Gönderen Konu: Telefonica Montoya'yı Renault'ya istiyor  (Okunma sayısı 2168 defa)

Srkn®

  • Ziyaretçi
Telefonica Montoya'yı Renault'ya istiyor
« : Şubat 10, 2006, 03:30:17 ÖS »
Juan Pablo Montoya, bazı kaynakların iddialarına göre, takım sponsoru Telefonica'nın bu yöndeki baskıları sebebiyle önümüzdeki sezon Renault ile anlaşabilme ihtimali olanlar arasına katıldı. McLaren'la olan sözleşmesi bu yıl sonu itibariyle bitecek olan Kolombiyalı pilotun açıklamaları da, rakip takımlardan gelecek tekliflere açık olduğu yönünde. Gelen haberlere göre, Telefonica, Montoya'ya 2007'de McLaren'dan kendi taraflarına geçmesi husûsunda en çok baskı yapan şirket. Bunun sebebiyse, karşı tarafın sponsorunun, rakip telekomünikasyon şirketi Vodafone olması.

Montoya ise bu konuda, "Hangi yöne gideceğim konusunda etrafıma bakıyorum. Şu an için burada (McLaren'da) neler olacağı konusu belirsiz, ancak tekliflere de açığım. Ne yapmam gerektiğini bilmek zorundayım. Fakat, Ron Dennis'in zihnindekileri açıklamasını da bekleyemem" şeklinde konuştu. Anlaşılan o ki Telefonica, çok yakın bir zamanda anlaşma sağlandığına dair açıklama yapılacağı düşüncesinin hakim olmamasına rağmen, Montoya'nın menejeri Julian Jakobi'yle bir kontrat imzalamış gibi görünüyor.

Telefonica, Mild Seven'ın bu yıl sonunda spordan çekilmesinin ardından Renault'nun 2007'deki isim sponsorluğunu alabilir. Bu finansal girişlim ise şirkete, pilot seçimleri hakkında söz sahibi olma hakkı verecek.

Montoya, geçtiğimiz ay Barcelona'da sorulan soruları cevaplarken, kendisine Renault'dan çok cazip bir teklif geldiğini ifade etmişti. Bununla birlikte Montoya'nın masaya oturtulması konusundaki en büyük engel, Renault'nun F1 ile alâkasının uzun dönemli olup olmayacağı mevzûsu. Renault CEO'su Carlos Ghosn, Fransız üreticinin Formula 1 ile olan bağlantısının, ticarî hislerin uzun soluğu müddetince olacağını açıklarken, Montoya da uzun süreli bir kontrat için bu husûsun açıklık kazanmasında ısrar ediyor.

McLaren'ın 2007 için beklentileri, Montoya için farklı beklentileri de beraberinde getiriyor. Kolombiyalı pilotun, Japonya'daki Toyota patronlarına kendisinin hâlâ pazarda olduğu işaretini vereceği beklentisinin de bulunduğu söyleniyor.



Mrija

  • İleti: 570
Telefonica Montoya'yı Renault'ya istiyor
« Yanıtla #1 : Şubat 10, 2006, 07:14:27 ÖS »
Çok yakışırlar eminim.Montaya da evet diyecektir başka şansı yok sanırım zaten.

Srkn®

  • Ziyaretçi
Telefonica Montoya'yı Renault'ya istiyor
« Yanıtla #2 : Şubat 11, 2006, 02:20:56 ÖS »
kesin oraya gideceğini zannetmiyorum..tekrar bmw diyebilir.sonuçta bu sene sonu Mclaren la ilişği kalmıycak.yani herkes şu an onun peşinde.

tolgabin

  • Ziyaretçi
Telefonica Montoya'yı Renault'ya istiyor
« Yanıtla #3 : Şubat 12, 2006, 02:08:30 ÖÖ »
montoya inşallah gene iddalı bir takımda olurda formula'ya renk katmaya devam eder

Mrija

  • İleti: 570
Telefonica Montoya'yı Renault'ya istiyor
« Yanıtla #4 : Şubat 12, 2006, 02:18:32 ÖS »
Bence F 1 deki en hırslı ve agresif pilot.Geçen sezon bu yüzden başarısız oldu ama bu ilerde eminimki onu başarılı yapacaktır.

memopad

  • Ziyaretçi
Telefonica Montoya'yı Renault'ya istiyor
« Yanıtla #5 : Şubat 13, 2006, 07:55:19 ÖÖ »
Montoya geçen sezon bir türlü istikrarı yakalayamadı. Bu seneki perfonmansı çok önemli bence. Bu yıl istikrarlı bir sezon geçirirse her iddialı takım onu kadrosuna katmak isteyecektir.