Gönderen Konu: Honda Civic HB Dijital Hız Göstergesi Problemi  (Okunma sayısı 16750 defa)

rayman

  • İleti: 14
Honda Civic HB Dijital Hız Göstergesi Problemi
« : Temmuz 09, 2013, 09:45:23 ÖÖ »
Merhaba Arkadaşlar;
Yeni 2007 model, 1.8 motor, i-shift, lovato lpg'li, HB civic aldım. Aracımda bir iki problemim vardı sırasıyla hallediyorum. Hallettiklerimi paylaşayım belki aynı problemi yaşayan ve halledemediklerimi paylaşayım belki bir bilen vardır dedim.   :emo

Öncelikle benzin göstergem lpg'li olduğu için sıfır gösteriyordu. Bunu önlemek için psa modülü (alternatör) denen bir modül taktırdım. (Fiyatı 100 TL) Bu modül arabayı her çalıştırdığınızda sanki yeni benzin yüklemişsiniz gibi benzin tankından yol bilgisayarına verileri güncellemesi sinyalini gönderiyor.  Bunu anlayan ve daha önce civic HB'e bu modülden takan bir ustaya taktırmanız gerekiyor, buna dikkat edin. Benim Ankara'da ilk gittiğim Lovato servisinde, usta yarım saat aradı nereye takacağını bulamadı. (Modül el freninin yanındaki konsolun altına yerleştiriliyor. Çıkarırken dikkatli çıkarsın usta çünkü tırnaklar kırılabiliyor. Benimki kırıldı, yaptırdığım ustaya bedavaya tamir ettirdim.) Daha sonra psa modülü takıldığından Trip A km sayacının kendi kendine sıfırladığını fakettim, ustaya telefonda durumu sorduğumda yol bilgisayarı kontrolünden benzinin her doldurulduğunda Trip A'nın sıfırlanması ayarını kaldırdığımda düzeleceğini söyledi. Kullanıcı kitapçığına bakarak kaldırdım düzeldi.

Arabayı alırken kullanıcı kitapçığını vermemişti benden önceki sahibi. Bu nedenle bende Honda Türkiye'ye e-posta attım. Beni telefonla arayıp 2-3 aydır kitapçıkları internet sitesine koyduklarını söylediler. Oradan da 511 sayfa kitapçığımı indirdim, ondan da kurtuldum. İsteyenler olusa tüm honda modellerinin kitapçıklarını siteye yüklemişler.  :emo

Sonra arabaya bakım yaptırmaya sıra geldi. Bakımı Şaşmaz'da BMS adındaki özel servista Honda'dan anlayan Kazım Ustaya yaptırdım. Şimdi de fiyatları vereyim, bakalım ne diyeceksiniz. Orjinal Honda ürünleri taktığını söyledi.
- Mobil 10-40 motor yağı (4,8 lt) : 75 TL
- Yağ filtresi : 15 TL
- Hava filtresi: 20 TL
- Polen Filtesi: 20 TL
- Ön balatalar: 120 TL
- Arka balatalar: 80 TL
- Balata spreyi: 5 TL
- İşçilik: 130 TL (Bu malzemelerin takımı ve subap ayarı bu işçiliğe dahil, araç lpg'li olduğundan her 20 binde bir subap ayarı iyi olur dedi. )
- Gaz filtresi: 30 TL
- Rot ayarı : 30 TL (sanki hafiften sağa çekiyor gibiydi.)
Bunları yaparken herşeyi ellediğimden tişörtüm yağ olmuş; ön koltuğa yağ bulaştırdım, temizletmesi 10 TL.  :ağlaa

Araba lpg'li olduğunda bagajda yer açılsın diye sahibinden.com'dan çelik kompresör aldım (44 TL), birde lastik patladığında şişirmek için sprey aldım (8 TL). (Ayrıca bir tane lastik parlatma spreyi gönderddiler bedavaya.  :emo)

Şimdi gelelim sorunlarıma; bugün arabamın dijital hız göstergesinin olduğu yerde aralıklarla bir iki saniye boyunca hız yerine 888 yazısı çıktı. Hani Casio F91 saatin tüm düğmelerin basınca çıkardı ya her yerde 88:88 diye ondan çıktı. Sonra hız göstergesi silikleşti, sonra düzeldi. Ama bence böyle bir şey olması iyiye işaret değil, var mı aranızda bu sorunu yaşayanlar?

