Kullanıcı Adı: Sürekli Bağlı Kal
Şifre:

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: 1 [2] Yazdır
Gönderen Konu: Yeni Civic Sedan Lpg ?  (Okunma Sayısı 1462 defa)
SONE-R
Honda Civic Type R

« Yanıtla #20 : Eylül 29, 2007, 08:31:36 ÖS »

Dostum bence taktırma, güzelim honda civic'e yazık edersin. Bak ben senin arabandan çok daha fazla yakan Type-R'a benzinli biniyorum. Herşey para demek değildir bu hayatta... ağlarım

Mess
Honda City
*

O artık yok...

« Yanıtla #21 : Eylül 29, 2007, 11:04:40 ÖS »

Arkadaşlar bence kişisel yorumdan yaparak courageux'in hevesini kursağında bırakmaktansa bilenler ya da kullananlar tecrübelerini yazarak yardımcı olmaya çalışsa çok daha verimli olur. Sonuçta site bir bakıma bilgi paylaşımını hedefleyen bir mantıkla kurulmuş.

Ben bir insanın arabası varsa parayı da ödeyecek kardeşim mantığına karşı olduğum için ve o parayı kolay kazanmadığım için gittim bir güzel sıralı lpg monte ettirdim ve daha önce yapmadığıma hala pişmanım. Gözlemlerim şunlar;

* Aracın performansında hissedilebilen hiç bir değişiklik olmadı. Belki benim hissedemeyeceğim kadar az olmuştur ve dynoda filan çıkar, o da beni ilgilendirmiyor

* Otopark kullanımı konusunda hiç sıkıntı çekmedim. Ramada otel, Holiday Inn, Polat ve Alışveriş merkezlerinden Cevahir, Olivium (her gün nerdeyse), Town center vs. birçok yere girdim, araç zaten çalışırken sürekli havaalanında otoparkta yatıyor kimse nereye gidiyorsun demedi

*Bagaj problemini yedek lastiğin yerine konulan tanklarla hallettim. Yedek lastiği eve bıraktım ve onun yerine lastik patladığında şişirip içeriden onaran spreylerden koydum bagaja iki tane,onunla hallederim patlarsa. Olur da lastiklerden biri yarılırsa ve sprey işime yaramazsa kaskonun ücretsiz çekimi var.

* Nereye gidersem gideyim ve mesafe ne olursa olsun, dönüşümün bedava olacağı fikrine bayılıyorum.

* Araçlar için üretilen otogazların ilk çıkan gazlara göre daha zararsız ve araç için üretildiğini biliyorum, yine de LPG li araçlara özel hazırlanmış yağları kullanarak önlem aldığımı düşünüyorum. (Bence LPG bu kadar kötü bir şey olsaydı üreticiler desteklemezdi ve geliştirmezdi)

* Türkiye dışındaki ülkelerde Doğa dostu olduğu için petrole tercih edilmeye başlanması ve teşvik edilmesi, beni de doğa için iyi bir seçim yaptığıma inandırıyor. Bence şehirde 4x4 arazi aracı kullanmaya karşı çıkanlar LPG yi de benimsemeli.

* Jaguara takılmaz mantığını da çürüten ben değilim, koskoca İngiltere Kraliyet Ailesi. Bkz. http://www.royal.gov.uk/output/Page3718.asp 1998 yılında  Rolls royce, Daimler, Rover 400 de LPG dönüşümü yapılmış. Ben onlardan zengin miyim? Hayır!  Rolf

* Performansı düşürür, karizmayı dağıtır fikrini de bu sayfayla yenmiştim taktırmadan önce. Bkz. http://www.2a-lpg.com/forum/showthread.php/eski-typera-tup-2355/index.html Üstelik ben yarışmak niyetinde bile değilim.  nohappy

şimdilik aklıma gelenler bunlar, umarım faydalı olmuştur fikir edinmene. Soracağın bir şey varsa mesaj atabilirsin, yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiği kadarıyla.

Herkese iyi forumlar. artis

Seko
Honda Prelude

« Yanıtla #22 : Eylül 29, 2007, 11:27:06 ÖS »

Yılda kac km yapıyorsun ? 1500 ytl vereceksin taktın diyelim ort. 8 lt yakar civic in diyelim ne yapar km de 3 ytl alalım benzini 240 kurus , lpg li 180 kurus olsun hadi 60 kurus fark var arada  okey 25,000 km sonra basa bas noktasına geciceksin vede lpg donusumu icin parayı buyuk ihtimal pesin vereceksin birde kullanırken aklın aracında kalacak ya bir sey olursa diye  nohappy
Mickcasey
Honda Civic VTI
**

« Yanıtla #23 : Eylül 30, 2007, 03:09:50 ÖS »

Bencede yazık olur dsunsene arabayı yenı almısın kız arkadasın la alsıverıs merkezıne gıdıyon beyfendı arac LPG lı alamayız Smiley geri donuyon saka bı yana devırlı kullanmadıkca az yaktırırsın

koraymusic
Honda City
*

2007 Civic Elegance Otomatik

« Yanıtla #24 : Ekim 01, 2007, 01:46:27 ÖÖ »

arkadaşlar lpg nin ekonomik yönünü tartışmayın lütfen oluru olmazı zevki mecburiyeti ayrı konu ama e ko no mik kısaca.ben lpg li araç kullanmadım ve şuanda düşünmüyorum ama taktıran çevremdeki tüm arkadaşlarım çok memnun.çok ama çok memnun hemde.sıralı lpg li otomatik bi getz neredeyse benzin maliyeti yarı yarıya düşmüş bi halde bi dostum tarafından 1 senedir kullanılıyor.avrupada lpg içinde felaket bi teşvik var.iyi araştırın derim konuyu.
gstkp
Honda Jazz
*

« Yanıtla #25 : Aralık 16, 2007, 03:48:36 ÖÖ »

aracı yeni almama ragmen bende lpg dusunuyorum bundan önceki arabm cok yakıyo tup taktıracagım derken ondan daha cok yakan bir araç aldım ama boyle giderse lpg sart yılda ort 35.000 km yapıyorum ki bu benim için inanılmaz bir geri dönüşüm olur lpg. ama uyum gösteriyormu ne kadar yakıyor onu ögrenmek lazım
« Son Düzenleme: Aralık 16, 2007, 03:49:28 ÖÖ Gönderen: gstkp » Logged
sfenks_onuy
Honda Jazz
*

« Yanıtla #26 : Aralık 17, 2007, 12:14:03 ÖÖ »

kişisel fikrim biraz kaba olacak ama söylemem lazım tüp arabanın anasını ağlatıyo yani ben sonuna kadar karşıyım ama taktıranada saygı duyarım herkesin kendi ekonomisi bikaç arkadaşında var sıralı sistem şu anda çok pişmanlar.... nohappy taktırmadan önce çok düşünmek lazım
Sayfa: 1 [2] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: