Gönderen Konu: Mercedes geleceğe oynuyor  (Okunma sayısı 1324 defa)

Srkn®

  • Ziyaretçi
Mercedes geleceğe oynuyor
« : Ağustos 01, 2005, 02:22:04 ÖS »
Mercedes Motorsporları Başkanı Norbert Haug gelecekte Formula 1'in daha dayanıklı ve daha fazla güç üretebilecek motorlara ihtiyaç duyacağını ve çalışmaların buna göre şekillendirilmesi gerektiğini belirtti.

Haug gelecek sezon kullanılmaya başlanılacak 2.4 litre V8 motorlar hakkında kritik yapmayacağını söyleyerek "Gelecek sezonu tartışmaya gerek yok, ama geleceği konuşabiliriz. Uzun dönemli planlar yapmalayız ve daha farklı çözümlerle daha farklı projelere yoğunlaşmalıyız" diyerek geleceğe yatırım yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Gelecekte 2.4 motor 20.000 rpm’li araçlardan daha fazlasına ihtiyaç duyulacağını belirten deneyimli başkan, şimdiki kullanılanlardan daha büyük motorlara ihtiyaç duyulacağını mesela 4.0 litre 15.000 rpm'lik araçların boy gösterebileceğini söyledi. Uç basamak olarak ne olacağını tahmin edemeyeceğini söyleyen Haug, 850 beygirlik araçlarda düğmelere basılarak yakıt tasarrufu sağlayan araçların olabileceğini, bunun yanında enerji depolama sistemi sayesinde, araçların turbo sistemiyle daha fazla hızlara ulaşabileceğini umut ettiğini söyleyerek, Mercedes takımının gelecek planları hakkında da ufak ipuçları verdi.