Gönderen Konu: Schumacher: İşler kötü giderse emekli olacağım  (Okunma sayısı 1669 defa)

ALG

  • İleti: 6375
    • THT
Schumacher: İşler kötü giderse emekli olacağım
« : Ocak 31, 2006, 09:41:14 ÖS »
Schumacher: İşler kötü giderse emekli olacağım

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda yaşayan efsane olarak adlandırılan Michael Schumacher, katılım kariyerinde ilk kez bırakabileceğine dair açıklamalar yaptı. Bugüne kadar beşi arka arkaya olmak üzere toplam 7 dünya şampiyonluğu elde eden Michael Schumacher, 2006 sezonunda işlerin istediği gibi gitmemesi durumunda Formula 1 kariyerini noktalayarak emekli olabileceğini açıkladı. Schumacher tarafından yapılan bu açıklama Formula 1 tutkunları arasında şok etkisi yaratırken, şampiyon pilotun başka bir takıma geçeceği hakkında da dedikodular yapılıyor.

3 Ocak’ta 37’nci yaş gününü kutlayan Alman pilot Michael Schumacher, 1950 yılından beri düzenlenen Formula 1 tarihinin şüphesiz en başarılı pilotu. Evli ve 2 çocuk babası olan Schumacher bugüne kadar Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda 232 katılımta start aldı. İlk startını 1991 yılında Belçika Grand Prix’sinde alan Schumacher topladığı 1248 puanın yanı sıra kazandığı 84 zaferle çok önemli başarılara imza attı. 142 kez podyumda yer alan pilot 1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003 ve 2004 yıllarında Dünya Şampiyonu olarak kırılması çok güç bir rekora sahip oldu. Schumacher kazandığı 7 şampiyonluğun yanında beş kez arka arkaya birinci olarak da önemli bir rekoru elinde bulunduruyor.

HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI

Formula 1’e dair istatistiklerde hep ilk sıralarda yer alan Schumacher büyük başarılarla geçen 5 yılın ardından geride bıraktığımız sezonda tam bir hayal kırıklığı yaşadı. Sezona yine şampiyonluk parolası ile başlayan Schumacher sezonu ancak üçüncü sırada tamamlayabildi. Yalnızca olaylı Amerika Grand Prix’sini ilk sırada tamamlayan Schumacher, mutsuz geçen bir sezonun ardından bile bugüne kadar çok fazla olumsuz olmayan açıklamalar yapmamıştı.

İLK KEZ ’BIRAKIRIM’ DEDİ

Bugüne kadar oldukça dikkatli açıklamalar yapan ve hiçbir zaman Formula 1’i bırakacağından söz etmeyen Michael Schumacher, geçtiğimiz günlerde herkesi şok eden bir açıklama yaptı.

Dünyanın en çok kazanan sporcularından biri olan Schumacher, 2006 sezonunda da kötü günler yaşarsa kariyerine sonlandırıp emekli olabileceğini açıkladı. "katılım kazanmakta zorlanırsam ve şampiyonluk mücadelesinden uzaklaşırsam sezon sonunda bırakabilirim" diyen başarılı pilotun sezon sonunda Ferrari ile olan anlaşması da sona eriyor. Schumacher’in kötü bir sezon geçirmesi durumunda Formula 1’i bırakmasa bile başka bir takıma geçebileceği de iddialar arasında yer alıyor.



tolgabin

  • Ziyaretçi
Schumacher: İşler kötü giderse emekli olacağım
« Yanıtla #1 : Ocak 31, 2006, 11:21:38 ÖS »
eee zaten Schumacher'e ilk sıralarda olamamak yakışmıyor.
böyle olacaksa harbiden bencede bıraksın daha iyi olur

memopad

  • Ziyaretçi
Schumacher: İşler kötü giderse emekli olacağım
« Yanıtla #2 : Şubat 01, 2006, 07:54:06 ÖÖ »
Bir efsanenin dönemi kapanıyor yavaş yavaş.
Umarım bu yıl Ferrari ile katılım kazanabilecek durumda olur.
Ben başka bir takıma gideceğini pek zannetmiyorum.