Gönderen Konu: Toyota Bridgestone'la anlaştı  (Okunma sayısı 1236 defa)

memopad

  • Ziyaretçi
Toyota Bridgestone'la anlaştı
« : Kasım 12, 2005, 02:48:49 ÖS »
Formula 1'de Williams'dan sonra Toyota da Michelin'le anlaşmasını bozarak Bridgestone'a geçti. Geçtiğimiz sezon markalar klasmanını dördüncü sırada tamamlayan Toyota, Japon lastik firmasıyla uzun dönemli bir anlaşma imzaladı. Ferrari'yle geçtiğimiz yıldan anlaşması olan Bridgestone, böylece Formula 1'in üç güçlü takımıyla anlaşma sağlamış oldu. Williams da eylül ayı başında Bridgestone'la uzun dönemli bir anlaşma sağlamıştı.
Toyota'nın patronu Tsutomu Tomita, "Formula 1 markalar şampiyonluğunda iddialıyız. Ve orta vadede Bridgestone'a geçmenin daha iyi olacağını düşünüyoruz" dedi. Bridgestone, 2005 sezonunda Michelin kullanan firmaların güvenlik nedeniyle çekilmesi yüzünden sadece altı otomobilin katılımtığı ABD Grand Prix'si haricinde katılım kazanamadı.

Fakat FIA, geçtiğimiz yıl uygulanan ve sıralama turları ve katılımta tek set lastik kullanmasını öngören kuralı değiştirdi. Bridgestone, lastik değiştirmenin serbest olduğu 2004 sezonunda Ferrari ile pistlerde fırtına gibi esmişti.

Formula 1'de 2008 yılında tek marka lastik uygulamasına geçilecek. Hatta, 2006 sezonu sonunda markaların yüzde 80'i aynı lastik firması üzerinde uzlaşırsa, kural 2007'de uygulamaya konulacak.

.....................................
 USA GP'deki lastik sorunu Michelin'e pahalıya patladı. Takımlar bir bir Bridgestone'a geçiyor. Tek set lastik kuralının kalkması da bunda etken tabii..