Kullanıcı Adı: Sürekli Bağlı Kal
Şifre:

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Gönderen Konu: Honda Civic 2009 Cruise Control hakkında..  (Okunma Sayısı 827 defa)
Quantum
Honda City
*

« : Temmuz 24, 2008, 12:38:00 ÖÖ »

Merhabalar..

1-2 hafta içinde Honda Civic Dream Otomatik almayı düşünüyorum. Bir kaç sorum var arkadaşlar..
* Sonradan cruise control takılabiliyor mu Civic lere?
* Yine far yada yağmur sensörü taktırılabiliyor mu sonradan? (Teknik olarak mümkündür ya da değildir.. Çok tanımıyorum araçları )
* Bir de dream modellerinde ön arka tampon altları ve yan marşpiyeller standart mıdır? Ayrı bir şekilde mi taktırmak gerekiyor?

Günlük 50 km yapacağım sanırım.. Haftada 250 km, ayda 1000 km
Hadi abartalım, ayda 1200-1400 km arasında olsun yaklaşık olarak.
Yıllık olarak da hemen hemen 15000km (en fazla)

Bunun için diesel araç almam gereksiz bir davranış olur diyorum ben.. Siz ne dersiniz?

Adige - Beşiktaşk
mars
Honda Civic VTI
**

« Yanıtla #1 : Temmuz 24, 2008, 03:48:01 ÖÖ »

bildiğim kadarıyla sonradan cruise takılmıyor.yinede yanlış yönlendirmiyeyim.far ve yağmur sensörü takılır diye düşünüyorum.fazla yol yapmayacaksın dizelin o traktör gibi sesini çektiğine değmez.marşpiyel ne demek tam bilmiyorum ama bendede dream var eğer o siyah şeyse evet standart.ok?
mtrnt
Honda City
*

« Yanıtla #2 : Temmuz 24, 2008, 10:03:29 ÖÖ »

zaten bnm bildiğim kadarıyla yılda 30000'i geçmiyorsan dizel'e ödediğin fazladan parayı çıkartamıyorsun...
yassi
Co-Admin
Honda S2000

Professional Honda Driver...Drift time now!

« Yanıtla #3 : Temmuz 24, 2008, 10:08:13 ÖÖ »

Yılda 40-50 bin arası yapanlar dizel alsın... Benzinlide kafan rahat en azından motor açılmıyor Smiley Dizelde öyle değil ki masraflar ağır + bi süre sonra motorda ummadık sorunlar çıkıyor...

SERVET
Honda Prelude

« Yanıtla #4 : Temmuz 24, 2008, 10:11:09 ÖÖ »

Merhabalar..

1-2 hafta içinde Honda Civic Dream Otomatik almayı düşünüyorum. Bir kaç sorum var arkadaşlar..
* Sonradan cruise control takılabiliyor mu Civic lere?
* Yine far yada yağmur sensörü taktırılabiliyor mu sonradan? (Teknik olarak mümkündür ya da değildir.. Çok tanımıyorum araçları )
* Bir de dream modellerinde ön arka tampon altları ve yan marşpiyeller standart mıdır? Ayrı bir şekilde mi taktırmak gerekiyor?

Günlük 50 km yapacağım sanırım.. Haftada 250 km, ayda 1000 km
Hadi abartalım, ayda 1200-1400 km arasında olsun yaklaşık olarak.
Yıllık olarak da hemen hemen 15000km (en fazla)

Bunun için diesel araç almam gereksiz bir davranış olur diyorum ben.. Siz ne dersiniz?

Günaydın
1 Bildiğim kadarı ile sonradan cruise takılabilir otomobillere ama hem standart gibi sağlıklı olmaz hemde bildiğim kadarı ile minimum 1500 - 2000 YTL ye malolur ki bu durumda zaten farkı verip Premium Otomatik alırsın onda cruise standart.
Far ve yağmur sensörününde sonradan takılması mümkün, ancak bu durumda elektrik sistemine müdahele olacağından aracının Canım 6 yıl garantisini bozabilirsin. ( Far sensörüne amenna aniden tunele münele girince  belki faydalı olabilir ama yağmur sensörünüde hiç anlamam. Yağmur yağıyorsa sileceğimide çalıştırırım be kardeşim )
3. Bence yılda 50 000 km nin altında diesel çok avantajlı değil .15-2000 km de kesinlikle düşünülmemeli bile çünki aracın bakım masrafları , ilk alım bedeli vs  15-2000 km gibi mesafelerde oluşacak avantajı ortadan kaldırıyor. ( tamamen kendi adıma konuşuyorum, kişisel fikrimdir )

