Merhaba arkadaslar siz tecrubeli arkadaslardan bir istihamim olacak 2.cocugumun mujdesine arana almaya karar verdim ve tek ama tek istedigim 2.4 accord.300.000 km de 2 hasar kayitli (187 tl ve 308 tl) 25.000 tl den 23.750 ye dusurebildim sizce bu riske girmelimiyim.cvp lar icin simdiden tesekkurler
Benim düşüncem şöyle;
Mutlaka ki 300bin km'de araba almak bir risk, mutlaka ufak tefek sorunları olacaktır,160bin yazıp da 300 binlerden çekilmiş araba yokmu sanki piyasada, mutlaka var.
300-400 bin km'de Accord 2.4 var bildiğim, düzenli servis bakımlı, bugüne kadar en ufak bir sorun çıkarmamış, ama tekrar ediyorum düzenli servis bakımlı.
Yani alınmaz değil, alınır ama çok çok çok çok iyi incelemek gerekir, şanzımanı iyi incelemek, motor kompresyonuna falan çok iyi bakmak gerekir.
Satarken de ucuz aldım, ucuz sattım, gezdiğim yanıma kar kaldı dersin.
Tut ki araba iyi çıktı aldın diyelim, ilk iş tam sentetik motor yağı ile yağ değişimi(kabaca 150 Tl- ben mobil 1 kullandım) ve yetkili Honda servisinde şanzıman yağı değişimi (150 TL işçilik dahil), iridyum bujilerin kontrolü(biraz pahalı ama 100bin km ömrü var,sanırım 150 Tl falan), bilimum filtreler(yağ filtresi 24 TL-Hava Filtresi 62 Tl-Polen filtresi 55 TL serviste).
Yani uzun lafın kısası, iyi ölçüp biçmek gerek.
Eğer bütçe kısıtlıysa bir önceki kasanın amerikan versiyon 2.0 EX modeli de çok mantıklı bana göre.