Arabanın arka lastiklerinin dişleri yeni ama imalat yılı 2008. Bu nedenle değiştireceğim, ön lastikler Petlas marka 2012 model, onları arkaya alıp öne iki tane sfır lastik alayım dedim. Arabanın lastik ebadı: 225 45 R17. Bu ebat standart mıdır, yani arabanın orjinal lastik abadı bu mudur?

Adac.de diye bir site lastik performans sitesi var, burada benim lastik ebadına bakınca 5 lastik önermişler. Tabi reklemda olabilir bu sitedeki bilgiler.
1. Pirelli Cinturato P7
2. Dunlop sp SportMaxx
3. Continental ContisportContact 3
4. Michelin Pilot Sport PS3
5. Bridgestone Potenza RE050A
Sizce hangisini alayım? Tabi fiyat, performans, sessizlik ve uzun ömrü hep beraber düşündüğünüzde.

Aracın ön silecekleri eskimişti, ustaya söyledim, bende silecek lastiği yok, Şaşmaz'da da bulamazsın servise gitmen gerekiyor dedi. Bende Ankara/Şaşmaz'da bir iki japoncuya uğradım, bir tanesi sadece lastikleri istersen yan sanayi olarak 50 TL dedi, onu da 3 gün sonra gel al dedi. Diğerlerinde yoktu. Servisi aradım, bir tanesine 38 TL, diğerine 33 TL dediler (sadece lastikler, tüm silecek değil.) Bende internete baktım ModaCar marka sadece lastikler satılıyor hepsiburada.com'da, tanesi 2-3 TL'ye. Bunlardan alıp deneyininiz oldu mu? 1 sene gitse yeter bence, ses yapmayıp bir sene boyunca silsin seneye yenisini alırım diye düşündüm. Tabi bu durumda tam ölçüsüne ihtiyacım var sileceklerin ölçecektim fırsatım olmadı daha sileceğin ölçüsünü (cm) bilen var mı? İnternette bi iki ingiliz sitesinde uzun olan 28", kısa olan 23" gibi birşe buldum ama emin olamadım.

Kendinize iyi bakın.






hibo

  • İleti: 292
Ynt: Honda Civic HB Dijital Hız Göstergesi Problemi
« Yanıtla #1 : Temmuz 09, 2013, 10:47:53 ÖÖ »
merhabalar...aracın sürücü sileceği 69cm,yolcu tarafı 58-59 cm...bende kendim silecek lastiğini değiştirdim,2yıldır yolcu tarafı taktiğim lastik ile siliyo,bi sıkıntı yok..ancak sürücü tarafı sileceği daha uzun olduğu için sanırım,lastiğini değiştiremedim,daha doğrusu bikaç deneme yaptım memnun olmadım..çözüm olarak 70cm lik muz silecek aldım,onu taktim,5-10lira bişeydi,silecek koluna bağlanan yer biraz garip oldu ama,önemli olan silmesi,ki bi sıkıntı yok onda..bide silecek lastiğini yenileyen wiper wizard gibi bise vardı,onu deneyebilirsin...
benim araçta lpgli,hız göstergesinde çok şükür öyle bi sorunla karşılşmadim..
benzin ibresi için ise,depomda yarıya yakın benzin bulundurursam,belli aralıklarla aracın depoyu ölçtügünü,ve ibre inse bile bi zaman sonra olması gereken değere çıktığını,sonra yine inip sonra yine doğru değeri gösterdiğini fark ettim..ekstra bi cihaz taktırmadim benzin ibresi için..
lastik ebat o evet,225 45 17..ben geçen sene 4adet goodyear eagle f1 aldım,fiyat performans olarak gayet güzel,tavsiye ederim...saygılar
« Son Düzenleme: Temmuz 09, 2013, 10:51:21 ÖÖ Gönderen: hibo »

rayman

  • İleti: 14
Ynt: Honda Civic HB Dijital Hız Göstergesi Problemi
« Yanıtla #2 : Temmuz 09, 2013, 12:21:55 ÖS »
Silecek lastiklerine baktım da şimdi 69 cm yok, 70 cm var acaba ondan alsam da ucunu biraz kısaltsam mı? Ucunda işe yarar bir malzeme var mı kısaltmamam gereken? 58 cm'lik var silecek lastiği (1.92 TL). Benim usta getir takarım lastiği demişti, bir ara uğrarım taktırmaya eğer bende sürücü tarafını takamazsam.
Aşağıda linklerini veriyorum lastiklerin. 70 cm'lik olan biraz pahalıymış. (12.45 TL)  :-k

http://www.hepsiburada.com/Liste/productDetails.aspx?Categoryid=20024697&Productid=otm47d011
http://www.hepsiburada.com/Liste/productDetails.aspx?Categoryid=20024697&Productid=otm8578334

