Gönderen Konu: WRC'ye Türkiye damgası  (Okunma sayısı 1244 defa)

memopad

  • Ziyaretçi
WRC'ye Türkiye damgası
« : Aralık 28, 2005, 01:11:38 ÖS »
Türkiye’nin ralli kategorisinde son iki yıldır büyük bir çıkış yapan genç pilotu Fatih Kara, Dünya Ralli Şampiyonası ile birlikte koşulan JWRC kategorisinde 2006’da start alacak ilk Türk sporcusu olacak. 2006 yılında 13-15 Ekim tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilecek Dünya Ralli Şampiyonası organizasyonumuz “4.Türkiye Rallisi” 2005’te olduğu gibi sezonun en yüksek katılımı ile start alacak.
12 WRC takımının eksiksiz katılacağı organizasyondaki en önemli gelişme ise JWRC’de. Şampiyonada yer alan 18 takımdan 17’nin Türkiye’ye geleceğini beyan ettiği şampiyonada ilk kez bir Türk pilot Fatih Kara start alarak, Türk bayrağını Dünya’da dalgalandıracak. Bu şampiyonda yer alan takımların 8 ülkeden 6’sını seçme hakkı bulunuyor ve tüm takımların Türkiye’yi tercih ederek geleceklerini belirtmeleri de Türkiye’nin şampiyona’daki öneminin açık göstergesi olarak nitelendiriliyor.

2004 Türkiye Ralli Gençler birincisi olan Kara, WRC’ye geçişteki son aşama olarak bilinen JWRC’de deneyimini arttırırken, gelecekte Dünya Ralli Şampiyonası’nın iddialı pilotlarından biri olmaya hazırlanacak. WRC dışında yer alan ancak birlikte koşulan (JWRC) Dünya Gençler Ralli Şampiyonası Türkiye’nin de içinde bulunduğu sadece 8 ülkede gerçekleştiriliyor. WRC’ ye geçiş öncesinde son adım olarak nitelendirilen bu şampiyona tüm Dünya’da sporcular, takımlar ve izleyiciler tarafından büyük ilgi ile izleniyor.

 -----------------------------
 güzel bir gelişme...
 belki ralli yayınları daha iyi olur bundan sonra. çünkü artık bizim de bir pilotumuz katılımcak. genç kategorisinde de olsa.