Gönderen Konu: Michael 50 yaşına kadar katılımabilir  (Okunma sayısı 1387 defa)

HONDA

  • Ziyaretçi
Michael 50 yaşına kadar katılımabilir
« : Aralık 07, 2005, 05:22:25 ÖS »
Eski dünya şampiyonu Mario Andretti'ye göre Michael Schumacher 50 yaşına kadar katılımabilir. Michael Schumacher 2005 sezonunda pistteki en yaşlı pilot olarak grid teki yerini aldı. Ocak ayında 37 yaşına girecek olan Schumi'nin sözleşmesi sene sonunda bitiyor. katılımıp katılımmayacağı ise henüz bilinmiyor. Mario Andretti ise 65 yaşında ve 1978 yılında şampiyon olmuştu.

1982 yılında Formula 1 den emekli olan Andretti, Amerika'da 54 yaşına kadar katılımmaya devam etmişti. Amerikalılar Schumi'nin mantık olarak katılımmaya hazır olduğunu düşünüyorlar. Eğer Alman pilotun herhangi bir fiziki problem yaşamazsa katılımlara devam edebilir.

Autosprint'e konuşan Andretti, "Eğer Schumi isterse, 50 yaşına kadar F1 de katılımabilir. Bu sadece motivasyonla alakalı bir durum. Yıllar yılı süren durumlar beynin reaksiyon süresini uzatabiliyor, ama tecrübeler bu durumları aşmaya yardım ediyor. Monza'da 1982 senesinde pole pozisyondaydım ve 41 yaşıdaydım. 1100 beygirlik zor bir araç kullandım, bazı problemler yaşadım ve katılımı kazanamadım. Monza'da hâlen zirvedeydim. Ayrılmam 1994 yılı sonunda oldu. Artık 54 yaşında olduğum ve yorgun olduğumu hissettiğim için bırakmıştım. Herhangi bir fiziksel problem yoktu. Emekli olmamdan bir kaç ay sonra yanlış yaptığımı hissettim. Sadece biraz dinlenmeye ihtiyacım olduğunu hissettim. Yorgunluk ve katılımları bırakma işini karıştırmıştım. Bu duruma hâlen pişmanım. Eğer Schumi motivasyonunu sağlarsa ve fiziksel hazırlanmaya önem verirse 10 yıl daha zirvede kalabilir. Bu sadece arzu ve önem verme işi." şeklinde konuştu.