onur34
Honda Civic VTI

SaRışıNıN Adı,EsMeRiN TaDı,VeReCekSiN HONDAYA GAZI
|
 |
« Yanıtla #60 : Mayıs 17, 2008, 12:02:42 ÖÖ » |
|
yok yok honda kesin düşünmüştür onu. honda bu yaaa aaaaaa. araba hızlı napsın adamlar. aynı sınıf diğer markalar yavaş kaldığı için çabuk duruyo, honda hızlandımı durması zor oluyo tabi  Aynen katılıyorum 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alfaus007
Honda Prelude

BuRaK Alpdemir
|
 |
« Yanıtla #61 : Mayıs 18, 2008, 01:50:49 ÖS » |
|
bende katılıyorum:) 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CVC2008
Honda Prelude

i-VTEC Power
|
 |
« Yanıtla #62 : Mayıs 18, 2008, 10:34:19 ÖS » |
|
frenler cidden güven vermiyor gidiyorsun ama duramıyorsun 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fikito
Honda Civic Type R

FURKAN ULUTAŞ
|
 |
« Yanıtla #63 : Mayıs 18, 2008, 11:16:35 ÖS » |
|
valla bügün ani bastım abs vurmaya başladı birazda kaydı fakat genede durdu  ya bu frenler baya degişiklik gösteriyo arabaya göre anlamadım bazısı çok memnun bazısı hiç 
|
|
|
|
|
|
BİR BEŞİKTAŞIM , BİR HONDAM VAR HAYATTA
|
|
|
korkuz
Honda Integra
|
 |
« Yanıtla #64 : Mayıs 26, 2008, 03:55:08 ÖS » |
|
bende şimdiye kadar çok ani bir fren yapmadım ama fena değil gibi görünüyor.inş iyidir..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
memo_honda
Honda Integra
|
 |
« Yanıtla #65 : Mayıs 27, 2008, 10:32:05 ÖS » |
|
bence gayet iyi frenler büyütülecek bi sorun yok ben geyet memnunum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
koraymusic
Honda City
2007 Civic Elegance Otomatik
|
 |
« Yanıtla #66 : Haziran 16, 2008, 10:38:44 ÖÖ » |
|
bende memnunum frenlerden bahsedilen örnek gösterilen tüm markaları kullandım diyebilirim honda dışında ve beğenmedim.ya bu iş gerçekten göreceli arkadaşlar.bi konuda kesin fikrimi söylemek isterim senelerdir değişik marka model birsürü arabam oldu ama 2007 yılından beri gerçek arabamı buldum diyebilirim.gerçi bu ara aklımı bulandırıyor yeni accord  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aranel Ciryatan
Honda City
Mehmet Erdem
|
 |
« Yanıtla #67 : Haziran 16, 2008, 11:37:23 ÖÖ » |
|
yaa arkadaşlar hiç bi zaman frene güvenmeyin ve öle gidin bu her araba için geçerli yaa bu 35 metrede duruyor dersin o anda 45 metrede durur yolun durumundan dolayı fabrika verileri çok stabil ortamlarda verilen veriler 0-100 km ye fabrika 12 der sen test edersin 10 çıkar oluyor böle şeyler aynı şekilde frene fabrika 40 mt der sen bi test edersin bigün 37 çıkar diğer gün 45 çıkar rakamları sallıyorum yane o yüzden hiç bi zaman fabrika verilerine güvenmeyin.
2003 focusum wardı ABS falan yoktu ki o dönemde şimdikine çok ama çok tehlikeli araba kullanıyordum ehliyeti o yeni almanın verdiği hevesle allaha çok şükür normal frenle bile bi çok yerde ucu ucuna durdum sonra 2006 c4 aldım abs fren ilk başlarda çok canımı çıktı çünkü fren mesafesi bariz bi şekilde uzamıştı çok sıkıntı çekiyordum ilk başlarda sonra alıştım hondada başıma 2-3 kere ani fren durumu söz konusu oldu allaha çok şükür durdum ama kafamı bişi kurcaladı ABS çok ama çok erken giriyor devreye ve fren mesafesi direk uzuyor o yüzden bi test yaptım geçen gün aynı nokta aynı mesafe aynı hız (maltepe sahilde denedim) frene tam bastığımda araba daha uzun mesafede durdu lastikleri tam kitlemeden motor freni ile denedim durmayı bariz bi şekilde erken durdum aslında pilotaj çok ama çok önemli. babam mesela önünde bi olay olduğunda freni kökleyip durmayı deneyen bi insandır ben tam tersi önümde bi olay olduğunda acaba nereden sıyrılabilirim deyip çıkış yolu arayan bi insanımdır ki doğru bişi yaptığımı düşünüyorum kaç defa öle kurtulduğumu bilirim.
