|
arasALG
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #20 : Nisan 27, 2008, 01:39:16 ÖS » |
|
ibo cengız kurtoglu seda sayan ebru gundes bulent ersoy zekı muren vb ..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
infaztim
|
 |
« Yanıtla #21 : Nisan 27, 2008, 03:33:05 ÖS » |
|
ibrahim tatlıses sadece yorumcudur bestekarlığı yoktur ve kendisi etek altı imparatorudur  orhan gencebay bestekardır kendisinde ses fazlaca yoktur bağlamları ve çekileri yapamadığı için oralara yüksek ses keman tonu koyar kesikliği gitsin diye cengiz curtoğlu yıllardır aynı tonajda fonda müzik yapar arabeskçi değil tavernacıdır gel gelelim ferid tayfura adam hayatında flüt bile görmemiş ama 22 yaşında huzum kalmadıyı yazmış bestelemiş akşam güneşini yazmış bestelemiştir. daha sonra kendisini geliştirerek bir çok enstruman çalmayı öğrenmiş çoğu şarkılarında gitarı ve bağlamayı kendisi çalmıştır arabeske gitarı sokan ilk adamdır. DUDAKLARINDA KALAN KABULSÜZ BİR DİLEKSE İSTEMEM SEVME BENİ SEVİLMEK SENSİZLİKSE gibi derin sözlere rastşarsınız şarkılarında.ibo ballıses gibi at gitsin at gitsin gibi tekerleme şarkılar çıkarmamıştır. orhan gencebaya gelince toplasan 30 u geçmicek eseri vardır arabesk diyebiliceğin diğerlerinin alayı fason şarkılar ne sölediği belli olmuyo slow giden şarkıya birden elektro gitarlar girebiliyo ve kendizi metalica dinliyo hissedebiirsiniz. saymadığım tek kişi müslümdür oda yorumcudur bestekarlık bilmez eski eserleri ibodanda cengizdende orhandanda üstündür ama sölediği anlaşılmaz ondan katagori dışına ittim. hiç saymadığınız birisi var ağalar ESENGÜL , KAMURAN AKKOR özellikle esengül yaşadığı yıllarda dişi ferdi tayfur olarak anılırdı günümüzde sibelcan onun imitasyonu olarak orfan abi tarafında camiaya sokuldu. kamuran akkor ise buğulu ses arabeskin 2. kraliçesidir. ferdi tayfur rekorların sanatçısıdır türk sinema tarihinde hiç bir flim onun flimleri kadar izlenmemiştir çeşme derbeder yadeller bu 3 flimin hasılatına yaklaşan yabancı flim bile yok kaset satışları desen oda öyle.650 bestesi vardır bunların içinde ilk kez sanat müziği sölemiş arabeskçidir bundan 30 sene evvel. birçok şarkısı müzik fondajı değiştirilerek aynı sözlerle sanat müziği tarzında okutulmuştur kimemi ZEKİ MÜREN desem tatmin edici olurum sanırım  uzun lafın kısası OLMASAYDI DERDİMİZ SÖYLERMİYDİ FERDİ ABİMİZ BAKMA ÇÖKEN KARANLIĞA KARA BENİM BAHTIMDIR BAKMA SÖNEN UFUKLARA SÖNEN BENİM HAYATIMDIR BU DÜNYADA MUTLULUK ÜÇ BEŞ DAMLA GÖZYAŞI ACI HATIRALARIM BANA GÖNÜL YOLDAŞI BU BENİM KADERİMMİŞ GÖNLÜM OLDU SIR TAŞI ARADIM BULAMADIM BEN HAYAT ARKADAŞI... varmı üstüne söz içine ek yapabilicek babayiğit ? hayde vesselam
|
|
|
|
|
|
---MOLLA VTEC-İ MECİD-ÜL EL TYPE-R---
DİP-ÜL GAZ BİN FULL-ÜL YAN EL FERİŞTAH-ÜL İSYAN
|
|
|
|
buura
|
 |
« Yanıtla #22 : Nisan 27, 2008, 03:36:25 ÖS » |
|
ya bu atilla kaya da çok güzel allah rahmet eylesin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
brtygtt
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #23 : Nisan 27, 2008, 03:37:45 ÖS » |
|
vay abim dokturmussun saol abi bilgilendirdigin icin bne dewerim ferdi tayfuru ama bu kadr bilgim yoktu onun hakkinda
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
infaztim
|
 |
« Yanıtla #24 : Nisan 27, 2008, 03:41:17 ÖS » |
|
ya hayatını biliorum hepsinin.ferdi yi çok severim onada benzerim azcık pohahah 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
brtygtt
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #25 : Nisan 27, 2008, 03:46:03 ÖS » |
|
 sesinde bneziyo mu paki abi??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sislibirgece06
Honda Integra
|
 |
« Yanıtla #26 : Nisan 28, 2008, 12:28:05 ÖÖ » |
|
kardeş gerçektende ferdi tayfur hakkında güzel düşüncelerin var fakat orhan gencebaya çok haksızlık yapmışsın bildiğim kadarı ile orhan gencebayın
Türk Sanat Müziği
Vaktinde Gel Sevgilim, Bilmez İnsan Kadirini,Zaman Akıp Gider,Hadi Git,Bir Zaman Ağlayıp,Sevgilim Dinle,Giden Gelmez Yerine Sevemedim Karagözlüm,Veda Edeceksen Et,Bir Teselli Ver,Sevenler Mesut Olmaz,Sen de Seversin,Ben Eski Halimle Daha Mesuttum,Hatıralar
Türk Halk Müziği Gurbet,Koca Dünya,Sevenlere Saygı Kalmamış,Gönül Dağı,Güloylom,Nikriz Rüyası,Cennet Gözlüm,Sev Gönlünce Yaşa, Elhamdülillah,Kaçırcem Seni,Beni de ALLAH Yarattı,Sufî-Tasavvufî,İpek Böceği,Cana Doğru,Zelzele,ALLAH Bizimledir Tek Hece,Senden Sonrası
POP Müzik Ben Kendim Bir Alemim,İdeal Aşk,Hep O Yerdesin,Kır Gönlünün Zincirini,Çok Görme,Sevenlerin Kaderi,Sen de Haklısın, Bana Çok Mu Görüyorsun,
Türk Hafif Sanat Müziği Dönmeyen Yıllar (son versiyon),Dil Yarası (son versiyon),Hangi Rüzgar,Yarabbim (son versiyon),Akşam Güneşi (son versiyon) Severek Ayrılalım,Bunca Yıl Habersiz,,
Türk Hafif Batı Müziği Sendin,Sevda Borcun Var,Sevme Bensiz,Farkı Var ( Küçüksün Yavrum ),Ayrılık Nikahı,Al Hançeri,Küstüm Çiçeği,Oryantal Oldu mu Yavrum Oldu mu,Suç değil,Daha Ne Olsun,Gencebay Oryantal,Ayşe
Gencebay Müziği
(Bu türün parçaları en özgün olanlardır. Gencebay’ın birebir müzik karakterini yansıtmaktadır. Gencebay Müziği olarak adlandırılmaları gerekir, zira başka bir kategoriye konulmalarını mümkün görmüyoruz.)
İdam Mahkumu,Yorgun Gözler,Hatasız Kul Olmaz,Uğrunda Bir Ölmek Kaldı,Seni Buldum Ya,Ne Geçti Ki Eline,Leyla ile Mecnun Öyle Bir Aşk,Felekle Sohbet,Bilmesin O Felek,Seni Arıyorum,Yasak Resim,İlk Göz ağrım,Bağrımda Bir Ateş,Yokluk,Kördüğüm Hayat Kavgası,Aşkımızın Duası,Sevmenin Zamanı Yok,
Arap - Türk Müziği Sentezi Ayşen,Çilekeş,Zulüm,Aşk Pınarı,Ziyankar,Bir Görüşte Aşık Oldum,Vazgeç Gönlüm,Kahrolayım,Anlatamam ki,Vicdan Azabı Dertlerimi Senden Aldım,Felekten Beter Vurdu,Vur da Öyle Git,Zalimden Öte......................
kardeş bunlar sadece örnek hepsini yazmaya kalsam baya abartı olur diye yazmadım......lütfen yorum yaparken önyargılı olmayalım...hak edene hak ettiği değeri verelim.... ayrıca ferdi tafuruda orhan gencebak ya kadar çok severim.........
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
infaztim
|
 |
« Yanıtla #27 : Nisan 28, 2008, 02:31:50 ÖS » |
|
ya usta senin dedklerin eserleri.arabesk diyoruz burda orhan arabesk yapmıoki o arabesk değil toplasan 50 tane arabesk şarkısı varmıdır.
üstelik şarkı sölemeyi bilmiyo orhan.neyse benim görüşüm boş konu uzamasın.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SONE-R
|
 |
« Yanıtla #28 : Nisan 28, 2008, 03:22:45 ÖS » |
|
Müslüm Baba söylesin damarcılar dinlesin. Müslüm gibi bir şarkıyı hissederek okuyan başka kimse yoktur bu alemde... Uğur Karakuş ise nağmelerde bir numaradır.. İbo nun eski şarkıları güzeldir..
Damarın kralı müslümdür bence...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yassi
Co-Admin
Honda S2000

Professional Honda Driver...Drift time now!
|
 |
« Yanıtla #29 : Nisan 28, 2008, 03:27:14 ÖS » |
|
İbrahim Tatlıses... Yine son kasedinde yapmış yapacağını... Neden ve Davacıyım Felekten... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
infaztim
|
 |
« Yanıtla #30 : Nisan 28, 2008, 08:52:42 ÖS » |
|
ferdi tayfur 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SpeedTuning
Honda Integra
|
 |
« Yanıtla #31 : Nisan 28, 2008, 09:08:57 ÖS » |
|
ankaralı turgut  miçe babo :PPp
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Nisan 28, 2008, 09:10:34 ÖS Gönderen: SpeedTuning »
|
|
Kor ol, ama Nankor olma !... Hz. Mevlana
|
|
|
|
infaztim
|
 |
« Yanıtla #32 : Nisan 29, 2008, 03:56:12 ÖS » |
|
kardeş gerçektende ferdi tayfur hakkında güzel düşüncelerin var fakat orhan gencebaya çok haksızlık yapmışsın bildiğim kadarı ile orhan gencebayın
Türk Sanat Müziği
Vaktinde Gel Sevgilim, Bilmez İnsan Kadirini,Zaman Akıp Gider,Hadi Git,Bir Zaman Ağlayıp,Sevgilim Dinle,Giden Gelmez Yerine Sevemedim Karagözlüm,Veda Edeceksen Et,Bir Teselli Ver,Sevenler Mesut Olmaz,Sen de Seversin,Ben Eski Halimle Daha Mesuttum,Hatıralar
Türk Halk Müziği Gurbet,Koca Dünya,Sevenlere Saygı Kalmamış,Gönül Dağı,Güloylom,Nikriz Rüyası,Cennet Gözlüm,Sev Gönlünce Yaşa, Elhamdülillah,Kaçırcem Seni,Beni de ALLAH Yarattı,Sufî-Tasavvufî,İpek Böceği,Cana Doğru,Zelzele,ALLAH Bizimledir Tek Hece,Senden Sonrası
POP Müzik Ben Kendim Bir Alemim,İdeal Aşk,Hep O Yerdesin,Kır Gönlünün Zincirini,Çok Görme,Sevenlerin Kaderi,Sen de Haklısın, Bana Çok Mu Görüyorsun,
Türk Hafif Sanat Müziği Dönmeyen Yıllar (son versiyon),Dil Yarası (son versiyon),Hangi Rüzgar,Yarabbim (son versiyon),Akşam Güneşi (son versiyon) Severek Ayrılalım,Bunca Yıl Habersiz,,
Türk Hafif Batı Müziği Sendin,Sevda Borcun Var,Sevme Bensiz,Farkı Var ( Küçüksün Yavrum ),Ayrılık Nikahı,Al Hançeri,Küstüm Çiçeği,Oryantal Oldu mu Yavrum Oldu mu,Suç değil,Daha Ne Olsun,Gencebay Oryantal,Ayşe
Gencebay Müziği
(Bu türün parçaları en özgün olanlardır. Gencebay’ın birebir müzik karakterini yansıtmaktadır. Gencebay Müziği olarak adlandırılmaları gerekir, zira başka bir kategoriye konulmalarını mümkün görmüyoruz.)
İdam Mahkumu,Yorgun Gözler,Hatasız Kul Olmaz,Uğrunda Bir Ölmek Kaldı,Seni Buldum Ya,Ne Geçti Ki Eline,Leyla ile Mecnun Öyle Bir Aşk,Felekle Sohbet,Bilmesin O Felek,Seni Arıyorum,Yasak Resim,İlk Göz ağrım,Bağrımda Bir Ateş,Yokluk,Kördüğüm Hayat Kavgası,Aşkımızın Duası,Sevmenin Zamanı Yok,
Arap - Türk Müziği Sentezi Ayşen,Çilekeş,Zulüm,Aşk Pınarı,Ziyankar,Bir Görüşte Aşık Oldum,Vazgeç Gönlüm,Kahrolayım,Anlatamam ki,Vicdan Azabı Dertlerimi Senden Aldım,Felekten Beter Vurdu,Vur da Öyle Git,Zalimden Öte......................
kardeş bunlar sadece örnek hepsini yazmaya kalsam baya abartı olur diye yazmadım......lütfen yorum yaparken önyargılı olmayalım...hak edene hak ettiği değeri verelim.... ayrıca ferdi tafuruda orhan gencebak ya kadar çok severim.........
üsdat burda t sanat müziği dedğin şarkıladan 1 tanesi sanat müziği sadece  üstelik kendinde yazmışsın orhana baksana kaçtane arabesk şarkısı var.hadi diyelim senin hatrına var ferdideki ses nerde orhanda.bende orhan dinlerim ama radyoda ferdi çalmıyosa 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
honda_team
|
 |
« Yanıtla #33 : Nisan 29, 2008, 06:00:44 ÖS » |
|
Serkan abi sana katılıyorum bence ferdi tayfur'u çok seviorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fikito
Honda Civic Type R

FURKAN ULUTAŞ
|
 |
« Yanıtla #34 : Nisan 29, 2008, 06:04:07 ÖS » |
|
benim çok dinledigim bir tür degildir ama bence ibrahim tatlıses en iyisi  nede olsa hemşerim 
|
|
|
|
|
|
BİR BEŞİKTAŞIM , BİR HONDAM VAR HAYATTA
|
|
|
sislibirgece06
Honda Integra
|
 |
« Yanıtla #35 : Nisan 30, 2008, 10:31:25 ÖS » |
|
dostum bende ferdi tayfurun yeri bir başkadır ama orhan gencebay benim için bir sanatçıdan farkldır,,,ferdi olsun orhan olsun birdaha böyle sanatçıların geleceğini sanmıyorum hani orhana haksızlık yapılmış gibi geldi bu yüzden savunma hiissi oldu. ayrıca haklısın çünki orhan gencebay bu anketin içerisine girmememli. saygılar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
infaztim
|
 |
« Yanıtla #36 : Nisan 30, 2008, 11:35:04 ÖS » |
|
saten orhan bile dio ben arabesk yapmıyorum diye.ama bence çelişkili yani kaba tarifle delikanlı gibi davranmıyo hem kızıcan sana arabskçi diyene hemde en iyi arabskçi mdülünü kabul edicen.
ama bi gerçek varki bu memleketten bir tane daha ne ferdi çıkar ne orhan.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fikito
Honda Civic Type R

FURKAN ULUTAŞ
|
 |
« Yanıtla #37 : Nisan 30, 2008, 11:38:40 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
BİR BEŞİKTAŞIM , BİR HONDAM VAR HAYATTA
|
|
|
sislibirgece06
Honda Integra
|
 |
« Yanıtla #38 : Mayıs 01, 2008, 09:37:13 ÖS » |
|
olayı tatlıya bağladığımıza sevindim ne güzel ya insanların bu özelliklerine bayılıyorum saygılar infaztim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
infaztim
|
 |
« Yanıtla #39 : Mayıs 02, 2008, 05:49:15 ÖS » |
|
sevgiler sislibirgece  hatta ferdi tayfurun öle bi şarkısıda vardı dimi sisli, bir geceydi bu son gecemiz diye 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|