriyor.sonuçta sürtünmeyi yani ısınmayı düşürdüğünüzde makinaların ömürleri uzuyor verimleri çok daha fazla oluyor.
bu katkıların iddiaları sürtünmeyi azalttıkları yönünde.bana bu iddia çok garip gelmiyor.yani olabilecek bir şey.
bu katkıların sürtünmeyi azalttığına inanıyorsanız katabilirsiniz.hatta kendinizde sonuç verip vermediğini deneyebilirsiniz.katkı koymayın.aracı çalıştırın.rölantide kaç dakikada 90 derece sıcaklığa çıktığını ölçün.sonrada katkıyı koyun.tamamen soğudunda tekrar çalıştırın.kaç dakikada 90 dereceye çıkıyor.
yada basit bi ısı ölçer ile direk motor bloğunuzun ısısını da ölçebilirsiniz.
eğer katkıyı koyduğunuzda daha geç 90 dereceye çıkıyorsa bilinki motorunuzda sürtünme azalmıştır.kesinlikle faydalı bi merettir.
burdaki 90 derece sıcaklık tamamen rastgele bi değerdir.70 dereceye gelme sürelerinide kıyaslayabilirsiniz.
bu arada motorların en büyük hasar aldıkları zaman birde soğuk iken aşırı yüklenmeden doğan hasarlardır.çünkü yağlar soğuk iken daha koyudurlar ve tam yağlama yapamamaktadırlar.bir yağ ideal viskosite (akışkanlık) değerini belli bir sıcaklık aralığında sağlayabilir.yağlar ne soğuk iken nede aşırı sıcak iken tam yağlama yapamamaktadırlar.bu katkıları bir önemli iddiaları ise soğuk ikende sürtünmeyi yok ettikleri yönündedir.
saygılarla....

Motorun randımanlı çalışabilmesi için belli bir sıcaklığa ulaşması şarttır, üreticiler uzun deneyler ve harcamalar sonunda ideal sıcaklığı bulup  soğutma sistemlerinide ona göre geliştirmişlerdir, motor sıcaklığı belli bir ısya ulaştığında fanlar çalışır ve o ısıyı koruyacak kadar çalıştıktan sonra durur...ki gerekli olan çalışma ısısı korunsun; şimdi eğer çeşitli katkılar bu ısı değerini veya sürecini azaltırsa kısa sürede motorun içine eder
Gönderen: Mickcasey - Temmuz 27, 2009, 11:46:56 ÖS
Sokaga atılacak para sankı atla deve 75 tl . motor sılk ıcın 260 tane yorum okudum bunların ıcınde 20 tanesı olmsuz olumsuz olanlarda bıle motor sesı azaldıgını yazmıslar ama yakısda degısıklık olmamıs demısler. Motor sesındekı azalma anca surtunme dustugunde olr. 30bn km beklıyorum kesınlıkle denıcem.
Gönderen: TSBurak - Temmuz 29, 2009, 11:59:24 ÖÖ
double up motor performans artırıcı değil zaten.motor onarıcı bir katkıdır.uzun vadede hiç bir zararıda yoktur.216 binde corollamız hiç bir sorun yok.uzun vadede japonlara - si değil + sı olur bence
Gönderen: birlioto - Eylül 09, 2009, 08:29:51 ÖS
bor power çok kullanış sağlıyor arabanın beygiri artıyor gücü artıyor yakıt tasasrrufu var motor kesinlikle sessiz çalışmasını sağlıyor tavsiye ederim  kullanmak isteyenler için adreste bırakabilirim
Gönderen: birlioto - Eylül 09, 2009, 08:31:17 ÖS
mamutbey shel in karşısı birlik otomotiv
Gönderen: nadirgoktan - Eylül 09, 2009, 08:47:18 ÖS
bor power çok kullanış sağlıyor arabanın beygiri artıyor gücü artıyor yakıt tasasrrufu var motor kesinlikle sessiz çalışmasını sağlıyor tavsiye ederim  kullanmak isteyenler için adreste bırakabilirim

beygiri mi artıyo :D:D bunuda ilk defa duydumm bi daha da böle bi şey  duymam inşallah
Gönderen: hakangunister - Eylül 12, 2009, 01:09:47 ÖS
Ben de şimdi almaya gidiyorum BOR POWER ı. Kullananlar sürtünme azaldığı için HP nin yüksekldiğini söylüyorlar. Bunu araçta bariz bir şekilde hissediyormuşsun. Kullannalrdan duydum. Motor da daha sessiz çalışıyormuş.
Gönderen: altuu - Eylül 13, 2009, 02:31:38 ÖÖ

beygiri mi artıyo :D:D bunuda ilk defa duydumm bi daha da böle bi şey  duymam inşallah

Bu ürünü 2 sene önce fuarda bizati incelmiştim. İşin aslı direk olarak beygir artırdığı söylenemez; ama dolaylı yoldan beygirin arttığı doğrudur.
Bir tür nano-yağlayıcıdır aslında. Nano bor kristalleri motorun içinde yağın ulaşamadığı her yerde kendini gösteriyor ve pistonlarda da sürtünmeyi azalttığı için motor cinsine göre dolaylı olarak +15 beygire kadar artışın sağlanması gayet doğal.
Gönderen: Mahir TÜRKMEN - Eylül 13, 2009, 02:46:37 ÖÖ
İlk cıkan bor hic iyi değildi kimse birşey anlamamıstı yalnız gecen muhabbeti gecti son cıkan urun aracın cekişinde motor calısmasında farklılıklar yaratıyormus ben hp kazancına inanmıyorum :)
Gönderen: altuu - Eylül 13, 2009, 04:41:08 ÖÖ
İlk cıkan bor hic iyi değildi kimse birşey anlamamıstı yalnız gecen muhabbeti gecti son cıkan urun aracın cekişinde motor calısmasında farklılıklar yaratıyormus ben hp kazancına inanmıyorum :)

HP kazancı olsa olsa şöyle olabilir:
Normal değerlerine göre aşınmaya bağlı olarak performansı düşmüş bir araca katıldığında eski performansına yükselebilir. Yani motora eski performansını geri kazandırabilirsiniz. Bu da HP kazancı olarak söylenebilir.
Ama sıfır bir motorda HP kazancı olarak görünecek rakamın çok ufak değerler olduğunu tahmin ediyorum. Çünkü motorun içinde performans parçalarıyla ilgili bir değişiklik yapılmamış; sadece molekülleri büyük ve sıvı akışkanlığı olan yağ yerine, molekülleri küçük ve yağ akışkanlığından daha fazla akışkanlığa sahip bir kaydırıcı kullanılıyor. Soğutmayı da en az yağ kadar iyi yapıyorsa en iyi ihtimalle +3 civarında bir beygir artışı beklenebilir.
Gönderen: Mahir TÜRKMEN - Eylül 13, 2009, 05:29:14 ÖÖ
sadece bir temizlik maddeesi gibi birşey bence ;)
Gönderen: SeRKaNCa-16 - Eylül 13, 2009, 06:12:18 ÖS
arkadaslar hepinize tşkler gerçekten şimdi kafamızda birseyler olustu kesin bende alacagım şimdi :)
Gönderen: Fatih! - Eylül 13, 2009, 07:31:52 ÖS
Hondanın motorları kendinden borlu arkadaslar :)
Böyle şeylere gerek yok..
Gönderen: mali - Eylül 14, 2009, 11:25:06 ÖÖ
kafam o kadar karıştı ki
bir türlü karar veremedim
Gönderen: altuu - Eylül 14, 2009, 01:46:54 ÖS
Zararlı bir şey olmadığı için denemek için alınabilir diye düşünüyorum. O yüzden kafa karışıklığı olan kendi karar vermek için alsın görsün.  >=ok
Gönderen: mali - Eylül 14, 2009, 08:59:09 ÖS
zaten yağ değişimini bekliyorum bende denemek ıstıyorum
yapılan yorumları takıp edıyorum
hondann motorlarının yağlama kanalları ince diye yapılan yorumlar beni düşündürüyor
bu konuyla ilgili baska markaların forumlarınıda takıp ediyorum
yorumun bırısınde bütün yağ katkıları Amerika çıkışlı diyor
orada 2. el piyasası ve mmotor yenileme olayı çok fazla yok
motor gıttığt yere kadar gidiyor sonra zaten arabalarını değiştiriyor diye bir yorumdan arkadaşım bahsetti
bu ıkı konu aklımı karıştırıyor
sonucta atla deve değil ya 60-70 tl bişey işe yaramaz diye korkum yok ama zararlı olmasından korkuyorum
insan tam nıyetını alıyor böyle bişey duyunca kararsız kalıyor
Gönderen: mc pherson - Eylül 16, 2009, 12:52:26 ÖÖ
Zararlı değil diyen arkadaşlara özellikle bizim serviste fotoğrafladığımız o tıkanan yağ kanallarını ve üst kapağın fotoğraflarını müsait bir zamanda Hüseyin Usta'dan alıp ekleyeyim buraya bakalım Bor'un motora ne gibi faydaları varmış hep birlikte görelim.
Gönderen: mali - Eylül 16, 2009, 03:57:00 ÖÖ
fotoğraflar çok iyi olur aslında :)
Gönderen: kacaman - Eylül 16, 2009, 03:57:57 ÖÖ
evet lütfen paylaşalım
Gönderen: mustican - Eylül 16, 2009, 04:18:13 ÖÖ
nereden temin edebiliriz_+

toplu alicaksak  1. siradayim
Gönderen: fenerist - Eylül 16, 2009, 08:53:44 ÖS
arkadaşlar ben dün yağ değişimi yaptım castrol magnatec 10/40, bugün de bor power koydum, arada farkını hissediyorsunuz, motor bariz şekilde daha rahat çalışmaya başladı, ses azaldı. daha yeni olduğu için yakıt ve çekiş farkını test edemedim, ilerleyen zamanlarda gelişmeleri bildiririm size. bu arada araç 120000'de. ben hepsiburada.com'dan 53 TL'ye aldım, yanında cd'lik te hediye haberiniz olsun.
Gönderen: mali - Eylül 16, 2009, 11:34:47 ÖS
fiyatı iyiimiş linkinide yazsana alacak olacaktır

ilerleyen günlerde izlenimlerini bekliyoruz
Gönderen: fzthgosm - Eylül 17, 2009, 12:36:45 ÖÖ
bu bor u bende kullanmayı düşünüyorum.her sitede karşıma çıkıyor.
Gönderen: altuu - Eylül 17, 2009, 07:49:53 ÖS
Arkadaşlar; bir şey kafamı karıştırıyor.

