TeamHondaTurkey.Com

HONDA => Honda Hakkında => Konuyu başlatan: FATOŞ - Kasım 09, 2007, 02:13:02 ÖS

Başlık: Sektördeki En Güvenli 15 Araç
Gönderen: FATOŞ - Kasım 09, 2007, 02:13:02 ÖS
Sektörde en güvenilir 15 araç içerisinde 4 adet HONDA modelinden bahsedilmekte :) Gerçekten Harika :)

 

Acura RDX
Orta boy spor araba kategorisinde incelenen Acura RDX, standartın üstünde yol tutuşuyla güvenli SUV araçlar listesinde ön sıralarda yer alıyor. 2.3 litre 4 silindirli motora sahip olan araç şehir sürüşü için daha uygun görülüyor.


Mercedes-Benz M-Serisi
Yeni nesil Mercedes M-Serisi'nde emniyet büyük önem taşıyor. ABS, BAS, 4ESP gibi elektronik yardımcıların yanı sıra, sürücüyü ve yolcuları koruyan ön hava yastıkları, ön yan hava yastıkları ve cam hava yastıkları yeni M-Serisi'nde emniyeti arttırıyor. Sağlam yolcu kabini ve darbe yutan ön ve arka yapısı ise emniyet standartını tamamlıyor.

 

Acura MDX
Amerikan Honda'nın prestij markası ACURA'ya ait bir 4x4 olan Acura MDX, ileri teknolojisi ve lüks ekipmanları ile sürüş keyfi sunuyor. Güvenilir bir yol performansı ve arazi kabiliyeti için, motor gücü otomatik dört tekerlekten çekiş sistemi ile dört tekerleğe de aktarıldı. Diğer Acura araçlarında olduğu gibi MD-X konsepti GPS uydu bağlantılı navigasyon sistemi de dahil olmak üzere üstün bir teknoloje sahip.


 

Honda Pilot
Honda Pilot, tasarımıyla da dikkat çekiyor. Son derece akıllı bir araç olan Honda Pilot, sekiz kişiye kadar otuma kapasitesine ve büyük bir bagaj hacmine sahip. Sürüş keyfinin yanısıra güvenlik testlerinden aldığı iyi puanlarla gördüğü rağbeti artıracağa benziyor.


 

Hyundai Santa Fe
Amerika’da orta sınıf SUV kategorisinde yer alan Santa Fe, güvenlik testlerinden 5 yıldız aldıktan sonra IIHS’nin testlerinde de en iyi dereceyi elde ederek büyük bir başarıya imza attı. Santa Fe çarpışma testlerinde en başarılı sonucu etti ve ESP (Elektronik Stabilite Programı) ve ön ile arkada aktif koltuk başlıkları gibi özellikleri standart olarak sunduğu için birinciliğe yerleşti.

 

Subaru Tribeca
Yeni geliştirilen 5 ileri otomatik şanzımanla birlikte kullanılan motor daha önceki motor ve şanzıman ikilisine göre 4.4 kg daha hafif. Aracın sürüş özelliklerinin iyileştirilmesi adına arka süspansiyon sisteminde de değişikliğe gidilerek daha konforlu bir yol tutuş ve daha iyi yol tutuş amaçlanmış.

Honda CR-V

Dünyadaki en zor çarpışma testlerinden bile başarıyla çıkmayı başaran Yeni Honda CR-V standart ön ve yan hava yastıkları, önde ön gergili emniyet kemerleri, çocukların güvenliğini düşünen ISOFIX çocuk koltuğu, üstün ABS ve EBD fren sistemleriyle öne çıkıyor. Yeni Honda CR-V, Honda’nın Japonya’daki dünyanın en büyük kapalı darbe testi tesislerinde denenerek üretildi.Böylece hem önden hem yandan gelen darbelere karşı son derece dayanıklı olduğunu kanıtladı.


 

Subaru Outback
Subaru Outback, simetrik AWD sistemi ile sağlanan yol tutuş ve üstün güvenlik özelliklerine ek olarak; geliştirilen frenleme sistemi araca kolay ve güvenli durma becerisi sağlıyor.

