Gönderen Konu: Silverstone'da güvenlik en üst düzeye çıkartıldı  (Okunma sayısı 1346 defa)

HONDA

  • Ziyaretçi
Silverstone'da güvenlik en üst düzeye çıkartıldı
« : Temmuz 08, 2005, 10:48:59 ÖÖ »
F1 personeli, dün Londra'da meydana gelen patlamaların ardından, bu hafta geçilecek İngiltere Grand Prix'si için Silverstone'a gelişleri sırasında sıkı güvenlik kontrolüyle karşılaştı. Organizatörlerin patlamaların ardından güvenlik önlemlerini en üst noktaya çıkarması sebebiyle piste giren herkesin çantaları teker teker arandı.

Londra'nın merkezi ve King Cross bölgesi dahil metro istasyonlarını ve iki katlı bir otobüste meydana gelen en az 6 patlamada şu an resmi açıklamalara göre 2 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı. Ancak çeşitli kaynaklar ölü sayısının en az 20 olduğunu ifade ediyor.

Londra'da dün sabah meydana gelen patlamalar Silverstone'da güvenlik önlemlerinin arttırılmasına neden oldu.

İngiltere Grand Prix'si organizasyon komitesi, yarın başlayacak serbest antreanman turları öncesi daha sıkı güvenlik önlemlerinin alınacağını açıkladı. Londra'da terörist saldırılar sonucu meydana geldiği açıklanan metro ve işlek bir caddedeki otobüsteki patlamalar sonucu şu ana kadar 3 kişinin öldüğü, yarılı sayısının ise henüz belirlenemediği açıklanırken, Silverstone yetkilileri yaptıkları toplantı sonucu pist ve çevresindeki güvenlik önlemlerinin arttırıldığını belirttiler.

Konuya ilişkin bir basın açıklamasının gün içersinde yapılacağı kaydedildi. Silverstone basın sözcüsü John Hurton; "Paniğe neden olacak bir durum söz konusu değil, ancak gerekli önlemleri almamız gerekti" dedi. Grand Prix'nin bu hafta İngiltere'deki en büyük etkinlik olduğu ve 100 bini aşkın izleyicinin Silverstone'a beklendiği de kaydedildi.

OIC: "2012 Olimpiyatları Londra'da olacak"

2012 Olimpiyat Oyunlarının Londra'ya verilmesinin hemen ardından meydana gelen bomba olayından sonra bir açıklama yapan Uluslararası Olimpiyat Komitesi (OIC), Başbakan Tony Blair ve Londra Belediye Başkanı Ken Livingstone'a üzüntülerini ve taziyetlerini bildirirken, 2012 oyunlarına Londra'nın ev sahipliği yapacağını, bu karardan bir geriş dönüşün söz konusu olmayacağını açıkladı.

FIA resmi basın toplantıları bugün başlıyor

İngiltere Grand Prix'sinin FIA Resmi basın toplantıları bugün başlıyor. Program şöyle:

7 Temmuz, Perşembe: J. Button (BAR), D. Coulthard (Red Bull), G. Fisichella (Renault) ve M. Webber (Williams)

8 Temmuz, Cuma: R. Brawn (Ferrari), M. Gascoyne (Toyota), S. Michael (Williams) ve A. Newey (McLaren)

 8)