|
Typerkan
|
 |
« Yanıtla #300 : Mart 31, 2008, 11:40:58 ÖÖ » |
|
valla tiksinti geldi yakıt konusunda..ayrıca yol bilgisayarı verilerine tüküreyim.Yakıtı haricinde arabanın sorunu yok.gerçi agresif kullanmadıktan sonra fazla da yakmıyor.Mesela ben bir depoya 700 km yaptığımı bilirim.Bazı arkadaşlar 350~450 km yol yapıyorum yazdıklarında şaşırıyorum gerçekten.ya 150 km/h den aşağı yol yapmıyorlar yada başka bir problem var.Bir başka başlıkta aracımla uzun yolda 4.1lt/100km değerini gördüğümü belirtmiştim.Hatta çok gülmüştüm.Yalancıyı sevsinler mi demiştim  Banada kardeşim banada, Hayla bu konuya yorum yazdığım için üzgünüm ama durumun gerçekliği büyük.. Ayrıca yol bilgisayarı 9,.. veya 8,.. gösteriyor yalan yaniii ama hala KM'de 395 KRS kaıyorum nasıl yakarsın diyen arkadaşlar saat 6.30 da iş çıkışında mecidiyeköyden okmeydanına kadar gitsinler sadece test için 5 KM  ))
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kadir EMİŞTEKİN
|
 |
« Yanıtla #301 : Mart 31, 2008, 11:59:59 ÖÖ » |
|
abi cok fazla yaa sen en iisi lpg taktır 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
serdarism
Honda Jazz
2007 Civic sedan
|
 |
« Yanıtla #302 : Mart 31, 2008, 12:16:21 ÖS » |
|
valla tiksinti geldi yakıt konusunda..ayrıca yol bilgisayarı verilerine tüküreyim.Yakıtı haricinde arabanın sorunu yok.gerçi agresif kullanmadıktan sonra fazla da yakmıyor.Mesela ben bir depoya 700 km yaptığımı bilirim.Bazı arkadaşlar 350~450 km yol yapıyorum yazdıklarında şaşırıyorum gerçekten.ya 150 km/h den aşağı yol yapmıyorlar yada başka bir problem var.Bir başka başlıkta aracımla uzun yolda 4.1lt/100km değerini gördüğümü belirtmiştim.Hatta çok gülmüştüm.Yalancıyı sevsinler mi demiştim  Banada kardeşim banada, Hayla bu konuya yorum yazdığım için üzgünüm ama durumun gerçekliği büyük.. Ayrıca yol bilgisayarı 9,.. veya 8,.. gösteriyor yalan yaniii ama hala KM'de 395 KRS kaıyorum nasıl yakarsın diyen arkadaşlar saat 6.30 da iş çıkışında mecidiyeköyden okmeydanına kadar gitsinler sadece test için 5 KM  ))  erkan seninle buluşalım bir gün istanbulda?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Typerkan
|
 |
« Yanıtla #303 : Mart 31, 2008, 05:58:13 ÖS » |
|
valla tiksinti geldi yakıt konusunda..ayrıca yol bilgisayarı verilerine tüküreyim.Yakıtı haricinde arabanın sorunu yok.gerçi agresif kullanmadıktan sonra fazla da yakmıyor.Mesela ben bir depoya 700 km yaptığımı bilirim.Bazı arkadaşlar 350~450 km yol yapıyorum yazdıklarında şaşırıyorum gerçekten.ya 150 km/h den aşağı yol yapmıyorlar yada başka bir problem var.Bir başka başlıkta aracımla uzun yolda 4.1lt/100km değerini gördüğümü belirtmiştim.Hatta çok gülmüştüm.Yalancıyı sevsinler mi demiştim  Banada kardeşim banada, Hayla bu konuya yorum yazdığım için üzgünüm ama durumun gerçekliği büyük.. Ayrıca yol bilgisayarı 9,.. veya 8,.. gösteriyor yalan yaniii ama hala KM'de 395 KRS kaıyorum nasıl yakarsın diyen arkadaşlar saat 6.30 da iş çıkışında mecidiyeköyden okmeydanına kadar gitsinler sadece test için 5 KM  ))  erkan seninle buluşalım bir gün istanbulda? Herzaman başım üstüne buyur gel kardeşim  ben beceremedim bi beceren olursa seslensin  (5600 KM Düz vites Elegance 2008)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tisitu
