everest27
Honda Jazz
|
 |
« : Temmuz 03, 2009, 01:44:15 ÖÖ » |
|
slm arkadaşlar,2004 model honda ls arabam var geçenlerde ihtiyaçtan dolayı arabamı satmak zorunda kaldım ve bi arkadaşa sattım ben arabada üç parçada boya olduğunu fakat değişen olmadığını söyledim fakat servise götürdük aracı servis arabada dört parçada değişen var diye expertiz raporu verdi,tabi böyle olunca arkadaş arabayı almaktan vazgeçti,bende bu durum karşısında arabanın fiyatını düşürmek zorunda kaldım ve önceki fiyattan 1,750 ytl eksiğine arabayı arkadaşa sattım arkadaşta biraz kar etmek amacıyla arabasını tekrar satışa çıkardı ve bi alıcı buldu o alıcıda arabayı servise götürdü servis bu defa arabada değişen yoktur üç parçada boya var diye rapor verdi.iki raporda elimde yani bu hikaye deil iki hafta arayla aynı araç birinde ilk verilende dört parça değişen var diyo ikinci raporda değişen yok diyo,bu durum karşısında ne yapmalıyım 1,750 ytl zararım var sırf servis hatası yüzünden.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
canguder
Honda Prelude

Honda Civic Sedan Elegance A/T Mugen
|
 |
« Yanıtla #1 : Temmuz 03, 2009, 01:46:22 ÖÖ » |
|
bu durumda hakkını arayabilirsin mahkemelerce ama çok masraflıdır bu işler. bence arkadaşından 1.750 liranı geri iste.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dewir
Honda Civic Type R

Barış Sonağ
|
 |
« Yanıtla #2 : Temmuz 03, 2009, 01:46:47 ÖÖ » |
|
slm arkadaşlar,2004 model honda ls arabam var geçenlerde ihtiyaçtan dolayı arabamı satmak zorunda kaldım ve bi arkadaşa sattım ben arabada üç parçada boya olduğunu fakat değişen olmadığını söyledim fakat servise götürdük aracı servis arabada dört parçada değişen var diye expertiz raporu verdi,tabi böyle olunca arkadaş arabayı almaktan vazgeçti,bende bu durum karşısında arabanın fiyatını düşürmek zorunda kaldım ve önceki fiyattan 1,750 ytl eksiğine arabayı arkadaşa sattım arkadaşta biraz kar etmek amacıyla arabasını tekrar satışa çıkardı ve bi alıcı buldu o alıcıda arabayı servise götürdü servis bu defa arabada değişen yoktur üç parçada boya var diye rapor verdi.iki raporda elimde yani bu hikaye deil iki hafta arayla aynı araç birinde ilk verilende dört parça değişen var diyo ikinci raporda değişen yok diyo,bu durum karşısında ne yapmalıyım 1,750 ytl zararım var sırf servis hatası yüzünden.
bence sen servisi boşverde arkadaşını yargıla biraz
|
|
|
|
|
|
  ALAYINA İSYAN İNADINA BEŞİKTAŞ
|
|
|
everest27
Honda Jazz
|
 |
« Yanıtla #3 : Temmuz 03, 2009, 01:49:01 ÖÖ » |
|
arkadaşın bi hatası yok,oda bilmiyordu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fikito
|
 |
« Yanıtla #4 : Temmuz 03, 2009, 01:52:25 ÖÖ » |
|
bu nasıl iş yaaa :S
|
|
|
|
|
|
|
|
|
canguder
Honda Prelude

Honda Civic Sedan Elegance A/T Mugen
|
 |
« Yanıtla #5 : Temmuz 03, 2009, 01:57:39 ÖÖ » |
|
siz aracı satarken aracı silerek göz kararıylamı kontrol ettiler yoksa boya kalınlığını ölçen aletlemi(adını bilmiyorum) ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
everest27
Honda Jazz
|
 |
« Yanıtla #6 : Temmuz 03, 2009, 02:00:09 ÖÖ » |
|
valla hocam ben aracın başında deildim.servise güvendiğim için hiç kontrol etme gereği duymadım.sadece raporda gördüm.arkadaşta öyle 1,750 ytl lik para için böyle bişey yapacak biri deil.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dewir
Honda Civic Type R

Barış Sonağ
|
 |
« Yanıtla #7 : Temmuz 03, 2009, 03:58:11 ÖÖ » |
|
peki bu 2 raporu birden servise götürdünüzmü
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
et302gti
|
 |
« Yanıtla #8 : Temmuz 03, 2009, 04:10:21 ÖÖ » |
|
servis aynı servis mi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KADiFE
|
 |
« Yanıtla #9 : Temmuz 03, 2009, 04:34:00 ÖÖ » |
|
deyisen 4 parca var diye rapor veren servise sormak yerek deyisenleri eger hatali verdilerse raporu zarari o servise yikmak gerek,onlarin hatasi ile daha ucuza sattiniz,ama aracta gercekten 4 deyisen varsa ozamanda deyisen yoktur diyen servise gitmek lazim sonucta oda hatali rapor hazirlamis durumda ,kisaca eger mahkemeye giderseniz her halukarda hakli cikarsiniz ama yaptiginiz masraf zaman kaybi bu kazanca deger mi bilmem..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kemall
|
 |
« Yanıtla #10 : Temmuz 03, 2009, 05:34:48 ÖÖ » |
|
en kestirmeden üstüne bir bardak su içmek lazım
|
|
|
|
|
|
凯末尔• 阿克苏耶克
Klavyem bozulmuş galiba , hızlı yazınca bazı sesli harfler çıkmıyor, yenisini alana kadar yazım hatalarımın hoş görülmesini dilerim
|
|
|
bilgisaray
Honda City
|
 |
« Yanıtla #11 : Temmuz 03, 2009, 09:38:43 ÖÖ » |
|
bu işten hiçbir sonuç çıkmaz. alan almış satan satmış. senin hatan şu: arabana güveniyorsan farklı bir ustaya daha gösterecektin... tabiki elinde raporlar varsa mahkeme yolu açık. ama değer mi bilmem...
|
|
|
|
|
|
...HondAnkara...
|
|
|
ZoDi4c
Honda City
|
 |
« Yanıtla #12 : Temmuz 03, 2009, 12:13:29 ÖS » |
|
eğer servisin verdiği 2 rapor da elinde ise bişiler yapabilirsin belki. eğer elinde raporlar yoksa boşuna uğraşma hiç bir sonuç çıkmaz. Aynısını bizim burada antalyada da yaptılar bi arkadaşıma ama bi sonuç alamadı. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dewir
Honda Civic Type R

Barış Sonağ
|
 |
« Yanıtla #13 : Temmuz 03, 2009, 01:42:00 ÖS » |
|
bence o raporla yapılan tespitte doğacak yanlışlıklardan servisimiz sorumlu değildir tarzı bir karınca duası vardır iyi incelemek lazım
|
|
|
|
|
|
|
|
|
everest27
Honda Jazz
|
 |
« Yanıtla #14 : Temmuz 03, 2009, 09:26:07 ÖS » |
|
arkadaşlar iki raporuda aynı servis verdi,ama bu raporların herhangi bir yükümlülüğü varmı yokmu onu bilmediğim için bişey yapmadım.iki raporda elimde saklıyorum.ama arkadaşlar honda serviside bu yaparsa kime güvenecez sonuçta bu şahin yada kartal deil,honda alıp satarken hep servise götürüyoruz honda servisi bi nebze noter gibi bizim için .
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Temmuz 03, 2009, 09:31:17 ÖS Gönderen: everest27 »
|
|
|
|
|
|
TC 400
|
 |
« Yanıtla #15 : Temmuz 03, 2009, 09:30:40 ÖS » |
|
özel Yetkılı servısın verdıgı raporun hıc bır gecerlılıgı yoktur resmı kurmlarca, egerkı noter huzurunda veya noterden onaylı bı belge olsaydı ve 2 belgede farklı olsaydı bıseyler yapabılırdınız .ama su anda tek yapabılecegınız,arkadasınıza durumu anlatıp 1.750 ytl gerı ıstemek,oda olamacagı için ........
|
|
|
|
|
|
|
|
|
everest27
Honda Jazz
|
 |
« Yanıtla #16 : Temmuz 03, 2009, 09:33:51 ÖS » |
|
tc 400 arkadaşım bunu bilerekmi söylüyosun yani bu raporların herhangi bir geçerliliği olmadığını yoksa kulaktan duymamı.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TC 400
|
 |
« Yanıtla #17 : Temmuz 03, 2009, 09:45:05 ÖS » |
|
tc 400 arkadaşım bunu bilerekmi söylüyosun yani bu raporların herhangi bir geçerliliği olmadığını yoksa kulaktan duymamı.
bılerek soyluyorum tabıkı! sen resmı bı kuruma basvuruda bulunsan ,kurum sana derkı 'bu belgeyı veya raporu kımden aldın.' ahmetın sırketınden mehmetın sırketınden  devlet ozel kurumları tanımaz. devlet ozel kurumların verdıgı belgeyı onaylayan noterın belgelerıne bakar,
|
|
|
|
|
|
|
|
|
everest27
Honda Jazz
|
 |
« Yanıtla #18 : Temmuz 03, 2009, 10:05:36 ÖS » |
|
teşekkür ederim kardeş,o zaman boşa kürek sallamaya gerek yok...Yine yediğimiz kazık bize kar kalacak.Demekki boşu boşuna servislere bu kadar para vermeye gerek yokmuş.onlara vereceğim paraya gider üç ayrı ustaya gösteririm.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TC 400
|
 |
« Yanıtla #19 : Temmuz 03, 2009, 10:09:52 ÖS » |
|
Bence sen o arkadasınla konus durumu anlat. hıc olmassa 300-500 almaya bak.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|