Gönderen Konu: Michael: 'katılım henüz bitmedi'  (Okunma sayısı 1368 defa)

HONDA

  • Ziyaretçi
Michael: 'katılım henüz bitmedi'
« : Temmuz 08, 2005, 10:49:48 ÖÖ »
Formula 1 2004 şampiyonu Michael Schumacher, 2005 sezonunda liderlik katılımının henüz bitmediğini ve iddiasını sürdürdüğünü söyledi. F1 2005 sezonun lideri Fernando Alonso'nun 29 puan gerisinde olan Ferrari pilotu Schumacher, "Formula 1 öylesine dinamik bir spor ki, şampiyonluk katılımını bırakmak aptallık olur" dedi.

Liderlik için önümüzdeki haftasonu yapılacak İngiltere Grand Prix'si ile birlikte dokuz koşu boyunca en yüksek puanı almayı hedefeyen Schumacher, "Biz katılımı bırakacak kadar aptal değiliz, tekrar liderliği yakalamak için başarıya konsantre olmamız gerekiyor" diye konuştu.

2005 sezonuna en kötü performansı ile başlangıç yapan Schumacher son üç katılımta aldığı sonuçlarla Alonso ile arasındaki farkı kapatmaya başladı.

Son beş sezonun şampiyonu Alaman pilot, Canada GP'sini ikinci, skandallarla sarsılan ABD GP'sini birinci ve Fransa GP'sini de üçüncü sırada tamamladı.

Matematik düşkünü olan pilot, "ben gerçekçiyim, hala şampiyonluğu elde etme şansım var. Son zamanlarda olumlu sonuçlar aldık, bunun devam etmemesinin hiçbir nedeni yok. Önemli olan
kendimize olan inancı korumamız ve sürdürmemiz" dedi.

Schumacher şampiyonluk iddiasını ısrarla sürdürdüğünü de söyledi: "Sezonun ikinci katılımı henüz başladı, mantık açısından aradaki fark kapanabilir".

 8)