Gönderen Konu: Newey McLaren'dan ayrılıyor  (Okunma sayısı 1360 defa)

Srkn®

  • Ziyaretçi
Newey McLaren'dan ayrılıyor
« : Kasım 09, 2005, 01:10:33 ÖS »
McLaren takımının en önemli şahıslarından biri olan Adrian Newey sonunda takımından ayrılma kararı aldı. Markalar sıralamasında bu yıl ikinciliği kazanan McLaren'ın teknik direktörü Adrian Newey yeni sezonda Red Bull Racing takımında görev yapacak. Tasarımcı Newey, henüz temmuz ayında yeni bir sözleşme imzalamıştı ama bu sözleşmesinin 2006 sezonunun çok az bir kısmını kapsayacağı belirtiliyor. Ayrıca Newey 2005 sezonu içinde McLaren ile sorunlar yaşamış ve tamamiyle F1'den ayrılabileceği yönünde açıklamalar yapmıştı.

46 yaşındaki İngiliz, 1990'ların başında Williams'la dört markalar şampiyonluğu kazandı. Daha sonra McLaren'a katılan Newey, iki şampiyonluk daha aldı. İngiliz katılım eleştirmenlerinden Maurice Hamilton, bu transferin McLaren'ı uzun dönemde istikrarsızlığa sürükleyeceğini söylüyor.

Hamilton, "Newey, McLaren'da sadece tasarım yapmıyordu. Aynı zamanda takımın yapısını da oluşturuyordu. Eğer şahınızı kaybederseniz mat olursunuz. Şimdi McLaren'dan başka insanlar da ayrılabilir" diyor.

Red Bull Racing takımı, Formula pistlerindeki ilk sezonunda, markalar şampiyonasını yedinci sırada bitirdi. Takımın birinci pilotu David Coulthard da pilotlar sıralamasında 12'nci oldu. Newey, 2001 yılında da McLaren'la iplerin koparma aşamasına gelmiş ve Jaguar'la görüşmelere başlamıştı. Ama sonra kararından vazgeçmiş ve takımında kalmıştı. İki takım arasında ise davaya neden olmuştu.




takımın bel kemiği gidiyor :(



memopad

  • Ziyaretçi
Newey McLaren'dan ayrılıyor
« Yanıtla #1 : Kasım 09, 2005, 01:24:07 ÖS »
McLaren içik çok ciddi bir kayıp oldu bu..
uzun vadede Redbull'u iyi bir yerlere getirebilir Newey..

Srkn®

  • Ziyaretçi
Newey McLaren'dan ayrılıyor
« Yanıtla #2 : Kasım 09, 2005, 01:29:09 ÖS »
Alıntı yapılan: "memopad"
McLaren içik çok ciddi bir kayıp oldu bu..
uzun vadede Redbull'u iyi bir yerlere getirebilir Newey..
kesinlikle.