Arkadaşlar bence kişisel yorumdan yaparak courageux'in hevesini kursağında bırakmaktansa bilenler ya da kullananlar tecrübelerini yazarak yardımcı olmaya çalışsa çok daha verimli olur. Sonuçta site bir bakıma bilgi paylaşımını hedefleyen bir mantıkla kurulmuş.
Ben bir insanın arabası varsa parayı da ödeyecek kardeşim mantığına karşı olduğum için ve o parayı kolay kazanmadığım için gittim bir güzel sıralı lpg monte ettirdim ve daha önce yapmadığıma hala pişmanım. Gözlemlerim şunlar;
* Aracın performansında hissedilebilen hiç bir değişiklik olmadı. Belki benim hissedemeyeceğim kadar az olmuştur ve dynoda filan çıkar, o da beni ilgilendirmiyor
* Otopark kullanımı konusunda hiç sıkıntı çekmedim. Ramada otel, Holiday Inn, Polat ve Alışveriş merkezlerinden Cevahir, Olivium (her gün nerdeyse), Town center vs. birçok yere girdim, araç zaten çalışırken sürekli havaalanında otoparkta yatıyor kimse nereye gidiyorsun demedi
*Bagaj problemini yedek lastiğin yerine konulan tanklarla hallettim. Yedek lastiği eve bıraktım ve onun yerine lastik patladığında şişirip içeriden onaran spreylerden koydum bagaja iki tane,onunla hallederim patlarsa. Olur da lastiklerden biri yarılırsa ve sprey işime yaramazsa kaskonun ücretsiz çekimi var.
* Nereye gidersem gideyim ve mesafe ne olursa olsun, dönüşümün bedava olacağı fikrine bayılıyorum.
* Araçlar için üretilen otogazların ilk çıkan gazlara göre daha zararsız ve araç için üretildiğini biliyorum, yine de LPG li araçlara özel hazırlanmış yağları kullanarak önlem aldığımı düşünüyorum. (Bence LPG bu kadar kötü bir şey olsaydı üreticiler desteklemezdi ve geliştirmezdi)
* Türkiye dışındaki ülkelerde Doğa dostu olduğu için petrole tercih edilmeye başlanması ve teşvik edilmesi, beni de doğa için iyi bir seçim yaptığıma inandırıyor. Bence şehirde 4x4 arazi aracı kullanmaya karşı çıkanlar LPG yi de benimsemeli.
* Jaguara takılmaz mantığını da çürüten ben değilim, koskoca İngiltere Kraliyet Ailesi. Bkz.
http://www.royal.gov.uk/output/Page3718.asp 1998 yılında Rolls royce, Daimler, Rover 400 de LPG dönüşümü yapılmış. Ben onlardan zengin miyim? Hayır!

* Performansı düşürür, karizmayı dağıtır fikrini de bu sayfayla yenmiştim taktırmadan önce. Bkz.
http://www.2a-lpg.com/forum/showthread.php/eski-typera-tup-2355/index.html Üstelik ben yarışmak niyetinde bile değilim.

şimdilik aklıma gelenler bunlar, umarım faydalı olmuştur fikir edinmene. Soracağın bir şey varsa mesaj atabilirsin, yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiği kadarıyla.
Herkese iyi forumlar.