Gönderen Konu: Michael Schumacher Yerine Elaman Hazırlıyor.  (Okunma sayısı 1378 defa)

Mrija

  • İleti: 570
Michael Schumacher Yerine Elaman Hazırlıyor.
« : Şubat 03, 2006, 07:48:07 ÖS »
Rossi, Cheste pistindeki testlerde takım arkadaşı Massa'nın önünde...  

Ferrari sürücüsü Michael Schumacher, MotoGP şampiyonu Valentino Rossi'nin Formula 1'de katılımacak yeteneğe sahip olduğunu söyledi.

Yedi kez F1 şampiyonu Schumacher, Fransız spor gazetesi L'Equipe'e yaptığı açıklamada, "Rossi Formula 1'de katılımmak için gereken yeteneğe sahip" dedi.
 
Geçtiğimiz yıl Ducati'nin MotoGP aracını test eden Schumacher, Ferrari'nin F1 aracıyla test yapan Rossi'nin motosikletten otomobile zorlanmadan geçiş yapabileceğini belirterek, "eğer onun gibi iki tekerlek üzerinde özel bir yeteneğe sahipseniz, bu yeteneğinizi dört tekerlek üzerinde de kullanabilirsiniz" diye konuştu.
 
Schumacher, üç günlük testler sırasında Rossi konuşup konuşmadığı hakkındaki soruya, "evet tabii konuştum. Ama benim tavsiyelerime ihtiyacı olduğunu sanmıyorum" yanıtını verdi.
 
26 yaşındaki Rossi, Ferrari ile şu ana kadar en ciddi test sürüşlerini Valencia'da diğer Formula 1 pilotları ile birlikte gerçekleştiriyor.
 
İtalyan motosikletçi salı günü spin attıktan sonra çarşamba günü Schumacher'den bir saniye civarında daha kötü bir zaman elde etti ve altı pilotu geride bıraktı.
 
BMW'nin Kanadalı sürücüsü ve 1997'nin şampiyonu Jacques Villeneuve, "bizimle aynı pistte test yapması çok hoş. Buradaki performansına bakarsak belki de motosikleti bırakıp bize katılması daha iyi olur. Ben de motosiklete geçerim herhalde" diyerek Rossi hakkında olumlu yorumlarda bulundu.
 
Formula 1'de ilk sezonuna hazırlanan Williams'tan Nico Rosberg ise İtalyan motosikletçi için, "bu spor için gereken niteliklere sahip olduğu kesin ama katılımta neler yapabileceğini görmek lazım" ifadelerini kullandı.



memopad

  • Ziyaretçi
Michael Schumacher Yerine Elaman Hazırlıyor.
« Yanıtla #1 : Şubat 04, 2006, 09:05:24 ÖÖ »
Rossi ciddi olarak düşünüyor F1 e geçmeyi. Geçerse de Ferrari'de olacağı kesin gibi.
Umarım motosiklet katılımlarındaki başarısına F1 de de en azından yaklaşır.

Mrija

  • İleti: 570
Michael Schumacher Yerine Elaman Hazırlıyor.
« Yanıtla #2 : Şubat 04, 2006, 05:42:57 ÖS »
Bende öyle düşünüyorum.Ama katılımlar için yeterli tecrübesi olmaması en büyük dezavantajı.F1 deki bütün pilotlar yıllardır test pilotlukları yapan isimler.Ama ben şahsen yakıştırıyorum Rossi'yi Shumi'nin yerine.Neler olacak bekleyip görmek gerekli sanırım

tolgabin

  • Ziyaretçi
Michael Schumacher Yerine Elaman Hazırlıyor.
« Yanıtla #3 : Şubat 05, 2006, 02:18:43 ÖÖ »
valla bende rossiden umutluyum ama formulada katılımmak öle pistte 3-5 tur atmaya benzemez. tamam moto gp'de rossi bir efsane oldu ama bence formula o kadar kolay olmaz en azından 1 sene alışma zamanı lazım ilk senesinde baya zorlanır formulaya geçerse