Bu meretin işe yaradığını söyleyen arkadaşlar genelde daha somut şeyler söylüyorlar ve genelde kendi arabalarından örnek veriyorlar.
Fakat işe yaramadığını ya da zararlı olduğunu söyleyenler ya kulaktan dolma söylüyorlar ya da önyargılı konuşuyorlar.

Şimdi merak ettiğim ve objektif cevap almak istediğim bir soru olacak:

Bu BorPower'ı kendi aracında kullanıp da olumsuz etkisini kısa ya da uzun vadede gören oldu mu ?
Gönderen: judge - Eylül 19, 2009, 12:43:51 ÖÖ
Slm arkadaşlar ben aracımı 05.08.2009 tarihinde satın aldım. uzun araştırmalar ve bu forumu inceledikten sonra Honda'ya karar verdim. Bundan önce sadece bir arabam olmuştu bu ikincisi. aracı aldığımda içimde bir şey kalmasın diye yağın değiştirmeye tanıdık bir dükkana gittim. castrol marka yağ aldım. o esnada borpowderi gördüm. biri satın alıyordu, dükkan sahibi ben ve satın alan arkadaşla sohbet etmeye başladık. Dükkan sahibinin anlattığına göre özellikle kamyoncuların aldığını ve çok çok memnun kaldığını söyledi. bu sıvıyı motor üst kapağından dolduruyorsunuz, yaklaşık 15 dakika sürekli çalışır halde tutmanız gerekiyor akabinde bu sıvının motor içinde blokta bir film tabakası haline gelerek içeriyi kapladığını söylediler. muallakta kaldım, sonra en fazla param gider diye satın aldım. 50-TL ye aldım. ve ardından 1200 km yol yaptım. yılda bir kere kullanmanın yeterli olacağını söylediler. İşin aslı şu ki hiç böyle rahat ve konforlu (Honda) bir aracım olmadığı için aradaki farkı anlayamadım dolasıyla. Sadece şunu belirtebilirim ki motorun çok sessiz çalıştığını ve performansın arttığını psikolojik olarak hissettiğimi söyleyebilirm. Aracım 2006 Honda Cıvıc eski kasa
Gönderen: altuu - Eylül 19, 2009, 11:02:50 ÖÖ
Bor Power = Psikolojik doping.  :kurba
Gönderen: My61 - Eylül 23, 2009, 12:30:44 ÖS
Son yağ değişimimde Bor Power eklettim. Arabam LPG'li. Bir depo gazla (36 lt.) önceden 400 410 km. giderken şimdi en son 450 hatta daha da fazlasını görüyorum. Daha tam denemek bir türlü nasip olmadı ama bir depoyu bitireyim yazıcam buraya :)

Ayrıca sürüştede yumuşama oldu. Yani vites değişirken ya da gaza basarken felan.

Ben memnunum valla :)
Gönderen: akz - Ekim 02, 2009, 10:28:25 ÖÖ
ben aracımın bakımını özel bir serviste 10 gün önce yaptırdım. bor power' i sorduğumda servis yetkilisi bana koymamam gerektiğini vitec motorlarda faydadan çok zararı olacağını söyledi. bunun üzerine honda yetkili servislerini aradım. iki adet yetkili servis bana kesinlikle önerdiklerini hatta satışını bile yaptıklarını ve gelenleri bilgilendirdiklerini söylediler.

bu yüzden bende bu akşam borpower'i motor yağına ilave edeceğim.   
Gönderen: TegB20VTec - Ekim 02, 2009, 10:35:32 ÖÖ
Kesinlikle muhteşem tam etkisini (performans ve yakıt ) görmek için acele etmeyin, araca göre 1000 ile 2000 km arsında etkisini farkedebiliyosunuz.
Gönderen: smyrnaboy - Ekim 02, 2009, 11:00:18 ÖÖ
slm arkadaşlar ben aracıma motor silk 150.000 km motor katkısı kullandım ve gözlemlediklerimi paylaşayım aracın ses ve vuruntuları azaldı hararet düştü güçte bir artış oldugu kesın devır ıbresı bıle alt noktalara ındı rolantıde gozlemlemek daha kolay ve bu urunu turkıyeye ılk getırenlerden bırısı tanıdıgım kendı araçlarında kesınlıkle kullandıgını ve mukkemmel birşey oldugunu soyluyor sürtünme katsayısını dusurdugu içinde motorun ömrünü uzatıyormuş.haliyle harcanan güç daha az oldugu için yakıt konusundada bir miktar artısı vardır.
ilerleryen zamanlarda motorda daha buyuk bir artısı olursa tekrar paylaşırım
Gönderen: mali - Ekim 02, 2009, 11:09:51 ÖÖ
deneyimlerini paylaşan herkese teşekkür ederim
yağ değişiminde bende kullanmayı düşünüyorum
Gönderen: loverman46 - Ekim 05, 2009, 07:01:47 ÖS
benim arabada 2000 ies kullandım 1500 km felan oldu motor sesi azaldı ve sanki motor daha akıcı rahat çalışıyo yakıtta pek dikkat etmedim yüksek devirde kullanıyorum performansdada ya kullanınca performans artar dediler ondan inandığım için artmış gibi geliyo yada arttı yani tavsiye ederim bi kere para değil 50 tl değmezmi biricik aşkınız hondanız için :)
Gönderen: yeyilmaz - Ekim 05, 2009, 10:41:34 ÖS
Cuma günü 2007 civic imi istanbul da 40000 bakıma götürdüm. yetkili servisde, servis danışmanının masasında vardı, kullan bence dedi, bende koydurttum. Daha bi şey anlamadım, çünkü bakımdan sonra zaten arabanın sesi değişiyor. bakalım 50 kağıda değecek mi?
Gönderen: mali - Ekim 17, 2009, 02:45:45 ÖS
kime sorduysam tavsiye etti bende dinledim bor koydum yağ filtre bor 130 tl patladı
sonunda bende koydum şimdilik bir fark anlamadım daha 50 km yapamadım
sesi biraz azaldı şimdilik o kadar
deneyimlerimi buraya yazarım
Gönderen: ayti_CIVIC - Ekim 17, 2009, 02:50:41 ÖS
evet cok faydalı oldugunu bende duymustum...
Gönderen: mali - Ekim 19, 2009, 01:51:43 ÖS
ses kesinlikle belirgin bi şekilde azalmılştır
Gönderen: abga - Ekim 19, 2009, 02:13:46 ÖS
kullandım 170000 yag deişiminde motor yıpranmalarını azaltıyor diye ne yapıyor bilemiyorum motorun içinde haricinde bişey yok :)
Gönderen: xargs - Ekim 21, 2009, 01:05:32 ÖS
Castrol magnatec 0w-30'un bidonunun arkasinda "Bu yagla birlikte baska katki maddeleri kullanmayin" anlaminda bir uyari yaziliydi. Bunun sebebini bilen var mi ? Tam sentetik motor yaglariyla birlikte kullanilmamasi yonunde herhangi bir teknik bilgisi olan var mi ?
Gönderen: abga - Ekim 21, 2009, 01:34:32 ÖS
castrol magnetec  10-40 kullanıyorum bende bor ekledik sorun olusmadı hatta yag rengi hala ilk gun gibi 4000km oldu deiseli yagı ,gozle gorulur bir bozulma yok yani yagda .xargs dostum.
Gönderen: teachers71 - Ekim 21, 2009, 04:18:44 ÖS
bütün motor yağlarında katkı maddesi kullanmayınız yazar. o yağı üreten firma siz olsaydınız ne yazardınız. "bizim yağımız yağlamayı tam yapamıyor. katkı maddesi koyunuz." şeklinde bir yazı yazmasını.
yağlar yapması gerekeni yapmaktadır. ama gerektiğinden ne bir fazlasını nede bir eksiğini. biz yağdan fazlasını istediğimiz için katkı koyuyoruz. katkı maddesi adı üzerinde katkı maddesidir.konması şart değildir. ama konursa faydası olduğunu düşündüğümüz için koyuyoruz.
Gönderen: actioncat - Ekim 21, 2009, 04:36:28 ÖS
Bor ile yüzde 50 yakıt tasarrufu

