Ana Sayfa
Yardım
Giriş Yap
Kayıt
TeamHondaTurkey.Com
>
HONDA TEAM
>
Motorsporları
>
McLaren Casus Skandalında Suçsuz Bulundu.
Kullanıcı Adı:
Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« önceki
sonraki »
Sayfa:
[
1
]
Gönderen
Konu: McLaren Casus Skandalında Suçsuz Bulundu. (Okunma Sayısı 604 defa)
Mrija
Honda Prelude
Offline
Mesaj Sayısı: 787
McLaren Casus Skandalında Suçsuz Bulundu.
«
:
Temmuz 26, 2007, 07:05:07 ÖS »
McLaren Aklandı.
FIA Dünya Motor Spor Konseyi'nin bu sabah Paris'te başlayan olağanüstü toplantısında, McLaren'in herhangi bir ceza almadığı bildirildi.
Paris'teki FIA Merkezindeki toplantıdan sonra yapılan ilk açıklamada, Konsey'in henüz gerekçeli kararının resmi olarak yayınlanmadığı belirtildi, ancak FIA tarafından aşağıdaki kısa bildiri yayınlandı:
"Dünya Motor Spor Konseyi olarak bugün yapılan olağanüstü toplantıda varılan sonuç ve alınan karar şu şekildedir; Vodafone McLaren Mercedes Takımının, Scuderia Ferrari'ye ait gizli belgelere sahip olduğu belirlenmiş, dolayısıyla Uluslarararası Sportif Kuralların 151c maddesini ihlal ettiği anlaşılmıştır. Ancak, bu belgelerin FIA Formula 1 Dünya Şampiyonasını olumsuz yönde etkileyecek şekilde kullanıldığına ilişkin kanıtların yetersiz olduğu görülmüş ve Vodafone McLaren Mercedes Takımına herhangi bir ceza verilmemesi kararlaştırılmıştır.
"Ancak, önümüzdeki dönemde Ferrari belgelerinin Şampiyonayı aksi yönde etkileyecek şekilde kullanıldığı tesbit edilirse, Vodafone McLaren Mercedes Takımının tekrar Dünya Motor Spor Konseyi'ne çağrılması ve bu durumda 2007 ve 2008 FIA Formula 1 Dünya Şampiyonalarından ihraç edilmesi karar hakkımız saklı tutulmaktadır.
"Dünya Motor Spor Konseyi ayrıca Bay Stepney ve Bay Coughlan'ın da davet edilmelerine ve Konseye, uluslararası motor sporlarından uzun süreli ihraç edilmelerine gerek olmadığı konusunda ayrıntılı ifade vermeleri kararlaştırılmıştır. Her iki konu da, yasal yönlerinin incelenmesi için FIA Hukuk Bölümüne havale edilecektir."
FIA Merkezinden memnun olarak çıkan McLaren Patronu Ron Dennis basın mensuplarına sadece "Verilen ceza, işlenen suça çok uygun" dedi.
Logged
Mrija
Honda Prelude
Offline
Mesaj Sayısı: 787
Ynt: McLaren Casus Skandalında Suçsuz Bulundu.
«
Yanıtla #1 :
Temmuz 26, 2007, 07:09:28 ÖS »
'' Vodafone McLaren Mercedes Takımının, Scuderia Ferrari'ye ait gizli belgelere sahip olduğu belirlenmiş, dolayısıyla Uluslarararası Sportif Kuralların 151c maddesini ihlal ettiği anlaşılmıştır''
Kuralları ihlal etmek suç değilmiş demekki.
Logged
VTEC
Administrator
Turbo S2000
Offline
Mesaj Sayısı: 4954
Kaymakam
Ynt: McLaren Casus Skandalında Suçsuz Bulundu.
«
Yanıtla #2 :
Temmuz 27, 2007, 07:52:42 ÖÖ »
Paylaşım için teşekkürler.
Logged
Mrija
Honda Prelude
Offline
Mesaj Sayısı: 787
Ynt: McLaren Casus Skandalında Suçsuz Bulundu.
«
Yanıtla #3 :
Temmuz 27, 2007, 05:08:38 ÖS »
McLaren Takımı, FIA Dünya Motor Spor Konseyinin dün Paris'te almış olduğu karardan memnunluk duyduğunu açıkladı.
Vodafone McLaren Mercedes Takımı, FIA Dünya Motor Spor Konseyinin kararının ardından dün geç saatlerde bir bildiri yayınladı ve sonuçtan memnun olduklarını açıkladı. McLaren'in bildirisi şöyle:
"FIA'nın daveti üzerine, sorularını yanıtlamak üzere Paris'te Dünya Motor Spor Konseyinin toplantısına katılan Vodafone McLaren Mercedes Takımı, Konseyin dengeli ve adil olduğuna inandığımız ve çoğunlukla aldığı kararı memnuniyetle karşılamıştır. McLaren olarak, FIA Dünya Motor Spor Konseyinin, McLaren'in bilgisi ve yetkisi dışında bir çalışanımızın evinde bazı bilgi ve belgelerin bulunmasının teknik kural ihlali olduğunu açıklamasını saygıyla karşılıyoruz. Konseyin bu bilgi ve belgelerin tarafımızca kullanılmadığını tesbit ederek herhangi bir ceza öngörmemesinden çok memnunuz. McLaren şimdi asıl işi olan pistlerdeki yarışlara dönecek ve Pilotlar ve Takımlar şampiyonasında uzun yıllardır yaptığı mücadelesini sürdürecektir."
