Gönderen Konu: Williams F1'de kalacak!  (Okunma sayısı 1306 defa)

memopad

  • Ziyaretçi
Williams F1'de kalacak!
« : Aralık 08, 2005, 12:22:09 ÖS »
Çarşamba günü yapılan açıklamaya göre Williams takımı F1 patronu Bernie Ecclestone'la Concorde Sözleşmesini uzatmak konusunda anlaştı. Bunun sonucu olarak Williams GPWC'ye sırtını dönen ve 2008 yılından itibaren F1 için imza atan takımlar arasına eklendi. Takım patronu Frank Williams diğer takımlarında kendilerini örnek alacağını umduklarını belirtti.
Williams aldıkları bu kararda F1 reklam gelirlerinin dağılımındaki iyileştirmenin ve FIA'nın sporu daha uzun yıllar yürütme konusunda ki sözünün önemli rol oynadığını söyledi. "Umarız bu kararımız geride kalan diğer takımlarında bize katılması için bir vesile olur ve detaylar üzerinde hep birlikte çalışırız.
Spora zarar verecek herhangi bir bölünmeyi önlemek hepimizin görevidir. FOM ve FIA'nın sorumluluğu üzerlerine alması herkesin spor adına bir araya gelmesi için adil bir ortam oluşturmaktadır".

Williams'ın bu kararı Ferrari, Red Bull Racing ve Midland'ında 2007 den sonra F1'de olacağı anlamına geliyor. 2007'de, Scuderia Toro Rosso "Red Bull" nun ise imzasına neredeyse kesin gözü ile bakılıyor.