Gönderen Konu: F1'e yeni güç kaynağı!  (Okunma sayısı 1284 defa)

HONDA

  • Ziyaretçi
F1'e yeni güç kaynağı!
« : Temmuz 13, 2005, 10:00:57 ÖÖ »
F1'e yeni güç kaynağı!

Mosley: 'Yeni enerji depolama projesi üzerinde çalışıyoruz' - FIA Başkanı Max Mosley Formula 1 araçlarına yeni bir enerji depolama ünitesi koymayı planladıklarını söyledi. Yaptıkları araştırmalarda katılım severlerin yeni teknolojik gelişmelerin araçlara entegrasyon edilmesini istediklerini, mesela hybrid teknolojiyi önerebileceğini söyledi. Önerilen sistemle araçlarda yapılan ani frenleme ile oluşan ısı enerjisi depolanarak gerektiğinde 5 saniyeliğine araçlara turbo mantığıyla 60 beygirlik ek güç sağlanması planlanıyor.

Bu sistem bilindiği üzere yıllar önce Mclaren tarafından kullanılmaya çalışılmış fakat FIA aldığı kararla bu sistemin kullanılmasını yasaklamıştı.

Mosley sözlerine devam ederek "Bu sistemin kullanılabileceğine inanıyorum. Bu sistem araba üreticilerinin de kafasına yatmış durumda. Biz bu gizli kalmış teknolojiyi hayata geçirmeyi planlıyoruz" diyerek bu teknolojiyi en kısa zamanda hayata geçirmek istediğini açıkça belirtti.

Yeni sistemin entegrasyonunu 2008 yılında yapılacak değişiklerle uygulamaya koymayı düşündüklerini söyleyen Mosley bu konuda kararlı olduklarını sözlerine ekledi.