Honda City
|
 |
« Yanıtla #304 : Nisan 01, 2008, 12:36:25 ÖÖ » |
|
erkan o dediğin tarfikte normal değilmi o yakıt  hangi benzinli az yakıyo ki sıkışık trafikte
|
|
|
|
|
|
|
|
|
serdarism
Honda Jazz
2007 Civic sedan
|
 |
« Yanıtla #305 : Nisan 03, 2008, 12:46:08 ÖS » |
|
valla tiksinti geldi yakıt konusunda..ayrıca yol bilgisayarı verilerine tüküreyim.Yakıtı haricinde arabanın sorunu yok.gerçi agresif kullanmadıktan sonra fazla da yakmıyor.Mesela ben bir depoya 700 km yaptığımı bilirim.Bazı arkadaşlar 350~450 km yol yapıyorum yazdıklarında şaşırıyorum gerçekten.ya 150 km/h den aşağı yol yapmıyorlar yada başka bir problem var.Bir başka başlıkta aracımla uzun yolda 4.1lt/100km değerini gördüğümü belirtmiştim.Hatta çok gülmüştüm.Yalancıyı sevsinler mi demiştim  Banada kardeşim banada, Hayla bu konuya yorum yazdığım için üzgünüm ama durumun gerçekliği büyük.. Ayrıca yol bilgisayarı 9,.. veya 8,.. gösteriyor yalan yaniii ama hala KM'de 395 KRS kaıyorum nasıl yakarsın diyen arkadaşlar saat 6.30 da iş çıkışında mecidiyeköyden okmeydanına kadar gitsinler sadece test için 5 KM  ))  erkan seninle buluşalım bir gün istanbulda? erkan; eklesene beni msn ye serdargulce(et)hotmail
|
|
|
|
|
|
|
|
|
civic_2007
Honda Integra
26GÜMÜŞ ŞOVALYEM26..
|
 |
« Yanıtla #306 : Nisan 03, 2008, 02:45:21 ÖS » |
|
full depoyla şehir içi 450km gitti 1çizgi kaldı..oda bitti bitiyor..normal yakıyo basmayınca:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hhasan
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #307 : Mayıs 01, 2008, 02:53:31 ÖS » |
|
Valla arkdşlar ben onu bunu bilmem,bende 1.6 Dream var ve 1 depo benzinle 652 km gittim.. Yolun yaklaşık 250-300 km'si Otoban ve ortalama hızım 160km/h.. şehirlerarası yolda ortlama hızım 110km/h.. yorum sizin..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
av.srkn
Honda City
|
 |
« Yanıtla #308 : Mayıs 03, 2008, 05:48:29 ÖS » |
|
valla ben 40.5 lt ile 710 km gittim... hız 90-100 km 2008 civic-düz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tevfikkubilay
Honda Jazz
|
 |
« Yanıtla #309 : Mayıs 05, 2008, 11:42:29 ÖÖ » |
|
Bende 2008 civi dream var .aldığımdan bu yana bi depo benzinle 500 km den az gitmedim.şu an 3500 km de aracım ve dün ortalama yakıtın 4.5 e kadar düştüğünü gördüm.2100 devirde 75 km hızla.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mgulden66
Honda Jazz
|
 |
« Yanıtla #310 : Mayıs 06, 2008, 09:30:46 ÖS » |
|
Arkadaşlar bende 2007 model düz civic elegance var geçen sene arabayı yeni aldığım zaman ankaradan denizliye 450 km yolu 80.00 ytl'lik benzinle katettim. Daha depoda çeyrek depo benzin vardı.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hkara20
Honda Jazz
|
 |
« Yanıtla #311 : Mayıs 07, 2008, 08:41:28 ÖÖ » |
|
mrblar 2008 elegance otm var depo dıbıne kadar bıttı 400 km yaptım.Benım anlamadıgım gostergede 10lt yazıyo mesela ortalama depo 50 lt olduguna gore 500 km yapması lazım dıılmı.Araba cok guzel ıyıde bu benzın bence anormal.Dunyanın en buyuk motor uretıcısı honda!!!!nasıl oluyoda bı dızel arac yapamıyo anlamıss dıılım cıvıclerde
|
|
|
|
|
|
|
|
|
serdarism
Honda Jazz
2007 Civic sedan
|
 |
« Yanıtla #312 : Mayıs 07, 2008, 09:47:15 ÖÖ » |
|
dizel araç derken? civic ile aynı sınıfta diğer arabaların dizelleri var..onlardan alıp almamak tamamen müşterinin tercihi..burdaki herkes civic aldığına göre bir bildikleri var.Dizel aracın ikinci elinin satışının ne kadar zor olduğu aşikar.Masrafları fazla. Birde dizele yapılan zamlar da düşünüldüğünde bence honda civic sınıfının en başarılı aracı.Üstelik çok fazla basılmadığında bir depoya 750 km gittiğine kendi aracımda şahidim.Bu rakam 42 litreyle sabittir.Yani ışık yanana kadarki ölçümler.Dibine kadar somurtup illa depoyu bitirecem dersen 800 km yi rahat geçersin.Ha 2500 deviri geçmeyeceksiniz, sabredeceksiniz..olay budur 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ansev
Honda Jazz
|
 |
« Yanıtla #313 : Mayıs 08, 2008, 01:18:21 ÖÖ » |
|
arkadaşlar merhaba 2 depo benzınle ankara sehırıcı 80 km+ankara- bursa- yalova- bursa- ankara yaptım.donuste gostergedekı tum ledler sondugunde yaptıgım toplam yol 1115 km idi.gıderken en az 6.1 tuketım degerlerını gordum donuste ise 6.9 dan asağıya dusmedi.biliyorum bu halıyle pek yardımcı değil ama bılgı bılgıdır:)
bu aracla yapılan ılk uzun yoldu.ısın ılgıncı gıtmeden once sehırıcı tuketım degerlerı 11.5 dan asagıya dusmezdı.dondukten sonra 4 gundur sehırıcı suruyoruz henuz 7.7 yı yukarı gecmedı.demekkı aracın bır uzun yola ıhtıyacı varmıs. aracın motoru acıldı dıye yorumluyorum.tecrubelı arkadaslar bır acıklama getırır artık.
Bu arada bursada cevsen petrol dıye bır shell bayıı var uludaga cıkarken.galıba cekırgede idi bursada oturan veya yolu dusen arkadaslar varsa kesınlıkle oradan yakıt almasınlar.donus ıcın ordan yakıt aldık almaz olaydık aracın cekısı ıvmelenmesı performansı hatta calısma sesı barız değişti.ılk defa aldıgım benzınden bu kadar ıgrenc bır koku geldıı arabadakı herkes bu kokuyu aldı.gıderken araba sankı gaz yemıyor gıbı sankı gıdecekte arkadan bır sey gerı gerı cekıyormus gıbı bır durum oldu.dusunun depuyu fulledıkten sonrakı 7. km de gostergedekı ledler bırı sı sondu.benzın daha cabuk tukendı.iğrenc kokuyu da baska bır istasyondakı gorevlı bıle aldı.isteyen olursa istasyonun tam adresı faturadan bulur verırım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pasa35
Honda Civic VTI

|
 |
« Yanıtla #314 : Mayıs 08, 2008, 12:34:33 ÖS » |
|
arkadaşlar merhaba 2 depo benzınle ankara sehırıcı 80 km+ankara- bursa- yalova- bursa- ankara yaptım.donuste gostergedekı tum ledler sondugunde yaptıgım toplam yol 1115 km idi.gıderken en az 6.1 tuketım degerlerını gordum donuste ise 6.9 dan asağıya dusmedi.biliyorum bu halıyle pek yardımcı değil ama bılgı bılgıdır:)
bu aracla yapılan ılk uzun yoldu.ısın ılgıncı gıtmeden once sehırıcı tuketım degerlerı 11.5 dan asagıya dusmezdı.dondukten sonra 4 gundur sehırıcı suruyoruz henuz 7.7 yı yukarı gecmedı.demekkı aracın bır uzun yola ıhtıyacı varmıs. aracın motoru acıldı dıye yorumluyorum.tecrubelı arkadaslar bır acıklama getırır artık.
