Gönderen Konu: vee yeni kasa ACCORD showroomlarda :)  (Okunma sayısı 31144 defa)

ŞEFİKA

  • İleti: 624
vee yeni kasa ACCORD showroomlarda :)
« : Mayıs 31, 2008, 12:51:41 ÖS »






Honda, tamamen yenilenen Accord modeliyle daha sportif bir tasarım ve eşsiz güvenlik sistemlerinin yanı sıra mükemmel dinamik özellikler sunuyor.



Euro 5 emisyonları ile uyumlu motor yelpazesi ve çekici görünüşü ile yeni Accord, D segmentindeki premium katılımmacılar ile rekabet etmeyi hedeflediğini ortaya koyuyor.


Honda Accord, önemli ölçüde artan genişliği ve daha alçak olan yeni tasarımıyla, heyecanlı ve sportif bir motif sağlıyor. ‘Keskin kenarlı’ tasarım ve aracın geniş aks aralığını vurgulayan kaslı çamurluklar Accord’a fark yaratan güçlü bir duruş kazandırıyor. Dikkat çekici burun yapısı ve akıcı hatlar, otomobile daha kaslı ve atletik bir görünüm sağlıyor.


Tourer modelinde yapılan önemli geliştirmeler ile bir önceki nesil Accord’a göre yük taşıma konusundaki kolaylık daha da belirginleştirildi. Gelişmiş teknoloji daha da dinamik bir biçimde ortaya çıkarılırken, çok yönlülük ve pratiklik vurgusunun da güçlü bir biçimde korunması sağlandı.


Segmentindeki en düşük emisyon oranlarından birine sahip yeni motorlar


Yeni motorlar, Eylül 2009’da yürürlüğe girecek olan Euro 5 emisyon düzenlemelerini karşılayan ilk motor yelpazesi olarak karşımıza çıkıyor . Üst düzey çevre koruma özellikleri ile sürüş keyfinden taviz vermeyen motorlar, daha yüksek performans ve esneklik ile daha fazla yakıt ekonomi sergiliyor.


Alanında standartları tekrar yükselten ödüllü i-CTDi ünitesinin sıra dışı kalitede özellikleri üzerine kurulmuş olan Honda’nın ikinci nesil dizel motorunun lansmanı da bu yıl yapılacak. Dizel motor, gelişmiş teknolojisi ve genel özellikleri ile Accord’un pazardaki en güçlü dinamik performans ve çevre bilinci kombinasyonlarından birini sunuyor olma iddiasının da altını çizmekte.


Accord’un yeni i-DTEC motoru kompakt, hafif ve sessiz olarak tasarlandı. Motor, en yeni piezo-elektrik çok aşamalı yakıt enjeksiyon teknolojisine, daha verimli egzoz gazı tekrar sirkülasyonuna ve önemli ölçüde daha az emisyon sağlayan bir partikül filtresine sahip. Accord’un yeni i-DTEC motorunun hem güç hem de tork seviyeleri daha sportif bir sürüş keyfi sağlayacak şekilde artırıldı. 4000 d/dak’da 150 PS/110 kW seviyesindeki güç öncekine göre 10 PS artarken, maksimum tork ise 2000 d/dak’da 350 Nm seviyesine yükseldi.



2.0 litre i-VTEC motor bir önceki motor ile aynı seviyede performans sağlarken (6300 d/dak'da 156 PS) sınıfında lider bir yakıt tasarrufu sunuyor. Önemli teknolojik değişiklikler arasında artırılmış emme valfi çapı, optimum seviyeye getirilmiş supap açılma ve zamanlaması ile daha yüksek emme ve egzoz hava çıkışı hacimleri bulunuyor.


6 ileri manuel/5 ileri otomatik şanzıman

Her üç motor 6 ileri manuel şanzımana sahipken, benzinli motorlarda 5 ileri otomatik şanzıman bulunuyor.


