Merhabalar..
1-2 hafta içinde Honda Civic Dream Otomatik almayı düşünüyorum. Bir kaç sorum var arkadaşlar..
* Sonradan cruise control takılabiliyor mu Civic lere?
* Yine far yada yağmur sensörü taktırılabiliyor mu sonradan? (Teknik olarak mümkündür ya da değildir.. Çok tanımıyorum araçları )
* Bir de dream modellerinde ön arka tampon altları ve yan marşpiyeller standart mıdır? Ayrı bir şekilde mi taktırmak gerekiyor?
Günlük 50 km yapacağım sanırım.. Haftada 250 km, ayda 1000 km
Hadi abartalım, ayda 1200-1400 km arasında olsun yaklaşık olarak.
Yıllık olarak da hemen hemen 15000km (en fazla)
Bunun için diesel araç almam gereksiz bir davranış olur diyorum ben.. Siz ne dersiniz?
Günaydın
1 Bildiğim kadarı ile sonradan cruise takılabilir otomobillere ama hem standart gibi sağlıklı olmaz hemde bildiğim kadarı ile minimum 1500 - 2000 YTL ye malolur ki bu durumda zaten farkı verip Premium Otomatik alırsın onda cruise standart.
Far ve yağmur sensörününde sonradan takılması mümkün, ancak bu durumda elektrik sistemine müdahele olacağından aracının Canım 6 yıl garantisini bozabilirsin. ( Far sensörüne amenna aniden tunele münele girince belki faydalı olabilir ama yağmur sensörünüde hiç anlamam. Yağmur yağıyorsa sileceğimide çalıştırırım be kardeşim )
3. Bence yılda 50 000 km nin altında diesel çok avantajlı değil .15-2000 km de kesinlikle düşünülmemeli bile çünki aracın bakım masrafları , ilk alım bedeli vs 15-2000 km gibi mesafelerde oluşacak avantajı ortadan kaldırıyor. ( tamamen kendi adıma konuşuyorum, kişisel fikrimdir )