TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Karşılaştırmalar => Konuyu başlatan: ercanpasa - Ocak 27, 2008, 04:29:30 ÖS
-
Sizce hangisi_???
-
manuel rulazzzz ;)
-
duruma göre her ikiside..
-
valla ben gençken manuel yaşlanınca otomatik kullanırım
-
arabasına göre değişir.
otomatik vites typer nasıl düşünülemezse düz vites s350 de düşünülemez.
trafikte mükemmel bişe otomatik vites.
-
arabasına göre değişir.
aynen harfı harfıne katılıyorum..
-
arabasına göre değişir.
o zmn triptonic alıcanız abilerim :P
-
jip ve lüks otolarda otomatiik!spor ve spora yatkın arabalarda manuel
-
arabasına göre değişir.
+1905
-
manuel
-
arabasına göre değişir.
+1907 katılıyorum abime
-
jip ve lüks otolarda otomatiik!spor ve spora yatkın arabalarda manuel
doğru ben de aynısını düşünüyorum. ama sportif arabada direksiyon arkasından değişen tiptronicler de güzel oluyor. tabi hiç denemedim ama güzel görünüyor en azından.
-
arabasına göre değişir.
katılıyorum >=ok >=ok>=ok
-
bende once 307 vardi otomatikti bi kazada önü dagittim, sora yapildi filan araba ama toplayamadi bida kendini simdide gaz filan yemiyo araba cok gec algiliyo pedal ve vites degisimde tak tuk die ses gelio...simdi de 07 civic hb war o manuel... simdiki aklim olsa otomatik kullanmazdim (sahsi fikrim)
-
:) düz vitesteki ekşınları (okundugu gıbı yazılır) yapamıyorsunuz tabı dımı otomatık vıteste...
-
şehir içi otomatik tavsiye ederim....
-
düz vites tabiki sanzuman sesini duycaksın taktuk gircek 4ten-3e çekip fırlatcaksın arabayı zevk bu ya :)
-
delikanlı adamı bozar otomatik motomatik :P
-
:) düz vitesteki ekşınları (okundugu gıbı yazılır) yapamıyorsunuz tabı dımı otomatık vıteste...
cıx şefika abla ona katılmıorum manuelde yaptıgın herşeyi oto viitesdede yapabilirsin otomatik viteslerin tek kötü yanı draglarda geri kalırsın devrini aldıgı zaman manuel bile arkanda kalabilir tabiki arabanın şanzımanının iyi olması lazım >=ok
uzun yollarda ve şehir içinde otomatik vites spor ve atik arabalarda kesinlikle manuel
-
cıx şefika abla ona katılmıorum manuelde yaptıgın herşeyi oto viitesdede yapabilirsin otomatik viteslerin tek kötü yanı draglarda geri kalırsın devrini aldıgı zaman manuel bile arkanda kalabilir tabiki arabanın şanzımanının iyi olması lazım >=ok
uzun yollarda ve şehir içinde otomatik vites spor ve atik arabalarda kesinlikle manuel
bende aynı seyı ıfade etmek ıstemıstım canım zaten sıkısık trafıkte sehır ıcınde olagan dısı ne yapabılırsın kı :)
-
tiptronik rulezzz. hiç uğraşamam debriyajla direksiyon yanındaki kulakçıklar süper bu araçlarda. gençkende yaşlıykende otomatik. birde süper spor otomobillerin hemen hemen hepsi otomatik diye biliyorum yoksa yanlışmıyım?
-
düz vites tabiki sanzuman sesini duycaksın taktuk gircek 4ten-3e çekip fırlatcaksın arabayı zevk bu ya :)
bunları artık otomatiklerdede yapabiliyorsun, malum triptonic
-
tiptronik rulezzz. hiç uğraşamam debriyajla direksiyon yanındaki kulakçıklar süper bu araçlarda. gençkende yaşlıykende otomatik. birde süper spor otomobillerin hemen hemen hepsi otomatik diye biliyorum yoksa yanlışmıyım?
