Gönderen Konu: Michelin 2006'dan sonra F1'den çekiliyor  (Okunma sayısı 1274 defa)

memopad

  • Ziyaretçi
Michelin 2006'dan sonra F1'den çekiliyor
« : Aralık 19, 2005, 08:17:08 ÖÖ »
Fransız lastik üreticisi Michelin, 2006 sezonu sonunda Formula 1'den çekileceğini açıklayarak, kararın Uluslararası Motorsporları Federasyonu'nun (FIA) tek üretici uygulaması nedeniyle alındığını bildirdi. FIA'nın yaptığı yeni düzenlemeden duyduğu hoşnutsuzluğu birçok defa dile getiren Michelin, F1'den çekilmelerinin sorumlusunun FIA olduğunu ifade etti.
Michelin Yönetim Kurulu Başkanı Edouard Michelin yaptığı açıklamada, "Bu karar, Michelin'in spor felsefesi ile karar merciindeki yetkililerin yönetim tarzı arasındaki derin farklılıkların bir neticesidir" dedi.

Michelin'in Formula 1'den çekilecek olmasının hiçbir şekilde diğer motorsporlarından da ayrılacağı manasına gelmediğini vurgulayan Edouard Michelin, "Michelin markası 117 yıldır varlığını sürdürmektedir. F1'in yönetim şeklinde ciddi manada bir değişiklik olduğu takdirde, Michelin bir kez daha takımlara hizmet vermekten tereddüt etmeyecektir" şeklinde konuştu.

Gelecek sezona yaklaşımlarını özetleyen Edouard, "Ne olursa olsun, Michelin, 2006 sezonunda ortaklarının en iyi hizmeti almasını sağlamak için mümkün olan herşeyi yapacak ve kazanmalarına yardımcı olmak için en iyi lastikleri üretecektir" dedi.

 ----------------------------------
 gittikçe heyecan ve farklılık azalıyor Formula'da.. bakalım bu işin sonu nereye varacak..