Birde bunları araştırırken aşağıdaki gibi bir ürün buldum, sözde silecek lastiklerini yeniliyormuş. Denesem mi acaba?
http://www.hepsiburada.com/Liste/productDetails.aspx?Categoryid=20024932&Productid=otrotayyd

Sizde de motor arıza lambası yanıyor mu? Yakıt değerlerinde bir gariplik sens ettiği için yanıyormuş sanırım. Acaba bir yolu var mıdır bunu söndürmenin?
« Son Düzenleme: Temmuz 09, 2013, 12:22:49 ÖS Gönderen: rayman »

hibo

  • İleti: 292
Ynt: Honda Civic HB Dijital Hız Göstergesi Problemi
« Yanıtla #3 : Temmuz 09, 2013, 01:03:45 ÖS »
merhabalar..denesemmi acaba dediğiniz ürün,yukarıda bahsettiğim ürün zaten,ben dün siparişini verdim,elime geçince denerim,sonucu paylaşırim...70lik lastik almıştım ben  çifti 12lira idi sanırım,onu beceremedim,o yüzden70lik muz silecek aldım,onu uydurdum..
arıza lambası ise başlarda yanıyodu,güzel bi gaz ayarı sonrası yanmaz oldu..şimdilerde tekrar yanıyor ama gazdan değil,katalitik konvertör sebebiyle yanıyor,ki oda değişmesi tuzlu olan bi parça..o sebepten elm 327 obd bluetooth lu küçük bi cihaz aldım,arıza lambasıni silmek için,katalitik değiştirmek yerine,lamba yandıkca telefonum ile arabama bağlanıp lambayı söndürüyorum..sizdeki lamba gazdan kaynaklı yanıyorsa,gaz ayarı yaptırın,sönecektir,sönmeli de zaten..yine az önce bahsettiğim hata kodunu okuyup silmeye yarayan cihaz ile de öğrenebilirsiniz lamba gazdan mi başka bişeyden mi yanıyo diye..

BiTEC

  • İleti: 530
Ynt: Honda Civic HB Dijital Hız Göstergesi Problemi
« Yanıtla #4 : Temmuz 09, 2013, 01:44:50 ÖS »
öncelikle hayırlı olsun aracın...
km deki sorun sonradan taktığın psa modülü ile ilgili olabilir bence...
bu arada motor arıza ışığını küçümsemeyin sakın...
eğer gazdan kaynaklı ise işini bilen usta ayarlayınca söner...
hata kodunun ne olduğunu önce öğrenin ona göre yaptırırsınız işlemleri...

BiTEC

  • İleti: 530
Ynt: Honda Civic HB Dijital Hız Göstergesi Problemi
« Yanıtla #5 : Temmuz 09, 2013, 01:53:39 ÖS »
yalnız konu sanırım yanlış yerde... diğer arkadaşların da görebilmesi için doğru yere taşırsa admin iyi olur...

rayman

  • İleti: 14
Ynt: Honda Civic HB Dijital Hız Göstergesi Problemi
« Yanıtla #6 : Temmuz 09, 2013, 01:57:54 ÖS »
Bende şans eseri bulmuştum wiper wizard'ı. Sizin yazdığınızı okudum ama orayı es geçmişim maalesef.   :ağlaa
Bende wizard ve silecekleri bugün alacaktım ama sizin cevabınızı bekliyordum, madem siz sipariş vermişsiniz siz deneyin bende ona göre alırım.

Gaz ayarına gideyim tekrar o zaman, anlayan adam bulmak çok önemli gerçekten. Herşeyden anlayan değilde bu arabadan anlayan usta lazım. Sizin lpg sisteminin markası nedir? Motor arıza lambası gazdan kaynaklanıyor demişti ustam cihaza bakıp. Birde iyi gazcı bulup ona gideyim artık.