Artan petrol fiyatları araç sahiplerinin cebini yakmaya devam ederken, bildiğimiz bor madeni ile benzin ve LPG sarfiyatını yüzde 50 azaltacak bir sistem geliştirildi.
Oto tamircisi Ahmet Tok, sıvılaştırılmış bor madeni, su ve özel kimyasal sıvıdan hazırlanan karışımın, araçlarda yüzde 30-50 yakıt tasarrufu
sağladığını iddia etti. Tok, sıvılaştırılmış bor madeni, sertlik derecesi düşük su ve formülünü gizlediği özel bir kimyasal sıvıdan elde edilen karışımdan oluşan sistemin, içten yanmalı motorlarda kullanıldığını kaydetti. Sistemin, benzin ve LPG sarfiyatını yüzde 30-50 oranında azalttığını iddia eden Tok, şu bilgileri verdi. ´´Bor yakıt sistemi, karışımın konulduğu kap, hortum ve ayar vanasından oluşuyor. Karışım, hortum aracılığıyla motorun yanma odasına aktarılıyor. Vana, karışımın katkı oranını ayarlıyor. Sistem, motorun performansını artırıp, harareti düşürüyor. Siboplarda kurum
bağlamayı önlüyor ve yağ değişim periyodunu uzatıyor. Çiğ yakıt
sorununu da önleyen sistem, egzoz emisyonunu yüzde 30 düşürüyor. Yüzde 30-50 arasında yakıt tasarrufu da sağlayan sistem, motorun ömrünü yüzde 30 uzatıyor.´
Ahmet Tok, patentini aldıkları sistemi kullananların yüzde 95´inin
verim aldığını, kalan yüzde 5´inin de yanma odasına giden karışım
oranını sistemdeki vanadan iyi ayarlayamadıkları için sistemin avantajını fark edemediğini belirtti. Tok, 160 YTL´ye takılan sistemin, fiyatı 20 TL olan 5 litrelik karışımı, 3 bin kilometrede tükettiğini savundu. Kayseri Makine Mühendisler Odası Kayseri Şuba Başkanı Doç. Dr. Mustafa İlbaş da, bor madeninin hidrojenle birleşerek yakıta dönüşebildiğini kaydetti. Belirtilen sistemin, iddia edildiği gibi yakıt tasarrufu sağlayıp, sağlamadığının bilimsel tetkik sonucunda belirlenebileceğini ifade eden İlbaş, ´´bor madeninin, motor aksamını temiz tutma özelliği olduğu biliniyor. Bu yönüyle yakıtta tasarruf sağlayabilir´´ dedi.
Gönderen: ulsklc07 - Kasım 08, 2009, 09:41:59 ÖS
slm arkadaslar 2009 jazz fun aldık sıfır 6-7 ay ıcınde 10 bını devırdım ve servıse bakıma goturdum bor power ı servıs tavsıye ettı koydurduk aracı servısten aldıktan sonra arabanın cekısı eskısınden kat kat ıyıydı bı sorun yasamadım, gayet performanslı, yakıtta az da olsa tasarruf ettırıyor.
Ayrıca bor power motor yagına karıstırılıyor baska ek baglantı depo bılmemne takılmıyor yanlıs bılgılenmeyın
bırde ozellıkle sıfır araclara tavsıye edıyolar bn kullandım tavsıye edıyorum 2 bın sonra tekrar bakıma gıtcek bızım küheylan  tekrar bor koydurucam.
Gönderen: juniorFİSH - Kasım 11, 2009, 08:39:22 ÖS
http://www.sikayetvar.com/sikayet/no/490747/g/BOR+POWER+Urununden+Sonra+Aracimin+Motorunu+Cope+Attim!

arkadaşlar kafanızı karıştırmak isteme...ama bunu bi okuyun...şikayet var.com...ben önce bi ürün almadan önce bi göz atıyorum buraya şikayet falan varmı diye .varsa bile şikayetleri okuyup öyle karar vermeye çalışıyorum bi nebze..sizlerde bu linke bi bakın bence..bu bor power markasının çakmasıda olabilir tabikide...yorumu size kalmış...
Gönderen: TegB20VTec - Kasım 12, 2009, 10:11:16 ÖÖ
Enteresan bir durum, sahtelerinden olmasın yada başka bir problem, ağır ticariler, binek otolar, turbo otolarda, hatta kendi b20 vtec imde bile uzun zamandır kullanıyorum, kendi aracımda nomalin aksine 2 kutu koydum hiç bir sıkıntı yaşamadım. Sıkıntı yaşayanda görmedim. Şahsi fikrim sahtesi olabilir çünkü son zamanlarda bor katkılı olduğunu idda eden çok firma çıktı. Zaten yazdığı gibi haklıysa mahkemeye verirse fazlasıyla parasını geri alır
Gönderen: juniorFİSH - Kasım 12, 2009, 07:06:48 ÖS
aynen dediğin gibi olabilir...aman kimsenin başına böle bişey gelmein..çok üzücü bir durum..
Gönderen: abga - Kasım 13, 2009, 09:15:31 ÖÖ
okudum yazıyı bor yetkilileri elinden geleceklerini yapıcaklarını söylemişler yargıya da başvurun demişler daha ne desinler kaldıki bencede çakma ürün yada uygulama hatası 3,6dk çalkaladıktan sonra motora koyun ve 25 dk çalıştırın aracı yazıyor üstünde belkide okumadan koydular direkt olarak :) karışmamış yaga çünkü beyazbir sıvı olarak yag yüzeyinde kalmış .
Gönderen: AL-BAYRAK - Kasım 13, 2009, 01:33:23 ÖS
ben de kullanıyorum bi sıkıntı yok faydasını da gördüm sahteleri piyasada çok
Gönderen: My61 - Kasım 14, 2009, 01:41:07 ÖÖ
Yağ değişiminde koymayanlarda (yani eski yağa Bor Power ekleyenlerde) bu tip problemin olabileceğini bir yerde okumuştum ama nerde hatırlamıyorum.
Gönderen: mali - Kasım 15, 2009, 12:42:19 ÖÖ
ben de kullanıyorum bi sıkıntı yok faydasını da gördüm sahteleri piyasada çok
piyasada çok farklı ürünler var
bende memnunum :)
orjinali gayet güzel sonuç veriyor
Gönderen: honda2002 - Haziran 19, 2010, 06:49:55 ÖS
Aracimin 100bin periyodik bakımı geldi ancak yağ halen altın sarısı
90 bin de bor koymuştum araca

Yağı yenilemem gerekir mı ?
Gönderen: Owner89 - Haziran 19, 2010, 11:57:22 ÖS
Benden Bİ tavsiye arkdşlar yüksek Kilometreli araçlarda Kullanmayın sakın Motorunuz Yağ yakmaya Başlar sebebi ise borun Bütün kurumları söküp atmasıdır Ailede Şehir İçi minibus var Ford transit 870.000 e kadar Motor Yağı + Double Up yada 444 kullanıldı Motor bikere Sekman Atıldı ama son seferde boru önerdiler.Bizde Atalım dedik Gerçekden Boru Oldu :D Günde 1 kilo Yağ eksiltmeye başladı araba yani önceden Bi katkı Kullanıosanız sakın atmayın.Aynı Olay bi arkdşn başına geldi Civic var ondada Oda Yağ yakmaya başladı Aman dikkat Bu arada Forddaki Piston aşınması 1000 de 12 gibi bişe çıktı adamlar şaşırdı Borun Faydasını bilmem ama 444 veya double up ın faydası grçekden Oluyor motor parçalarına
Gönderen: kacaman - Haziran 20, 2010, 12:05:14 ÖÖ
en iyi kullanmamak
Gönderen: honda2002 - Haziran 20, 2010, 01:33:22 ÖS
en iyi kullanmamak

anlıyorum da 10bin km geçmesine rağmen yağın halen altin sarısı olması neye delalet eder?
Araca yağ ilavesi de yapmadım miktarı da nerdeyse hiç azalmamış
Aracım 99 bin km de.

Gönderen: kacaman - Haziran 20, 2010, 07:11:06 ÖS
bilemicem. ben çekiniyorum dostum. isteyen alır kullanır.
Gönderen: honda2002 - Haziran 20, 2010, 07:25:56 ÖS
bilemicem. ben çekiniyorum dostum. isteyen alır kullanır.
Tahminimce yağın halen sarı kalması ve eksiltme yapmaması pozitif bir durum
Aracın performansı da hiç fena değil. Paraya kıymasam dynoya sıkacağım :)
Sanırım aracın yağını biraz daha geç değiştireceğim.
Gönderen: by_shade - Haziran 20, 2010, 07:36:57 ÖS
arkadaslar gecen sırket arabasını servıse goturdugumde gormustum ve ustadan bılgı aldım bor power motor ıcınde fılm gorevı gorur dedı yanı asınma olayını azaltır dedı yakıtta cıdden tasarrruf sagladıgını motorun sesını ıyı  bı sekılde kestıgını soledı zamanla etkısını daha ıyı gosterdıgını  bu zamanın 6 ay felan surcegını  ve senede 2 kere yapılması arac ıcın ıyı olur dedı 
Gönderen: honda2002 - Haziran 20, 2010, 07:41:42 ÖS
arkadaslar gecen sırket arabasını servıse goturdugumde gormustum ve ustadan bılgı aldım bor power motor ıcınde fılm gorevı gorur dedı yanı asınma olayını azaltır dedı yakıtta cıdden tasarrruf sagladıgını motorun sesını ıyı  bı sekılde kestıgını soledı zamanla etkısını daha ıyı gosterdıgını  bu zamanın 6 ay felan surcegını  ve senede 2 kere yapılması arac ıcın ıyı olur dedı 
motor sesim zaten azdı farkını bilemeyeceğim
aracı sürekli kullanmadığından tuketimi de hiç olcmuyorum
ancak performanstan oldukca memnunum Allah bozmasın :)

Gönderen: honda2002 - Haziran 20, 2010, 07:46:32 ÖS
Başlangıçta ben de çekiniyordum
Benim aracım 8 yasında
Aracım daha yeni olsaydı belki ben de kullanmazdim
Gönderen: hondagrkn - Temmuz 06, 2010, 06:48:11 ÖS
bor değil de motortsilk kullandım ben ve çok faydasını gördüm araç daha kolay ivmeleniyor ve yakıtı da etkiledi...aracın sessizliğine bir katkısı olmadı araç hep sessizdi zaten...
Gönderen: rotasızKAPTAN - Ağustos 15, 2010, 05:02:59 ÖS
usta da şiddetle tavsiye etti ve koydu.sonuc motor sesi azaltı.arac 70.000kmde 2007 civic
Gönderen: chevasil - Ağustos 15, 2010, 08:00:25 ÖS
borpower'i kullanmadım bilmiyorum ama bence en iyisi motor yagı değiştirirken 1 lt'lik motor temizleme katkısı var her değişimden önce yapıyorum ardına castrol 10/40 yagı koydumu kaymak gibi oluyor. motoru temizletmeden yag koydurmayın derim çok farkı var.
Gönderen: emre2010civic - Ağustos 19, 2010, 08:16:26 ÖS
BorPower ürünleri, yapısı itibariyle hareketli parçalar arasında kaydırıcı görevi yaparak, parçalar arasında sürtünmeleri azaltıp aşınmaların da önüne geçmektedir. Otomatik şanzımanlarda ise durum oldukça farklıdır. Şanzıman içerisinde balata ve plakalardan oluşan ve yağın içerisinde görev yapan kavrama ve frenleme mekanizmaları vardır. Yani kısacası viteslerin oluşabilmesi ve gücün tekerleklere aktarabilmesi için, bu parçalar arasında kaydırma değil tam kavrama istenir.