Manuel modellerde, devir sayacının ortasında bir “SIL”, ‘Geçiş Gösterge Lambası’ bulunuyor. Sürücüye yakıt tasarrufunu en üst seviyeye çıkartmak için vites değiştirilecek optimum noktayı tavsiye eden ‘YUKARI’ veya ‘AŞAĞI’ ifadeleri görüntüleniyor. Honda tarafından yapılan testlere göre yalnızca bu komutlara u¤¤¤¤¤ yüzde 5 oranında yakıt tasarrufu sağlamak mümkün.


“P R N D S” geçişlerine sahip 5 ileri otomatik şanzıman “S” modundayken direksiyonda bulunan kulakçıklar sayesinde manuel kullanıma olanak sağlıyor.


Çevik, güvenli yol tutuş

Sportif sürücüler Accord’un yeni kullanımını çok beğenecekler. Alçaltılmış ağırlık merkezi, daha geniş aks aralığı, tamamen yenilenen önde çift salıncaklı ve arkada çok noktadan bağlantılı süspansiyonlar ile daha rijit karoser sayesinde Accord sürücüsünün hareketlerine daha hızlı yanıt veriyor.


Tüm modellerde standart olan hıza duyarlı elektrikli direksiyon sistemi daha hızlı tepkiler verirken, yüksek süratlerde mükemmel bir yönlendirme sağlayan düşük ataletli motor daha fazla denge ve güven sunuyor. Daha tepkili direksiyon, Accord’un çevik şasi özelliklerine de uyum sağlıyor.


Daha kapsamlı güvenlik paketi

Accord, daha fazla güvenlik sağlayan dinamik sistemlerden oluşan pasif güvenlik zırhına da sahip. Araç Denge Güvenlik Sistemi (VSA), tüm yelpazede standartken; sistem, gereken durumlarda sağ ya da sol tekerleğe frenleme uygula¤¤¤¤¤ ve motor torkunu gerekli şekilde düzenleyerek virajların dönülmesi, hızlanma ve ani manevralar sırasında sürücüye destek oluyor.


Harekete Duyarlı Elektrikli Direksiyon (EPS)

Yeni Accord aynı zamanda VSA ve aracın elektrikli direksiyonunun olanaklarının bir arada kullanıldığı yenilikçi bir sisteme sahip. Harekete Duyarlı EPS adı verilen sistem, kaygan koşullarda virajların dönülmesi ve frenleme sırasında kayma durumlarını algılıyor ve direksiyonun uygun yöne çevrilmesi konusunda sürücüyü uyarmaya yönelik direksiyon hareketini başlatıyor.


Kayma durumlarında direksiyona sistem tarafından verilen yönlendirme sürücü tarafından belli belirsiz fark ediliyor ve direksiyonun kontrolü her zaman sürücüde kalıyor. Ancak bu destekleyici direksiyon torku sürücünün algısını tetikleyip doğru direksiyon hareketini yapması için yeterli bir reaksiyon oluşturuyor. Sürücünün verdiği bu reaksiyon, dengenin tekrar sağlanması ya da fren mesafesinin kısaltılması, böylece kontrolün tekrar kurulması için yeterli oluyor.



Gelişmiş Uyumluluk Teknolojisi (ACE) Gövde Yapısı

Tüm Honda modellerine daha önce eklenmiş olan Gelişmiş Uyumluluk Teknolojisi (ACE) Gövde Yapısı, bir dizi gerçek çarpışma koşulunda geliştirilerek önemli ölçüde gelişmiş yolcu koruması sağlamaktadır.


Ön tarafa monte edilmiş poligon ana şasi, çarpışma gücünü çeşitli yük yatağı yoluna dağıtarak ve yolcu bölmesinden uzaklaştırarak kabinin deforme olmasını engellemek amacıyla tasarlandı. Özellikle farklı yükseklik, ağırlık ve şasi yapısına sahip araçların önden çarpışması durumunda önemli bir etken olarak gösteriliyor.


