Gönderen Konu: ..::TÜRKİYE Grand Prix 2005::..  (Okunma sayısı 4151 defa)

HONDA

  • Ziyaretçi
..::TÜRKİYE Grand Prix 2005::..
« : Temmuz 09, 2005, 10:49:59 ÖÖ »


Turkiye GP
FIA tarafından açıklanan takvime göre TÜRKİYE GRAND PRİX'i 21 Ağustos 2005 tarihinde sezonun 14. katılımı olarak yapılacak.

PROJE
FORMULA 1 İstanbul katılım Pisti ve Tesisleri Projesi, Tuzla Tepeören mevkiinde bulunmakta ve toplam 2,215,000 m2‘lik bir alanı kaplamaktadır.

5,378 m uzunluğunda ve 12.5 m / 21.5 m genişliğindeki pistte katılımlar, saat yönünün tersine koşulacaktır. En keskininin yarı çapı 15 m olan, 6'sı sağ, 7'si ise sol dönüşlü toplam 13 adet viraj, 655.5 m'lik start-finish düzlüğü ile birlikte toplam 4 adet düzlük bulunmaktadır.

Maksimum 320.58 km / saat hıza ulaşılması öngörülen pist, 16 adet düşey kurp ile beraber iniş çıkışlı bir yapıya sahiptir. Pistteki en yüksek boyuna eğim % 8,17 olacaktır. Pist çevresindeki yolun uzunluğu 5,482 m, tesis içi yolların toplam uzunluğu ise 2,286 m'dir ve pist 124,000 adet lastik bariyer ile çevrelenecektir.

12,700 m2‘lik alana oturan ana tribün, 24,000 kişi kapasiteye sahiptir. 6,000 kişi kapasiteli ek tribün, 90,000 kişi kapasiteli geçici tribünler, 50,000 kişilik doğal tribünler ve 3,000 kişi kapasiteli VIP locaları toplamda 173,000 kişinin katılımları aynı anda seyretmesine imkan verecektir. Tesis içerisinde 20,000 araç kapasiteli otopark alanı olması öngörülmektedir.



Srkn®

  • Ziyaretçi
..::TÜRKİYE Grand Prix 2005::..
« Yanıtla #1 : Ağustos 04, 2005, 05:14:59 ÖS »
Tırlar İstanbul Park'a gelmeye başladı

Takımlar İstanbul Park pistine gelmeye başladılar. Padok alanında sıralanacak takım tırlarının öncülüğü Panasonic Toyota takımına ait. 3 Ağustos günü İstanbul Park pistine giriş yapan Toyota takımı tırları Padok Alanındaki yerlerini aldılar. Böylelikle 19-20-21 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek katılım için geri sayım başladı.


Bunun dışında Red Bull pilotu David Coulthard'a ait bir tırında padok alanına giriş yaptığı bildirildi. Tatile giren Formula1 21 Ağustos'ta ülkemizde ilk kez gerçekleştirilecek F1 katılımı ile tekrar başlayacak. Şampiyonada Fernando Alonso lider Kimi Raikkonen ise 26 puan gerisinde ikinci sırada. Şampiyona açısından büyük önem verilen Türkiye Grand prix'ini kimin kazanacağı merak konusu.

Srkn®

  • Ziyaretçi
..::TÜRKİYE Grand Prix 2005::..
« Yanıtla #2 : Ağustos 04, 2005, 05:17:14 ÖS »
Dünya Türkiye'yi konuşuyor!

21 Ağustos'a sayılı günler kala dünya basınında Türkiye ile ilgili haberler günden güne artmaya başladı. Özellikle bilet satışlarının çok yüksek düzeylerde olduğunana dikkat çeken dünya gazeteleri şimdiden biletlerin %80'inin tükendiğini belirttiler. Otoriteler özellikle gold, bronz diye adlandırılan yüksek fiyatlı biletlerin şimdiden tükenmesini olağan dışı olduğunu çünkü dünya da ki diğer Grand Prix'lerde öncelikle açık alan biletlerinin tükendiğinin altını çizdiler.
Türkiye'de ise bunun tam tersinin gerçekleştiğini bildiren gzeteler bu yönüye Türkiye Grand Prix'inin büyük bir fark oluştuğunu yazdılar. Son yıllarda Türkiye’nin gerçekleştirdiği organizasyonlarla büyük bir atılım gerçekleştirdiğini yazan gazeteler, NATO Zirvesi, Euro Basket, EuroVision gibi organizasyonlar ile Türkiye’nin büyük bir prestij kazandığının altını çizdi.

Yurt dışı organizatörleri pazar günkü büyük bir katılımta yer bulmanın bu saatten sonra çok zor olduğunu belirterek başlarına ilk defa böyle bir şey geldiğini 3 hafta önceden dünyanın hiçbir yerinde böyle bir talebin olmadığını açıkça belirttiler

memopad

  • Ziyaretçi
..::TÜRKİYE Grand Prix 2005::..
« Yanıtla #3 : Ağustos 05, 2005, 08:53:40 ÖÖ »
güzel bir katılım olmasını dilerim..
 geçişlerle, kazalarla, hatta blki yağan yağmurla heyecanlı bir katılım olursa tüm dünyada İstanbul ismi hafızalara kazınır.. (gerçi yağmur yağarsa açık alanda çamur içinde kalırız herhalde ama olsun, değer)

HONDA

  • Ziyaretçi
..::TÜRKİYE Grand Prix 2005::..
« Yanıtla #4 : Ağustos 22, 2005, 02:48:19 ÖS »
Valla pistin şekli asfaltın kalitesi vs. herşey çok güzeldi 8. viraj'da şimdiden meşhur oldu bile pilotların da piste bu kadar çabuk adapte olarak böyle güzel zamanlar çıkarmaları çok sevindirici oldu.

Genel anlamda iyi geçen katılım her zamanki Türkvari sahneleri de içinde barındırdı piknik tüpü ile semaverde çay demleyerek F1 katılımı izleyenlerden tutun da evinin terasında plastik sandalyelerde oturarak çekirdek çıtlatan ve katılım heyecanına ortak olan tipler de vardı. Herşeye rağmen Türkiye bu sınavı başarı ile verdi ve gerçekten bunu dünyaya ispatladı.

HONDA

  • Ziyaretçi
..::TÜRKİYE Grand Prix 2005::..
« Yanıtla #5 : Ağustos 22, 2005, 02:50:12 ÖS »
İstanbul'un ilk galibi Kimi
 

 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 14. katılımı olan Türkiye Grand Prix'sini, McLaren Mercedes'in Finli pilotu Kimi Raikkönen kazandı. İstanbul Park'ta ilk kez gerçekleştirilen katılımta, sıralama turlarının da lideri olarak katılıma en ön cepte başlayan Kimi Rakkönen podyumun en üst basamağına çıktı.

 Ve İstanbul Park'da ki ilk Formula1 katılımı yapıldı. Onbinlerce insanın seyretmek için tribünleri doldurduğu 21 Ağustos günü, Formula1 pilotları sezonun 14. grand prix'i için piste çıktılar. McLaren Mercedes pilotu Kimi Raikkonen startta Fisichelle'ya geçilmesine rağmen sonraki turda tekrar öne geçti ve katılım sonuna kadar liderliğini koruyarak zafere ulaştı.

katılımta ikinci sırayı son turda Juan Pablo Montoya'yı geçen şampiyona lideri Fernando Alonso alırken Montoya podyumun üçüncü basamağıyla yetinmek zorunda kaldı. Montoya'nın son turlarda iki kez pistten çıkması McLaren Mercedes'in katılımı duble yaparak bitirmesini engelledi.

katılıma ikinci sırada başlayan Renault pilotu Giancarlo Fisichella katılımı dördüncü sırada tamamlarken BAR-Honda'dan Jenson Button katılımı beşinci sırada bitirdi. TÜrkiye grand prix'inde puan alan son üç pilot ise sırasıyla Jarno Trulli, David Coulthard ve Christian Klien oldu.

Dünya şampiyonu MicHael Schumacher ise start finiş düzlüğü sonunda Mark Weber ile çarpıştı ve servis alanına girmek zorunda kaldı. Aracı hasar alan Michael katılıma tekrar dönsede 31. turda katılımı terketti. Türkiye grand prix'inde katılımı tamamlayamayan diğer pilotlar ise Mark Webber, Felipe Massa, Nick Heidfeld ve Christijan Albers oldu.

Formula 1 İstanbul Grand Prix'sinde en yüksek hıza 330.3 kilometreyle Montoya erişti. Raikkonen, 329.2 kilometreyle 2., Toyota'dan Jarno Trulli ise 329 kilometreyle en yüksek hıza ulaşan 3. pilot oldu.
İstanbul GP, Formula 1'in patronu Bernie Ecclestone başta olmak üzere konuyla ilgili tüm kişilerden tam puan aldı.

katılım ile ilgili açıklamalar
İstanbul Park Pisti'ni gayet güzel bulan Raikkonen, "Pist gayet güzeldi. Ben, virajlarda bile zorluk çekmedim. Pist bence daha da zor olabilir. katılım sırasında kendimi rahat hissettim. Hava sıcak değildi, rahattım" ifadelerini kullandı.

Takım arkadaşı Juan Pablo Montoya'nın 2.'liği son 2 turda Renault pilotu Fernando Alonso'ya kaptırmasını büyük bir şansızlık olarak nitelendiren Raikkonen, "İlk 2 sırada yer almamız güzel olurdu" dedi. Raikkonen katılımı kazanmasına rağmen şampiyona lideri Alonso ile arasındaki farkın sadece 2 puan azaldığı şeklindeki bir değerlendirmeye ise, "2 puan 2 puandır. Sezon sonunda fark oluşturabilir. Biz, daha çok katılım kazanmak istiyoruz" şeklinde cevap verdi.

Renault pilotu Fernando Alonso ise, son 2 tur kala Montoya'yı geçmesinin iyi bir sürpriz olduğunu ifade etti. Montoya'yı geçebileceğini sanmadığını itiraf eden şampiyona lideri Alonso, "Bu katılım bizim için bir hayal kırıklığı oldu. McLaren Mercedes ile mücadele edemedik, yavaştık" dedi.

Başlangıcın çok heyecan verici olduğunu, 1. turda iyi mücadele etmelerine rağmen ilk 10 turda Kimi Raikkonen'i geçemediğini kaydeden Alonso, "Pist çok güzeldi. Boyunları biraz zorluyor. Bu nedenle daha iyi konsantre olmalıyız. Hava çok sıcak değildi. Çok heyecanlı bir katılım oldu. Bana çok uzun gelmedi" ifadelerini kullandı.

McLaren Mercedes pilotu Juan Pablo Montoya da, "2.'liği Alonso'ya kaptırmak tabi ki biraz hayal kırıklığı oldu. Sıralamalardaki gibi bugün bizim için çok iyi geçecek gibi gözüküyordu. katılımın başında yağmur vardı, birazcık şanssızdık" dedi.

Portekizli pilot Tiago Monterio'nun kendisine arkadan vurduğunu belirten Montoya, "İyi puanlar aldık. İyi bir ekip işi çıkardık" diye konuştu.

HONDA

  • Ziyaretçi
..::TÜRKİYE Grand Prix 2005::..
« Yanıtla #6 : Ağustos 22, 2005, 02:51:44 ÖS »
Montoya'nın morali bozuk!

katılımın son dakikalarında Tiago Monteiro'ya tur bindirirken spin atan ve daha sonra aracının ayarlarının sorun çıkarması nedeniyle ikinci spinini atarak Fernando Alonso'nun 2.liğe yükselmesini sağlayan Mclaren – Mercedes pilotu Juan Pablo Montoya matem tutuyor.

8. dönemeçte başına gelenlere çok üzüldüğünü belirten Kolombiyalı pilot Pazar gününün böyle sonlanmasını hiç istemediğini küçük te olsa hayal kırıklığı yaşadığını itiraf etti. katılımın başlamasından itibaren her şeyin çok iyi ilerlediğini söyleyen deneyimli pilot "Aracımla uyum içerisindeydim gerçekten de çok hızlıydık. Sona da gelmek üzereydik, Monteiro'yu geçtim ve yıllar önce Verstappen olayında olduğu gibi yine başıma böyle bir olay geldi."

"Monteiro’nun bana teması vardı. Bütün downforce’mu kaybettim. Aslında olanlardan biraz da utanıyorum. Çünkü takımlar şampiyonasında altın değerinde puanların kaybolmasına sebep oldum” diyerek üzgünlüğünü dile getirdi.

memopad

  • Ziyaretçi
..::TÜRKİYE Grand Prix 2005::..
« Yanıtla #7 : Ağustos 23, 2005, 07:18:35 ÖÖ »
evet sonunda bir f1 katılımını canlı olarak seyredebildim...
 çok güzeldi.
 hele o motor sesleri inanılmazdı..
 açık alanda toz-toprak içinde kaldık, çıkışta saatlerce trafikte bekledik ama olsun önemli değil..
 ha bir de BAR_HONDA şapka ve bayrağı satın aldım..
 bayrak şimdi evin balkonunda dalgalanıyor..  :D  :D  :D

HakanOzel

  • İleti: 34
..::TÜRKİYE Grand Prix 2005::..
« Yanıtla #8 : Ağustos 30, 2005, 11:58:03 ÖÖ »
Alıntı yapılan: "Srkn®"
Tırlar İstanbul Park'a gelmeye başladı


Bunun dışında Red Bull pilotu David Coulthard'a ait bir tırında padok alanına giriş yaptığı bildirildi. Tatile giren Formula1 21 Ağustos'ta ülkemizde ilk kez gerçekleştirilecek F1 katılımı ile tekrar başlayacak. Şampiyonada Fernando Alonso lider Kimi Raikkonen ise 26 puan gerisinde ikinci sırada. Şampiyona açısından büyük önem verilen Türkiye Grand prix'ini kimin kazanacağı merak konusu.

abi biz seninle ilk tanıştıgımız zaman sen bana demiştinki bak kimi ileride çok buyuk bi pilot olcak sakın unutma demiştin.ama o sozunu hiç unutamıyorum.kimi ortalıgı kasıp kavuruyor şuan.gozlemlerin gerçekden super.tebrikler. :)

Srkn®

  • Ziyaretçi
..::TÜRKİYE Grand Prix 2005::..
« Yanıtla #9 : Ağustos 30, 2005, 01:26:18 ÖS »
Alıntı yapılan: "HakanOzel"
Alıntı yapılan: "Srkn®"
Tırlar İstanbul Park'a gelmeye başladı


Bunun dışında Red Bull pilotu David Coulthard'a ait bir tırında padok alanına giriş yaptığı bildirildi. Tatile giren Formula1 21 Ağustos'ta ülkemizde ilk kez gerçekleştirilecek F1 katılımı ile tekrar başlayacak. Şampiyonada Fernando Alonso lider Kimi Raikkonen ise 26 puan gerisinde ikinci sırada. Şampiyona açısından büyük önem verilen Türkiye Grand prix'ini kimin kazanacağı merak konusu.

abi biz seninle ilk tanıştıgımız zaman sen bana demiştinki bak kimi ileride çok buyuk bi pilot olcak sakın unutma demiştin.ama o sozunu hiç unutamıyorum.kimi ortalıgı kasıp kavuruyor şuan.gozlemlerin gerçekden super.tebrikler. :)
eyvallah hakan..
kiminin elinde daha iyi fırsatlar olsa daha iyi olacak ama şimdilik bu
kadar..

HakanOzel

  • İleti: 34
..::TÜRKİYE Grand Prix 2005::..
« Yanıtla #10 : Ağustos 30, 2005, 01:29:10 ÖS »
ama artık bende kimi diyorum.zaten geçen gun bi tv programında ferrarinin kimi ye teklif sundugu ve birdahaki sene ferraride katılımacagını soylediler.bilmiyorum nekdar dogru.ama ben ferrariye geçmesini istemem çunku araç teknolojisi olarak mclaren mercedes şuan daha ileride.

Srkn®

  • Ziyaretçi
..::TÜRKİYE Grand Prix 2005::..
« Yanıtla #11 : Ağustos 30, 2005, 01:31:40 ÖS »
McLaren Kimi ile Kimi McLaren ile ömür boyu sözleşmelidir.(çok büyük bi aksilik çıkmazsa)

HakanOzel

  • İleti: 34
..::TÜRKİYE Grand Prix 2005::..
« Yanıtla #12 : Ağustos 30, 2005, 01:56:05 ÖS »
o zaman yalan haberdir.tv soyledi bunu.bende inanmadım açıkcası ferrariye geçecegine.geçerse eger kendini bitirmiş olur.

HONDA

  • Ziyaretçi
..::TÜRKİYE Grand Prix 2005::..
« Yanıtla #13 : Ağustos 30, 2005, 01:57:35 ÖS »
Alıntı yapılan: "Srkn®"
McLaren Kimi ile Kimi McLaren ile ömür boyu sözleşmelidir.(çok büyük bi aksilik çıkmazsa)

Bu kadar büyük konuşmamak lazım böyle bir varsayımı bende duydum ama Kimi Raikkonen gerçekten biryerlere gelebilmek niyetindeye Ferrari'den uzak durmalı, Schumacher'in gölgesinde kalarak kendini bitirir başka bir işe yaramaz bu senaryo.

HakanOzel

  • İleti: 34
..::TÜRKİYE Grand Prix 2005::..
« Yanıtla #14 : Ağustos 30, 2005, 02:01:22 ÖS »
Alıntı yapılan: "erischman®"
Alıntı yapılan: "Srkn®"
McLaren Kimi ile Kimi McLaren ile ömür boyu sözleşmelidir.(çok büyük bi aksilik çıkmazsa)

Bu kadar büyük konuşmamak lazım böyle bir varsayımı bende duydum ama Kimi Raikkonen gerçekten biryerlere gelebilmek niyetindeye Ferrari'den uzak durmalı, Schumacher'in gölgesinde kalarak kendini bitirir başka bir işe yaramaz bu senaryo.

zaten Schumacher de ayrılcak diyorlar.yani kısacası yer degiştircekler gibi bi soylenti vardı.