Sonuç olarak yağa katılan ve kaydırıcı görev yapan ürünlerimizin otomatik şanzımanlarda kullanılması uygun değildir. Maalesef BorPower ürün yelpazemizde, otomatik şanzıman için bir katkı maddemiz mevcut değildir.
http://www.nnt.com.tr/Sss.html
alıntı
Gönderen: 34GB4525 - Eylül 14, 2010, 06:56:08 ÖS
Genel kanı yararlı olduğu şekilde ama bakalım
Gönderen: ---caner--- - Eylül 15, 2010, 02:41:24 ÖS
geçen yağ değiştirirken çok düşündümde yemedi valla.tamircimde yağın kaliteli olduğu sürece zamanında değiştirdiğin sürece bişey olmaz gerek yok dedi
Gönderen: Karahan - Eylül 15, 2010, 03:01:29 ÖS
İyi yağ yeterli ama neden daha fazlası olmasın ki? Zaten tamircilerin ekseriyeti statükocudur :)) Biraz politik bir tabir oldu ama idare edin.
Son model arabanı yağ değişimine götür, 10w/40 yağı basıverir de sormaz arkadaş bu araç için tavsiye edilen yağ derecesi nedir deyu.
Gönderen: ---caner--- - Eylül 16, 2010, 12:10:36 ÖÖ
hatırladığım kadarıyla yağın üzerindede hiçbir katkı maddesi ile kullanmayınız yazıyor
Gönderen: Karahan - Eylül 16, 2010, 08:24:14 ÖÖ
Bor Power, yağ katkılarından farklıdır. Yağı inceltmez, yağın özelliğini bozmaz. Bu yüzden yağ katkısı değil, motor katkısıdır derler.
İçindeki bor molekülleri çelik yüzeylere tutunur ve yağ filmi içinde bir nevi bilye vazifesi görerek sürtünmeyi azaltır. Takriben 5000 km'lik bir kullanım sonrasında yaklaşık olarak % 60'ı yüzeye tutunmuş olur. Geri kalan %40'lık kısmı, yağın içinde kalır ve yağ değişimi ile atılır. Yani her şişenin % 60'lık kısmı yağ değişiminden etkilenmez. Bir defa kullandığınız zaman en az 60.000 km faydalanırsınız. Ancak aracınızı çok seviyorsanız, her yağ değişiminde kullanmanız tavsiye edilir.
NNT'nin ürününün muadillerinden farkı, içinde borik asit gibi zararlı kimyevi maddeler yoktur. Amerikan malı olan muadili Motor Silk'in, bir aracın silindirlerinin içindeki teflon kaplamayı söktüğünü, ağır masraf açtığını, buna Motor Silk yetkililerinin kayıtsız kaldığını okumuştum. Aman dikkat edin, Amerikan malı iyi olur düşüncesi ile Motor Silk kullanmayın. Ben bunu duymadan önce kullandım, zararını görmedim ama daha fazla ödediğim halde faydasını da hiç hissetmedim.
Gönderen: mrgreenshark - Ekim 03, 2010, 02:07:47 ÖS
 merhaba arkadaslar kullanmanızı tavsıye etmyorum bende 97 hb honda civic var arkdsımdada vtech i bor kullandı aracına ve su anda vtech i duzgun calısmıyor motor yenılenmesıne ragmen
Gönderen: Karahan - Ekim 04, 2010, 04:29:35 ÖÖ
NNT Bor Power mı kullandı Motorsilk mi?
Bir de arızanın bordan kaynaklı olduğu kesin mi?
Gönderen: fearless.32 - Ekim 08, 2010, 12:06:05 ÖS
Valla ben de ies'e koydum bi farkını göremedim açıkçası. Doğan şahin gibi araçlarda çok belli oluyomuş ama arkadaş öyle dedi.
Gönderen: Karahan - Ekim 08, 2010, 12:42:39 ÖS
Bordan arabayı uçurmasını beklemeyin. Bu daha çok koruma içindir. Performansına katkısı zaten ekleyince hemen gözlenmiyor. 5-6 bin km kullandıktan sonra tam randıman veriyor. Bu da yavaş yavaş tesir ettiği için kolay hissedilmiyor. Bu süre geçtikten sonra yapacağınız bir ölçüm ile bor kullanımı öncesine göre kıyaslama yapabilirsiniz.
Gönderen: gokhan_syn - Ekim 08, 2010, 06:19:32 ÖS
parçacı arkadaşımın tavsiyesi üzerine bende 99 1.4 is civic e (137000km de iken ) kullandım ve su ana kadar 7 8bin km yol yaptım fakat hiç fark goremedım alırkende çocuklar şahinde kullanmış performans çok arttı dedi sahibi gets de kullanmış yakıt düştü dedi bence tamamıyle piskolojik bi olay hani koydum da araba serileşti gibilerinden
Gönderen: demiray - Ekim 08, 2010, 06:29:12 ÖS
motor yağı yeni değiştikten sonra   bor max koydum araba 250 dv kadar düşürdü arabada resmen tın tın motor sisini saydım yani o kadar rahatlatıyor arabayı
Gönderen: fearless.32 - Ekim 09, 2010, 11:52:25 ÖS
parçacı arkadaşımın tavsiyesi üzerine bende 99 1.4 is civic e (137000km de iken ) kullandım ve su ana kadar 7 8bin km yol yaptım fakat hiç fark goremedım alırkende çocuklar şahinde kullanmış performans çok arttı dedi sahibi gets de kullanmış yakıt düştü dedi bence tamamıyle piskolojik bi olay hani koydum da araba serileşti gibilerinden
doğan şahin gibi arabalarda baya hissedilir şekilde olduğu konusu doğru.
Gönderen: turgay2202 - Ocak 24, 2011, 10:52:17 ÖS
slm ark 2000 civic var 2 sene önce aldım 2.bakımdan sonra bor pover koydum ve tatile gittim yağ yakma yoktu kışa doğru yani su aralar öylesine kontrole gittim 2 litre yağ eksiltmiş ve havalar da soğuduğundanmı duman atmaya başladı ilk çalıştırmalarda ancak ısındıktan sonra duman kesiliyor herzaman gittğim her arabaya bakan ustam yağa nasıl bakmazsın sebep sensin dedi özel bi yağ ilavesi yaptı duman içinmiş bu şekilde bişey olmaz deyip gönderdi.altan hondaya gittim sekman atılması gerek dedi ortalama 1500 2000 tl olurmuş.kadir ustayı söylediler ona gittim bişey olmaz ama sekmanatarsak 1000 15000 arası çıkar dediler. bu şekilde kullanmak istemiyorum ama neden böyle bişey oldu motora ve utalar neden yaptırmasanda bişey olmaz diyorlar
Gönderen: abga - Ocak 26, 2011, 07:25:54 ÖS
slm ark 2000 civic var 2 sene önce aldım 2.bakımdan sonra bor pover koydum ve tatile gittim yağ yakma yoktu kışa doğru yani su aralar öylesine kontrole gittim 2 litre yağ eksiltmiş ve havalar da soğuduğundanmı duman atmaya başladı ilk çalıştırmalarda ancak ısındıktan sonra duman kesiliyor herzaman gittğim her arabaya bakan ustam yağa nasıl bakmazsın sebep sensin dedi özel bi yağ ilavesi yaptı duman içinmiş bu şekilde bişey olmaz deyip gönderdi.altan hondaya gittim sekman atılması gerek dedi ortalama 1500 2000 tl olurmuş.kadir ustayı söylediler ona gittim bişey olmaz ama sekmanatarsak 1000 15000 arası çıkar dediler. bu şekilde kullanmak istemiyorum ama neden böyle bişey oldu motora ve utalar neden yaptırmasanda bişey olmaz diyorlar
motorun ömrü dolmustur km si de fazlaysa gayet normal seyler bunlar bor la alakalı bir sorun olsa böyle olmaz ,http://www.teamhondaturkey.com/forum/empty-t39873.0.html;topicseen  bu topıkteki diger ek kasa kullanıcılarından bilgi al istersen arkadaşım segman atılma fiyatı bana baya yüksek geldi ,komple motor yapmak daha mantık lı zate .
Gönderen: unifeb_88 - Şubat 01, 2011, 08:19:38 ÖS
mrb arkadslar aranıza yeni katıldım :D bor katkısını dizel caddyde kulandım performan ve yakıtta azalma oldu tabi seste baya azaldı. iyi bi katkı ama fiyattı 80-90 arası bunun altında olan fiyatlarda yan sanayı olarak nitelendirliyo yinede siz bilirsiniz.. yeni honda aldım onda hiç ses yok o katkıyıda katarsak çalışığını anlamayıs :P
Gönderen: ahmet290 - Şubat 09, 2011, 01:28:30 ÖÖ
neredeyse konuyu baştan aşa okudum ve castroldan başka bişe koymicam motoruma :D

şanssız biri olarak motoru kucagıma alabilirim ne olur nolmaz  >%6rol
Gönderen: Co Black - Şubat 09, 2011, 09:16:30 ÖÖ
neredeyse konuyu baştan aşa okudum ve castroldan başka bişe koymicam motoruma :D

aynen bende sonuna kadar okudum, çok azda olsa riske girmek istemiyorum :D
Gönderen: Karahan - Şubat 09, 2011, 09:36:19 ÖÖ
:)
Arkadaşlar siz bilirsiniz de, benim gibi bir bedevînin başına gelmedikten sonra kimsenin başına kötü birşey gelmez. Yalnız, her zaman olduğu gibi tekrar altını çizerek söylüyorum NNT Bor Power kullanıyorum, MotorSilk'i (içindeki borik asitten dolayı) tavsiye etmiyorum.
Gönderen: HLKSLR - Şubat 09, 2011, 09:37:56 ÖÖ

Mobil 0w/40 tavsiye ederim..
Gönderen: Karahan - Şubat 09, 2011, 09:49:35 ÖÖ

Ben de sana 0w/30 tavsiye ederim. Sıcak havalarda 0W/40 ile 10W/40 arasında fark yoktur. 0w/40 ile sadece kışın tasarruf ve performans alabilirsin.
Gönderen: a_tunc - Şubat 09, 2011, 09:59:07 ÖÖ
Fatih hocam seni yakaladım bak yine. :D
Bor power için ben gereksiz ve tezgah olduğunu düşünüyorum şahsen.
Neden dersen bu işin içinde 2 tane dünya devi var. 1 tanesi mobil diğeri ise castrol. Şimdi madeni yağ sektöründe milyarlarca dolarlık ciroları olan bu firmalar, arge çalışmalarına milyonlarda dolar harcayıp böyle birşey bulamamışken, kalkıp bir firma bunu buluyor.
Ben şahsen ona pek ihtimal vermiyorum.
Televizyon reklamlarına bakarsan Shell'in son reklamları 1 depoda 1 litre tasarruf ettirdiklerini söylüyorlar. Adamlar 1 litre kâr ettirdik diye hoplaya zıplaya reklam veriyorlar. Aynı şekilde bor dedikleri gibi olsaydı eğer bunu ilk kullanan yukarıda söylediğim firmalardan birisi olurdu. Sonuçta bu maden ülkemizde çıkıyor olabilir ama söz konusu madeni yağ piyasası akaryakıttan sonra dünya çapında aşırı büyük bir ciroya sahip.
Eğer bor yada diğer katkılar dedikleri gibi yakıt tüketimi ve motor ömrünü uzatıyor olsa hem madeni yağ firmaları, hem de otomobil üreticileri bunu mutlaka tavsiye ederdi diye düşünüyorum.

Yağ olarak da bizim Serkan abiyi biliyorsun. Tam bir hondakoliktir. Ona sormuştum ne kullanayım diye. Honda için 5-30 demişti. Ben onun bilgisine güvenirim. Ve bu değişimde 5-30 koyacam bende.
Gönderen: Karahan - Şubat 09, 2011, 10:12:17 ÖÖ
Kardeşim 5W/30'u ben tavsiye etmiştim ya sana Hakan Usta'nın dükkanda. Ben de 5w/30 kullanıyorum zaten. Ama arabam yeni olsa 0w/30 kullanırdım. Mobil, Castrol yağ üreticisidir ve bu işi de en iyi yapan firmalardan ikisidir. Yağı iyi yapıyorlar diye her güzel şeyi tamamen onlardan beklemek ne kadar doğru olur? Bor sanayide bir çok alanda sürtünmeyi ve ısınmayı azaltmak için zaten kullanılıyor. İstersen Karatay Sanayisi'nde seni gezdireyim de cnc'lerde kullanıldığına da şahit ol. Bir Türk bilim adamı bunun motorlarda nasıl etkili bir şekilde kullanılacağını bulmuş ve gerçek bor katkısı üreten bütün firmalar o Türk mucit Ali Erdemir'in patenti ile üretim yapıyorlar. NNT Bor Power Almanya'daki teknoloji müzesinde sergileniyor. Almanlar boşu boşuna oraya koymazlar herhalde.
Neyse arkadaş, beni yorma. Ben yazacağımı en baştan beri yazdım. Ünlü Türk büyüğü Dilber Hala'nın tabiri ile: "Ben lafımı ortaya gorum, beğenen alır gider, beğenmeyen bırakır gaçar" :D
Gönderen: HLKSLR - Şubat 09, 2011, 10:14:30 ÖÖ

Ben de sana 0w/30 tavsiye ederim. Sıcak havalarda 0W/40 ile 10W/40 arasında fark yoktur. 0w/40 ile sadece kışın tasarruf ve performans alabilirsin.
Haklısın ama yaz aylarında Antalya da bana korkutucu geliyor 0w/30 :ağlaa
Gönderen: a_tunc - Şubat 09, 2011, 10:33:12 ÖÖ
sayın fatih hocam hürmetle üstünü başını yırtarım demedi deme  >=ok
Gönderen: Karahan - Şubat 09, 2011, 10:39:27 ÖÖ

Bir de Antalya'dasın demek. Kışın olmadığı memleket için de 0W gereksiz. 40'tan vazgeçemiyorsan 10W/40 kullan bence. 0w/40 için fazladan verdiğin paraya da yazık.
Gönderen: Karahan - Şubat 09, 2011, 10:40:36 ÖÖ
sayın fatih hocam hürmetle üstünü başını yırtarım demedi deme  >=ok
Sen niyeti bozdun zaten, yırtacaksın yırtmaya da, ne zaman olur bilmiyorum :D
Gönderen: HLKSLR - Şubat 09, 2011, 12:28:04 ÖS
K

Bir de Antalya'dasın demek. Kışın olmadığı memleket için de 0W gereksiz. 40'tan vazgeçemiyorsan 10W/40 kullan bence. 0w/40 için fazladan verdiğin paraya da yazık.
Kış aylarında iç anadolu...Yaz aylarında Antalya..
Gönderen: Karahan - Şubat 09, 2011, 12:41:39 ÖS
Öyleyse karışmıyorum, ne halin varsa gör :D
Gönderen: HLKSLR - Şubat 09, 2011, 12:44:57 ÖS
Öyleyse karışmıyorum, ne halin varsa gör :D

:ağlaa :ağlaa :ağlaa
Gönderen: ersinguzen - Şubat 09, 2011, 01:25:52 ÖS
Abi kimi süper diyo kimi pişmanım diyo anlamadım olayı :S
Gönderen: Karahan - Şubat 09, 2011, 01:28:57 ÖS
Süper diyeninki psikolojik. Çünkü çok hissedilir bir tesiri yok. Olanı da hemen kendini göstermiyor.
Pişmanım diyenler de fazla beklentiye girmiş ve sabırsız kimselerdir.
60-80 liraya hangi araba atlangoç olmuş bu güne kadar?
Gönderen: ersinguzen - Şubat 09, 2011, 01:30:37 ÖS
Süper diyeninki psikolojik. Çünkü çok hissedilir bir tesiri yok. Olanı da hemen kendini göstermiyor.
Pişmanım diyenler de fazla beklentiye girmiş ve sabırsız kimselerdir.

İsterse babam üretsin bilmedigim şeyi arabama koymam abi
Gönderen: Karahan - Şubat 09, 2011, 01:36:54 ÖS
Bilmediğini koyma tabi. Öğren, ondan sonra koy :D
Gönderen: ersinguzen - Şubat 09, 2011, 02:19:15 ÖS
Bilmediğini koyma tabi. Öğren, ondan sonra koy :D

Türk malı güzel bişey ama ögrensemde koymam gibi geliyo :)
Gönderen: Karahan - Şubat 09, 2011, 02:38:12 ÖS
Sırf Türk malı diye bir mal ne övülür, ne yerilir kardeş. Eskidendi o "Türk malı çürük, Avrupa'sı dayanıklı" ezberi.
Gönderen: HLKSLR - Şubat 09, 2011, 02:56:55 ÖS
Sırf Türk malı diye bir mal ne övülür, ne yerilir kardeş. Eskidendi o "Türk malı çürük, Avrupa'sı dayanıklı" ezberi.

><po ><po ><po
Gönderen: ahmet290 - Şubat 09, 2011, 10:03:26 ÖS

dediğin doğru kardeş ama insanın içinde illaki şüphe oluyo sonra dönüp dolaşıyo aman almışken iyisini alim diyo insan..

tabi ki işini iyi yapan markalar ithallara kafa tutuyo her zaman.
Gönderen: a_tunc - Şubat 10, 2011, 09:39:40 ÖÖ
Benim bildiğim tek bir gerçek var o da "Çalışıyorsa kurcalama"
Ne önermiş Honda sana? 5-30 mu? Koyacasın 5-30 yağını, yaptıracaksın rutin bakımlarını kafanda kalbinde rahat edecek.
Vay Bor koydum da çekiş düştü sanki, yakıtı arttı yada azaldı gibi psikolojik savaşlar vermeye gerek yok :D
Madem o kadar fevkaladenin fevkinde bir ürün bu Bor zımbırtısı neden USA yada İngiltere'de yok bunlar?
Dileyen ebay.com yada ebay.co.uk'den arayabilirler. Ben aradım bulamadım.
Gönderen: Karahan - Şubat 10, 2011, 01:23:29 ÖS
Kardeşim Motorsilk Amerikan malı zaten :)
NNT Bor Power ve Motorsilk önde gelen firmalar. Avrupa'da da, Amerika'da da başı çekiyorlar. Double-up, 444 gibi markalar da bor katkılı yağlayıcılar üretiyor artık.
Ebay'da olmaması Ebay'ın ayıbı :)
Gönderen: BGR19 - Şubat 17, 2011, 07:09:55 ÖS
bor, uzay araçlarında kullanılıo atmosfere girerkrn sürtünmeden oluşan ısıyı engellemek için. (belki yararı olur die yazdım ;D )
Gönderen: nicknegerek - Şubat 23, 2011, 10:33:30 ÖÖ
motorun daha sessiz olduğunu ve zorlanmadan calıştıgını hissetmiştim ama gerçekten yakıta ve performansa etkisi varmı tartışılır
Gönderen: eylülaslan - Şubat 28, 2011, 10:59:17 ÖS
slm arkadaşlar ben sadece söylüyorum okadar araba sektöründeyim gereksiz sadece parana yazık aracına birkerede olsa koydugun zaman devamlı kulanım gerektirir ve fuzulu msraf bence siz siz olun.sadece motor yagınızı degiştiriniz. başka birşeye gerek yok bunu bilin eger gerekseydi kulanım kılavuzuna japonlar yazardı.
Gönderen: rebeloghy - Mart 19, 2011, 05:52:47 ÖS
merak ettiğim bisey var bu bor powerla ilgili. ben sitesine girdim bütün acıklamaları okudum gayet mantıklı geldi.yag değisiminde kesinlikle koymayı düsünüyorum ancak koyup da boş iş diyenler yada hic koymadan kaynımdada vardı amcamda koydu ama arabası 300 yapmadı diyenler bor power'dan ne bekliyordunuz? gidip ucuz olsun diye 30 40 liralık alıp da arabam çöpe gitti demektense neden 100 liralıgı almıyorsunuz . ürünü sitesinden siparis edin yetkili yerden alın biseycik olmaz. gidip 30 liraya varmıs onu koyak ahmet abi de koduydu fena kacıyomus diyen gitsin 5 liralıgını koysun.

Siz yetkili yerden paraya kıyıp da alın , talimatlara harfiyen uyarak uygulayın.Bakın ne etkisi olacak (1000-2000km sonra) zaten öyle diyor sitesinde. kötülemeden önce arastırınız. türk insanı varsa yoksa bos konussun azcık arastırsanız su nano teknolojiyle neler yapılabildiğini....

Ama yine de civicle bmw gececem gecer mi , 110 beygir benimki hava filtresi taktım 120 oldu dediler , bunu da koyunca turbolu civic geceermiyim diyen koymasın :).

saygılar.
Gönderen: Owner89 - Mart 25, 2011, 10:47:11 ÖS
Bizzat denemiş biri olarak aracının km si fazlaysa koyma, yağ yakmaya başlarsın LPG kullanıyosanda koyma bor power motor içindeki bütün kurumları söküp atıyo yeni araca uygulanabilir belki ama eski km si yüksek araçlarda kullanılmamalı bence
Gönderen: carousal - Mart 25, 2011, 11:18:03 ÖS
Honda'nın kullanma kılavuzunda aracın hiçbir katkı maddesine ihtiyaç duymadığı yazıyor, buna rağmen bu katkıları kullananlar Honda'nın ukatılımına göre yalnızca fazladan para harcamış olurlar .

Eğer bu katkılar gerçekten faydalı olsa, üreticiler zaten önerirler ya da Castrol ve Mobil gibi dünya markası firmalar yağlara bu katkıları koyarlardı zaten.

Bu tip motor katkılarını, akaryakıt tasarrufu yaptığını iddia eden ürünlere kesinlikle inanmıyorum, hepsi para tuzağı.

Bir motorun %2 ya da %3 tasarruf etmesi için yüzlerce mühendis çalışıyor, binlerce saat testler yapılıyor.

Bizim ülkemizdeki "dahiler" ise yakıt borusuna mıknatıs takıp %30'lara varan yakıt tasarrufu iddia ediyorlar.
Gönderen: honda2002 - Mart 26, 2011, 11:42:09 ÖS
Honda'nın kullanma kılavuzunda aracın hiçbir katkı maddesine ihtiyaç duymadığı yazıyor, buna rağmen bu katkıları kullananlar Honda'nın ukatılımına göre yalnızca fazladan para harcamış olurlar .

Eğer bu katkılar gerçekten faydalı olsa, üreticiler zaten önerirler ya da Castrol ve Mobil gibi dünya markası firmalar yağlara bu katkıları koyarlardı zaten.

Bu tip motor katkılarını, akaryakıt tasarrufu yaptığını iddia eden ürünlere kesinlikle inanmıyorum, hepsi para tuzağı.

Bir motorun %2 ya da %3 tasarruf etmesi için yüzlerce mühendis çalışıyor, binlerce saat testler yapılıyor.

Bizim ülkemizdeki "dahiler" ise yakıt borusuna mıknatıs takıp %30'lara varan yakıt tasarrufu iddia ediyorlar.

borun sürtünmeyi azaltan bir madde olduğu ve uzay teknolojisnde kullanıldığı bir gerçek.
Honda  bunu yazmayabilir ancak malum teknoloji gelişen bir süreç. Yarın yazmayacağını, üretimdeki araçlarına koymayacağını veya yağ üreticilerinin bunu yağ katkılarına 1-2 sene koymayacağı ne malum.

%30 tüketimi azaltacağı tam bir komedi, ancak %3-4  düşerebileceği, motoru sessiz çalıştırıp ömrünü uzatabileceği bence mantıklı.
Gönderen: cagrock - Mart 27, 2011, 11:29:48 ÖÖ
arkadaslar bız bu ısı yapıyoruz kayserıde bor dan baska katkı maddesı kullanmayı aracı 100 bınden asagı olan arkadaslarda kullanmasın cunku yıpranmıs motorlarda etkılı ewet motora guc werıyor werılere bakarsanız kı elımde war noter onaylı 2,28 150 bınde olan araca 13 bg artıs saglıyor yanlız wıtes dusus aralıgı gene aynı kalıyor we ozellıkle kullanan arkadaslar kısın kullanmayın bor aracınızın gec calısmasına sebeb oluyr we bıde turkıyede dızel araclar ıcın uretılmıstır benzınlı araclar yurt dısında war we ozellıkle belırtıyorum bor power olacak yetkılı bayılerınden alın dıger bor maddlerını kullanmayın  ;)
Gönderen: freerhyme - Mart 29, 2011, 08:17:36 ÖS
bende koydum geçen hafta... hadi hayırlısı bakalım... :))
Gönderen: cagrock - Mart 29, 2011, 10:38:43 ÖS
bu arada yanlıs anlasılmasın yakıt olarak bor power dızel araclar ıcın yag katkısı olarak benzın lpg we duzel ıcın aynıdır :)
bıde bı degısmem performans hıssedersen yazarmısın arkadasım freerhyme ;)
Gönderen: freerhyme - Mart 30, 2011, 08:43:01 ÖÖ
performans biraz arttı gibi geldi de bi de yakıtı ölçecem, o zaman tekrar paylaşırım sonuçları...
Gönderen: atomhamdi - Mart 30, 2011, 12:27:13 ÖS
Ben daha önce babamın arabasına koydurmuştum hiç bir sorun yasamadım yakıt düştü ve tork arttı şu an 2 aylık honda si sahibiyim onada koyacaktım ama aldığım adam serviste koydurmuş o yüzden sadece ertürbülatör taktıracagım onuda yine babamın arabasına taktırmısıtm ve çok hoşuma gitti çok rahat 100 m içinde sıkıştırmadan 4. vitese atabiliyordum alt devirler baya iyiydi ve aracın son hızını denediğim kısa bir yol vardı tüpte normalde max 110 yapardı türbülatörünü takınca 120 yapmaya basladı yakın zaman da kendi aracıma taktıracagım yine buradan sizlerle paylasırım. Ayrıca bor power yağ yakma sorununu da halletti az da olsa yağ yakardı ama koyduktan sonra yakmamaya basladı bizzat kendim şahit oldum ve bu konularda çok hassasımdır hatta hastayımdır.
Gönderen: albatros_34 - Nisan 23, 2011, 01:28:08 ÖÖ
arkadaşlar bu bor power ilgili baya bi araştırma yaptım ve gerçekten olumsuz yazı okumadım sayabileceğim kadar az yada kullananlar olumsuz bir tarafını görmeyip yararınıda görememişler benim sorum şu olcak benim sanırım hasta:(yağ yakıyor bu bor powerın yağ yakmaya karşı bi etkisi olabilirmi yada bu şekilde derdi olupta faydasını gören oldumu???
Gönderen: tolgahan100 - Nisan 24, 2011, 12:34:51 ÖÖ
arkadaşlar bu tür ürünler motora ciddi zararlar veriyor kullanmanızı tavsiye etmem saygılar
Gönderen: fero992 - Mayıs 17, 2011, 09:13:13 ÖS
ARKADAŞLAR BEN DENEDİM YAKITA VE PERFORMANSA ETKİSİ VAR BEN FAYDA GÖRDÜM
Gönderen: teachers71 - Mayıs 23, 2011, 07:51:49 ÖS
ne gibi zarar gördünüz. bilmek isteriz..ben koydum denedim. zarar görmedim.hatta  faydasınıda gördüm. sizin gördüğünüz zararı bilirsek bundan sonra daha dikkatli oluruz...
arkadaşlar bu tür ürünler motora ciddi zararlar veriyor kullanmanızı tavsiye etmem saygılar
Gönderen: gümüş_honda - Haziran 13, 2011, 09:18:34 ÖS

Merhaba kardeşim 945000 km deki mitsubishi kamyonete koydum çok işe yaradı.ses gitti performans arttı yakıtta azda olsa düştü.Bence faydalı ama etkisi 10000 km gitti daha sonra eski halini aldı araç.
Gönderen: honda2002 - Temmuz 19, 2011, 09:16:33 ÖS
Bor' un zararlı olduğunu veya hiç işe yaramadığını belirten arkadaşların ürünü hiç test ettiler mi merak ediyorum.