ne olursa olsun hangi araba hangi fren olursa olsun hiçbi zaman ne lastiklere nede frenlere güvenmeyin bunu bilin ve öle gidin...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TUNCER07
Honda City
|
 |
« Yanıtla #68 : Haziran 27, 2008, 09:28:07 ÖS » |
|
Aranel Ciryatan arkadaşımızdan alıntı "oldu allaha çok şükür durdum ama kafamı bişi kurcaladı ABS çok ama çok erken giriyor devreye ve fren mesafesi direk uzuyor" öncelikle Aranel Ciryatan arkadaşımızın frenler konusundaki bütün görüşlerine katılıyorum. özellikle yukarıdaki cümleyi yazmışki çok doğru. bazı arkadaşlar Honda Civic için henüz sert fren yapmadım ama frenleri çok iyi gibi laflar etmişler. Benimde bugün başıma gelen olaya kadar bende bu arkadaşlar gibi düşünüyordum. arabayı daha 2 ay önce aldım ilk işim bu foruma girip kullanıcı fikirlerini okumak olmuştu. frenler için kötü diyenlere katılmamıştım. ama ikinci haftadan sonra ABS denen icatın çok ama çooook erken devreye girdiğini gözlemledim. normal 3. vitesle 60 belki 50 ile giderken kırmızı ışıkta durmak için bile ABSnin devreye girdiğini gördüm. tabi ABS iyi bişeydir iyi durur ön yargısı hep var insanlarda ama şuda bir gerçekki ABS fren mesafesini uzatır ve gerek olmadığı zaman özellikle araba kaymıyorsa devreye GİRMEMELİ. ama 2 ay önce aldığım HONDA CİVİC 2008 de abs 50 ile giderken bile devreye girebiliyor, arabanın kayması imkansızken. bugünde yine kırmızı ışıktan kalktım belki 100-150 metre ilerledim maksimum ve hızım en fazla 60-65 olmuştu. takip mesafemde en az 20-30 metreidi. açıkçası ölçmedim ama bayaaa vardı. ve önümde duran dolmuşa arkadan vurdum. tek nedeni ise erken devreye giren ABS ve dandik frenler. inanın daha önce 206, megane ve corolla kullandım ve hiç bu kadar dandik fren görmedim. özellikle meganımın ABS sine hayran kalmıştım. birçok defa hayatımı kurtardı. 15 yıldır araba kullanıyorum ve inanın hayatımda ilk defa kaza yaptım. bunun da tek nedeni dikkatsizliğim, hırçın kullanmam değil(ki kullanmam zaten), HONDAmın dandik frenleriydi. O kadar severek aldığım,uğruna BMW 116, auris, golf ve A3 den vazgeçtiğim arabamdan bugün itibariyle çok soğudum be ilk fırsatta satmayı planlıyorum. benim honda yetkililerine tavsiyem bu konunun üzerine yoğunlaşmaları ve HONDA nın imajına zarar vermemeleri çünkü buna hakları yok, honda iyi bir marka. bu kadar güzel tasarım yapıyorsun, elektronik kasıyorsun, en önemli konu olan güvenliği atlıyorsun. hatta NCAP den 3 yıldız almış olması benim için büyük hayal kırıklığı idi. bir MBA mezunu bir mühendis olarak, HONDA'nın bu konuda duyarlı olmasının kendi çıkarlarına olacağını düşünüyorum. birkaç sene sonra kaza sayıları artınca imaj falan kalmaz. nasıl zamanında 307 lerin dandiklik konusunda adı çıkmıştı Hondanın da adı çıkar. ha unutmadan söliyim arayı servise bırakırken servis stok alanında 50-60 adet hasarlı araba olduğunu gördümki yarısı önden çapma şeklindeydi. ankarada 3 adet honda servisi var. buda önemli bir gösterge aslında bu nedenle EYYY civic sahipleri frenlerinize güvenmeyin. bu arada eklemeden geçemeyeceğim, arabayı sıfır aldım aldığımdan müzik sisteminin direksiyondan kumandası çalışmıyordu bende endüstri mühendisiyim bizde üretim yapıyoruz ama kalite kontrolü en önemli adımımızdır, bu araba fabrikadan bu şekilde nasıl geldi bunu da sormak lazım fabrikaya. ha bu arada arabam elegans, yani lastiklerim 15 inch felan değil. bu arada TÜKETİCİ Mahkemesine başvurmayı düşünüyorum.... saygılarımla allah kaza bela vermesin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8663
|
 |
« Yanıtla #69 : Haziran 28, 2008, 12:19:01 ÖÖ » |
|
frene basmanın da bir adabı var arkadaşım. basmayı bilirsen durur!!! sonuna kadar köklersen freni her araba kayar!!! çok merak ediyorum 50 km hızla giderken 20-30 metrde nasıl durduramadın arabayı? sende bir sorun olmasın?  100 le giderken 80 metrede durdurursan helal derim sana o zaman...
|
|
|
|
|
|
"Selamet ül-insan fi hıfz il-lisan. (İnsanın selameti dilini tutmasıdır.)"Hz.Muhammed (S.A.V.) 
|
|
|
metin16
Honda Civic Type R

See You Later....
|
 |
« Yanıtla #70 : Haziran 28, 2008, 12:22:09 ÖÖ » |
|
katılıyorum aynen
|
|
|
|
|
|
|
|
|
metin16
Honda Civic Type R

See You Later....
|
 |
« Yanıtla #71 : Haziran 28, 2008, 12:23:25 ÖÖ » |
|
o 3 yıldız değil 4 yıldız oda hb modelleri için geçerliydi sanırım
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kemall
Honda Integra
|
 |
« Yanıtla #72 : Haziran 28, 2008, 12:33:58 ÖÖ » |
|
abs durma mesafesini uzatmaz, kim türetiyor bunları
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aranel Ciryatan
Honda City
Mehmet Erdem
|
 |
« Yanıtla #73 : Haziran 28, 2008, 12:36:44 ÖÖ » |
|
bugün şans yaa fren testi yaptım arabaya  toprak bi zeminde freni köleyip gözüme kestidiğim bi noktandan kaçmayı denedim ABS sözde fren mesafesini uzatsada kontrol ü bize veriyor yaa  yok öle bişi arkadaşlar kesinlikle her seferinde orada bişi olsa idi kesin patlamıştım. bide lastiklerimiz çok ama çok boktan bunada karar verdim. arkadaşımın c4 ü ile fren mesafesi testi yaptık aynı hızda giderken kökledik frenleri abs bariz bi şekilde onda daha geç devreye girdiğinden baya bi fark oluştu arada ama dediğim gibi burada çok büyük bi etken war lastikler çok ama çok kötü bende continental war lastik olarak bende. bu arada eski arabamda michelin wardı virajlarda resmen tırnakları ile tutunurdu lastik yola.. walla hondada kafadan gidiom  kaya kaya kısa zamanda lastikleri deiştirmeyi düşünüyorum para durumumu ayarlar ayarlamaz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aranel Ciryatan
Honda City
Mehmet Erdem
|
 |
« Yanıtla #74 : Haziran 28, 2008, 12:38:42 ÖÖ » |
|
hee bu arada ciddi anlamda agrasif araba kullanan biriyim ki dün öğlen de e5de 110 ile girdiğim makasta arabanın arkası koptu gitti ki c4 de hiç böle şeyler olmazdı 140-150 ile 3 şerit verdiğimi bilirim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kacaman
Honda City
|
 |
« Yanıtla #75 : Haziran 28, 2008, 01:17:53 ÖÖ » |
|
arkadaşlar, 1400km oldu civic premium kullanıyorum, önceden 2000 uno sx ie aırcondetıon vardı bende, hidrolik direksiyon falan, acayip keyifli bir araba idi,memlekete gittiğimde arasıra aracımla çıktığım asfalt bir dağ yolu var, rampaları dik virajları keskin, uno virajlara çok iyi giriyordu arkada simit tank daha bi yol tutuşu arttırmıştı, aracımda michelin kullandım daha sonra adını bile ilk kezduyduğum avon marka lastik taktım virajı iyiydi yani, aynı yolu civic ile giderken virajda arka attı birden, araca olan güvenim sarsıldı, uno nere civic nere, uno virajda yatıyodu ama spint eğilimi olmuyordu valla, korktum açıkçası, uno arkalar yarı bağımsız 13 jant falan falan, eee civic 16 jat ve 205 taban lastik eksik bunun neresinde tamam fizik kurallarına karşı koysun tavanda ters bile dursun demiyorum ama beklentilerime cevap vermedi açıkçası.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8663
|
 |
« Yanıtla #76 : Haziran 28, 2008, 01:43:28 ÖÖ » |
|
uno'nun yol tutuşu tabiiki daha iyi  daha ileri teknoloji, son model fln  kaç tane uno patladı bugüne sayabilen varmı? arkadaşlar kabullenemiyorum böyle şeyleri. biri bişey yazıyo,herkeste aynı sorunun aynısı var. para vererek almadınız mı siz bu arabayı? parayı çok mu kolay kazandınız? araba acemiliği denen bişey var. ben aracımı ilk aldığımda showroom'dan çıkarken bu ne demiştim... ben buna mı verdim milyarlarca parayı? şimdi alıştım çok rahat gidiyorum, çok rahat duruyorum... yanlış anlaşılmasın yeni kasayı da kullandım... abartıldığı kadar fren sorunu yok araçta yapmayın gözünüzü seviyim... 100-0 'da en fazla 3-5 metre fark olsun diyelim.(o da bakkal hesabı) eyvah hepimiz öldük hemen... olay bumu yani? kazasız belasız binin rahat rahat, trafik kurallarına uyun, takip mesafenizi koruyun, gözünüzü yoldan ayırmayın... olayı bu kadar büyütüp, o kadar insanın çabalayarak aldığı bir markayı bu kadar kolay karalamayın... altınızda 1,6 125hp üreten bir motor var, konfor desen konfor + japon efsanesi, Allah adamı cezalandırır şükretmeyi bilin... honda kalite kontrolü yapmıyo dimi satıştan önce  çin arabası ya hani abartmaya gerek yok boşverin gerisini...
|
|
|
|
|
|
"Selamet ül-insan fi hıfz il-lisan. (İnsanın selameti dilini tutmasıdır.)"Hz.Muhammed (S.A.V.) 
|
|
|
fikito
Honda Civic Type R

FURKAN ULUTAŞ
|
 |
« Yanıtla #77 : Haziran 28, 2008, 01:50:15 ÖÖ » |
|
uno'nun yol tutuşu tabiiki daha iyi  daha ileri teknoloji, son model fln  kaç tane uno patladı bugüne sayabilen varmı? arkadaşlar kabullenemiyorum böyle şeyleri. biri bişey yazıyo,herkeste aynı sorunun aynısı var. para vererek almadınız mı siz bu arabayı? parayı çok mu kolay kazandınız? araba acemiliği denen bişey var. ben aracımı ilk aldığımda showroom'dan çıkarken bu ne demiştim... ben buna mı verdim milyarlarca parayı? şimdi alıştım çok rahat gidiyorum, çok rahat duruyorum... yanlış anlaşılmasın yeni kasayı da kullandım... abartıldığı kadar fren sorunu yok araçta yapmayın gözünüzü seviyim... 100-0 'da en fazla 3-5 metre fark olsun diyelim.(o da bakkal hesabı) eyvah hepimiz öldük hemen... olay bumu yani? kazasız belasız binin rahat rahat, trafik kurallarına uyun, takip mesafenizi koruyun, gözünüzü yoldan ayırmayın... olayı bu kadar büyütüp, o kadar insanın çabalayarak aldığı bir markayı bu kadar kolay karalamayın... altınızda 1,6 125hp üreten bir motor var, konfor desen konfor + japon efsanesi, Allah adamı cezalandırır şükretmeyi bilin... honda kalite kontrolü yapmıyo dimi satıştan önce  çin arabası ya hani abartmaya gerek yok boşverin gerisini...  gökhan abi müthiş konuşmuşşun katılıyorum
|
|
|
|
|
|
BİR BEŞİKTAŞIM , BİR HONDAM VAR HAYATTA
|
|
|
pasa35
Honda Civic VTI

|
 |
« Yanıtla #78 : Haziran 28, 2008, 02:02:35 ÖÖ » |
|
Aranel Ciryatan arkadaşımızdan alıntı "oldu allaha çok şükür durdum ama kafamı bişi kurcaladı ABS çok ama çok erken giriyor devreye ve fren mesafesi direk uzuyor" öncelikle Aranel Ciryatan arkadaşımızın frenler konusundaki bütün görüşlerine katılıyorum. özellikle yukarıdaki cümleyi yazmışki çok doğru. bazı arkadaşlar Honda Civic için henüz sert fren yapmadım ama frenleri çok iyi gibi laflar etmişler. Benimde bugün başıma gelen olaya kadar bende bu arkadaşlar gibi düşünüyordum. arabayı daha 2 ay önce aldım ilk işim bu foruma girip kullanıcı fikirlerini okumak olmuştu. frenler için kötü