TeamHondaTurkey.Com

HONDA TEAM => Motorsporları => Konuyu başlatan: By_Ardaa - Eylül 30, 2005, 09:07:48 ÖÖ

Başlık: ŞAMPİYON ALANSO
Gönderen: By_Ardaa - Eylül 30, 2005, 09:07:48 ÖÖ
Şampiyon Alonso  
 
2005 Formula 1 Dünya Şampiyonası’na damgasını vurdu, Michael Schumacher’in 5 yıllık saltanatını sona erdirdi... F1 tarihinin en genç şampiyonu Fernando Alonso, bitime 2 katılım kala Brezilya’da zaferini ilan etti  
26.09.2005
İlk İspanyol şampiyon
Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda 2005 senesi, Fernando Alonso’nun yılı oldu... Renault’nun İspanyol pilotu, Brezilya Grand Prix’inde üçüncü olup şampiyonluğunu ilan etti. 24 yaşındaki genç katılımçı ayrıca, hem F1 tarihinin en genç şampiyonu unvanını alırken ayrıca Ferrari’de son 5 yıldır şampiyonluğa ambargosunu koyan Michael Schumacher’i gerisinde bırakmayı başardı. Bitime 2 katılım kala Kimi Raikkonen’in 23 puan önünde bulunan Alonso, Formula 1’de şampiyonluğa ulaşan ilk İspanyol pilot oldu.

Her şey 1999’da başladı...
Bir Formula 1 katılımını ilk kez 1999 yılında canlı olarak izlediğini itiraf eden Fernando Alonso’nun, mükemmel bir pilot olduğunu söyleyen Renault takım şefi Briatore, “Koca bir sezonda sadece Kanada’da hata yaptı. Müthiş bir pilot ve nerede durmasını biliyor. Şampiyonluğu haketmişti” diye konuştu. Bu arada pilotlar klasmanında Fernando Alonso şampiyonluğa ulaşıp, Renault’yu mutluluğa boğarken, takımlar klasmanında ise büyük çekişme yaşanıyor. Brezilya Grand Prix’inde ilk iki sırayı alan Montoya ve Kimi Raikkonen, McLaren Mercedes’e altın değerinde 18 puan kazandırdı.

Pilotlar Klasmanı
1.Alonso 117
2.Raikkonen 94
3.Juan Pablo Montoya 60
4.M.Schumacher 60
5.Fisichella 45
6.Trulli 43

Markalar Klasmanı
1.McLaren-Mercedes 164
2.Renault 162
3.Ferrari 98
4.Toyota 81
5.Williams-BMW 59
6.BAR-Honda 33
 

ALINTIDIR....
Başlık: ŞAMPİYON ALANSO
Gönderen: CaddeboyCan - Eylül 30, 2005, 05:26:43 ÖS
Alonsoya Tebrikler ama seneye favorim kesinlikle Kimi Raikonen!
Başlık: ŞAMPİYON ALANSO
Gönderen: memopad - Ekim 13, 2005, 03:55:30 ÖS
Michael: Alonso Şampiyonluğa layık bir pilot

Ferrari pilotu Michael Schumacher yerini alan Fernando Alonso'nun Dünya Şampiyonasını bileğinin hakkıyla kazandığını ve bu başarıyı hak ettiğini belirtti. Her ne kadar İspanyol Pilot McLaren'li rakibi Kimi Raikkonen'den daha az katılım kazanmış olsada, Renault pilotu Formula 1'in en genç şampiyon pilotu olma ünvanını da elde etmeyi başardı. Alonso temmuz'da yapılan Almanya Grand Prix'inden bu yana hiç katılım kazanamadı.
Eğer Çin Grand Prix'inde Kimi Raikkonen başarılı olur da 8. zaferini kazanırsa, bir sezonda sekiz katılım kazanan ve Şampiyonluk ünvanını alamayan tek pilot olacak.

Yedi Dünya Şampiyonluğu sahibi Michael Schumacher’ e göre ise, kimileri Raikkonen’ in daha hızlı olduğunu savunsa da, Alonso bu galibiyeti hak etti. Schumacher bu konuda yaptığı açıklamada “Hala zaferi kazananın Dünya Şampiyonluğunu hak ettiği ya da hak etmediği konusunda fikir belirtenlerin olduğunu duyuyorum. Kanaatimce şampiyon odur ve kim şampiyonluğu kazandıysa hak etmiştir.” şeklinde konuştu.

(http://www.turkiyef1.com/images/photos/m_sch_misc3.jpg)

Alonso’ nun çok da ilginç bir karakter olmadığı hatta bu sporu tanıtma konusunda yeteri kadar prezantabl olmadığı konusundaki yorumları da şöyle cevapladı; “Bence bir takım sadece hızlı değil ama aynı zamanda prezantabl da bir pilot ister. Ancak bir katılım takımı için seçeceklerden biri sıkı pilot diğeri ise çok düzgün basın açıklamaları yapan bir pilot ise kimin seçileceğini herkes gayet iyi biliyor."