Ona bakarsanız Honda ve nerdeyse tüm diğer üreticilerin motorda rodaj yoktur, motor uzun km ler devirsiz de kullanılsa motor da sağır kalma olayı yok derler ancak pek çok kimse -ben dahil- buna inanmaz.

Hayatta her şey tecrübedir. Kitapta yazılanlar da bir yere kadar.
Gönderen: mustafaerturk11 - Ağustos 15, 2011, 02:15:47 ÖS
Aracım 2008 model Honda Civic.Daha önce katkı maddesi olarak motor silk kullandım,kötülemek için söylemiyorum ama ben aracımda bir verim alamadım.Daha sonra reklamlarda Bor Power'ı gördüm ve servisteki ustaya danıştım kullanmadan önce,oda kullananlar çok memnun diyince; BorPower'ı 20 gün önce yağı ve filtreyi değiştirtip aracıma uyguladım, hemen bir değişiklik gözlemlemedim,ancak 100-200 km sonra gerçekten motorun sesinde ve çekişinde fark oldu. Motor sesine alışkın olduğunuzdan arabanın gerçekten rahatladığını hissediyorsunuz.
Yakıt tasarrufu konusuna gelince; şehir içinde belki çok iyi gözlemliyemiyebilirsiniz ama şehirlerarası yolculukta motor katkısının yanında Bor Power'ın birde yakıt katkısı varmış onunla birlikte  kullandım ve yaklaşık % 5 civarında bir tasarruf sağladım diyebilirim.Tabi bu sizin aracı kullanım alışkanlıklarınıza göre de farklılık gösterebilir diye düşünüyorum.
Şunuda belirtmek isterim ki,BorPower'ın Avrupa'da dünya teknoloji müzesinde sergileniyor olması beni bir Türk olarak çok gururlandırdı ve duygulandırdı.
Bor katkısı kullanmayı düşünenler ve marka arayışı içinde olanlar varsa garantisi ve sigortası olan BorPower marka ürünlerden kullanmanızı tavsiye ederim.
Bende önceleri ön yargıyla yaklaştım ama BorPower'dan gördüğüm faydalardan sonra paramın karşılığını aldığımı düşünüyorum.
Saygılar.
Gönderen: tc126 - Ağustos 18, 2011, 12:01:55 ÖS
arkadaşlar ben kullanıyorum ve gerçekten çok yararlı hem yakıtta hemde motor sesini gercekten etkiliyo perfommansta arttı tavsiye ederim
Gönderen: aydin_eng - Ağustos 19, 2011, 01:07:37 ÖS
Arkadaşlar Merhaba,

Ben 2 gün önce honda civic sahibi oldum, biraz önce, bakımını yaptırdım arabanın ve Bor Power koydurdum, yazıldığı gibide 30 dakika rolantide çalıştırdım fakat 30 km yol yapmadım 12-13 km yol yaptım, ilerde etkilerini sizlerle paylaşıcam, en önemliside bu buluşun tamamen türk olması, bu müthiş bir şey, bütün teknik testlerden geçer not almış bir karışım, inşallah faydalı olur...
Saygılar...
Gönderen: tnrdnz - Ağustos 20, 2011, 01:39:31 ÖS
arkdaşlar 98 otomatik civic sahibiyim.aracım 130 bin km civarında yag degişimini yag filtresini gaz bakımızı gazın filtresini herseyi
degiştirdim ve bor power koydum 30 dk rolantide çalıştı gaza bastıktan sorada 24 km yol yaptım.
aynı arabayla uzun yola gittim geldim bnm aracım lpgde 250 300 civarı yakıyordu uzun yolda da bu fiyat degişmedi aynı yolu yaptım
bir kuruş tasarruf olmadı...
motoru koruya bilir zaten kıvamı acayıp bişey böle tobe bismllah beyaz bi rengi var attırıp doldurmuşlar gibi acayip bişey
motor sessiz çalışır dediler hiç bişe farkketme tasarruf dediler tasarruf olmadı ve bor koyadı suanda 1.500 km fln oldu bu saatten
sorada bişey degişmez diye tahmın ediyorum.
Gönderen: Qzann - Ağustos 24, 2011, 10:36:31 ÖS
Adanadan almak ısteyen varsa adres tarıf edebılırım
Gönderen: akın cakıcı - Ağustos 30, 2011, 11:11:36 ÖÖ
5 yıldır mtor modifiyesiyle uğraşıoyrum sırf bu bor power işe yarıyormu gercekten die merakımdan motoru topladım içe bor ve yağ ekledim 1 saat çalıştırıp stop ettim yağı boşalttım ve 1 gün bekledim sonra tekrar karteri söküp yatakları cıkarttım ve yatakların üstü sanki tereyağı kaplanmış gibiydi yani bu ürün sürtünmeyi azaltıyor buda yararlı bişey .başka bişey göremedim.ama şunu belirtmek istiyorum sürtünmenin azalması motorda neleri değiştirir siz düşünün.
Gönderen: ertunc_93modelci - Eylül 01, 2011, 09:46:29 ÖS
arkadaslar sıtemızde takılan emektar arkadas ların yorumlarından topladıgım bılgılere gore kullanlar rahat etmıs genelde yenı ve 1 mesaj fılan olan arkadas lar kotulemıs bu urunu dıkkat edın ltf :D
Gönderen: wordsman - Eylül 01, 2011, 11:34:37 ÖS
arkadaşlar bu işler boş inanmayın,
ben zamanında reno9 aracıma motorsilk kullandım hiç bir faydasını görmedim.
Şimdi şöyle düşünün,
büyük motor yağı firmaları, Örneğin Mobil1, Castrol bunlar her yıl arge için dünyanın parasını harcıyorlar, böyle birşey faydalı olsa önce bu firmalar yapar emin olun.
Ancak size şunu önerebilirim aracınız yağ yakıyorsa ve artık rektefiye aşamasına geldiyse,
son çare olarak mobil1 10x60 yağı deneyebilirsiniz, (kullanmadım ama kullananlar çok övüyorlar)
Gönderen: G-power - Eylül 08, 2011, 08:45:56 ÖS
kullanan çok gördüm faydasınıda zararınıda gören yok para bışa gidiyor bence
Gönderen: mali - Eylül 10, 2011, 01:24:28 ÖÖ
bende kullandım
tek farkı yağın ömrünü bayağı bir uzattı.
kullanan çok gördüm faydasınıda zararınıda gören yok para bışa gidiyor bence
Gönderen: TuRKiSh.Dj - Eylül 10, 2011, 05:13:08 ÖÖ
bende bi ara araştırmıştım bunu ama çevremden aldığım bilgiler ve kullananların düşüncelerini duyunca vazgeçtim. Göz doldurucu birşey olmadığından kullanmadım
Gönderen: mali - Eylül 10, 2011, 05:20:07 ÖÖ
bende aynı fikirdeyim
gerek yok
Gönderen: ysf55 - Eylül 10, 2011, 11:51:33 ÖÖ
katkı maddeleri iyi birsey olsa bunu hem servis al kullan der hemde yağ firmaları öneride bulunur :) hatta castrol yağ kullanım kitapcığına bakıldığı zaman katkı maddesi kullanmayınız diye yazıyor ;)

yağ firmaları birbiriyle rekabet içinde olduklarınıda var sayarsak çok iyi birsey olsa zaten kendileri önerir. ayrıca bordan yatak saran ve motorda sorun yaratan madurlar var tanıdığım sanayide... müsteri hizmetlerini aradığın zaman tam fasafiso garantisi falan yok yani...

benim tavsiyem 10binde yağ değişimi değil 8binde yağ değişimi... hem katkısız hem gönlünüz daha rahat motor koruması
Gönderen: atomhamdi - Eylül 22, 2011, 12:07:24 ÖS
Aracım yağ yakıyordu hem bor power hem armina katkı kullandım olmadı sonra mobil 10w60 kullandım bir hafta sonra motordan ses gelmeye başladı komple motor yapıldı TARANTİNO nun ellerine sağlık. Çok şükür kurtuldum artık. Yağ yakmaya çare değildir belki ama sürtünmeyi azaltıyor olabilir sesleri azaltıyor ama sorunlu motoru kurtarmak gibi bir etki beklemeyelim Özellikle 10w60 yağdan.
Gönderen: klinikvaka - Mart 09, 2012, 08:41:18 ÖS
Ben katkı yağı olarak  double up  boru kullandım müthiş bir ürün aracın performansını arttırıyor.  double-up bor  kesinlikle muhteşem ayrıca piyasaya göre çok daha uygun ve ayrıca ürün noter onaylı şiddetle tavsiye ediyorum....
Gönderen: bykus - Mart 10, 2012, 08:14:28 ÖS
ben doubleup boru kullandım müthiş bir ürün fiyatıda uygun  honda aracım var bu ürünü kullandıktan sonra motor sesinde azalma oldu artık kafam şişmiyo :))

birde performansında artış gözlemledim çekişi baya arttı ... bu ürünü almak isteyenler buradan firmaya ulaşabilirler.   http://www.double-up.net/

