Gönderen Konu: McLaren Casus Skandalında Suçsuz Bulundu.  (Okunma sayısı 2845 defa)

Mrija

  • İleti: 570
McLaren Casus Skandalında Suçsuz Bulundu.
« : Temmuz 26, 2007, 05:05:07 ÖS »

McLaren Aklandı.
 

FIA Dünya Motor Spor Konseyi'nin bu sabah Paris'te başlayan olağanüstü toplantısında, McLaren'in herhangi bir ceza almadığı bildirildi.

Paris'teki FIA Merkezindeki toplantıdan sonra yapılan ilk açıklamada, Konsey'in henüz gerekçeli kararının resmi olarak yayınlanmadığı belirtildi, ancak FIA tarafından aşağıdaki kısa bildiri yayınlandı:

"Dünya Motor Spor Konseyi olarak bugün yapılan olağanüstü toplantıda varılan sonuç ve alınan karar şu şekildedir; Vodafone McLaren Mercedes Takımının, Scuderia Ferrari'ye ait gizli belgelere sahip olduğu belirlenmiş, dolayısıyla Uluslarararası Sportif Kuralların 151c maddesini ihlal ettiği anlaşılmıştır. Ancak, bu belgelerin FIA Formula 1 Dünya Şampiyonasını olumsuz yönde etkileyecek şekilde kullanıldığına ilişkin kanıtların yetersiz olduğu görülmüş ve Vodafone McLaren Mercedes Takımına herhangi bir ceza verilmemesi kararlaştırılmıştır.

"Ancak, önümüzdeki dönemde Ferrari belgelerinin Şampiyonayı aksi yönde etkileyecek şekilde kullanıldığı tesbit edilirse, Vodafone McLaren Mercedes Takımının tekrar Dünya Motor Spor Konseyi'ne çağrılması ve bu durumda 2007 ve 2008 FIA Formula 1 Dünya Şampiyonalarından ihraç edilmesi karar hakkımız saklı tutulmaktadır.

"Dünya Motor Spor Konseyi ayrıca Bay Stepney ve Bay Coughlan'ın da davet edilmelerine ve Konseye, uluslararası motor sporlarından uzun süreli ihraç edilmelerine gerek olmadığı konusunda ayrıntılı ifade vermeleri kararlaştırılmıştır. Her iki konu da, yasal yönlerinin incelenmesi için FIA Hukuk Bölümüne havale edilecektir."

FIA Merkezinden memnun olarak çıkan McLaren Patronu Ron Dennis basın mensuplarına sadece "Verilen ceza, işlenen suça çok uygun" dedi.



Mrija

  • İleti: 570
Ynt: McLaren Casus Skandalında Suçsuz Bulundu.
« Yanıtla #1 : Temmuz 26, 2007, 05:09:28 ÖS »
'' Vodafone McLaren Mercedes Takımının, Scuderia Ferrari'ye ait gizli belgelere sahip olduğu belirlenmiş, dolayısıyla Uluslarararası Sportif Kuralların 151c maddesini ihlal ettiği anlaşılmıştır''  

  Kuralları ihlal etmek suç değilmiş demekki.

VTEC

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 4899
    • http://www.teamhondaturkey.com
Ynt: McLaren Casus Skandalında Suçsuz Bulundu.
« Yanıtla #2 : Temmuz 27, 2007, 05:52:42 ÖÖ »
Paylaşım için teşekkürler. ;)

Mrija

  • İleti: 570
Ynt: McLaren Casus Skandalında Suçsuz Bulundu.
« Yanıtla #3 : Temmuz 27, 2007, 03:08:38 ÖS »
McLaren Takımı, FIA Dünya Motor Spor Konseyinin dün Paris'te almış olduğu karardan memnunluk duyduğunu açıkladı.

Vodafone McLaren Mercedes Takımı, FIA Dünya Motor Spor Konseyinin kararının ardından dün geç saatlerde bir bildiri yayınladı ve sonuçtan memnun olduklarını açıkladı. McLaren'in bildirisi şöyle:

"FIA'nın daveti üzerine, sorularını yanıtlamak üzere Paris'te Dünya Motor Spor Konseyinin toplantısına katılan Vodafone McLaren Mercedes Takımı, Konseyin dengeli ve adil olduğuna inandığımız ve çoğunlukla aldığı kararı memnuniyetle karşılamıştır. McLaren olarak, FIA Dünya Motor Spor Konseyinin, McLaren'in bilgisi ve yetkisi dışında bir çalışanımızın evinde bazı bilgi ve belgelerin bulunmasının teknik kural ihlali olduğunu açıklamasını saygıyla karşılıyoruz. Konseyin bu bilgi ve belgelerin tarafımızca kullanılmadığını tesbit ederek herhangi bir ceza öngörmemesinden çok memnunuz. McLaren şimdi asıl işi olan pistlerdeki katılımlara dönecek ve Pilotlar ve Takımlar şampiyonasında uzun yıllardır yaptığı mücadelesini sürdürecektir."

Konsey kararıyla ilgili olarak McLaren Patronu Ron Dennis ile pilotları Fernando Alonso ve Lewis Hamilton'ın kısa demeçleri ise şu şekildedir:

Ron Dennis: "Hiç şüphesiz son 24 saat bizim açımızdan hem çok stresli, hem de çalışanlarımız, sponsorlarımız, iş ortaklarımız ve kamuoyu ile büyük bir dayanışma içersinde geçti. Bundan çok büyük bir mutluluk duyuyorum. İleriye baktığımızda ise, McLaren olarak dürüstlük, güvenilirlik ve doğruluğa olan uzun süreli bağlılığımızdan ödün vermeden çalışacağımızı vurgulamak istiyorum. Bu olayın başından beri hep doğru hareket ettiğimizden eminim. Konsey kararından geleceğe dönük olarak konulan ihtiyati madde açısından rahatsız olduğumu da belirtmek isterim. Şimdi kazanmamız gereken iki ayrı Formula 1 dünya şampiyonluğu var ve artık tüm konsantrasyonumuzu buraya vereceğiz."


Fernando Alonso: "Bugünkü kararın, birkaç aydır üyesi olduğum McLaren ve tüm mensupları için ne denli önemli olduğunu biliyordum. Bu konu artık geride kaldığına göre, şimdi heyecanla sezonun ikinci katılımını bekliyorum ve Dünya Şampiyonluğu için mücadeleye devam etmeyi istiyorum."

Lewis Hamilton: "Formula 1'deki bu ilk yılımda, McLaren'de bulunanların kararlılığı ve görevlerine bağlılığını biliyor ve çok takdir ediyorum. Bu noktadan baktığımda, bugün Paris'te alınan karardan çok mutlu olduğumu ve sezonun kalan bölümünde yapacağım mücadeleyi beklediğimi belirtmek isterim."

FATOŞ

  • İleti: 595
Ynt: McLaren Casus Skandalında Suçsuz Bulundu.
« Yanıtla #4 : Kasım 06, 2007, 11:09:06 ÖS »
puanları iade edildimi peki... bu olaydan sonraki ilk katılımta puanları 0 dı en son sonrasını takip edemedim...

mutunch

  • İleti: 900
Ynt: McLaren Casus Skandalında Suçsuz Bulundu.
« Yanıtla #5 : Kasım 07, 2007, 05:07:19 ÖS »
yok hayır Mc Laren sezonu 0 puanla bitirdi. seneye hi. tv geliri alamayacak.