Kullanıcı Adı: Sürekli Bağlı Kal
Şifre:

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] 2 Yazdır
Gönderen Konu: civic sedan otomatik hakkında..  (Okunma Sayısı 752 defa)
Sport Veloce
Honda Jazz
*

« : Eylül 14, 2008, 04:14:49 ÖÖ »

kısmetse önümüzdeki aya Civic sedan elegance otomatik almak istiyorum. merak ettiğim birkaç husus var.

aracı alırsam genellikle uzun yol yapıcam. bu nedenle benim için bilhassa otobanda sabit seyirde motor sessizliği önemli, önceki aracım Vw bora 100-110kmh ile giderken 3000-3200 devir çeviriyordu ve sürekli motor sesi geliyordu içeri. bu beni yoruyor uzun süre gittiğim zaman. Civic 1.6 otomatiklerde durum nasıl, 100kmh ile giderken son viteste araç kaç bin devir çeviriyor? sessizliği nasıl orta ve yüksek hızlarda? gerçi test sürüşü yapıcam ama bu aralar vakit bulamıyorum. otomatik şanzımanda son vites hızlarını bilen varsa yazabilir mi?

bunun dışında aracın performansı için ne diyebilirsiniz. şanzımanının çok konforlu ve hızlı olduğunu duydum ama düz vitese göre ağır kalıyor baya da deniyor. yine de 125hp arabayı sıkıştırınca hissediliyor mu?

araçta gözünüze çarpan olumsuz kalite sorunları varmı? varsa nelerdir.

teşekkürler.
stilll
Honda Jazz
*

« Yanıtla #1 : Eylül 14, 2008, 03:49:57 ÖS »

basmadığın sürece motor sesi yok gibi.
5viteste 100kmde yaklaşık 2000d/d'da gidiyor.148-150 arası da 3000d/d oluyor.

serhan
Honda Integra
*

« Yanıtla #2 : Eylül 14, 2008, 03:55:57 ÖS »

Otomatik gayet başarılı yanlış hatırlamıyorsam 2000 devir de 100 km/h yapılıyor. Öyle rahasızlık verici bir seste söz konusu değil. Artı 2. viteste maksimum 117 kmh ve 4. viteste şahsen kendim yaptığım için söylüyorum 215 kmh yapabiliyor.
SV
Honda Jazz
*

« Yanıtla #3 : Eylül 15, 2008, 12:36:46 ÖÖ »

mailim ile ilgili bir sorun oluştu, yeni kullanıcı aldım o nedenle.

bilgiler için teşekkürler. devrin düşük tutulabilmesi çok iyi ama 2. vites 117kmh falan çok uzun geldi vites oranları. 3. viteste 160ı geçer heralde. 1.6lt'lik bir araç için bu oranlar çok uzun, performansını baya olumsuz etkilemez mi bu durum?

2009'larda Elegance otomatiklerin üzerinde gelen standart lastik markası nedir acaba?

birde Elegance otomatikleri 2009 alanlar ne kadara ve ne aksesuar hediyeleri ile alıyorlar öğrenirsem çok iyi olur. bluetoothlu kararan ayna, spor gövde kiti ve ışıklı kapı eşiği gibi aksesuarları hediye verebiliyorlar mı?

teşekkürler.
serhan
Honda Integra
*

« Yanıtla #4 : Eylül 15, 2008, 04:13:34 ÖÖ »

Hediye olayı ve araç fiyatının indirimi aldığınız yere göre değişir.
Vites zamanları bence çok başarılı. Tatmin edici bir performans sunuyor hatta fazlasını. Uzun vites oranı motorun boğulacağı anlamına gelmez en azından yeni civic sedan kullanan biri olduğum için bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Yanlış anlamayın test ettiğiniz zaman daha iyi anlarsınız. Uzun yolda çok rahat hiçbir şekilde sürücüyü yormayan bir araç. Mutlaka test edin farkı çok rahat anlayacaksınızdır.