Gönderen: acar - Mart 13, 2012, 12:58:50 ÖS
Oncelikle bu güzel paylaşımlar için herkese teşekkürler
                       Kimisi fark göremedim kandırmaca diyor , kimisi fark olduğunu söylüyor . Şunu sormak gerek faydasını göremeyn arkadaşlar yüksek devir kullanıp aracı zorlayan arkadaşlarsa bence görememiş olmaları normal.Önemli olan bu boru alıyosunuz ve uzun bir süre motorda kalıyor şimdi performans göstericek ama aynı zamanda motorada zarar vericekse ozaman bir anlamı yok , ama 30 km -20 km bile tasaruf sağlıyıcaksa zarar vermeden ozaman kesinlikle alırım malum yakında 5 lira olucak bu benzin  <^^Seyt   
Gönderen: bykus - Mart 13, 2012, 01:20:32 ÖS
aynen sana katılıyorum acar kardeş   devir kısma devri   ucuz maliyetlerle çözüm bulmamız gerekiyor buradad devreye katkı ürünleri  giriyor ben doubleup bor içerikli nano yağlayıcıyı kullanıyorum vede çok memnunum sanada tavsiye ediyorum   piyasada benzer ürünlerini  sordum  75 civarı   doubleup bor daha uygun  55 tl   fazladan para ödeme kardeşim en kalitelisini ve en ucuzunu al.....
Gönderen: paradigma - Mart 19, 2012, 09:08:07 ÖÖ
aynen sana katılıyorum acar kardeş   devir kısma devri   ucuz maliyetlerle çözüm bulmamız gerekiyor buradad devreye katkı ürünleri  giriyor ben doubleup bor içerikli nano yağlayıcıyı kullanıyorum vede çok memnunum sanada tavsiye ediyorum   piyasada benzer ürünlerini  sordum  75 civarı   doubleup bor daha uygun  55 tl   fazladan para ödeme kardeşim en kalitelisini ve en ucuzunu al.....

Hocam kusura bakma da her tarafının reklam koktuğunu düşünüyorum. 7 gün olmuş foruma kayıt olalı, sadece Hondamız İçin Ne Yaptık bölümüne attığın bir mesaj dışında, her mesajın Double-up ürününü övmek olmuş. Niyetinizin ne olduğunu bilmiyorum ama eğer reklam yapmaya çalışıyorsanız lütfen bırakın artık. Ya da kullanın çok iyi demek yerine, belgeli teknik verilerle gelin..
Gönderen: bykus - Mart 20, 2012, 04:25:30 ÖS
Seni anlıyorum paradigmacım bu yüzden  www.doubleup.com.tr adresinden tüm belge ve ödüllere ulaşabilirsin.. :)   şimdi ben doubleup diyince sen yine kızıcan belli  ama doubleup hakkaten güzel sende kullan ....
Gönderen: paradigma - Mart 21, 2012, 08:11:58 ÖÖ
teşekkür ederim, vtec bir motora koymam.. zaten HONDA'mın motoru 10 binlik bakımlarıyla bir 20 sene daha gider..
Gönderen: bykus - Mart 21, 2012, 09:32:49 ÖÖ
bu süreyi uzatmak isterseniz double-up ürünlerini deneyin derim. ayrıca ilginizden dolayıda size teşekkür ediyorum...
Gönderen: ilkercom - Nisan 25, 2012, 09:27:30 ÖS
burda sizin sandığınız kadar aptal yok beyfendi gidin başka forumlarda reklam yapın. Koskoca honda  o motoru yapmış ömrünü hesaplamış senin 50 liralık malın mı ömrünü uzatacak. düşün şu milletin yakasından artık.
biri çıkar benzin tasarrufu %30 der emme manifoldunu deler. diğeri çıkar çizik giderici kalem der. diğeri migrene radyasyona iyi gelen kolye der. diğeri denge bilekliği der.

bi bitmediniz a.
Gönderen: carousal - Nisan 25, 2012, 09:34:48 ÖS
Ortada bir sürü saf insan varken, bu tarz uyanık satıcıların çıkması normal.

Bilinçli bir tüketici aldığı yağın üstüne bakar, yağa katkı maddesi koymayın yazıyor.

Honda kitapçığını alır okur, Hondanızın katkı maddesine ihtiyacı yoktur yazıyor, der. Bu tip hikaye ürün satanlara da güler geçer.

Milnyonlarca dolarlık arge çalışması ile geliştirilen araçların motorunu o mühendisler koruyamayacak, 50 liralık bor katkısı koruyacak. Benzer şeyleri %30 tasarruf başlığında da yazdım, bırak %30'u, %3 tasarruf edilse fabrikalar bu patenti alan adamı ihya eder.

Şimdi son hikaye, nanomatik isimli çamaşır yıkama topu. Bu topu kullanınca deterjan kullanmaya gerek kalmıyormuş. Şikayetvar.com'u açın bakın, nanomatik çamaşır yıkıyor muymuş, yıkamıyor muymuş? :D

4 kavanoz bal 100 lira, ayrı bomba. Allah milletimize akıl fikir versin. Ne diyeyim. Cahillik en büyük düşman.
Gönderen: dreammaker_11 - Nisan 26, 2012, 03:55:16 ÖS
artık bu konuyu kapatsalarda bu adamda buradan reklam yapmasa
Gönderen: Etu35 - Nisan 28, 2012, 01:45:24 ÖÖ
Bor power ve turevlerinin motor blogu metelindeki aluminyum alisimini zaman icinde
karincalandirdigini ve asinmaya neden olgunu okumustum.bukadar faydali olsa yag
firmalari neden kullanmadin bole bir urunu,pek mantikli gelmiyor bana...
Gönderen: fireblade - Şubat 12, 2013, 09:10:39 ÖS
ben bu bor power ürününü satmama rağmen aracıma hiç koymadım ve yakın arkadaşlarım almak istediğindede hiç tavsiye etmedim. benden size tavsiye sakın araclarınıza bu tür ürünler koymayın.kaliteli markalı yağ koyun ve yolunuza devam edin. kesinlikle faydadan cok zararı var tortulaşıp yağ pompasını tıkayıp yatak sardırmaktan tutunda silindir gömleği ve segman aşındırmaya kadar herşey.yakıt katkılarında bile çok sorunlar yaşadık BOR POWER markasında ,ilk yaptıkları partide kıvam biraz kalındı ve mazot filtrelerini tıkadı araçların. zaten markalı yağlarda katkı kullanmayın diye boşuna yazmıyor adamlar.adamlar yıllarca araştırma ve geliştirme yapıp kaliteli yağ üretip bir formül oluşturuyor siz bu tür katkılar koyarak o förmülü zaten bozuyorsunuz.
diğer bir konu ise yakıt katkıları , bunları kesinlikle Würth ve Berner haricinde markalar kullanmayın. hepsi psikolojik ürün ve faydası yok. bu 2 markayı hem kendim kullanıyor hemde gönül rahatlığı ile satıyorum. avrupada 2-3 depoda bir atıyorlar depoya . enjektörleri sürekli temiz tutmak için.
Gönderen: semieh - Şubat 12, 2013, 10:24:30 ÖS
ben bu bor power ürününü satmama rağmen aracıma hiç koymadım ve yakın arkadaşlarım almak istediğindede hiç tavsiye etmedim. benden size tavsiye sakın araclarınıza bu tür ürünler koymayın.kaliteli markalı yağ koyun ve yolunuza devam edin. kesinlikle faydadan cok zararı var tortulaşıp yağ pompasını tıkayıp yatak sardırmaktan tutunda silindir gömleği ve segman aşındırmaya kadar herşey.yakıt katkılarında bile çok sorunlar yaşadık BOR POWER markasında ,ilk yaptıkları partide kıvam biraz kalındı ve mazot filtrelerini tıkadı araçların. zaten markalı yağlarda katkı kullanmayın diye boşuna yazmıyor adamlar.adamlar yıllarca araştırma ve geliştirme yapıp kaliteli yağ üretip bir formül oluşturuyor siz bu tür katkılar koyarak o förmülü zaten bozuyorsunuz.
diğer bir konu ise yakıt katkıları , bunları kesinlikle Würth ve Berner haricinde markalar kullanmayın. hepsi psikolojik ürün ve faydası yok. bu 2 markayı hem kendim kullanıyor hemde gönül rahatlığı ile satıyorum. avrupada 2-3 depoda bir atıyorlar depoya . enjektörleri sürekli temiz tutmak için.

çok faydalı bilgiler olmus  hem satıcı  hemde kullanıcısı olan bırınden  bu bılgılerı  duymak guven verıcı tesekkurler
Gönderen: geniusman34 - Mart 27, 2013, 02:23:38 ÖÖ
motor sesini ve titreşimini azalttığını duyup hissedebiliyorsam bence iş görüyor demektir.
Duyularına güvenmeyen arkadaşlar motor yağlarını değişsin ve araçlarını dyno'da ölçtürsün 2 veya 3 gün sonra da katkıyı ekleyip dyno da ölçüm yaptırsın o zaman ne olduğu belli olur. Denemesi biraz masraflı sanırım.
firmayı araştırın adamlar nano teknolojiyi bir bu sektörde kullanmıyorlar.
1 metre = 1.000.000.000 nanometre'dir. ne kadar ufak olduğunu hayal edin :)
Sitesini ziyaret edin araştırın. Yerli olması daha da göğüs kabartan bir durum fakat bedavaya yabancı devletlere peşkeş çelimesinede içim acıyor...  <783^2
Firma ile müşterisi olmaktan başka bir bağlantımda yok.  <nohapy