Elm 327 obd bluetooth cihazı ilk kez duydum, vay bee dedim şimdi. Hatta iki arkadaş vay bee dedik  :vaww Bende pahalı bir program ve arayüz kablosu filan diye düşünüyordum servislerde filan kullanılanı. (Gerçi belki lisanslı bir özel yazılım daha fazla veri gösterebilir.  <nohapy) Bende almayı düşünüyorum bu cihazdan, bence çok işe yarayabilecek bir cihaz.  :emo ebay'de $12'a var, siz nereden aldınız? Laplogger-lite diye bir iphone uygulaması buldum, bluetooth'la bağlanır mı bilmiyorum denemek lazım. iphone için hangi uygulamalar var acaba, bedavası var mı?

Admin'e konuyu açar açmaz e-posta gönderdim ama daha konuyu taşımadı maalesef. Acemisiyim forumun, kusura bakmayın.

« Son Düzenleme: Temmuz 09, 2013, 02:01:02 ÖS Gönderen: rayman »

hibo

  • İleti: 292
Ynt: Honda Civic HB Dijital Hız Göstergesi Problemi
« Yanıtla #7 : Temmuz 09, 2013, 06:55:32 ÖS »
bahsettiğim arıza tesbit cihazıni sahibinden.com üzerinden aldım,34 tl..servisteki makineler daha gelişmiş tabiiki,lakin bu dediğim bluetoothlu cihaz (iphone bağlanabilirmi emin değilim,onun bağlanabildigi cihaz farklı olabilir) benim android telefon ile bağlanarak,mevcut hata kodunun ne olduğunu söylüyor,ve uyarıyı silebiliyor..bende motor arıza lambası p0420 diye hatırlıyorum bi kod sebebiyle yanıyor,ki katalitik arızasına denk geliyor,katalitik değiştirmek baya masraflı,fakat yanan lamba dışında aman aman bi zarari yok arabaya,dolayısıyla siliyorum,ne için yandığını biliyorum,kafam rahat..ancak aynı cihaz muhtemelen sizin araçta farklı bir arıza kodu verecektir şayet hata gaz sebebiyle olan yakıt karışımından ise...o vakit,iyi bir gaz ayarı yaptırmak şart..bende LANDİ marka lpg kiti var,ilk gaz ayarı yapıldıktan sonra  gaz sebebiyle hiç yanmadi arıza lambam,..
wiper wizard ise elime gelince hemen uygulayıp tecrübelerimi paylaşırim tabiiki.. >=ok
« Son Düzenleme: Temmuz 09, 2013, 06:59:31 ÖS Gönderen: hibo »

rayman

  • İleti: 14
Ynt: Honda Civic HB Dijital Hız Göstergesi Problemi
« Yanıtla #8 : Temmuz 10, 2013, 09:41:09 ÖÖ »
Gazdan anlayan bir usta buldum, arıza lambasını gaz ayarı ile söndürürüz mutlaka dedi. Haftasonu gidecem, söndürebilirse paylaşırım buradan neleri yaptığını.
Hız göstergesi problemini aracın benden önceki sahibine sordum, onda da 2011 yılında bir defa olmuş bu sorun ama daha sonra hiç olmamış. O zaman ustaya sordum çok basit birşey demişti, bende tekrarlamayınca üstüne gitmedim dedi. Daha önce bir kere daha olduğuna göre psa modülünden olma ihtimali ibraz azalıyor. Bende sorun tekrarlamazsa üstüne gitmeyeceğim.  :emo

elm 327'yi araştırıyorum dünden beri, iphone sadece kendi cihazları ile bluetooth bağlantısına izin verdiği için maalesef ucuz olan versiyonulu elm 327 bluetooth alamıyorum. Türkiye'de bulabildiğim iphone'da çalışan en ucuzu 100 TL olan elm 327 wifi odb2 cihazı var. Onu da pahalı diye almak istemedim. ebay'de $20-25'a var, sanırım onu alacağım. Aldığımda onu da buradan sizinle paylaşırım. Bu cihaz benim için güzel bir tecrübe olacak, üstelik her arabada kullanılabildiği için usta gibi hava da atarım.  :artis



rayman

  • İleti: 14
Ynt: Honda Civic HB Dijital Hız Göstergesi Problemi
« Yanıtla #9 : Temmuz 11, 2013, 10:44:05 ÖÖ »
ebay'den $23'a sipariş ettim elm 327 wifi modelini. iphone için bir iki bedava uygulama da buldum. 10-15 güne gelecek inşallah, sabırsızlıkla bekliyorum. Nerede bu ODB2 girişi, birde bu aleti sürekli ora damı tutuyorsunuz? Küçük bir parça ama acaba sürekli durursa aküyü bitirir mi, ya da alete zarar gelir mi ki? 

Hız göstergesinde 888 yazma olayı bugün sabah yine oldu, ustamı aradım artık birşey bulamayınca nette. Akü zayıfladığı için olabilir dedi (bana biraz saçma geldi ama), haftasonu aküyü de kontrol ettireceğim. Sabah araba ilk marşa bastığımda çalışıyor ve araba hareket halindeyken (aküyü zaten şarj ederken) 888 yazısı çıkıyor. Yinede kontrol ettireceğim.

rayman

  • İleti: 14
Ynt: Honda Civic HB Dijital Hız Göstergesi Problemi
« Yanıtla #10 : Temmuz 12, 2013, 08:04:45 ÖÖ »
Akü satan bir yerde dün akşam aküyü kontrol ettirdim, akü sağlam çıktı. Biraz daha arıştıracam bu 888 olayını.  :-k

Dün ayrıca lastiklerimi de aldım Continental ContisportContact 5 aldım. Adac testlerinde en yüksek değerlerde olanı buydu, ucuz alacam diye gittim dayanamayıp yine pahalı olanı aldım. (Tanesi 265 TL)  :emo  Aracın kullanım kitapçığında yazdığı gibi 225/45 R17 91Y ebatlarında aldım. Burada bilmeyenler için anlatayım 91 aracın herbir lastik başına düşen yük değeri oluyor. Benim araba için 91 = 615 kg/lastik. Y  ise lastiğin hız dayanım değeri oluyor,  benim araba için Y = 300 km/s. Lastiği aldıktan sonra sanki biraz daha sessizleşti gibi geldi. (Belkid e pisikolojiktir.)

Neyse güzel güzel eve gidiyordum, gitmeden biraz gaz alayım dedim. Malum simit tüp azıcık gaz alabiliyor, o da zırt bırt bitiyor. Aldım, geldim arabaya; bir de baktım ön tekerin havası nerdeyse sıfıra inmiş. Allah'tan durmuşum, yoksa yaracaktık sıfır lastiği. Hemen gittim hava basmaya, hava basarken elimede sürekli hava geliyor bir yandan. Ne uyduruk bir hava basma aleti diye düşünürken, ne oluyor bir elimi çekeyimde siboba ve hava basma aletine bakayım dedim. Meğer bastığım hava sibobun yanından aynen çıkıyormuş. Benzin aldığım yerde Allah'tan lastikçide vardı da yaptırdım hemen. Maksimum 10 TL'lik sibopu 15 TL'ye geçirdi ama el mahkum yaptırdım. Buradan çıkaracağımız ders neymiş, lastikçiye sibopları kontrol ettin mi diye özellikle sormak gerekiyormuş.

Herkese keyifli sürüşler. Kendim yazıyorum kendim okuyorum ama hoşuma gitti bu forum ne yapayım.  :gitar
 

can3520

  • İleti: 1588
Ynt: Honda Civic HB Dijital Hız Göstergesi Problemi
« Yanıtla #11 : Temmuz 12, 2013, 09:13:12 ÖÖ »
Tecrübelerinizi paylaşıyorsunuz kendinizle sınırlı kalmıyor ben de okudum takip ediyorum ama bir görüş bildirmedim sadece. Bilginin iyisi kötüsü olmaz =) Güle güle kullanın aracınızı ve lastiklerinizi =)
« Son Düzenleme: Temmuz 12, 2013, 09:13:47 ÖÖ Gönderen: can3520 »

BiTEC

  • İleti: 530
Ynt: Honda Civic HB Dijital Hız Göstergesi Problemi
« Yanıtla #12 : Temmuz 12, 2013, 09:33:19 ÖÖ »
hayırlı olsun lastikler..
genelde lastik değişiminde sibopları da değiştirip kontrol etmeleri lazım...
dikileceksin başlarına ve sürekli hatırlatacaksın demek ki :)