Quantum
Honda City
*

« Yanıtla #5 : Temmuz 24, 2008, 10:59:59 ÖÖ »

Arkadaşlar teşekkürler ilgilerinize..

cruise control için 1500-2000 arası çok yüksek değil mi? Arkadaşım yeni vectrasına yaptırdı 150 ytl. servisten hem de..
Belki yanlış bir bilgi olaiblir mi 1500 - 2000 rakamları??
Opel e bir de pahalı derler... =)

Adige - Beşiktaşk
Quantum
Honda City
*

« Yanıtla #6 : Temmuz 24, 2008, 11:02:07 ÖÖ »

Bir de.. Park sensörü de yok sanırım.. Sonradan taktırmak istesek yine uçuk rakamlar mı var =)

Adige - Beşiktaşk
mtrnt
Honda City
*

« Yanıtla #7 : Temmuz 24, 2008, 11:33:36 ÖÖ »

ben sonradan serviste park sensörü taktırdım 100-150 civarıydı sanıım..
SERVET
Honda Prelude

« Yanıtla #8 : Temmuz 24, 2008, 12:01:25 ÖS »

cruise control için 1500-2000 arası çok yüksek değil mi? Arkadaşım yeni vectrasına yaptırdı 150 ytl. servisten hem de..

Valla dostum ben kendi aracıma taktırmadım
2 yıl evvel arkadaşım Golf üne taktırdı Florya MEZ de  1500-2000 civarı ödedi.
Ayrıca banada  150  çok az geldi.
Park sensörü bile 100-150 YTL

Quantum
Honda City
*

« Yanıtla #9 : Temmuz 24, 2008, 12:19:39 ÖS »

VW de 1500 olaiblir de yine pahalı.. ne bu yahu delirmişler..

neyse alalım önce şu çocuğu Smiley
sonra cruise, park sensörü ve 17" jant olayına gireceğim Smiley

cruise ve park sensörünün her birisi için 200 den fazla vermem walla.. olmazsa olmaz değil..

İlginiz için teşekkürler Servet Bey Smiley

Adige - Beşiktaşk
SERVET
Honda Prelude

« Yanıtla #10 : Temmuz 24, 2008, 03:24:32 ÖS »

Rica ederim
Yardımcı olabildiysek ne mutlu

Mickcasey
Honda Civic VTI
**

« Yanıtla #11 : Temmuz 25, 2008, 11:12:12 ÖS »

otomatık alıp full depo 350 km gıdıceksen benzınlı al az dıyorsan dıesel al Cheesy

Quantum
Honda City
*

« Yanıtla #12 : Temmuz 26, 2008, 12:06:59 ÖÖ »

düz vites alacak kadar genç değilim arkadaşlar ben sizler gibi Smiley

bütün gün ofis yoğunluğundan sonra akşam eve giderken lüksümüz olsun bari Smiley

Sizlere daha iyisi, daha keyifli olanı yakışır  okey

Adige - Beşiktaşk
omer
Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : Temmuz 28, 2008, 02:29:58 ÖS »

Opel grubunda yeni araçlarda gaz kelebeğini kontrol eden sistem zaten elektronik. Opsiyon olarak cruise control takılması için her türlü ön hazırlık halihazırda var. Sadece sinyal kolunu, cruise butonlarını üzerinde barındıran bir kolla değiştirip, aracın merkezi kontrol ünitesini de artık sende cruise var diye programlayıp hallediyorlar. Gaz kontrolü telli olan araçlar için servo motor + kontrol ünitesinden oluşan ilave parçalar takılması gerekir. Bosh, VDO gibi markalarda her araca takılabilen üçüncü parti kaliteli ürünler var ama oldukça pahalılar. Yeni civicler için EPC den orjinal parçaları çıkartılarak eklenebilir diye düşünüyorum.
Quantum
Honda City
*

« Yanıtla #14 : Temmuz 28, 2008, 02:32:38 ÖS »

civic lerin gaz düzeneğinin - çok iyi bilmemekle birlikte- telli olduğunu düşünmüyorum ben? Huh?

Adige - Beşiktaşk
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: