Gönderen Konu: Colin McRae İngiltere Rallisi İçin Skoda'da  (Okunma sayısı 1308 defa)

HONDA

  • Ziyaretçi
Colin McRae İngiltere Rallisi İçin Skoda'da
« : Ağustos 17, 2005, 05:25:06 ÖS »


Skoda, 1995 Dünya Ralli Şampiyonu Colin McRae'in Eylül ayında Galler'de yapılacak İngiltere Rallisi'nde kendileri için katılımacağını doğruladı. Bu imzayla ilgili dedikodular Mcrae geçen ekim ayında İspanya'da Fabia WRC'yle test sürüşü yapmasıyla ortaya çıkmış, geçen hafta sonu yapılan Finlandiya Rallisi'nde de doruğa çıkmıştı.

Subaru ve Ford Takımlarının eski yıldızı Citroen'in kendisini çifte Dünya Ralli Şampiyonu Carloz Sainz'a ve daha sonra 2003'te Sabastian Loeb'e tercih etmesiyle ralli dünyasının dışında kalmıştı. 37 yaşındaki pilot son bir yılda Paris-Dakar ve Le mans gibi dayanıklılık katılımlarında yer almıştı. Colin McRae aynı zamanda yükselen J-WRC yıldızı Kris Meeke'nin kariyerine yardımcı oluyordu. Hep doğru şartlar oluşursa WRC'ye, özellikle de İngiltere Rallisi'yle geri dönmek istediğini belirten McRae'in co-pilotluğunu Nicky Grist yapacak.

Anlaşma Skoda için de önemli bir atılım olacak. Takım 2005 sezonuna kötü bir başlangıç yaptı. İngiltere Rallisi'ni çok iyi bilen ve bu ralliyi 1994,95 ve 97'de kazanmasının yanı sıra 10 yıllık kariyerine 25 ralli zaferi sığdıran Mcrae Fabia WRC'nin potansiyelini gösterebilir.

Skoda Takımı'nın Patronu Joan Sureda, Colin McRae'in takıma katılmasından mutlu. Sureda; " Mcrae'in bu rallide çok büyük deneyimi var ve gelecekteki gelişim planlarımız için varlığı bizim için çok iyi olacak. Eminim taraftarlar da Colin McRae'in ralliye dönmüş olmasından en az bizim kadar heyacan duyuyor " dedi.