Yandan gelen darbelere karşı en üst düzeyde güvenlik sağlamaya yönelik olarak Honda mühendisleri, , aracın ağırlığını artırmadan şasinin yan kesitini güçlendirerek kritik alanlarda istenen sertlik ve sağlamlık seviyesini elde etmek amacıyla daha farklı özelliklere sahip malzemeler kullandılar.


Yeni Accord aynı zamanda darbe durumunda çıkan ön cam silecekleri, enerjiyi emen ön kaput montaj donanımı ve deformasyon için daha fazla kesintisiz bir alan sağlayan kaput menteşeleri gibi daha önceki Honda modellerinden tanınan birçok yaya güvenliği özelliğine de sahip.


Dikkatle seçilmiş malzemelerin kullanıldığı, mükemmel bir uyuma sahip premium iç mekan

Sportif bir his yansıtan göstergelerin bulunduğu kokpit sürücü ve ön yolcu için daha fazla kişisel alan sağlıyor. Sıradışı gümüş çerçeve gösterge paneli boyunca her iki taraftan içeriye doğru kıvrılıyor ve aşağıya, orta konsola doğru devam ediyor. Şık ve sağlam ön koltuklar daha büyük yastıklara ve titreşim aktarımını azaltan bir iç yapıya sahip.


Gümüş kaplamalı siyah renkte sportif, üç kollu direksiyon simidinin üzerinde ses, hız sabitleyici ve cep telefonu kontrolü de dahil olmak üzere bir dizi kontrol düğmesi bulunuyor. Önceki Accord’a göre 10 derece daha fazla aşağı-yukarı hareket ettirilebilen direksiyon, derinlik ayarına da sahip.


Yeni Accord’da arkadan aydınlatmalı göstergeler bulunuyor. Hız göstergesinin tam ortasında bir dizi bilginin görüntülendiği çoklu bilgi LCD ekranı yer alıyor ve direksiyon simidi üzerindeki kontroller sayesinde sürücü bilgi ekranları arasında kolaylıkla geçiş yapabiliyor.


Yeni bir özellik ise, servis tarihine yaklaşıldığında geniş bir alarm simgesi ile sürücüyü, servis için kalan mesafe veya gün konusunda uyaran servis hatırlatıcısının bulunması.


Depolama alanları arasında orta konsolun iki yanındaki iki cep, direksiyon simidinin yan tarafındaki kapaklı bir saklama alanı, şişe ve haritaları koyabileceğiniz geniş ön kapı cepleri, arka kapı panellerindeki şişe tutacakları ve geniş bir orta konsol bölmesi bulunuyor. Aşağıya katlanır cep tasarımı yerine geniş torpido gözüne ayrı bir bölme tasarlanmış. Bu bölme, mendil kutusu ve araç bilgi kitapçığı bölmesi gibi çeşitli bölümlere ayrılıyor. Orta konsol kapağı yukarıya doğru yükselmekte, kol dayanağı olarak kullanılabilen kapak 89 mm kaydırılarak ayarlanabilmektedir. Orta konsolda iki adet bardak tutacağı bulunuyor, arkadaki iki yolcu da aşağıya katlanabilen kol dayanağı üzerindeki iki bardak tutucuyu kullanılabiliyor

 

« Son Düzenleme: Mayıs 31, 2008, 12:53:06 ÖS Gönderen: ŞEFİKA »



Cumhur

  • İleti: 987
Ynt: vee yeni kasa ACCORD showroomlarda :)
« Yanıtla #1 : Mayıs 31, 2008, 12:54:55 ÖS »
Maşallah çok güzel araba içini çok beğandim honda yapıyor ya... :D bilgilendirdiğin için teşekkürler Şefika abla :)

kemalengin

  • Ziyaretçi
Ynt: vee yeni kasa ACCORD showroomlarda :)
« Yanıtla #2 : Mayıs 31, 2008, 01:09:32 ÖS »
Güselmiş...Şefika Hanım akraba indirimini de göz önünde bulundurursak :) fiyat ne oluyor 2.0 Benzinli?

