TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Karşılaştırmalar => Konuyu başlatan: caucass - Ekim 04, 2007, 08:08:17 ÖS
-
civic bi tasarım harikası ama 10 litre yakıyor ve diesel'i yok, corolla aynı fiyat aynı özellikler, dizeli var va az yakıyor, ne dersiniz hangisi avantajlı
-
civic >=ok
senede 15.000'i geçmeyenlere benzinli araba öneririm.. yoksa dizel daha masraflı oluyor.. :artis
-
bakım masraflarımı yüksek
-
bakım masraflarımı yüksek
>=ok
-
Corollaya bındım. Gerek motor gerek yol gurultusu olarak yalıtımı cok ıyı. 1.4 dızel motorda fena degıl rampa cıkılmadıgı surece.Ama ıcerde ufak tefek ıscılık kusurları var. Bardak tutucuların plastıgı vs. cok ucuz gorunuyor.Bır depo ıle 900 km rahat gıder. Civic e gore en buyuk artısı yakıt tuketımı bu yuzden baya civic musterısını calacak.
-
dizelin masrafı benzinleye göre pahalıdır....benim bildiğimde yıllık 35 bin km den fazla yapanlar dizel alsın diye bi yazı okumuştum.
bence sıfır dizel mantıklı gelmiyo..çünkü aynı aracın benzinliyle dizel arasında 5 milyar fark var.dizel 5 milyar daha pahalı..dizele kafadan 5 milyar fazla veriyosun dizele vereceğin 5 milyar yerine bezinli araç alırsın aracına 3-4 senelik benzin parasına denk geliyo zaten..zaten araç 5 yaşına gelince satılıyo.bide dizelin masrafı daha pahalı..o yüzden benzinli bana daha mantıklı geliyo...benim fikrim bu
civic mi corallamı dersen ben civic derim bakımını yaptır ayağına hakim ol bide 3 binde vites değiştir oda az yakıyo >=ok
açıklayıcı olmuştur sanırım
-
yeni corolla daha bi aile arabasi gibi civic ise spor hatlardan olusuyor bunu goz onunde bulundur bence 1.6 olarak performanslari birbirine cok yakin civic in yol tutusunun daha iyi oldugunu okumustum yapilan bi testte ama tercihin dizelden yana olursa corallada albilirsin >=ok
-
corolla da ıyı valla yapılırda..
-
yeni kasa civic te kullandım corolla da... corolla kamyon gibi geldi doğrusunu söylemek gerekirse...yol tutuşu hondanın yanına bile yaklaşamaz. 50-60 yaşına gelirsem o zaman alırım diyim.Çünkü gerçekten ses yalıtımı hondadan daha iyi ama toyota daha hantal...
-
Şirketimizde 2007 Toyota Corolla sedan t4d (diesel) var.. Gayet güzel hızlanıyor konforlu frenleri pek yaramaz ama malzeme işçilik gayet güzel.. Bilmiyorum bence tercih meselesi.. Diesel istersen alınmayacak bir araba değil yani..
-
katılıyorum ali abiye!!diesel alıncaksa iyi bir tercih olur
-
yeni kasa sedanlarının özellikleri birbirine çok yakın civic biraz daha performans ve çevikllik yönünden daha iyi corolla ise az daha konforlu ve ferah denilebilir dergilerde karşılaştırmalı testlerini de bulabilirsin
-
kendimce şöle bi yorum yapıyorum hep; tıpkı bmw we mercedes gibi honda we toyota. daha bi performans agırlıklı kendini genç hissedenler için honda, daha konforlu(bagaj hacmi, yalıtım v.s) bi araç isteyenler ise toyota tercih ediyor. yani bence bu sorunun cewabı ne istediginle orantılı.
-
bence ikiside çok iyi otomobil..öncelikle ikiside japon..kıyaslamak çok zor..ikiside sağlam sorunsuz araba..bende euro civic var,ama yeni nesil corolla da bence çok güzel görünüyor..
