Gönderen Konu: F1 Tasarımcıları 'F1 Araçları, drag araçlarına benzemeye baş  (Okunma sayısı 1360 defa)

HONDA

  • Ziyaretçi
F1 Tasarımcıları 'F1 Araçları, drag araçlarına benzemeye başladı'

Formula 1 dünyasında son günlerde yaşanan araç ve teknik değişiklik söylentilerine yeni bir boyut getirecek açıklama bu seferde Formula 1 tasarımcılarından geldi. Formula 1 tasarımcıları son yıllarda yaşanan aerodinamik yapılanmanın araçların şekillerini ve hareketlerini son derece değiştirdiğini aerodinamik yapının tekrardan gözden geçirilerek eski haline döndürülmesi gerektiğine inandıklarını belirttiler.

Özellikle 2008 yılında yapılacak değişiklikler konusunda Max Mosley’in her kesimden fikir almaya çalıştığı tasarımcıların da bu değişiklikte büyük söz sahibi olacağı belirtildi. Edinilen bilgilere göre tasarımcıların en büyük şikayetinin downforce’u güçlendirmek adına F1 araçlarının git gide Drag araçlarına benzemesi olduğu, Mosley’in de bu konuya hem fikir olduğu söylendi.

Bilindiği üzere Max Mosley takımlara Çarşamba günü yazdığı mektupta aerodinamik değişikliklerin ne yönde olabileceğini sorarak takımların bu konu hakkında nabzını ölçmeye çalışmıştı.

Mosley mektubunda genel olarak; yapılmak istenen değişikliklerin gerekçelerini, downforce sınırlamalarının ne düzeyde kalacağını, aerodinamik yapının araçlarla üzerinde ne kadar tesir edeceğine dair başlıklarla, takımların değişiklikler hakkında ön bilgi kazanmalarını hedeflemişti.