Saygılar.
firstcevher
Ankara il Temsilcisi
Honda Prelude

.Yavuz CEVHER. honda Aşkı bambaşka...

« Yanıtla #5 : Eylül 15, 2008, 04:50:51 ÖÖ »

tekerlekler continental marka... civic sedan otomatik çok rahat bir araba, yeni araba oldugundan seste sizi korkutmasin ki ilerdede öyle rahatsiz edici bir durum olacagini bende zannetmiyorum... gönül rahatligi ile uzun yol yapabilirsiniz... aracin gazina köküne kadar basmadiginiz sürece kalkarken hiçbir şekilde bagirmiyor, siz gaz pedalini vites geçişlerini kendiniz ayarlayabiliyorsunuz, eger baktiniz 4.. viteste ve motor sesi artiyor, ayaginizi azicik gazdan çekin kendi 5.vitese aliyor ve sesi kesiyor. bunu sunun için söyledim istemeden gaza bile asilsaniz kendi isteginizle geri düzeltebiliyor, normal seyire adaptasyon saglayabiliyorsunuz... ayriyetten yokus çikislarinda araba biraz agir kaliyor densede yine ayni sekilde gazdan ayagi çekip iyice bastiginizda vites küçültüp hiz artiriyor. heleki elegance alacaksiniz direksiyondan rahatlikla vites degistirebilirsiniz ne konumda olursa olsun... zaten araca bakmissinizdir ben bosa anlatiyorumdur ama yinede bunlari söylemek istedim Cheesy

aracin yaninda hediye edileceklerde tamamen size kalmis alacaginiz yere göre degisir, bana eksoz ve kapi esigi nikelaji hediyeydi deri koltuklarda sectigim arabanin içindeydi ama her bayideki arabaya göre degisiyor, hersey opsiyonel ama siz alirken biraz hediyeleri zorlayin derim Wink ne kopartirsaniz kar Cheesy

şimdiden güle güle kullanmanizi dilerim...

SV
Honda Jazz
*

« Yanıtla #6 : Eylül 15, 2008, 02:42:21 ÖS »

teşekkür ederim )

otomatik şanzıman kullandım bir süre, Audi A3 kullandım. onun şanzımanı da baya iyiydi de aslında 102hp'di poposunu kaldıramıyordu araba Smiley Civic böyle olmaz sanırım neyse test sürüşü yapınca anlaşılır.

arabayı S'ye çekince normal spor modu olan araçlar gibi maksimum devirlerde kullanıyoruz değil mi? yani 100le giderken S'ye çekince 3'e veya 2'ye geçiyor mesela? sonra 7000rpm'ye gelince de vites atıyordur? yoksa S konumu sadece direksiyondan değiştirmeyi mi aktif hale getiriyor?

sitede arabanın boyası ve yol sesi ile ilgili baya şikayet var, şaşırdım. yol sesi çok sorun değil de, boyası hemen öyle kalkıyormu yahu. yani tampon boyasında mı sorun oluyor, yoksa sacın üzerindeki boyada mı? çünkü günümüzde yeni otomobillerin hepsinin tampon boyalarında sorun var, adam yürürken pantolonu değse tampona altından siyah kaplaması çıkıyor hemen. ama sac'ın üzerindeki boyada sorun varsa durum kötü.

speed
Honda Jazz
*

« Yanıtla #7 : Eylül 16, 2008, 11:39:33 ÖÖ »

s modu bir alt vitese çekiyor..
firstcevher
Ankara il Temsilcisi
Honda Prelude

« Yanıtla #8 : Eylül 17, 2008, 02:02:41 ÖÖ »

yaa boya taş maş gelince hemen çıkıyor, benimde ön kaputta oldu tas gelmis gri gri bosluklar var, o konuda bende sikayetciyim, hayirlisi olsun bilmiyorum, insallah boya koruma yaptirince böyle sorunlar az daha azalir Wink araci S ye çekince audi gibi kopmuyor, S moduna takin veya takmayin gaza kökleyince o zaten kendi vites küçültüp kopuyor, S modu sadece tiptronik kullandiginiz zaman, kendi 7000 devire geldiginde vites attirmiyor yani manuel oluyor Wink hersey size bagli...

