SLH
Honda Prelude

just ride.
|
 |
« Yanıtla #20 : Mayıs 09, 2006, 02:21:49 ÖS » |
|
hem edebi hem janjanlı 
|
|
|
|
|
|
---SLH---
|
|
|
VTEC
Administrator
Turbo S2000

Kaymakam
|
 |
« Yanıtla #21 : Mayıs 09, 2006, 05:32:06 ÖS » |
|
Cennetin Guftesi Bazen uzaktaki iki bedenin kenetlenmiş elleri İki varoluşu tamamlayan iki küçük dize Belkide yalnızlığı parçalayan el değmemiş bir güfte Yeni doğan bir bebek gibi tertemiz kalbi Karanlığı yaran aydınlık gibi seslendirir gözlerimizi Kara kışa inat çiçek açan efsun gibi Çıtırdayan koz ateşler gibi birleştirir ellerimizi Sensizliğin şarkıları çalarken yüreğimde,doldurun gözlerimi Minik ayaklara giren küçük ayakların rengidir onlar Yolculuğa hazırlanan iki aşığın en sevdiği beste Mezardaki topraklar,cenneteki çiçekler ve umutlar İki küçük dudaktan dökülüverir kalbime sessizce Seni seviyorum,demek Her saniye varolmak kalbinin derinliklerinde Sesler yada heceler değildir seni sevmek Sonsuz bir uykuya dalmaktır gözlerinde Yazar  Sıradan biri )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
elagozlum
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #22 : Mayıs 10, 2006, 12:16:47 ÖÖ » |
|
Seni seviyorum,demek Her saniye varolmak kalbinin derinliklerinde Sesler yada heceler değildir seni sevmek Sonsuz bir uykuya dalmaktır gözlerinde
harika valla deniz,ayakta alkışlıyorum valla.bu arada Mrija seninde ellerine sağlık hepsi süper...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mrija
|
 |
« Yanıtla #23 : Mayıs 10, 2006, 09:03:59 ÖS » |
|
Teşekkürler..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mrija
|
 |
« Yanıtla #24 : Mayıs 10, 2006, 09:05:04 ÖS » |
|
Feleğin her cevrine tahammül gerek Değilmi sopayla cezamız müşterek Açılır bahtmız battıkça batmaz ya Tükenir acılarımız gittikçe artmaz ya.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
VTEC
Administrator
Turbo S2000

Kaymakam
|
 |
« Yanıtla #25 : Mayıs 11, 2006, 01:11:34 ÖÖ » |
|
Sizin böyle yetenekleriniz olduğunu bilmediğmizden değerinizide bilemedik kusura bakmayın...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ALG
Administrator.
SENSEI

R 29110
|
 |
« Yanıtla #26 : Mayıs 12, 2006, 01:17:40 ÖS » |
|
Akşam Erken İner Mahpushaneye
Akşam erken iner mahpushaneye. Ejderha olsan kar etmez. Ne kavgada ustalığın, Ne de çatal yürek civan oluşun. Kar etmez, inceden içine dolan, Alıp götüren hasrete.
Akşam erken iner mahpushaneye. İner, yedi kol demiri, Yedi kapıya. Birden, ağlamaklı olur bahçe. Karşıda, duvar dibinde, Üç dal gece sefası, Üç kök hercai menekşe...
Aynı korkunç sevdadadır Gökte bulut, dalga kaysı. Başlar koymağa hapislik. Karanlık can sıkıntısı... "Kürdün Gelini"ni söyler maltada biri, Bense volta'dayım ranza dibinde Ve hep olmayacak şeyler kurarım, Gülünç, acemi, çocuksu...
Vurulsam kaybolsam derim, Çırılçıplak, bir kavgada, Erkekçe olsun isterim, Dostluk da, düşmanlık da. Hiçbiri olmaz halbuki, Geçer süngüler namluya. Başlar gece devriyesi jandarmaların...
Hırsla çakarım kibriti, İlk nefeste yarılanır cigaram, Bir duman alırım, dolu, Bir duman, kendimi öldüresiye, Biliyorum, "sen de mi?" diyeceksin, Ama akşam erken iniyor mahpushaneye. Ve dışarda delikanlı bir bahar, Seviyorum seni, Çıldırasıya...
ahmed arif
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ALG
Administrator.
SENSEI