diyenlere katılmamıştım. ama ikinci haftadan sonra ABS denen icatın çok ama çooook erken devreye girdiğini gözlemledim. normal 3. vitesle 60 belki 50 ile giderken kırmızı ışıkta durmak için bile ABSnin devreye girdiğini gördüm. tabi ABS iyi bişeydir iyi durur ön yargısı hep var insanlarda ama şuda bir gerçekki ABS fren mesafesini uzatır ve gerek olmadığı zaman özellikle araba kaymıyorsa devreye GİRMEMELİ. ama 2 ay önce aldığım HONDA CİVİC 2008 de abs 50 ile giderken bile devreye girebiliyor, arabanın kayması imkansızken. bugünde yine kırmızı ışıktan kalktım belki 100-150 metre ilerledim maksimum ve hızım en fazla 60-65 olmuştu. takip mesafemde en az 20-30 metreidi. açıkçası ölçmedim ama bayaaa vardı. ve önümde duran dolmuşa arkadan vurdum. tek nedeni ise erken devreye giren ABS ve dandik frenler. inanın daha önce 206, megane ve corolla kullandım ve hiç bu kadar dandik fren görmedim. özellikle meganımın ABS sine hayran kalmıştım. birçok defa hayatımı kurtardı. 15 yıldır araba kullanıyorum ve inanın hayatımda ilk defa kaza yaptım. bunun da tek nedeni dikkatsizliğim, hırçın kullanmam değil(ki kullanmam zaten), HONDAmın dandik frenleriydi. O kadar severek aldığım,uğruna BMW 116, auris, golf ve A3 den vazgeçtiğim arabamdan bugün itibariyle çok soğudum be ilk fırsatta satmayı planlıyorum. benim honda yetkililerine tavsiyem bu konunun üzerine yoğunlaşmaları ve HONDA nın imajına zarar vermemeleri çünkü buna hakları yok, honda iyi bir marka. bu kadar güzel tasarım yapıyorsun, elektronik kasıyorsun, en önemli konu olan güvenliği atlıyorsun. hatta NCAP den 3 yıldız almış olması benim için büyük hayal kırıklığı idi. bir MBA mezunu bir mühendis olarak, HONDA'nın bu konuda duyarlı olmasının kendi çıkarlarına olacağını düşünüyorum. birkaç sene sonra kaza sayıları artınca imaj falan kalmaz. nasıl zamanında 307 lerin dandiklik konusunda adı çıkmıştı Hondanın da adı çıkar. ha unutmadan söliyim arayı servise bırakırken servis stok alanında 50-60 adet hasarlı araba olduğunu gördümki yarısı önden çapma şeklindeydi. ankarada 3 adet honda servisi var. buda önemli bir gösterge aslında bu nedenle EYYY civic sahipleri frenlerinize güvenmeyin. bu arada eklemeden geçemeyeceğim, arabayı sıfır aldım aldığımdan müzik sisteminin direksiyondan kumandası çalışmıyordu bende endüstri mühendisiyim bizde üretim yapıyoruz ama kalite kontrolü en önemli adımımızdır, bu araba fabrikadan bu şekilde nasıl geldi bunu da sormak lazım fabrikaya. ha bu arada arabam elegans, yani lastiklerim 15 inch felan değil. bu arada TÜKETİCİ Mahkemesine başvurmayı düşünüyorum.... saygılarımla allah kaza bela vermesin
düşük hızdada abs devreye girerki hatta dusuk hızlarda devreye girmeside gayet normal bişi.abs fren mesafesini uzatmaz buarada.bu yazı biraz sacma olmus
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kacaman
Honda City
|
 |
« Yanıtla #79 : Haziran 28, 2008, 02:17:19 ÖÖ » |
|
konunun patlayan arabalar olduğunu bilmiyordum, yol tutuş olduğunu sanıyordum, eee dediğin gibi burada o zaman neden izlenimlerimizi paylaşalım ki, kapatalım dükkanı eve gidelim, nede olsa allah çarpar adamı şükür diyelim gitsin ha ne dersin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|