Bu arada bursada cevsen petrol dıye bır shell bayıı var uludaga cıkarken.galıba cekırgede idi bursada oturan veya yolu dusen arkadaslar varsa kesınlıkle oradan yakıt almasınlar.donus ıcın ordan yakıt aldık almaz olaydık aracın cekısı ıvmelenmesı performansı hatta calısma sesı barız değişti.ılk defa aldıgım benzınden bu kadar ıgrenc bır koku geldıı arabadakı herkes bu kokuyu aldı.gıderken araba sankı gaz yemıyor gıbı sankı gıdecekte arkadan bır sey gerı gerı cekıyormus gıbı bır durum oldu.dusunun depuyu fulledıkten sonrakı 7. km de gostergedekı ledler bırı sı sondu.benzın daha cabuk tukendı.iğrenc kokuyu da baska bır istasyondakı gorevlı bıle aldı.isteyen olursa istasyonun tam adresı faturadan bulur verırım.
4gundur sehır ıcınde kullanmaya baslamadan once trıpA veya b yi sıfırladınızmı??zaten sıfırlamadıysanız 6.9 ortalamanın yukselmesı zaman alıcaktır ve yavas yavas yukselıcektır o sonucta ort yakıt tuketımını gosterıyor son 100km dekını deıl
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tisitu
Honda City
|
 |
« Yanıtla #315 : Mayıs 15, 2008, 09:39:38 ÖS » |
|
valla arkadaslar bu hondalar ş.dısında 90-100 le gidince gercekten aa cok ii tasarruflu dedirtiyor 50 ytllik benzinle 200 km yapıyorum basmadan fakat ş.içi cok yakıyo ya ben bandırmada okuyorum bandırmaya bilen bilir epey bi bayırlık ve yollarda cukur olduğu için baya bi dur kalk oluyor buraya geçen hafta geldiğimde depoyu fuulledim 115km gittikten sonra bandırma içi 43 ytl lik benzin aldı bana cok fazla geldi acaba bandırmadan dolayı yoksa cokmu normal sanırsam küçük yerlerde ş.içi trafiğinden bile fazla yakıyo arac elegance otomatik.bide depoyu fulluyorum 4 km gittikten sonra bile bi centik düşüyo kafayı yedirtiyo adama varım yoğum benzin oluyo ya...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pasa35
Honda Civic VTI

|
 |
« Yanıtla #316 : Mayıs 16, 2008, 12:32:47 ÖÖ » |
|
115km de 43lt mi??bence bi hata var!!bugatti bile okadar yakmaz heralde:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
serdarism
Honda Jazz
2007 Civic sedan
|
 |
« Yanıtla #317 : Mayıs 16, 2008, 04:12:58 ÖS » |
|
43 YTL / 3.5 ytl = 12.28 litrelik benzin almışsın
yani yol bilgisayarın 10 göstermesi lazım bu hesaba göre..Şehir içinde dediğin gibi dur kalk ve yokuş çıkıyorsan normal değerler bunlar.
Benzin çok pahalı arkadaşım benzin..
olay ordan kaynaklanıyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tisitu
Honda City
|
 |
« Yanıtla #319 : Mayıs 17, 2008, 01:07:03 ÖÖ » |
|
 valla cidden moralim bozulmuştu sen öyle diyince ama bazende bandırma için normal diyorum bügün gene doldurdum 38 ytl 104 km arabaya bindim anahtarı çevirdim benzin göstergesi 1 çentik aşadaydı dedim havamı basmıslar ama 15 km yaptım hiç inmedi baska gecen fullediğimde 4 km de 2 çentik inmişti cidden bu göstergeyi anlamıyorum..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|