Usa da canada da falan artık kamyonlar otobüsler bile otomatik, düz vites nostalji gibi olmuş
-
düz vites güselde istanbulda o trafiğin içinde kalıp ewe gelınce sol bacak iptal olunca ınsan acaba otomatık mı dıede dusnuo artık ;)
-
Walla ben manuel vites hayatta kullanamıyorum o yüzden kesinlikle otomatik derim. çok rahat oluyor. zaten Honda Prelude almamın en büyük nedenide otomatik olmasıdır :D
-
gazcıysan duz vıtes eger ragatına duskunsen oto derm ben
-
düz vites... keyfi başka bence :) istanbul'da zor ama
-
duz vitesi hicbirseye degismem ama bende son hondamı otomatik aldım cunku ozellikle satmak istediğinde piyasa otomatiktan yana ve sehir içi kullanımda daha rahat...;)
-
zaten triptonic sistemde direksiyondan kullanımla duz vites performansını yakalayabiliyorsun birazda o tercih sebebi oldu..
super spor araclarda 300 beygire yakın bir guc var yani ha duz ha otomatik hemen hemen fark etmiyor: ))
bu da arasındaki fark ı acıklıyor sanırım
-
2000cc altında ise tabiki düz ancak2000cc üstü ise triptronik tabiki.... >=ok
-
Eğerky Yüksek MotorLu bi araban Varsa (3.0 ve üstü )şanz. da Çok iyise Kesinlikle Tiptronik ve otomatik tercihim olur arabadan sogumamam acısından...Ama 1.6 130 bg üzeri ve 2.0 160 beygir üzeri arabalarda Otomatik vites performans düşüklüğü göstermesi acısından Manuel Daha Keyif vericegini düşünüorm ...
-
civic 125 HP ama otomatiği son derece atak, daha falasına gerek bile duymam
-
manuel vites seviyorum ...
-
Arkadaşlar Akşam saat 17.00 gibi Etiler den çıkıp Bakırköye giderken Hangi vites? Hangi devir? Hangi zevk ? Sol diz menisküs tehlikesi geçiriyor basıp çekmekten debriyaja..... Ahhhh bir otomatik alabilsemmm.... :gulegule
-
ayrıca hondanın otomatiğide gayet seri
-
honda otomatik vites konusunda bir numaradır.yoğun trafikte otomatiğin keyfi rahatlığı vazgeçilmez bende otomatik kullanıyorum manuelin zevki otomatiğin rahatlığı konforu tartışılmaz
-
bizim otomatikleri manuelde kullanabildiğimizi düşünürsek, hemde elden kumandalı, bence otomatikler 1-0 galip
-
Aynen katılıyorum dostum...Uzamak denen şey böyle başlıyorrrr <^^Seyt <^^Seyt
-
AMERİKAN VE SPOR OTOMOBİLLER (FERRARİ v.s) DE MOTOR HACMİ BÜYÜK OLDUĞU İÇİN GENELLİKLE OTOMATİK VİTES OLAN VERSİYONLARI TUTULUYOR DİYE BİLİYORUM... DÜZ VİTESE GÖRE FİYAT FARKIDA VAR TABİKİ...
ARKADAŞ GRUBU İÇERSİNDE BASİT BİR TANIMI BULDUK...
DEVİR SAATİ İLE ARAÇ KULLANANLAR: manuel
KM/H SAATİ İLE ARAÇ KULLANANLAR: otomatik ( % 80 bayan )
-
valla aynı sorun benim kafamdada var düz vites sıfır civic sedanmı yoksa otomatik 2.el civic hb yada type-s mi ? diye kişiye ve konuma göre herşey değişiyor :)
-
Triptonik...hondada sportronik sanırım bunun adı.
-
manuel manuel >=ok vitesi çektinmi şöle aşşağıya bi kafası git gel yapacak şöle yoklaa debriyajı hissedeceksin ayağının altındaaa gazı yapıştıracaksın döşemeye sonra çekeceksin ayağını erkek adama düz yani manuel yakışır bence otomatik te güzel ama bence tam bayan işi yanii >=ok
ercanpaşa bi gün gel tiptronik te şu dediğin herşeyi yapıcam sana :)
-
debriyaj hariç
-
her durum ve şartta manuel ne olursa olsun...
-
otomatık bızı bozar .tabıkı manuel
-
manuel ozellikle 5500 devirden sonra..
-
ben tabıkıde manual dıcm cunnku arabyı hıssetceksın yaa :) ama yenı bır teknolojı olan tıptronık tı yanılmıyosam dıreksıyondan vıtes degıstırme de tercıhım olabılır
-
Manuel gerisi yalan...
-
yeni neesil hondada otomatik
-
Kadir otomatikte limite geliyomu motor kesiyomu kendini benim bildiğim olmuyo bu olduğunda egzostan gelen ses harika..
-
manuelde spor modunda kullanırken arac redline giriyo arkadaslar
-
manuel
-
Otomatikten nefret ediyorum ben walla ..
istemediğin yerde vites değişcek isteyin düşürmicek pehhh
-
yıllarca manuel kullandım 4 yıldırda otomatik kullanıyorum istediğim devirde vites yükseltebiliyorum hemde vitesi hiç oynamadan istediğin zamanda vites düşürebiliyorsun vitesten bence oytomatikle manuelin tek farkı DEBRİYAJ birde vites değişimleri otomatik olarak ayarlandığı için mutlaka manuel arabadandaha fazla motor ömrüne sahip
-
Bilmiyorum kullanmadım ama bildiğim otomatik sonucta devreye girmesi için gerekli devire gelmesi gerekecektir die dusunuyorum hee evet manuelde kullanılabılıyor ama o zamanda nıe alıyım otomatik.. :D
rattle sakın yanlış anlama heee karsıtlık deıl zevk işte :P
-
bence tiptronik en güzeli hani direksiyon arkasında oluto ya mükemmel
-
manuel hertürlü hele hondada
-
tabiki manuel benım on numara 98 honda vardı otom.hiç zevk almadığım için sattım.tabiki trafikte süper.
-
manuel ın tadı bı ayrı olur bence
ama degısır yani ben manuel derim
ıkısıde ıyıdır yani
-
amerikada otomatik araba %97 düz vites ise %3 orda düz vites kullanan insanlara katılımcı gözüyle bakıyolar. ben otomatik diyorum ben çok memnunum ilk kez kullanıyorum otomatik daha dogrusu triptonik bence gayet iyi
-
şu kısacık hayatta vites değiştirerek zaman harcamak gereksiz bence motoru şanımanı gayet mükemmel honda gibi bir araba alınacaksa hele. hem bence sürüşü daha güvenli yapıyor telefonla konuşurken genelde ben sağ elimi kullanırım solla vites değiştirmek çok zor mesela:)
-
Kontrolün bende olması hoşuma gider
100 km hızda ister 2. viteste istersem 5. viteste
Gençken manuel ileride otomatiğe bakarız
-
e-gear :P :D şimdi manuel iyi gibi ama bir kaç sene sonra tiptironiğe geçeriz belki :)
-
yeni nesil otm'ler artık manulden bile hızlı ( dsg - smg ) konforuda cabası.. normalde manuel derim ama yeni nesil bi otm olucaksa otm olsun..
-
tabiki manuel... illaki giderken oynuyacak bişey olması gerek elin altında :D
-
bmw m-5 var arkadaşımda ..otomatik vites...direksiyondan kulakçıklarla kontrol ediyosun...0-100 4.5 sn...yani artık otomatiklerde manuel performansına çıktı...teknoloji gelişti vites değişimi 100 ms'de yapılıyor ki maneul vites değiştirmeniz minimum yarın saniye sürer...
-
Sizce hangisi_???
tabikide manuel manuel vitesde heyecan var :)
-
şu sıcakta ve şu trafikte birde vites gibi saçmalıklarla uğraşmayın.bırakın gereksiz işleri aracınız sizin yerine yapsın.sizde araç kullanırken etrafı seyredin. sağ elinizle telefonu kullanın.yada yemek yiyin:)
otomatik vites manuel den yavaş diyenler hiç otmatik honda kullandınızmı?
benim ilk otomatik aracım bu.şimdiye kadar eziyet çekiyormuşum.onu anladım.araba kullanmanın zevkine şimdi vardım.ne gereksiz bişeymiş vites kurcalamak öyle:)
-
Bence bu olay arabasına göre değişir diye düşünüyorum arkadaşlar...
-
Yani demek isteğim şu nasıl otomatik vites Honda S2000 ve ya Nissan 350Z olmazsa yani bu türlü spor otomobiller otm vites olmazsa MERCEDES S Class bir arabayı veya AUDI A6-A8 i düz vites düşünemeyiz bence.....
-
Genel olarak lüx ve klas araçlar otomatik vites spor araçlar düz vites :) Haa trafikte otm nin rahatlığı çok farklı tabi ama spor bir araçla vites değiştirmenin de zevki çok başka :)
-
ferrarilerde otomatik vites..bugatti veyronda..
-
şehir içinde ve sakin kullanımda otomatik,ama uzun yol veya performanslı kullanımlarda düz vites..bu ikisinin birleşimi triptronik gibi dursa o bile yalan,illa ki bi gecikme,afallama oluyor..DSG bile manuel kullanırken vitesi + yönüne ittikten sonra hafifi gecikme yapıyor..honda i-shift in yerine çift kavramalı bi sistem çıkarsa DSGnin tahtı sallanır gibime geliyor,ama bunlar japon işte şimdi 3 kavramalı bi kutu yapmaya çalışıyorlardır :D
-
triptoniğe lafım yok ama otomatik viteste arabayı sanki başkası kullanıyormuş gibi geliyor insana