BiTEC

  • İleti: 530
Ynt: Honda Civic HB Dijital Hız Göstergesi Problemi
« Yanıtla #13 : Temmuz 12, 2013, 09:34:59 ÖÖ »
alırken etiketinde ses kaç db yazıyordu acaba hatırlıyor musunuz...

rayman

  • İleti: 14
Ynt: Honda Civic HB Dijital Hız Göstergesi Problemi
« Yanıtla #14 : Temmuz 12, 2013, 09:54:49 ÖÖ »
etiketine bakmadım alırken ama gitmeden önce bakmıştım. Gürültü değeri: 71 dB olması lazım. Michelin aynı ebatta 67 dB diye biliyorum ama testlerde genel ortalamada continental daha başarılıydı. Aşağıdaki linkini verdiğim sitede lastiğin tüm özellikleri yazıyor.

Aslında dikiliyordum ustanın başında ama parasını ödemek için gittim, muhasebedeki kadının bilgileri girdiği ekranda sorun oldu, onu beklerken lastikleri takmışlar hemen.
Blansını filan iyi yapmışlar ama sibobu değiştirmemişler. Lastiğin havası inince adamı arayıp sordum sibobu niye değiştirmediniz diye, "Abi biz teklif edince sanki müşteriyi kazıklıyormuşuz gibi bir hava yaratıyor müşteriler, bizde çok büyük bir sıkıntı olmadığı takdirde değiştimeyi önermiyoruz" dedi. Bende adam haklı dedim içimden.  :at

http://www.camskill.co.uk/m54b0s4765p98521/Continental_Tyres_Car_Continental_ContiSportContact_5_Continental_Conti_Sport_Contact_5_-_225_45_R17_91V_(MO)_FR_TL_Fuel_Eff_%3A_E_Wet_Grip%3A_B_NoiseClass%3A_2_Noise%3A_71dB

BiTEC

  • İleti: 530
Ynt: Honda Civic HB Dijital Hız Göstergesi Problemi
« Yanıtla #15 : Temmuz 12, 2013, 10:07:24 ÖÖ »
önceki petlastı sanırım...
ses azaldı ve yol tutuşu arttı o zaman ...
yol tutuşu ile ilgili deneyimlerini de ilerleyen zamanlarda yazarsan iyi olur...

rayman

  • İleti: 14
Ynt: Honda Civic HB Dijital Hız Göstergesi Problemi
« Yanıtla #16 : Temmuz 12, 2013, 12:41:36 ÖS »
Evet ön lastikler petlastı, onları arkaya aldım arkadaki michelin'ler eskimişti onların yerine de öne iki tane continental aldım. Mutlaka yol tutuşu artacaktır ama çok güven veren bir şekil olmadı çünkü önler bu senenin arkalar geçen senin lastikleri  (diş kalınlıkları farklı oldu) ve markaları da farklı. Yine de yol tutuşu ile ilgili deneyimlerimi de aktaracağım bir iki haftaya...

hibo

  • İleti: 292
Ynt: Honda Civic HB Dijital Hız Göstergesi Problemi
« Yanıtla #17 : Temmuz 13, 2013, 04:57:49 ÖS »
merhabalar..,öncelikle,geçen gün elime geçen wiper wizard i kullandığımi,ancak pek bise farketmedigini anladım...onun yerine,ince bi zımpara kağıdı ilede sanki benzer hatta daha güzel bi etki elde edebiliriz gibi geldi...
bu obd cihazıni ise,direksiyon altındaki plastik bölmenin de altında,eğilince görülebilir,gaz pedalının üstüne doğru hizalayacak şekilde bakarsanız,tv lerdeki scart gibi bi giriş göreceksiniz,işte oraya takılacak...ben cihazı sadece hata kodu okuyup sileceğim zaman takıyorum,isim bitince çıkarıyom...ancak geçen gün unutmuşum,iki gün orda takılı gezdim,bise olmadı:)zaten cihaz sadece hata kodu okumuyo,aracin o anki verilerinin çoğunu telefon ekranında görebiliyoruz,gaz basıncı,yakıt durumu,giren hava sıcaklığı,motor sıcaklığı,gps hızı,devir saati,v.s. biçok veri canlı olarak takip edilebiliyor,ki bu da özellikle yol bilgisayar i olmayan araçlar için güzel bi özellik,ben işim bitince çıkarıyorum genelde..lastikler de hayırlı olsun,o ebat için 265 tl gayet güzel geldi bana fiyat olarak,ben geçen sene alırken michelin filan tanesine 400 tl diyordu,ki ben goodyear i 240almıştım.,.sizin fiyat gayet güzel bence..saygılar

rayman

  • İleti: 14
Ynt: Honda Civic HB Dijital Hız Göstergesi Problemi
« Yanıtla #18 : Temmuz 15, 2013, 01:02:38 ÖS »
Merhaba, bende wiper wizard'ı aldım, elime benimde cuma günü geçti. Bende pazar günü denedim aleti bende işe yaradı sanki. Silecek lastiğini sökmeden direk aletle üzerinden geçtim 4-5 defa, aletin içi siyah bir tozla kaplandı. Wiper wizard'ın yaptığı silecekleri zımparalamaktan öte değil. Benim silecekler baya bir ölüydü, toparlandı (En azından iz bırakmıyor silerken). Silecekler lastiklerim yumuşaktı (gerçi çok göreceli bir kavram bu, ölçmesi pek mümkün değil  <nohapy), elimle kontrol ettiğimde. Belki silecek durumlarımız aynı olmadığından aynı etkiyi görememişizdir. Ama söylediğiniz gibi aynı işi ince bir zımparayla çok daha iyi bir şekilde yapabilirdik. Bir süre silecek lastiklerini değiştirmeden deneyeceğim, bakalım ne kadar süre gidecek. Zaten wiper wizard'la birlikte 2-3 tl'lik silecek lastiklerinden de sipariş etmiştim, eğer işe yaramazlarsa direk onları takacağım.  :emo 

Haftasonu lastiklerin yol tutuşunu da deneme fırsatım oldu, yol tutuşu da gayet iyi lastiklerin. Gerçi ben arabaya daha yeniyim benim karşılaştırmalarım daha önceki arablarımla oluyor birazda. Yani zaten civic hb'in yol tutuşu diğer arabamdan iyi olduğu için lastiğin durumunu çok iyi anlayamamış olabilirim.

Haftasonu bir iki arkadaşıma daha tanıttım obd cihazını. Gelseydi, parasıyla arabalarının hata kodlarına bakacaktım arkadaşlarımın.  :kiskis

BiTEC

  • İleti: 530
Ynt: Honda Civic HB Dijital Hız Göstergesi Problemi
« Yanıtla #19 : Temmuz 15, 2013, 11:45:35 ÖS »
civic hb gerçekten iyi yol tutar...lastikler de önemli mutlaka...benim esmerde goodyear sarışında ise michelin var...kesinlikle michelin derim...lastiklerin durumu iyi olmasına rağmen bazen değiştirmek bile istiyorum...
« Son Düzenleme: Temmuz 15, 2013, 11:46:26 ÖS Gönderen: BiTEC »

rayman

  • İleti: 14
Ynt: Honda Civic HB Dijital Hız Göstergesi Problemi
« Yanıtla #20 : Temmuz 19, 2013, 08:42:45 ÖÖ »
Dün itibariyle arabama ilk tıklatma gerçekleşmiş durumda arkadaşlar. Övüp duruyordum, nazar değdi valla.  :ağlaa
İş çıkışı lpg yüzünden arıza lambası yandığı için gaz ayarı yaptırmya ustaya götürdüm arabamı. Usta başka arabalarla ilgilenirken bende arabanın sağına soluna bakıyordum, bir de baktım arabanın ön plakasına sanki birisi yumruk atmış gibi plaka içeri göçmüş. Biraz daha detaylı bakınca anladımkı sanki çeki demiri filan olan bir araba vurup kaçmış arabama.  >ag  Allahtan ön taraftaki "H" yazısının olduğu parçaya gelmemiş. Usta 1000 TL'nin üstünde onun yenisi dedi. Zaten sanayide olduğumdan hemen kaportacıya gittim, usta söktü 4-5 tırnak kırılmış. Stopçuya götürüp tırnakları filan tamir ettirdim ama tamponu tamamen sökmek gerekiyordu tam olarak öne çekip eski durumuna getirmek için; usta yarım gün sürer diyince vazgeçtim. Usta eliyle düzeltebildiği kadar tamponu düzeltti, biraz toparlandı ama eskisi gibi olmadı maalesef. 20 TL stopçuya, 30 TL'de kaportacıya verdim. Pislik adam çok piyasada, adam vurup kaçmış arabaya yaa. Neyse cana geleceğine mala gelsin diyorduk di mi?   :emo