serkan

  • Ziyaretçi
Ynt: vee yeni kasa ACCORD showroomlarda :)
« Yanıtla #3 : Mayıs 31, 2008, 01:19:15 ÖS »
Eskisinin dışı yenisinin içi güzel

buura

  • İleti: 1869
Ynt: vee yeni kasa ACCORD showroomlarda :)
« Yanıtla #4 : Mayıs 31, 2008, 01:40:43 ÖS »
güzel makine

refleks

  • İleti: 2805
    • The Power Of Dreams
Ynt: vee yeni kasa ACCORD showroomlarda :)
« Yanıtla #5 : Mayıs 31, 2008, 01:43:03 ÖS »
test  sürüşüne  ne  zaman  gelelim  :)

fikito

  • İleti: 2739
Ynt: vee yeni kasa ACCORD showroomlarda :)
« Yanıtla #6 : Mayıs 31, 2008, 01:44:22 ÖS »
müthiş yaaa honda gene yapmış yaa :)

ŞEFİKA

  • İleti: 624
Ynt: vee yeni kasa ACCORD showroomlarda :)
« Yanıtla #7 : Mayıs 31, 2008, 01:51:24 ÖS »

test  sürüşüne  ne  zaman  gelelim  :)


8 hazıran lansman tarıhımız :) cumartesınden ıtıbaren hergun beklerız :)

alfaus007

  • İleti: 1127
Ynt: vee yeni kasa ACCORD showroomlarda :)
« Yanıtla #8 : Mayıs 31, 2008, 04:32:39 ÖS »
çok güsel olmuş...pahalı ama yaaa :(:(

ŞEFİKA

  • İleti: 624
Ynt: vee yeni kasa ACCORD showroomlarda :)
« Yanıtla #9 : Mayıs 31, 2008, 04:55:59 ÖS »
69.500 YTL Anahtar teslim fiyat suan rakıplerının arasında hem yenı kasa olması ,hem donanım zengınlıgı hemde 6yıl - 150.000 km garantisi ile kesinlikle artıları cok olan bır arac
« Son Düzenleme: Haziran 04, 2008, 09:35:47 ÖÖ Gönderen: yassi »

ŞEFİKA

  • İleti: 624
Ynt: vee yeni kasa ACCORD showroomlarda :)
« Yanıtla #10 : Mayıs 31, 2008, 04:57:11 ÖS »


test  sürüşüne  ne  zaman  gelelim  :)


8 hazıran lansman tarıhımız :) cumartesınden ıtıbaren hergun beklerız :)


pardon tarıhı yanlıs yazmısım :)

7 Haziran Cumartesi gunu lansmanı yapılacak

ŞEFİKA

  • İleti: 624
Ynt: vee yeni kasa ACCORD showroomlarda :)
« Yanıtla #11 : Mayıs 31, 2008, 04:57:59 ÖS »

Güselmiş...Şefika Hanım akraba indirimini de göz önünde bulundurursak :) fiyat ne oluyor 2.0 Benzinli?

Güselmiş...Şefika Hanım akraba indirimini de göz önünde bulundurursak :) fiyat ne oluyor 2.0 Benzinli?


:) cumartesı gel hallederız...

metin16

  • Ziyaretçi
Ynt: vee yeni kasa ACCORD showroomlarda :)
« Yanıtla #12 : Mayıs 31, 2008, 05:00:36 ÖS »
fiyat ve donanımı iyi bir araç gerçekten fiyat olarak uygun

Mahir TÜRKMEN

  • İleti: 5958
Ynt: vee yeni kasa ACCORD showroomlarda :)
« Yanıtla #13 : Mayıs 31, 2008, 05:05:25 ÖS »
Maşallaaaaah :P

metin16

  • Ziyaretçi
Ynt: vee yeni kasa ACCORD showroomlarda :)
« Yanıtla #14 : Mayıs 31, 2008, 05:07:59 ÖS »
hemde 41 kere bu özelliklerde bu araç