Ford Taurus X
Geçen yıl yenilenen motoruyla Ford Taunus X serisi yol tutuşu, yan panellerdeki hava yastıkları ve yol tutuşuyla öne çıkarak güvenli araçlar sınıfında yer almayı başardı.

Ford Edge
Ford Edge yenilenen gövdesiyle eskisinden daha geniş bir iç hacme kavuştu. Yol tutuşu artırılan araçta 5 koltuk için ayrı hava yastığı bulunuyor.

Ford Taurus X

Geçen yıl yenilenen motoruyla Ford Taunus X serisi yol tutuşu, yan panellerdeki hava yastıkları ve yol tutuşuyla güvenli araçlar sınıfında yer almayı başardı.

Lincoln MKX
MKS konsepti Lincoln’ın gelecekteki sportif ve lüks otomobil modellerinin ilk temsilcilerinden birisi ve 4.4 litre 315 HP gücünde V8 motor ve 6 ileri otomatik şanzımanla donatılmış.

Audi Q7
Aktif güvenlik teknolojileri, ABS, EBD, ESP, çekiş kontrolü ASR ve elektronik diferansiyel kilidi EDL bunlardan bazıları. Q7’nin frenlemesi çok başarılı bulundu. Pasif güvenlikte de Audi felsefesinden ödün vermeyen Q7’de ön ve hava yastıklarının yanı sıra ön ve arkada oturan yolcular için büyük yan hava yastıkları var. Çarpışma anında yakıt kesme, hırsız alarmı, ön ve arka park sensörleri gibi birçok pasif güvenlik donanımı da Q7’nin güvenliğe verdiği önemi gösteriyor.

GMC Acadia
Yeni Acadia tasarımı ve iç hacmiyle GM modeliyle benzerlik gösteriyor. Üç taraftaki panellerde de hava yastığı bulunan Acadia güvenlik testlerinden 5 yıldızla geçti.

Başlık: Ynt: Sektördeki En Güvenli 15 Araç
Gönderen: honda_team - Ocak 21, 2008, 08:07:06 ÖS
paylaşım ve bilgi için teşekkür ederim fatoş
Başlık: Ynt: Sektördeki En Güvenli 15 Araç
Gönderen: delidr - Ocak 21, 2008, 08:39:01 ÖS
Bu sanırım ABD kaynaklı bir veri çünkü listede doğru düzgün avrupa üretimi araç yok
Başlık: Ynt: Sektördeki En Güvenli 15 Araç
Gönderen: korkuz - Ocak 25, 2008, 08:24:13 ÖÖ
katılıyorum , enazında bir tanede bmw olmalıydı..
Başlık: Ynt: Sektördeki En Güvenli 15 Araç
Gönderen: geceperisi - Şubat 12, 2008, 04:19:44 ÖS
honda var en azından
Başlık: Ynt: Sektördeki En Güvenli 15 Araç
Gönderen: RattleSnake - Şubat 12, 2008, 04:23:33 ÖS
honda heryerde herzaman öne çıkmaya devam ediyor
Başlık: Ynt: Sektördeki En Güvenli 15 Araç
Gönderen: whitehan - Şubat 12, 2008, 04:35:43 ÖS
bılgı ıcın tesekk..
Başlık: Ynt: Sektördeki En Güvenli 15 Araç
Gönderen: Rech - Şubat 19, 2008, 11:53:03 ÖS
paylaşım için saol ;)
Başlık: Ynt: Sektördeki En Güvenli 15 Araç
Gönderen: memo_honda - Nisan 17, 2008, 08:21:31 ÖÖ
paylaşım için teşekkürler
Başlık: Ynt: Sektördeki En Güvenli 15 Araç
Gönderen: yassi - Nisan 17, 2008, 09:35:34 ÖÖ
Bu değerlendirmeyi kim yapmışsa kesin bu işi bilmiyor... Listede olması gereken araçlar yok :D