Kullanıcı Adı: Sürekli Bağlı Kal
Şifre:

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Gönderen Konu: Honda Civic Sedan 1.6 Elegance (01/2008) Test değerleri  (Okunma Sayısı 601 defa)
SoNaMe
Honda Jazz
*

« : Mayıs 19, 2008, 11:29:06 ÖS »

Genel Değerlendirme
İşçilik  7  Önemli bir işçilik sorunu yok
Görüş  7  Görüş açılarında problem yok
Performans  7  Yeterli ama torku daha yüksek olabilirdi
Tüketim  6  Yakıt tüketimi yüksek
Konfor  8  Konforu beklentileri veriyor
Frenler  7  Güvenlik mesafesinde durabiliyor
Yalıtım  6  Zaman zaman yol sesini içeri alıyor
Donanım  8 Donanımı yeterli
Fiyat  7  Fiyatı makul (40.870 YTL)

Sonuç  7 Daha ağırbaşlı ama buna rağmen sportif bir görünüm sunan Honda Civic Sedan, 125 HP’lik güçlü motoru ile yarışa rakiplerinin bir adım önünde başlıyor. Özellikle iç tasarımında hatchback kardeşi gibi futuristik çizgiler taşıyan Civic Sedan, multiplex gösterge paneli sayesinde sürücünün araç kullanırken gözlerini yoldan ayırmadan rahatlıkla göstergeleri kontrol edebilmesine imkân tanıyor. İçeride oldukça geniş bir iç hacim sunan Civic Sedan’ın bagaj hacmi sınıfının gerisinde kalıyor. Dizel motor eksikliğini hibrid versiyon ile kapatmaya çalışan Honda Civic, güçlü rakiplerin olduğu sedan pazarında kendisine fazlasıyla güveniyor.

Ölüm masum azrail ise sadece bir melek şeytan ve günahkar olan bizleriz !
SoNaMe
Honda Jazz
*

« Yanıtla #1 : Mayıs 19, 2008, 11:30:21 ÖS »

Teknik veriler  
Motor:   1595 cc, sıralı 4 silindir Yakıt tüketimi
Maksimum güç:   125 HP 6500 d/d

Şehiriçi:  8,8 lt  
Maksimum tork:   152 Nm 4200 d/d
 Şehirdışı:  5,3 lt  
Maksimum hız:   200 km/s  
 Ortalama: 6,6 lt  

0-100 km/s hızlanma:   10,5 sn    
Boyutlar (u/g/y):  
  4545/1750 /1435 mm

Ağırlık:   1217 kg  
Aktarma:   Önden çekiş    
Şanzıman:   5 ileri manuel    
Lastikler:   205/55 R16    
Frenler (ön/arka):   Hava kanallı disk/disk    
Depo hacmi/Yakıt    50 lt/Kurşunsuz benzin    
Bagaj hacmi:   389 litre

SoNaMe
Honda Jazz
*

« Yanıtla #2 : Mayıs 19, 2008, 11:32:50 ÖS »

Arkadaşlar yeni üye oldum önceden verildiyse kusura bakmayın... Test sonuçları alıntıdır ERKAN YAVUZ aittir..

mars
Honda Civic VTI
**

« Yanıtla #3 : Mayıs 20, 2008, 02:01:27 ÖÖ »

hoşgeldin soname arkadaş.7 ortalama verilmiş.ok ama bizim  gözümüzde on numara  okey
Kemall
Honda Integra
*

« Yanıtla #4 : Mayıs 22, 2008, 01:34:50 ÖÖ »

hatta 11

TC 400
Honda Integra
*

« Yanıtla #5 : Mayıs 22, 2008, 02:09:27 ÖÖ »

ERKAN YAVUZ  a BI SORARMISINIZ.. UZUN YOLDA FULL DEPO ILE KAC KM GITMIŞ..  ( BENCE GİTMEMİŞ. ) :d:d

rserkan
Honda Civic VTI
**

« Yanıtla #6 : Mayıs 22, 2008, 08:16:12 ÖÖ »

Genel Değerlendirme
İşçilik  7  Önemli bir işçilik sorunu yok ------opel ve peugeot 1
Görüş  7  Görüş açılarında problem yok -------seat ve ford 1
Performans  7  Yeterli ama torku daha yüksek olabilirdi diğer markalar 1
Tüketim  6  Yakıt tüketimi yüksek ---------- devletimiz sağolsun 1
Konfor  8  Konforu beklentileri veriyor --------bu paraya daha iyisi varsa hemen alayım
Frenler  7  Güvenlik mesafesinde durabiliyor------ daha iyi frenler için bakınız bir üst sınıf kendi sınıfı için 5
Yalıtım  6  Zaman zaman yol sesini içeri alıyor ----------offffffff japonlar bunu neden çözemiyor hondaya 1
Donanım  8 Donanımı yeterli ------bu paraya makul donanım, ama gazoz kapağı açıcısı yok eksi Smiley
Fiyat  7  Fiyatı makul (40.870 YTL)------ben 36 ya almıştım ilginç diğer markalar indirime giderken honda bindirim yapıyor sevinsek mi üzülsekmi anlamadım
sevgiler

görkem
Honda Prelude

34 UK 7110

« Yanıtla #7 : Mayıs 25, 2008, 09:21:30 ÖS »

paylaşım için teşekkürler ama ben hala frenlerin iyi olduğu görüşünde değilimm...yakıt tüketimide bence sınıfına göre gayet normal
SoNaMe
Honda Jazz
*

« Yanıtla #8 : Mayıs 27, 2008, 12:41:11 ÖÖ »

paylaşım için teşekkürler ama ben hala frenlerin iyi olduğu görüşünde değilimm...yakıt tüketimide bence sınıfına göre gayet normal

İyi firen acaba nedir ? trafik kurallarına göre ( zaten arabası ve ehliyeti olan arkadaşlar biliyodur) takim mesafesi öndeki aracın hızının yarısı kadar metredir ! Yani bu fren testleri 100 km hızla yapılıyor buda takip mesafesi olarak düşünürsek 50 metreye denk gelir ve güvenlik sınırı -10 metredir bu durumda güvenlik max sınırı 40 metredir civic 40 metre içinde durabiliyor bu şartlarda değere kötü diyemeyiz çünkü normal şartlara ve kurallara uyuyor ! yada diyelimki 100 km. hızla giderken 30 metrede duruyor olsaydı ! O zaman belki senin için iyi olurdu ama bu kezde benim için kötü olurdu ! malum işim dolayısıyla erzurumda yaşıyorum ve burası 9 ay kış olan bi memleket yollar sürekli buz su ve kar firenler çok sıkı olsaydı burada yaşıyan insanlar için güvenlik değil tehlike olurdu bu açıdanda bakmak lazım bence tabi bunlar şahsi fikrim...
 Saygılar...

memo_honda
Honda Integra
*

« Yanıtla #9 : Mayıs 27, 2008, 10:26:44 ÖS »

İyi firen acaba nedir ? trafik kurallarına göre ( zaten arabası ve ehliyeti olan arkadaşlar biliyodur) takim mesafesi öndeki aracın hızının yarısı kadar metredir ! Yani bu fren testleri 100 km hızla yapılıyor buda takip mesafesi olarak düşünürsek 50 metreye denk gelir ve güvenlik sınırı -10 metredir bu durumda güvenlik max sınırı 40 metredir civic 40 metre içinde durabiliyor bu şartlarda değere kötü diyemeyiz çünkü normal şartlara ve kurallara uyuyor ! yada diyelimki 100 km. hızla giderken 30 metrede duruyor olsaydı ! O zaman belki senin için iyi olurdu ama bu kezde benim için kötü olurdu ! malum işim dolayısıyla erzurumda yaşıyorum ve burası 9 ay kış olan bi memleket yollar sürekli buz su ve kar firenler çok sıkı olsaydı burada yaşıyan insanlar için güvenlik değil tehlike olurdu bu açıdanda bakmak lazım bence tabi bunlar şahsi fikrim...
 Saygılar...
 fikrine katılıyorum
alfaus007
Honda Prelude

BuRaK Alpdemir

« Yanıtla #10 : Mayıs 30, 2008, 08:12:21 ÖS »

bende katılıyorum...

Kemall
Honda Integra
*

« Yanıtla #11 : Mayıs 31, 2008, 03:35:18 ÖÖ »

Çok kısa mesafede durunca arkadan gelen arabanın çarpması olasılığıda var