R 29110
|
 |
« Yanıtla #27 : Mayıs 12, 2006, 01:19:21 ÖS » |
|
Davet
Dörtnala gelip Uzak Asya'dan Akdenize bir kısrak başı gibi uzanan Bu memleket bizim! Bilekler kan içinde, dişler kenetli ayaklar çıplak Ve ipek bir halıya benzeyen toprak Bu cehennem, bu cennet bizim! Kapansın el kapıları bir daha açılmasın yok edin insanın insana kulluğunu Bu davet bizim! Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür Ve bir orman gibi kardeşçesine Bu hasret bizim!
Nazım Hikmet Ran
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ALG
Administrator.
SENSEI

R 29110
|
 |
« Yanıtla #28 : Mayıs 12, 2006, 01:20:20 ÖS » |
|
Gözlerin
Gözlerin gözlerin gözlerin, ister hapisaneme, ister hastaneme gel, gözlerin gözlerin gözlerin hep güneşte, şu Mayıs ayı sonlarında öyledir işte Antalya tarafında ekinler seher vakti.
Gözlerin gözlerin gözlerin, kaç defa karşımda ağladılar çırılçıplak kaldı gözlerin altı aylık çocuk gözleri gibi kocaman ve çırılçıplak, fakat bir gün bile güneşsiz kalmadılar.
Gözlerin gözlerin gözlerin, gözlerin bir mahmurlaşmayagörsün sevinçli bahtiyar alabildiğine akıllı ve mükemmel dillere destan bir şeyler olur dünyaya sevdası insanın.
Gözlerin gözlerin gözlerin, sonbaharda öyledir işte kestanelikleri Bursa'nın ve yaz yağmurundan sonra yapraklar ve her mevsim ve her saat İstanbul.
Gözlerin gözlerin gözlerin, gün gelecek gülüm, gün gelecek, kardeş insanlar birbirine senin gözlerinle bakacaklar gülüm, senin gözlerinle bakacaklar.
1956
Nazım Hikmet Ran
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
elagozlum
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #29 : Mayıs 12, 2006, 01:34:49 ÖS » |
|
SEVGI DUVARI
Sen miydin o yalnizligim miydi yoksa Kor karanlikta acardik pasli gozlerimizi Dilimizde aksamdan kalma bir kufur Salonlar piyasalar sanat sevicileri Derdim gunum insan arasina cikarmakti seni Yakanda bir amonyak cicegi Yalnizligim benim sidikli kontesim Ne kadar rezil olursak o kadar iyi
Kumkapi meyhanelerine dadandik Onumuzde Altinbas, Altin Zincir, fasulye pilakisi Ardimizda gorevliler, ekipler, Hizir Pasalar Sabahlari aciklarda bulurlardi lesimi Oyle sicakti ki copculerin elleri Copculerin elleriyle oksardim seni Yalnizligim benim supurge saclim Ne kadar kotu kokarsak o kadar iyi
Baktim gokte bir kirmizi bir ucak Bol celik bol yildiz bol insan Bir gece Sevgi Duvarini astik Dustugum yer oyle acik secik ki Basucumda bi sen varsin bi de evren Saymiyorum olup olup dirilttiklerimi Yalnizligim benim cogul turkulerim Ne kadar yalansiz yasarsak o kadar iyi CAN YUCEL
nekadar yalansız yaşarsak o kadar iyi...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
elagozlum
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #30 : Mayıs 12, 2006, 01:38:54 ÖS » |
|
BEYOGLU'NDAN DOLMABAHCE'YE TASINAN BiR ARALIK AKSAMI
Sus pus olmus, puslu bir istanbul'muydu yuzun, yoksa çok bildik huzunler mi tasinmisti yuzune Dolmabahce da cay tadinda..... Divit ucuyla yazılmıs bir askın sureti vardı avuçlarında, tarih bir baska iklimin kıvamını gösteriyordu. Ben rehnedilmis yelkovan gibi… hani akrep'I seven ama Yüreği takvim yokuslarında…
Sinemada elinin elimle terleyisinin bir anlamı olmalı, Sesinin sesimde yankılanmasının…sanki perdedekinde Üzülmüs ya da sevinmissin de tesadüfen akmıs yüzün Içime...Yalan! sen perdeye bakıyorsun, fikrin benim Seyir defterimde.. ve ben amerikanca bir filmi kürtçe Seyrediyorum…
Kadın Beyoğlu'nun bir kıs aksamında, Üstündeki deri montun sahibine küs, soğukluğundan Muzdarip yürüyordu… Adam da.. Yürümek hiçbir seyi Çözmüyordu, bazı Aralık aksamlarında… Kadının yüzünde Bir hüzün… Hüzünlü aralık aksamında bir yüzük… Yüzügün yüzünde dünya güzeli bir kadının kehaneti… … Soğuğun ve karanlığın mehameti!
Hayatı, bir baskasının pantolonu gibi, küçültülmüs, Daraltılmıs…İlk sahibinin o pantalonla yasadığı seyler, Yani pantalonu pantalon yapan anılar, bazı ilkbahar Bereleri yüzünden yapılan yamalar, ter tüketen Yazlar…Hepsi daraltılmıs..Yasananlara bir beden
Büyük geliyor artık hayat! Bir askı paylasmak için çok geç, bir paylasıma asık Olmak içinse erken…Beni sevda yerimden vurdu yine Zaman… Simdi sana söyleyecek tek cümle:
Bende sana yetecek kadar ben kalmadı….. ...YILMAZ ERDOĞAN...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mrija
|
 |
« Yanıtla #31 : Mayıs 12, 2006, 09:30:46 ÖS » |
|
Ellerinize sağlık.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
VTEC
Administrator
Turbo S2000

Kaymakam
|
 |
« Yanıtla #32 : Mayıs 15, 2006, 01:01:29 ÖÖ » |
|
hayat akan bir suya benzer bizse içindeki balıklara benziyoruz akıp gidiyoruz ama hiç farkında değilizki zamanda böyle akıp geçiyor işte bu zamanın farkında olanlardan olmak istediğim için hiçbişeyle işim OLMAZ...
Kadir GÜLEŞ
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mrija
|
 |
« Yanıtla #33 : Mayıs 15, 2006, 01:02:49 ÖÖ » |
|
Süper 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mrija
|
 |
« Yanıtla #34 : Mayıs 15, 2006, 01:07:17 ÖÖ » |
|
Sakarya Türküsü
İnsan bu, su misali, kıvrım kıvrım akar ya; Bir yanda akan benim, öbür yanda Sakarya. Su iner yokuşlardan, hep basamak basamak; Benimse alın yazım, yokuşlarda susamak. Her şey akar, su, tarih, yıldız, insan ve fikir Oluklar çift; birinden nur akar, birinden kir. Akışta demetlenmiş, büyük, küçük, kâinat; Şu çıkan buluta bak, bu inen suya inat! Fakat Sakarya başka, yokuş mu çıkıyor ne, Kurşundan bir yük binmiş, köpükten gövdesine; Çatlıyor, yırtınıyor yokuşu sökmek için. Hey Sakarya, kim demiş suya vurulmaz perçin? Rabbim isterse, sular büklüm büklüm burulur, Sırtına Sakarya'nın, Türk tarihi vurulur. Eyvah, eyvah, Sakaryam, sana mı düştü bu yük? Bu dava hor, bu dava öksüz, bu dava büyük!..
Ne ağır imtihandır, başındaki, Sakarya! Binbir başlı kartalı nasıl taşır kanarya?
İnsandır sanıyordum mukaddes yüke hamal; Hamallık ki, sonunda, ne rütbe var, ne de mal. Yalnız acı bir lokma, zehirle pişmiş aştan; Ve ayrılık, anneden, vatandan, arkadaştan; Şimdi dövün Sakarya, dövünmek vakti bu an; Kehkeşanlara kaçmış eski güneşleri an! Hani Yunus Emre ki, kıyında geziyordu; Hani ardına çil çil kubbeler serpen ordu? Nerede kardeşlerin, cömert Nil, yeşil Tuna; Giden şanlı akıncı, ne gün döner yurduna? Mermerlerin nabzında halâ çarpar mı tekbir? Bulur mu deli rüzgar o sedayı: Allah bir! Bütün bunlar sendedir, bu girift bilmeceler; Sakarya, kandillere katran döktü geceler.
Vicdan azabına eş, kayna kayna Sakarya, Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya!
İnsan üç beş damla kan, ırmak üç beş damla su; Bir hayata çattık ki, hayata kurmuş pusu. Geldi ölümlü yalan, gitti ölümsüz gerçek; Siz, hayat süren leşler, sizi kim diriltecek? Kafdağını assalar, belki çeker de bir kıl! Bu ifritten sualin, kılını çekmez akıl! Sakarya, saf çocuğu, masum Anadolu'nun, Divanesi ikimiz kaldık Allah yolunun! Sen ve ben, gözyaşıyla ıslanmış hamurdanız; Rengimize baksınlar, kandan ve çamurdanız! Akrebin kıskacında yoğurmuş bizi kader; Aldırma, böyle gelmiş, bu dünya böyle gider! Bana kefendir yatak, sana tabuttur havuz; Sen kıvrıl, ben gideyim, son Peygamber kılavuz!
Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya; Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya!..
Necip Fazıl Kısakürek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mrija
|
 |
« Yanıtla #35 : Mayıs 15, 2006, 01:08:06 ÖÖ » |
|
Bitiyorum bu şiire ne güzel yazmış üstad...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mrija
|
 |
« Yanıtla #36 : Mayıs 15, 2006, 01:10:42 ÖÖ » |
|
Annem
Dünyaya açtım gözümü sen sardın beni Ağladım, uyandın avuttun beni İyiye kötüye eğittin beni Ödenmez be hakkın ne yapsam annem.
Bir gün olsun rahat uyku görmedin Kimbilir kahrımı çektin gülmedin İstedim, rüyama bile gelmedin Seni son bir defa görsem be annem.
Yetiştirdin beni ayrı vatana Gönderdin elinle gurbet ellere Seni meth ederek dilden dillere Yazarım üç satır dayan be annem
Kimbilir sen de beni özlemişindir Belki birgün gelir diye gözlemişindir Yaradandan tek bunu dilemişindir Ödenmez be hakkın helal et annem
Ferah tut kalbini günün birinde Dönüp de elinden öperim annem...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
VTEC
Administrator
Turbo S2000