Sanayiye asıl gitme amacım olan lpg ayarını da Şaşmaz'daki Quattro diye bir yerdeki Bekir Ustaya yaptırdım. Arabanın hem OBD girişine bir alet bağladı hem de lpg çıkışına bir alet bağladı. Sonra birlikte yola çıktık, yoldayken lpg ayarlarını değiştirdi. Lpg'nin beyni kendine öğretilen değerlerde subaplara gaz gönderiyormuş, sonra lambda sensöründen aldığı geribildirime göre bazı değerleri tekrar değiştirip optimize ediyormuş. Ustanın söylediğine göre benim arabamda değerler çok yüksek girilmiş, bu yüzden araç çiğ lpg artıyormuş. Bu nedenle emisyon değerleri olması gerektiğinden farklı çıkıyor ve arabanın motor arıza lambası yanıyormuş. Araca kendi tecrübelerine ve aletten okuduğu değerlere göre yeni değerler yükledi, bu değerlerle 1000-2000 km git, dedi. Belki arıza lambası tekrar yanar ama yansa da 1000 km'yi doldur ve öyle tekrar gel dedi. İkinci gittiğimde ince ayarları yapacakmış. Obd girişinden arızayı görüp onu da sildi. Dün bugün toplamda 100 km yaptım ama arıza lambası yanmadı. İnşallah kurtulmuşumdur bu beladan.  :emo
Ayrıca lpg'yi çiğ atma durumu düzeltildiğinden yakıt tasarrufu da yapacaksın dedi. Araba dün akşam aldığı 2,42 TL'lik gaza göre şehiriçi-şehirdışı karışık 23,6 kuruş/km yakıyor. Bu ayardan sonra bakalım nasıl değişecek tüketim.  :-k 


BiTEC

  • İleti: 530
Ynt: Honda Civic HB Dijital Hız Göstergesi Problemi
« Yanıtla #21 : Temmuz 19, 2013, 10:35:45 ÖÖ »
öncelikle geçmiş olsun...
bende de nazar boncuğu var insanın içi sızlıyor görünce..bozuk para gibi birşeyle çizmiş benimkini...



obd li yol testi zaten tavsiye edilen ve asıl yapılması gereken ayar...her yerde yapan bulunmuyor şanslısın...düzelir inşallah...

rayman

  • İleti: 14
Ynt: Honda Civic HB Dijital Hız Göstergesi Problemi
« Yanıtla #22 : Temmuz 19, 2013, 11:18:55 ÖÖ »
teşekkür ederim...
Benimkisi hadi kaza, araba kullanmayı ya da park etmeyi bilmeyen birisi vurmuş. (Kaçması yine de terbiyesizlik gerçi.) Sizinkisi resmen terbiyesizlik, bilerek zarar vermiş birisi.
Kıskananlar çatlasın deyip, devam edelim keyifli keyifli sürmeye...  :D/

Söylediğin gibi iyi bir usta bulmak çok önemli gerçekten. Bekir Usta anlıyor gibi lpg'den. Bir iki haftaya tam olarak ortaya çıkar durum.

Bu arada az önce ebay'den sipariş ettiğim wi-fi obd cihazım geldi. (Enteresan bir şekilde iadeli taahhütlü geldi, ilk defa yurtdışından gelen bir siparişim bu şekilde geliyor.) İçinden bir de cd çıktı, telefona nasıl tanıtılacağına dair. Aleti çalıştırabilirsem yine paylaşırım burada izlenimlerimi.  :dance

BiTEC

  • İleti: 530
Ynt: Honda Civic HB Dijital Hız Göstergesi Problemi
« Yanıtla #23 : Temmuz 19, 2013, 11:41:58 ÖÖ »
mat. öğretmeniyim...
dersi seven az öğrenci olduğundan öğrencilerden şüphelendim görünce...
hayırlı olsun...
işe yarar inşallah...

nosce te ipsum

  • İleti: 4
Ynt: Honda Civic HB Dijital Hız Göstergesi Problemi
« Yanıtla #24 : Şubat 14, 2014, 02:50:19 ÖS »
Rayman merhaba dijital hız göstergesi sorununu hallettin mi.Bende de aynı sorun var çünkü cevap beklerim.
   HONDAYLA KALIN