By_BuGr4

  • İleti: 1483
Ynt: vee yeni kasa ACCORD showroomlarda :)
« Yanıtla #15 : Mayıs 31, 2008, 05:09:41 ÖS »
18 yaşına bi geliyim böbreği bile satıp bu arabadan alcam :P çok tatlı duruo ya  :D :D :D

honda_team

  • İleti: 4133
Ynt: vee yeni kasa ACCORD showroomlarda :)
« Yanıtla #16 : Mayıs 31, 2008, 06:11:47 ÖS »
Güzelmiş ama sanki ama sanki honda civic sedan'a benzemiş değilmi :)


Ama yinede maşallahı var gerçekten güzel araçmış


Ve allah bilir yakında bunun mugenide çıkar sanırım değilmi :)

doan

  • İleti: 1605
Ynt: vee yeni kasa ACCORD showroomlarda :)
« Yanıtla #17 : Haziran 02, 2008, 02:59:53 ÖS »
cuma günü ataşehirde plazada servis kısmından showroom kısmına çıkarılırken gördüm gerçekten çok hoş araba  >=ok

metin16

  • Ziyaretçi
Ynt: vee yeni kasa ACCORD showroomlarda :)
« Yanıtla #18 : Haziran 03, 2008, 10:48:38 ÖÖ »
tüm TÜRKİYE de hafta sonu cumartesi lansmanı var bütün showrumlarda araç güzel

honda_team

  • İleti: 4133
Ynt: vee yeni kasa ACCORD showroomlarda :)
« Yanıtla #19 : Haziran 03, 2008, 12:36:40 ÖS »
ya baktımda aynı yeni olan hyundaı sonata 5'nci jenerasyon nerdeyse aynısını yapmışlar sinir oldum :@

RattleSnake

  • İleti: 2760
Ynt: vee yeni kasa ACCORD showroomlarda :)
« Yanıtla #20 : Haziran 03, 2008, 09:52:38 ÖS »
valla billa bu benim accordun torununun torununun torununun torunu Accord çıktığı günden beri konfor rahatlık görsellik ve tasarımdan hiç ödün vermemiş ve vermeyecekte sanırım şu güzelliğe baksana bundan sattığınız ilk kişiye benim adresi verelimde dedesine el öpmeye gelsin :):)

8663

  • Ziyaretçi
Ynt: vee yeni kasa ACCORD showroomlarda :)
« Yanıtla #21 : Haziran 04, 2008, 10:14:00 ÖÖ »
hiç fena değil aslında ama önceki kasa daha oturaklı duruyodu sanki...
civic ten alıntılar var iç/dış tasarımında...
yakında gözümüz alışır, genel olarak değerlendirirsek iyi olmuş >=ok

civic_2007

  • Ziyaretçi
Ynt: vee yeni kasa ACCORD showroomlarda :)
« Yanıtla #22 : Haziran 04, 2008, 08:50:45 ÖS »
yeni accord güzel olmuş cumartesi günü tanıtım için davetiye geldi bana bakalım gidicem ..

kemalengin

  • Ziyaretçi
Ynt: vee yeni kasa ACCORD showroomlarda :)
« Yanıtla #23 : Haziran 05, 2008, 09:34:49 ÖÖ »



[/quote]


Güselmiş...Şefika Hanım akraba indirimini de göz önünde bulundurursak :) fiyat ne oluyor 2.0 Benzinli?

Güselmiş...Şefika Hanım akraba indirimini de göz önünde bulundurursak :) fiyat ne oluyor 2.0 Benzinli?


:) cumartesı gel hallederız...

bu cumartesi veya pazar olmaz ama haftaya gelebilirim... gelip bi görmek isterim... görüşmek üzere

alfaus007

  • İleti: 1127
Ynt: vee yeni kasa ACCORD showroomlarda :)
« Yanıtla #24 : Haziran 06, 2008, 12:01:51 ÖS »
ben pahalı yazdım ama bana göre pahalı yoksa arabasına değiyor verdiğin para o kdr param olsa alacağım araba accord olur....