SV
Honda Jazz
*

« Yanıtla #9 : Eylül 17, 2008, 04:17:16 ÖÖ »

yani S moduna alınca, araba 7000'e gelince vites değiştirmiyor? sadece manuel modu aktif ediyor S modu öyle mi, spor mod değil yani.

mesela normal spor modlarda araba yüksek devirlerden biraz düşmeye başlayınca hemen vites küçültür, basarak 7000e gelincede vites büyültür. bunda S'in yanında paddle-shift yazma sebebi bundan heralde. direksiyondaki kolcukları kullanmadan S modunda arabayı yürütemiyoruz yani?
firstcevher
Ankara il Temsilcisi
Honda Prelude

« Yanıtla #10 : Eylül 17, 2008, 04:58:03 ÖÖ »

hayir ben simdi tam izah edemedim kusura bakmayin... simdi audisi olan bir tanidigim var onda S farkli. bende aldigimda öyle zannetmiştim ama teslim almaya gittigimde anlatilinca biraz sasirdim... S arabayi manuel kullanmanizi sagliyor, yani otomatikte kullanirken manuel olarak kontrole geçirebiliyorsunuz, 120 km hizla giderken S ye aldiginizda kendi arzunuza göre vites küçültüp yükseltebiliyorsunuz, yani performans size bagli, Audi deki gibi S ye alinca araba sahlanip gaza gelmiyor Cheesy araci hareket halindede S ye alabiliyor manuel kullanabiliyorsunuz, sıkıldığınızdada S den D ye çekip normal şekilde de devam edebiliyorsunuz...

S modunda direksiyondaki kolcuklari kullanmadan yürütebiliyorsunuz, ben hiç kalkarken S ile kalkmadim, daha dogrusu onu kullanmadan S modunda hareket etmedim ama giderken S ye aldigimda araç kendi vites degistirmez sanyirdum, bugün denedim çok zorlayinca kendi vites degistirdi Cheesy yani biraz karisik alinca kullanirken görürsünüz Cheesy ama o S sizi Audideki S gibi yaniltmasin... Ayni maksatla koyulmamislar anlatmak istedigim o...

SV
Honda Jazz
*

« Yanıtla #11 : Eylül 17, 2008, 02:35:31 ÖS »

arabayı S'e alınca hemen devir yükseliyor ama değil mi?

eğer öyleyse bu BMW ve Audi'den bildiğimiz spor mod Smiley çünkü onlarda da S'ye alınınca devir yükselir, araba direksiyondan veya vites kolundan vites değiştirmeye hazır hale gelir.

cumartesi günü bir test sürüşü yapacam zaten, o zaman anlaşılır neyin ne olduğu.
stilll
Honda Jazz
*

« Yanıtla #12 : Eylül 18, 2008, 01:32:08 ÖÖ »

S moduna alınca araba vites küçültüyor.
mesela 100 ile gidiyorsunuz.Sye alınca 3e alıyor.kulakçıklara dokunmadan giderseniz gaza basma durumunuza göre 2 ya da 3.viteste gidiyor.
yani d3 gibi birşey oluyor.4e atıyor mu bilmiyorum.denemek için s modunda 170e çıkmak gerekir.ben denemediğim için bilmiyorum.
ilk kalkarken normal D deki gibi oluyor.ama 3ten büyük vitese atmıyor.gaz tepkileri biraz artıyor.devri biraz yüksek tutuyor çünkü.
kulakçıklara dokunduktan sonra ise manuel oluyor. +1 -1 değiştiriliyor.
Sye getirip kulaklardan 5.vitese aldığımızda 100 ile giderken devir 2300 gibi oluyor.hemen D'ye alınca devir 2000e düşüyor.vites oranları farklılaşıyor yani. okey

CVC2008
Honda Prelude

Speed responsibly :)

« Yanıtla #13 : Eylül 18, 2008, 05:26:53 ÖÖ »

1.6 Premium otomatik kullanıyorum. Araç ağır diyen arkadaşlarımız aracı sınıfında değerlendirmeliler. TFSI serisi hariç 1.6 için 125 beygir çok iyi bir rakam ve bu aracın çekişinde hissediliyor. Ağır kalması neye göre kıyasladığına göre değişir mesela 2.0 tdci mondeo ya göre hiç te ağır kalmıyor (136 beygir olmalı mondeo) Çok değişik sollamalara girilmezse kafa kafaya bırakmaz insanı bu civicler. gidiş geliş yollarda. S modu ise yakıt tüketimini azıttıran ancak hızlanmayı arttıran bir mod. Ancak daha öncede forumda söylediğim gibi adı Sport değil Short kelimesinden gelir. Bu konumda aracınız manuel tuşlara dokunduğunuz anda manuel kullanıma geçer eğer bir süre dokunmazsanız tekrar otomatiğe döner. Araç zorlasanız da bu modda OTOMATİK olarak 5. vitese geçmez. Bu konum sıkışık trafikte tavsiye edilmektedir (kullanma kılavuzundan) araç üst viteslere kolay geçmemekte ve bu yakıt tüketimini sıkışık trafikte dengelemeye çalışmaktadır. Başarmakta mıdır işte bu tartışılır devirli kullandığım için kendisi içiyor benzini ama olsun ben yola çıktığımda sol şeritten 210 civarı bir süratle sarsılmadan gidiyorsam benim beklentilerim karşılanmış oluyor Smiley Sonuçta bazı kronik hataları da bulunsa parasını hak eden bir otomobildir tavsiye edilir.

SERVET
Honda Prelude

« Yanıtla #14 : Eylül 18, 2008, 10:07:50 ÖÖ »

+44
Forumların bu tür aklı başında ve doğru tespitler yapılmış yorumlarla ne kadar faydalı olabileceğini görüyoruz.
Kompleksten uzak, doğru gözlem ve doğru tespitlerle yazdığın yorumun için teşekkürler.
bende 2008 premium Otomatik kullanıyourm ve yazdıklarının altına imza atrım. Bir tek detayı sanırım gözdden kaçırdın düzelteyim. Direksiyondaki tuşlara dokunarak Otomatikten manuele sadece S modunda geçmiyorsun ( Bir öncekilerde öyleydi ) Şimdi D modunda ikende manuel kullanıma geçebiliyorsun ve bir süre kullanmazsan kend kendine tekrar otomatik moda dönüyor birde D modunda iken tuşlarla düz kullanıma geçersen 6000 devirde vites değiştiriyor yne sana bagımsız olarak. Fakat S modunda  düz kullanıma geçersen ne kadar dokunmazsan dokunma otomatiğe tekrar geçmiyor , birde 7200 devirde kesiciye giriyor yinede bir üst vitese geçirmiyor. Bu detay dışında tüm söylediklerine katılıyorum

1.6 Premium otomatik kullanıyorum. Araç ağır diyen arkadaşlarımız aracı sınıfında değerlendirmeliler. TFSI serisi hariç 1.6 için 125 beygir çok iyi bir rakam ve bu aracın çekişinde hissediliyor. Ağır kalması neye göre kıyasladığına göre değişir mesela 2.0 tdci mondeo ya göre hiç te ağır kalmıyor (136 beygir olmalı mondeo) Çok değişik sollamalara girilmezse kafa kafaya bırakmaz insanı bu civicler. gidiş geliş yollarda. S modu ise yakıt tüketimini azıttıran ancak hızlanmayı arttıran bir mod. Ancak daha öncede forumda söylediğim gibi adı Sport değil Short kelimesinden gelir. Bu konumda aracınız manuel tuşlara dokunduğunuz anda manuel kullanıma geçer eğer bir süre dokunmazsanız tekrar otomatiğe döner. Araç zorlasanız da bu modda OTOMATİK olarak 5. vitese geçmez. Bu konum sıkışık trafikte tavsiye edilmektedir (kullanma kılavuzundan) araç üst viteslere kolay geçmemekte ve bu yakıt tüketimini sıkışık trafikte dengelemeye çalışmaktadır. Başarmakta mıdır işte bu tartışılır devirli kullandığım için kendisi içiyor benzini ama olsun ben yola çıktığımda sol şeritten 210 civarı bir süratle sarsılmadan gidiyorsam benim beklentilerim karşılanmış oluyor Smiley Sonuçta bazı kronik hataları da bulunsa parasını hak eden bir otomobildir tavsiye edilir.

CVC2008
Honda Prelude

« Yanıtla #15 : Eylül 20, 2008, 04:05:37 ÖS »

Söylediğin şeyleri atlamışım. Dediklerin %100 doğru. önemli olan doğru bilgilendirmek olmalı.

SV
Honda Jazz
*

« Yanıtla #16 : Eylül 20, 2008, 06:54:48 ÖS »

arkadaşlar aracı kullandım bugün. elegance otomatikti, tam istediğim model.

olumlu olarak güzel bir kokpiti var sarıyor gerçekten sürücüyü, şık bir görünüm var. göstergeler falan anlaşılır donanımı zaten güzel. birde arabayı çok araştırdığım için çok farklı durumlar olmadı içerde binip direk hani göz aşinalığından bile kullanmaya başladım.

şanzımanı çok iyiymiş gerçekten, hem çok yumuşak değiştiriyor vitesleri, hemde motor sesinin düşmesine katkı sağlamış, gerçekten motor sesi yok gibi arabada sakin kullanırsanız. satış elemanı manueller kesinlikle böyle değil, onlar daha sesli dedi, şanzıman oranlarına baktım gerçekten de öyle.

performansı bana gayet iyi geldi, motor sesi de güzel, uzun oranlara rağmen çabuk devir alıyor, son derece başarılı bir motor. yakıt tüketimi gayet iyi dedi, satıcı ama bu siteden bu konuda pekçok şikayet okudum.

bunun dışında içi ferah açık, güzel direksiyonu şık, sürüşü keyifli denebilir, hoş bir araç.

ama gözüme batan ciddi olumsuzluklarda vardı zira baya kullandım arabayı. öncelikle iç kapı kolları gercekten kalitesiz hissettiriyor. bagajı falan kurcaladım biraz, bagaj döşemesi, o stepnenin yerleşimi falan çok özensizdi, halı da öyle. birde şu klima düğmelerinin altındaki boşluğun kesim çapakları görünüyordu, makasla kesmişler gibi plastiği artıklar kalmış orda. emniyet kemeri sallanıp duruyordu, bir yere vurup duruyor da anlamadım. tıkırtı çatırtı çukurlarda baya geliyor. hani test aracı diye diyecem de arabada gayet yeniydi, yeni test aracı getirmişler.

araba ile 170kmh hıza kadar çıktım, 120-130a kadar çok rahat, stabil araba 150den sonra değişti sanki. net stabilite hissi vermiyor. yani 2 ay kadar A3 kullandım onla kıyaslıyor da olabilirim de istemeden, o yola çok daha net basıyordu. bu biraz salınıyor sanki, tam anlatamadım sanırım. yola oturma hissi, bütün gitme hissi az. bilmiyorum bu bir tedirginlik oluşturdu bende. direksiyon sistemi gerekten çok iyi, ani dönüşlerde hemen tepki veriyor ve arabanın viraj performansı iyi. o konuda da A3 daha iyi geldi de pek sorun değil, stabil olsun yeter bana.

ufak soru işaretleri oldu kafamda dönerken. Jetta için bir VWne bakmayı düşünüyorum. sitede olumlu yorumlar kadar olumsuz yorumlarda çok Civic akkında ve çoğu kalite ile ilişkili. bu benim canımı sıktı açıkcası. biraz soğudum. yine de almayı düşünmüyor değilim, sanırım o kısa süre kullandığım A3 biraz etkiledi beni zira çok kaliteliydi araba Smiley bakalım hayırlısı. hepinize değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
« Son Düzenleme: Eylül 20, 2008, 06:57:00 ÖS Gönderen: SV » Logged
Mickcasey
Honda Civic VTI
**

« Yanıtla #17 : Eylül 20, 2008, 08:55:19 ÖS »

Ben civic kullancısıı olara dedıklerıne katılıyorum. 140 dan sora araba yol tutma hissi vermıyor . Suspansıyonları hosuma gıtmıyor cok yumsak dıreksıyonu hafıf sag sol yapın 100 le gıderken araba yıglıyor saga sola buda yol tutusu etkılıyor. Kalıte desen forumu okuman yeterlı dıcem. Bırde otomatık alacaksan 40 lıtre benzıne sehır ıcı 350 km gıdıcegını bılerek alcaksın

CVC2008
Honda Prelude

« Yanıtla #18 : Eylül 20, 2008, 09:35:45 ÖS »

Merhaba,
bahsetmiş olduğun çapakların kalmasını senden ilk defa duyuyorum. Yol tutuş olarak Audi nin yol tutuşunu beklemek biraz hayalcilik olur ancak 102 beygirlik standart ve 115 beygirlik FSI motorun honda motoru ile kıyas götürmeyeceği bir gerçek. Yol tutuş konusunda sadece yorum yapabileceğim bu konuda elimde kesin bir veri yok. Ancak benim aracımın üzerinde bulunan kit aracın altına giren havayı ciddi şekilde azalttı bu da 200-210 hızlarda yol tutuşunu gayet stabil hale getirdi. Şans faktörü ise aracın üzerinde hangi lastikle geldiği idi. Continental ile gelen araçların yol tutuşu daha iyi olduğuna dair söylemler mevcut. bayi ile aran iyi ise ufak bir rica ile galerideki araçlardan biri ile lastikleri değiştirilebiliryor. Smiley Bu sınıftaki bir araç için verileri gayet güzel. Ancak güvenlik dersen geçmişten gelen önyargılardan dolayı VW sana daha güvenli gelebilir. ben aracımı alırken A3, Astra, Jetta, Golf, Megane, Peugeot 307 gibi araçları incelemiştim. Eğer yardımım dokunabileceği birşey olursa yardımcı olmak isterim.
« Son Düzenleme: Eylül 20, 2008, 09:37:56 ÖS Gönderen: CVC2008 » Logged

SV
Honda Jazz
*

« Yanıtla #19 : Eylül 20, 2008, 10:55:19 ÖS »

çok teşekkür ederim yardımcı oldunuz zaten. arabayı beğenmedim değil, araba güzel, motoru ve şanzımanı akıcılığı gayet iyi. A3 1.6 102hp ve otomatikti. birkaç kişi bindiği zaman performans olarak zorluyordu beni. motor sesi de geliyordu içeri. ama her yeri çok kaliteydi tabi, kapıların kapanışı bile bir başkaydı. en bozuk yolda bile hiçbir yerinden ses gelmiyordu, ama A3 de almayı düşünmem mesela, çok yavaş ve ufak çünkü.

ama şunu söyleyim, eğer 1.4 140hp dsg Jettayı uygun bir rakama alabilirsem civic'den vazgeçerim sanırım. ama alamazsam da civic alırım. araba kötü değildi yani kesinlikle de işte alman arabası tokluğunu göremedim. sanki 125hp değil de 150hp olsa bu şasi kaldıramayacak gibi motoru. ama A3 ile otobanda tamgaz 180 giderken (en fazla bu kadar yapıyor Sırıtma oyuncak gbii arabanın kontrolü falan, düz gidişi jilet gibi stabil ve tok. Civic'in 130kmh'deki stabilitesini A3de 170-180kmh'de alıyordum. ben çok sürat yapmam, çok sorun değil ama güven meselesi işte. yoksa hız olarak falan çok başarılıydı, efe'den çıktıktan sonra ne olduğunu anlamadan 150kmh'ye çıkmıştım bile.

Sayfa: [1] 2 Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: