Gönderen Konu: Son dakika  (Okunma sayısı 1638 defa)

Srkn

  • Ziyaretçi
Son dakika
« : Nisan 26, 2006, 08:31:57 ÖÖ »
Silverstone'da en hızlısı Montoya
Juan Pablo Montoya son olarak modifiye edilmiş ve güçlendirilmiş Mercedes motorunun denendiği Silverstone'daki testlerin ilk gününde en hızlı zamanı yapmayı başardı. Salı günü gerçekleştirilen ilk çalışmalarda Kolombiyalı pilot 3 set yeni lastik kullandı ve o ana kadar en hızlı dereceyi elinde bulunduran Jenson Button'u bitime 15 dakika kala geçebildi.

Silverstone'da gündüz yağmurlu bir hava vardı. Pist ancak öğleden sonra saat 2'de kuruyabildi. Button testlere katılmadan önce pazartesi günü Imola'da alınan sonuçtan ötürü Honda fabrikasında takımın moralinin yükselmesi amacıyla yapılan bir toplantıya katılmıştı. Britanyalı pilot testlerde daha çok aracın set-up ayarlarına odaklanırken lastik testleri üzerinde de çalıştı.

Renault'dan Heikki Kovalainen günün en hızlı üçüncü turunu atarken Michelin lastikleri üzerinde çalışana takım arkadaşı Fernando Alonso'da dördüncü sırada yer aldı. Alonso saat 14.55'de mekanik bir arızadan ötürü pistte aracını stop ettirince kırmızı bayrakların sallanmasına neden oldu.

Red Bull sürücüleri David Coulthard ve Christian Klien'de karmaşık geçen son bölümde mekanik sorunlar yaşadılar. Bu nedenle ikiside kırmızı bayrağa neden oldular.

Silverstone'da ilk gün testlerine 8 takım ve 14 pilot katıldı. Williams'dan Nico Rosberg 108 tur ile günün en çalışkan ismi oldu.




Schumacher'e benzersiz teklif

Bild gazetesi, Ferrari'nin Michael Schumacher'e iki yıl için 70 milyon euroluk yeni bir sözleşme teklif ettiğini iddia etti. Alman gazetesinin iddiasına göre Ferrari, San Marino Grand Prix'sini kazanan Michael Schumacher'e iki yıllık yeni bir sözleşme teklif etti. Bild, Schumacher'e teklif edilen yıllık paranın 35 milyon euro olduğunu ve Alman sürücüye 2007'de veya bu yıl şampiyonluğu garantilediği anda şartsız olarak serbest kalma hakkı tanındığını iddia ediyor.

Schumacher'in basın sözcüsü Sabine Kehm Bild'in yazdıklarını "tamamen spekülasyon" olarak değerlendirdi. Bild, Ferrari'nin yeni teklifinin, Schumacher'in halen devam eden sözleşmesine benzer maddeler taşıdığını belirtiyor.

Gazete, "yeni sözleşmenin en iyi tarafı Schumacher'in istediği anda sadece bir maddeyi yerine getirmesi halinde hemen serbest kalabilmesi. 2007'de, hatta bu sezon bile dünya şampiyonu olmayı garantilediği anda ertesi gün şartsız olarak F1'i bırakabilir" ifadelerini kullandı.

Schumacher, geçtiğimiz pazar günü San Marino'da kariyerinin 85'inci F1 katılımını kazanarak pilotlar klasmanında ikinci sıraya yükseldi. 37 yaşındaki Alman sürücü Fernando Alonso'nun 15 puan gerisinde yer alıyor. Formula 1'de sezonun beşinci katılımı 7 mayısta Nuerburgring'de koşulacak. Bild, Schumacher'in Formula 1'e devam kararını, doğum yeri Kerpen yakınlarında koşulacak 7 mayıstaki katılımta açıklayacağını da iddia ediyor.



memopad

  • Ziyaretçi
Ynt: Son dakika
« Yanıtla #1 : Nisan 26, 2006, 10:13:20 ÖÖ »
McLaren geri dönüş sinyalleri vermeye mi başladı acaba?
Ferrari Imola'daki başarının devamını getiremezse Renault'un yine de en ciddi rakibi McLaren olacaktır.
Schumi'ye gelince, eğer bu sezon 2-3 katılım kazanabilirse seneye devam eder(hangi takımda olacağı hiç belli olmaz), ama kazanamazsa bence bırakır.

Srkn

  • Ziyaretçi
Ynt: Son dakika
« Yanıtla #2 : Nisan 26, 2006, 10:29:22 ÖÖ »
McLaren ın geri dönüş sinyali biraz zor gözüküyor.
hala pilot ve araç kavramını oturtamadılar.
geçen sezonun aynısını yaşıyoruz McLaren adına.