Kaymakam
|
 |
« Yanıtla #37 : Mayıs 16, 2006, 05:00:50 ÖS » |
|
'YANLIŞALR İÇİNDE DOĞRU BULMAK BAZEN ÇOK ZOR OLABİLİR AMA BULUNAN TEK DOĞRU BİZİ BÜTÜN DOĞRULARA GÖTÜRMEK İÇİN EN BÜYÜK ADIMDIR'' kadir GÜLEŞ
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Strained
|
 |
« Yanıtla #38 : Mayıs 18, 2006, 01:49:44 ÖÖ » |
|
Sen, kalabaliklar içinde, Yanlizlgi yasadin mı hiç? Sen, aydnliklar içinde, Karanligi gördün mü hiç? Sen, yasadigini sanarken, Ölüme kosanlari düsündün mü hiç? Ve sen dostum, aç bir çocugun, Simitçiye baktigibi, Hayata baktin mi hiç?
|
|
|
|
|
|
GTİ VTS
|
|
|
|
KADIR_TR
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #39 : Mayıs 22, 2006, 03:12:47 ÖS » |
|
Acılar Denizi Ben acılar denizinde boğulmuum İşitmem vapur düdüklerini, martı çığlıklarını Dalgalar her gün bir başka kıyıya atar beni Duyarım yosunların benim için ağladıklarını
Ölüyüm çoktan, bir baksana gözlerime Gör, içindeki o kanlı cam kırıklarını bu ne karanlık, bu ne zindan gece böyle Bütün gemiller söndürmüş ışıklarını
Ben acılar denizi olmuşum, yaklaşma Sularım tuzlu, sularım zehir zemberek Baksana; herkes içime dökmüş artıklarını
bu karanlık bitse artık, bir ay doğsa Bir deli rüzgar çıksa; alıp götürse Yılların içimde bıraktıklarını... KADİR tr
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mayıs 22, 2006, 06:55:03 ÖS Gönderen: VTEC »
|
|
|
|
|
|