Konsey kararıyla ilgili olarak McLaren Patronu Ron Dennis ile pilotları Fernando Alonso ve Lewis Hamilton'ın kısa demeçleri ise şu şekildedir:
Ron Dennis: "Hiç şüphesiz son 24 saat bizim açımızdan hem çok stresli, hem de çalışanlarımız, sponsorlarımız, iş ortaklarımız ve kamuoyu ile büyük bir dayanışma içersinde geçti. Bundan çok büyük bir mutluluk duyuyorum. İleriye baktığımızda ise, McLaren olarak dürüstlük, güvenilirlik ve doğruluğa olan uzun süreli bağlılığımızdan ödün vermeden çalışacağımızı vurgulamak istiyorum. Bu olayın başından beri hep doğru hareket ettiğimizden eminim. Konsey kararından geleceğe dönük olarak konulan ihtiyati madde açısından rahatsız olduğumu da belirtmek isterim. Şimdi kazanmamız gereken iki ayrı Formula 1 dünya şampiyonluğu var ve artık tüm konsantrasyonumuzu buraya vereceğiz."
Fernando Alonso: "Bugünkü kararın, birkaç aydır üyesi olduğum McLaren ve tüm mensupları için ne denli önemli olduğunu biliyordum. Bu konu artık geride kaldığına göre, şimdi heyecanla sezonun ikinci yarısını bekliyorum ve Dünya Şampiyonluğu için mücadeleye devam etmeyi istiyorum."
Lewis Hamilton: "Formula 1'deki bu ilk yılımda, McLaren'de bulunanların kararlılığı ve görevlerine bağlılığını biliyor ve çok takdir ediyorum. Bu noktadan baktığımda, bugün Paris'te alınan karardan çok mutlu olduğumu ve sezonun kalan bölümünde yapacağım mücadeleyi beklediğimi belirtmek isterim."
Logged
FATOŞ
HONDA PLAZA MARMARA
Honda Prelude
Offline
Mesaj Sayısı: 949
HONDA PLAZA MARMARA OTOMOTİV A.Ş.
Ynt: McLaren Casus Skandalında Suçsuz Bulundu.
«
Yanıtla #4 :
Kasım 07, 2007, 02:09:06 ÖÖ »
puanları iade edildimi peki... bu olaydan sonraki ilk yarısta puanları 0 dı en son sonrasını takip edemedim...
Logged
Fatoş KILIÇ
Müşteri İlişkileri Sorumlusu
Satış Sonrası Hizmetler Müdür Asistanı
Honda Plaza Marmara Otomotiv A.Ş.
Tel: (0212) 456 58 58 (Dahili: 813)
Direk: (0212) 456 58 13
Fax: (0212) 456 58 44
E-Mail:
fatoskilic@marmarahonda.com
Web :
www.marmarahonda.com
mutunch
Honda Civic Type R
Offline
Mesaj Sayısı: 1626
8253
Ynt: McLaren Casus Skandalında Suçsuz Bulundu.
«
Yanıtla #5 :
Kasım 07, 2007, 08:07:19 ÖS »
yok hayır Mc Laren sezonu 0 puanla bitirdi. seneye hi. tv geliri alamayacak.
Logged
Honda Hayat Onda
Sayfa:
[
1
]
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek istediğiniz yer:
-----------------------------
HONDA
-----------------------------
=> Duyurular
=> Honda Hakkında
=> Karşılaştırmalar
=> Motor, Modifiye & Do it yourself - Teknik bilgiler
===> Teknik Bilgiler
=> Problemler ve Çözümleri
=> I.C.E-Güvenlik & Müzik Sistemleri
-----------------------------
HONDA MODELLERİ
-----------------------------
=> Civic-Crx '88-'06
=> Type R (DC,EP,FK)
=> New Civic 07 (FK)
=> Prelude-Accord (BA/BB,CE)
=> S2000-NSX (AP,NA)
=> Diğer Honda Modelleri
-----------------------------
MULTIMEDIA
-----------------------------
=> Fotoğraflar
=> Videolar
=> Müzik - Kültür & Sanat - Komedi
=> Dijital Dünya
===> Programlar
===> Oyunlar
===> Teknik Bilgiler
-----------------------------
HONDA TEAM
-----------------------------
=> Forum Cafe
=> Sohbet / Off Topic
=> Motorsporları
=> İstekler Öneriler ve Sorularınız
=> Sizi Tanıyalım
=> Honda'nızı Tanıyalım
=> Organizasyonlar, Buluşmalar, Yarışmalar ve Yayınlar
===> Geçmiş Buluşmalarımız
-----------------------------
Honda Marmara Plaza
-----------------------------
=> Honda Marmara Plaza Duyurular & Kampanyalar
=> Honda Marmara Plaza Servis & Yedek Parça
=> Honda Marmara Plaza Satış
===> 0 Km İlanları
===> 2.El İlanları
-----------------------------
FREE ZONE - TUNING SHOP
-----------------------------
=> Tekno Tuning
=> RedWhite Reklamcılık
=> Arananlar
=> Satılanlar
-----------------------------
Welcome to the Real Honda Fans Website
-----------------------------
=> Honda Türkiye ,Honda modelleri, bayi ağı, motor sporları, fiyat listesi herşey burada