-
Yakıt sarfiyatında hangisi önde dersiniz, galiba civic çok yakıyor ha ortalama 11-11.5 litre çok fazla değilmi, corollada öyle bi sorun yok, ortalama 8 litre
-
Yakıt sarfiyatında hangisi önde dersiniz, galiba civic çok yakıyor ha ortalama 11-11.5 litre çok fazla değilmi, corollada öyle bi sorun yok, ortalama 8 litre
7litreyi geçemedim wallahi ben tam gazda.. 185 max. sürat basabas gittim ama ortalama yakıt hala 7lt idi.. adam gibi sürse birisi 5litre yaktırırsın rahatlıkla
-
uzun yolda 5.2 ye kadar düştü. arada hız denemeleri vs var iken. sabit sürat 90 gidilrse biraz daha aşağıya rahatlıkla iner ;)
-
7litreyi geçemedim wallahi ben tam gazda.. 185 max. sürat basabas gittim ama ortalama yakıt hala 7lt idi.. adam gibi sürse birisi 5litre yaktırırsın rahatlıkla
Bu dediğin yeni civic otomatik ile mi ??
-
Bence performans açısından cıvıc ben hızı sefiyorum yeni civic sedanım var performansından çok memnunun passatlar bile rampada kalkamıyor
-
Bence performans açısından cıvıc ben hızı sefiyorum yeni civic sedanım var performansından çok memnunun passatlar bile rampada kalkamıyor
ii akşamlar arkadaşım öncelıkle kendını sızı tanıyalım bolumene tanıtman lazım + konu başlığı bölumunu değiştirmeden de yorum yazabılırsın..neyse yenı uye olduğun için böyle karışıklık oldu sanırım.. >=ok
-
yeni civic otmk ile 7.5 ltr civarında gidip geliorum, öle 11 12 litr falan cok ucuk tabi dewamlı tapagaz gitmezsen.
arabanın dilinden anlarsan hırs yapmadan arabayı yormadan gidersen arabada senin cebini yormaz heleki honda >=ok
-
Civic daha üstün gibime geliyor..bi akç toyotaya bindim içi çok kötü civic o konuda zaten 1 numara..yakıt konusunda manuel ile 6.5 - 7 arası sakin kullanımda seri kullanımda 8 - 8.5 arası yakıyor..uzun yolda 5.0
fakat kafamı kurcalayan bişey ankarada taksiye çıkan çok faazla toyota var sıralı takıp geçiyorlar..hondaya kıyamıyorlar heralde sıralı takmaya :P
-
tartışmasız civc derim :lovee
-
tartışmasız benzin ve honda bence. >=ok
-
ikiside cok güzel araba testlerdede kafa kafayalar bence belli bi yaş üstü corolla diyebilr ama gençlerin gözü civicte >=ok
-
arkadailar bencede. yeni honda civic hada iyi duruyo. bazı arkadaşlar civicle toyotanın dizelini karşılaştırıyo. benzinlileri karşılaştırırsanız daha iyi olur. fark ortada zaten. tabiki honnddaaaaaaa.
-
corollayı tek geçersem bu alemde bilin ki vtec le :lovee >%6rol
-
bildiğim kadarıyla toyota'nın araştırma geliştirme departmanı çok aktif değil. kendilerine özel bir yakıt tüketim yapan motorları(patentli) ve özel sistemleri vs yok.
tek düze.
-
walla aynı sıkıntıyı bende yasadım , bi hondaya gittim bi toyotaya dün ince eleyip sık dokuduktan sonra netice hondayı satın aldım ,
honda çok daha gösterişli duruyor , her 2 aracında içinine bindiğinizdede hondanın farkı dahada ortaya çıkıyor , performans ve yakıt tüketimleri aşağı yukarı aynı , bi eksik var ama ona rağmen aldım euroncaptan 4 yıldızı war toyotanın 5 yıldızı...
-
iki defa araç alımında toyotaya niyetlenmiştim
ilkinde toyota-opel arasında gittim geldim
opel aldım
ikincisinde toyota-honda arasında gittim geldim
honda aldım
toyota içimde kalan bir uhde
hele 2006 D-4D leri çok hoşuma gitmişti
sıfırını arkadaşım 33 milyara almıştı
ama honda gerçekten farklı
iyiki honda almışım
-
gençler için yada kendini genç hissedenler için civic..Corolla daha çok aile arabası imajı verio.Benzin tüketimine gelince 2005 civicle 100 km hızla gittik biz (araba 14.000 kmde). 790 km deyken benzin ışığı yandı
-
her türlü corolla
-
HONDA HAYAT ON'DA >=ok HER TÜRLÜ CİVİC ( ESKİ BİR TOYOTA KULLANICISI OLARAK ) :)
-
dizel aracım motor masrafı daha fazla benzin liye gore
-
7 sene corolla kullandım. bu japonlar yapmıs diyodum. 1 yıldır civic kullanıyorum ve tereddutsüz honda diyorum.
-
Civic ;)
-
civic harika bir araç corolla biraz hantal duruyo
-
evet abiler ben yeni katıldım forma 3senedir hondacıyım 2005 sattım 2007 aldım honda bi başka ne corolla ne başka araba ya honda herzaman başka ve hondaya binen hakikaten inipte başkaasına binemio yani
-
toyotanın sadece içeri fazla yol gürültüsü almıyor gerisi hikaye honda tabiki
-
tek kelimeyle cıvıc
-
eski bir coralla kullanıcısı olarak civic diorum başka bişe demiyorum
-
honda almadan önce yaklaşı 1 corolla aradım açıkcası honda hiç aklıma gelmemişti o ara çok sevdiğim bir abimin tavsiyesi üzerine honda civic aldım ve hiç pişman değilim aksine çok memnunum bencede Honda Civic
-
artık disel bnzin fark kalmadı 35 kuruşmu ne artık fark hm bakım masraflarıda az al civic 5-6 sene bakma arkana yürü
-
honda cıvıc
-
bu demektirki her şeye rağmen civic...
-
tek yol HONDA
-
En başta soruda hata var, Aynı donanımın fiyatı aynı değil. Corolla daha pahalı, Crollanın premium ile aynı donanımı saglayan modeli toyota elegant.
Onun da liste fiyatı otomatik icin dizel 44900 benzinli 41650 yani premiumdan pahalı. Yani corollada aynı donanıma binmek icin premiumdan daha fazla para vermeniz gerekiyor
-
En başta soruda hata var, Aynı donanımın fiyatı aynı değil. Corolla daha pahalı, Crollanın premium ile aynı donanımı saglayan modeli toyota elegant.
Onun da liste fiyatı otomatik icin dizel 44900 benzinli 41650 yani premiumdan pahalı. Yani corollada aynı donanıma binmek icin premiumdan daha fazla para vermeniz gerekiyor
yanılıyorsun, toyotanın bütün donanım seviyeleri civicten fazla, mesela corollanın en üst donanımında civic elegans a göre tam 12 kalem fazlalık var, benzinli fiyatı da corollada biraz daha fazla
-
Corolla'nın Elegant'ında Civic Elegance'ye göre daha mı fazla donanım var ? Şimdi üşeniyom bakmaya ama bana da tam tersi 2 eksiği var gibi gelmişti ;
1) 1.6 Benzinli düz modelinde VSC yok, opsiyonel bile takılmıyor ! (Honda'daki VSA sanırım yada benzeri bişey)
2) Sunroof yok !
Corolla forumlarını da pek beyenmedim problemi olan bile saklıyo sanki herşey güllük gülistanlık gibi >%Sakin
Corolla'nın da klasik problemleri var birde bana göre daha ciddi bi problemi var ama yazmıycam sonra marka karalamayın fln diyolar >%6rol
ama bi ip ucu vereyim Corolla almayı düşünenlere. "corolla mmt problem" diye bi arama yaptırın bakalım neler bulacaksınız :seytani
Ama serviste gerçekten çok çok iyiler bunu da belirtmek lazım
-
totanın iyi yanı hiç arıza yapmaması, ama genel olarak bakınca civic daha alımlı, MMT tam otomatik vites değil, yakıt ekonomisi sağlasın diye geliştirilmiş bir tür düz vites, o yüzden biraz "tam otomatik" gibi değil
-
BENDE TOYOTA VAR VE BEN ÇOK MEMLUNUM ARABA ÇOK RAHAT AZ YAKIYOR VE GAZA BASMAYA GELMİYO 96 MODEL XEİ VAR BANA HONDAMI YOKSA TOYOTA MI DESELER BEN TOYOTA DERDİM HONDAYADA BİNDİM AMA TOYOTANIN VERDİGİ ZEVKİ ALAMADIM
-
tamamen ekonomi ve keyfe bağlı bi sor olmuş :) zevkine hangisi gelirse onu al :)
-
civic
-
civic
-
ikiside az yakıyo ikiside gösterişli :S
-
Kesinlikle cıvıc ı tercih ederim