Gönderen Konu: 2005 Model Honda Accord 2.0 Sport Aldım bazı sorularım var  (Okunma sayısı 2904 defa)

enigma_e

  • İleti: 62
uzun bir aradan sonra yeniden aranızdayım. Civic'imi sattıktan bir kaç araç değiştirdim şimdi yeniden honda aldım. Ama aracımda 1-2 sıkıntı var. bunlar hakkında bilgisi olanların tecrübelerinden faydalanmak istiyorum. Malum bu araçların parçaları pahalı. Gereksiz harcama yapmak istemiyorum.

1- Arabamda açık hava filtresi var. bunun faydaları zararları nelerdir?
2- Araç rölantide çalışırken kararsız davranıyor. Genellikle yüksek devirde çalışıyor ve arada düşüp yükseliyor.
3- Benzinden LPG'ye geçişte devir stop edecek kadar düşüyor ama stop etmiyor.
4- ABS erken devreye giriyor. Fren pedalı tepiyor.

2. ve 3. sorunların açık hava filtresine bağlı olma olasılığı nedir? İnternette açık hava filtresi kullananların bu tip sorunlar yaşadığını okudum. Gaz kelebeğini temizlettim baya kirliydi ama bir düzelme olmadı. Gaz kelebeğinden sonra gelen sensörlerden kaynaklanabileceğini okudum. Bu tip bir sorun yaşayan ve çözüm bulabilen var mı?

4. sorun ile ilgili fren ustası arka disklerin ve balataların bittiğini, aracının sadece ön frenlerinin tuttuğunu, bu sebeple ABS'nin erken devreye girdiğini söyledi. Arka disk ve balataları cumartesi değiştirdim ama bu sorunda da herhangi bir düzelme olmadı. Gerçi usta balatalar biraz alışsın düzelir dedi ama en azından bu sorunun biraz azalması gerekir diye düşünüyorum.

Başta da dediğim gibi bu araçların parçaları biraz pahalı. Şimdi deneme amacıyla bir hava filtresi kutusu ve hava filtresi alsam 1.000 TL'ye mal olacak ve hiç bir değişiklik olmama ihtimali de var. Aynı şekilde arka diskleri ve balataları değiştirdim 300 TL verdim ama sorunum aynen devam ediyor. Bu yüzden sizlerin tavsiyeleri benim için önemli.



hacettepeli

  • İleti: 1928
Ynt: 2005 Model Honda Accord 2.0 Sport Aldım bazı sorularım var
« Yanıtla #1 : Mart 03, 2014, 01:06:32 ÖS »
acık hava fıltresının zararı yoktur aracın tuplu ıse faydasıda yoktur sesden baska
rolantı motoru yada gazdan kaynaklanan bır sorun olabılır
abs tum hondalarda erken gırer kronık sorun.ama lastıklerın yada dısk balatalar bıtıkse buda tetıkler
fıltre olayına gelınce deneyecek bırını bulsan ıyı olur etrafında kımse yokmu accord sahıbı

honda2002

  • İleti: 2664
Ynt: 2005 Model Honda Accord 2.0 Sport Aldım bazı sorularım var
« Yanıtla #2 : Mart 03, 2014, 03:50:24 ÖS »
Rolanti motor temizligi ve ayrica gerekiyorsa subap ayari yaptir
bu arada kesinlikle honda ozel (hatta Accord ozel) servislerine git zira isleri honda oldugundan kronik sorunlara cok daha hakimler

Accord un bu seri motorlari komplike i-vtec ten dolayi.

Ha bi de unutmadan bujileri de kesin kontrol ettir. Kotu durumdaysa lpg ye uygun iridyum buji taktir. Iyi ateslemden de ote 80bin km gider diyorlar

enigma_e

  • İleti: 62
Ynt: 2005 Model Honda Accord 2.0 Sport Aldım bazı sorularım var
« Yanıtla #3 : Mart 03, 2014, 07:57:22 ÖS »
bugün lpg ayarını yaptırdım titreme baya azaldı. bujiler değişti ki önceki sahibi 3 farklı buji takmış biri cvs mi ne orjinal olanı 2si bosch diğeri daha farklı bir şey çıktı. hepsini de chs mi cvs mi ne öyle bir şeyle değiştirdik. yarın da subap ayarı, boğaz kelebeği temizliği ve vtec selonoid temizliği yapılacak. aracın çekişini düşük buldular bana da biraz zayıf gelmişti vteci temizlemeye karar verdiler.

absye gelice sağ ön abs sensörü arıza veriyor. sol ön ile sağ önün boyunu kıyasladı 1 mm daha kısa geldi sağ ön. oraya bir pul taktı %50 oranında azaldı absnin erken devreye girmesi. onun ayarlarına da yarın bakacak. 

enigma_e

  • İleti: 62
Ynt: 2005 Model Honda Accord 2.0 Sport Aldım bazı sorularım var
« Yanıtla #4 : Mart 04, 2014, 07:22:12 ÖS »
Bahsettiğim eksiklik ve sorunların neredeyse hepsi giderildi. 3tan Honda'dan Hakan ustaya ve abisi Mehmet Hocama teşekkür ederim. Olası bütün ihtimalleri düşünüp, tartışıp, "onu değiştirelim, bunu değiştirelim, bir de şunu deneyelim" demeden özveriyle arayıp sorunu buldular ve minimum maliyetle her şeyden öncelikle ABS sorununu çözdüler. Yetkili servise gitsem arabam 1 hafta yatardı ve üstüne neredeyse tüm ABS sistemi yenisi ile değiştirildi, üstüne üstlük sorunun teker bilyasından olduğunu da belki bulamazlardı :D Şimdi sadece ilk marşta biraz geç alıyor, onun için de benzin pompasını değiştirmek gerekecek.